Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Cioloș îl ceartă pe Orban că de ce fumează și pe PSD că de ce l-a prins

În lipsa unei reacții din partea partenerilor de coaliție, de la USR, Dacian Cioloș face eforturi fenomenale să intre în rolul pătrunjelului în ciorbă.
Scrie abitir pe Facebook, îi provoacă la duel pe Orban și Ciolacu, să facă dezbateri pe banii europeni, care nu sunt încă nici pe hârtie, ci doar o propunere. Ca în bancul cu familia lui Bulă care este decimată de un conflict intern, că nu au reușit să se înțeleagă pe ce vor cheltui banii câștigați pe un bilet loto care nici măcar nu a fost cumpărat.

Dar, în special, lui Cioloș îi place să facă pe moralistul. Marți și-a început ziua cu o postare pe Facebook în care îl trage de urechi pe premier.
„Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea „fă ce spune popa, nu ce face popa“ rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea. Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obișnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuși statul și instituțiile sale. Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înșiși, dar și functia pe care o ocupă”.

Până aici, lecția de morală este bună, însă europarlamentarul, care se vrea singur pe culoarul virtuții, sare și la gâtul PSD.
„Rămân la părerea că discuția excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simț civic din partea acestui partid”, a explicat contabilul greșelilor politice.

Cât despre muțenia USR pe această temă, Cioloș nu spune nimic, dar la final îi mai bate o dată obrazul lui Orban și-i transmite că-l așteaptă la duel cu proiectele guvernului în brațe.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *