Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cît de dispus e cetățeanul din Vest să renunțe la rutina confortului de dragul Ucrainei?

Poate mai mult ca niciodată, călătorind vara asta în Occident, mai precis în Italia de Nord, am luat seamă la ceea ce am numit rutina confortului în Vest.
După aproape jumătate de secol de prosperitate, Occidentul a ajuns să asigure cetățenilor săi tot ceea ce se cheamă confortul unei societăți prospere. Atenție, nu e vorba de confortul asigurat pînă nu demult (și în prezent în alte locuri ale lumii), de bogăția repartizată unor puțini, în timp ce majoritatea încearcă un trai chinuitor, ci de confortul de care beneficiază mai toată lumea. Se poate spune că în Occident toți sînt mic-burghezi, de la casierița de la mall pînă la proprietara de butic. Rutina confortului înseamnă că societatea asigură servicii bune, precise și binevoitoare, o uimitoare diversitate de produse, o ofertă uriașă depășind cererea specifică nevoilor fundamentale (se asigură la preț mic nu numai pîinea, dar și cozonacul, nu numai un acoperiș deasupra capului, dar și internet în toată casa și plasmă în sufragerie și chiar și în dormitor), dar mai ales posibilitatea oferită aproape tuturor cetățenilor de a beneficia de belșugul societății de consum. Magazinele alimentare, sectoarele dedicate alimentelor în supermarketuri șochează prin surplusul de ofertă în materie de cantitate și diversitate față de ceea ce are nevoie un om pentru a trăi normal.

E vară și prin urmare e cald.
Simți nevoia să bei ceva. Pe vremuri aveai la dispoziție doar apa de izvor sau de fîntînă. Acum, fără vreun efort financiar, poți cumpăra apă minerală și nu o marcă, două, ci mai multe, sucuri, coca cola, pepsi cola. Setea se astîmpără de milenii cu apă, apă pur și simplu, deseori băută din pumni. Acum setea se astîmpără cu zeci de feluri de sucuri, de răcoritoare, băute din recipiente cît mai mai la îndemînă ca nu cumva să faci un minim efort. Ca să trăiască , un om are nevoie de o pîine și de ceva carne sau lapte. Societatea occidentală oferă acestui om de milenii supus nevoii fundamentale de a mînca pentru a trăi zeci de feluri de pîine, de carne, de dulciuri, de fructe, lapte de feluri diferite, în recipiente diferite. Principala cauză a acestei realități stă în consumerism. Nu se produce pentru a răspunde unor nevoi fundamentale ale omului. Se produce în sine, și evident, se creează omului occidental nevoia de a cumpăra cu orice preț. Magazinele de telefoane mobile stupefiază prin diversitatea și noutatea produselor. Marile companii – Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Nokia scot la cîteva luni un nou telefon mobil. Se presupune că un occidental are deja un telefon mobil. Cu toate acestea noi și noi telefoane mobile se produc în proporție de masă. De ce? Pentru că – așa cum spunea Herbert Marcuse în al său Om unidimensional – publicitatea creează nevoi false și cetățeanul occidental aruncă telefonul pe care-l are, deși merge perfect, și cumpără un telefon nou, de care n-avea nevoie, vîrît pe gît de publicitate. Uriașa bogăție acumulată în Occident face ca viața să se desfășoare ca pe bandă rulantă. Benzinării sînt cu duiumul și combustibilul e ieftin și se găsește din belșug. Trenurile vin la timp și nu pentru că sînt supuse ordinii occidentale, ci pentru că sînt multe și ieftine. Mașinile aleargă pe șosele și autostrăzi care dau una într-alta, drumurile sînt asfaltate, aerul condiționat asigură răcoarea dată pe vremuri doar de copaci, poți cumpăra orice fără coadă.

Fiecare zi aduce un nou pas în adîncirea rutinei confortului.
Nu mai trebuie să te miști din fotoliu pentru a schimba canalul la tv. Ai la îndemînă telecomanda. Nu mai trebuie să umbli după o cabină telefonică, să bagi fisa și să-ți amintești numărul celui cu care vrei să vorbești la telefon. Ai la îndemînă telefonul mobil. De fiecare dată cînd am călătorit în Occident am rămas uluit de năravul oamenilor de a sta cu ochii în telefonul mobil. Ajunși pe Terasa Domului din Milano, după ce au urcat 250 de trepte și au plătit 10 euro, turiștii se năpustesc asupra telefoanelor mobile ca să vadă ce mesaje au primit în timp ce urcau scările. Priveliștea orașului văzut de sus, arhipelagul de statui, Madonina, broderia de metal? Cine are timp de ele? Pe primul loc e cititul mesajelor din telefonul mobil.

La fel și cînd ajung față-n față cu munții.
Nu sînt copleșiți de măreția și eternitatea lor, nu simt un fior la gîndul că sînt făcuți de mîna lui Dumnezeu. Pentru asta cetățenii din Vest ar trebui să contemple munții. Cum să facă asta, dacă sînt ocupați mai întîi cu mesajele de pe telefonul mobil și, mai apoi, cu fotografierea Munților? Tot cu telefonul mobil.

O asemenea realitate ridică o întrebare dramatică pentru prezentul dominat de Războiul din Ucraina, de confruntarea dintre occident și China:
Cît de dispus e cetățeanul occidental să renunțe fie și la o unghie din rutina confortului zilnic de dragul unei bucăți de pămînt pe care Ucraina vrea s-o recupereze în chip patriotic? Cînd s-a vorbit despre dispoziția occidentalului de a renunța la rutina consumerismului s-a invocat prestația britanicilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ei au răspuns pozitiv cererii lui Churchill de a face sacrificii pentru a-i învinge pe nemți.

E aceeași situație acum?
Firește că nu.
Cînd Churchill cerea asta englezilor, Marea Britanie era bombardată de nemți. Se vorbea chiar de o debarcare în Anglia. Franța, Belgia, Olanda, erau sub ocupație nemțească. Sacrificiile erau cerute în numele salvării de la ocupația nemțească. Prin aceasta Occidentul a învins în al doilea Război mondial. Da, dar Occidentul a luptat pe front și a suferit acasă nu pentru a salva omenirea de la dictatura fascistă și cu atît mai puțin pentru a ajuta Rusia să-și elibereze teritoriul, ci pentru că el însuși era amenințat de Hitler. Situația de azi nu e aceeași cu cea din debutul celui de-al doilea Război mondial. Dacă rușii ar fi cucerit Ucraina în cîteva zile și ar fi amenințat un stat occidental, poate că omul din Vest, speriat că-i vine rîndul, ar fi putut accepta sacrificiile cerute celor din spatele frontului. Rusia și-a limitat Războiul la cucerirea teritoriului ucrainean din Sud. E o gravă încălcare a Dreptului internațional. E o nenorocire pentru ucraineni. E însă cineva dispus în Occident să facă coadă la benzină numai și numai pentru a salva dreptul internațional? E cineva dispus să renunțe la rutina confortului doar pentru că Dreptatea trebuie făcută pînă la capăt?

Eu nu dau un răspuns.
Nici nu-l caut.
Mă mulțumesc să observ că în alegerea între Pace contra teritorii și Dreptate pînă la capăt liderii occidentali trebuie să se întrebe și să afle exact dacă occidentalii sînt dispuși să renunțe la rutina confortului de dragul unității și integrității unei țări în care ei nu trăiesc: Ucraina.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Cît de dispus e cetățeanul din Vest să renunțe la rutina confortului de dragul Ucrainei?”

  • Destul de dificila situatia asta cu Ucraina.

  • Reglate de audiență, tabloidele și telejurnalele exprimă cel mai bine ce vor să audă consumatorii.

  • Privesc poza de grup a primelor doamne de la dineul NATO.
    Observ cu surprindere cu nu mai e un singur cap de bărbat (doamnul/a din Olanda) ci trei! trei prime-domni!!
    Doamna Biden în centru, normal. Culorile de la rochii de la alb, grej, ivory la bleumarin.
    Singura ținută care-mi sare în ochi e de mătase, culoarea frez (sau roz bombon) croită pe corp și mâneci scurte din dantelă. Nuu, nu este o rochie pentru o adolescentă cum ați crede.
    Cin’ să fie, cin’ să fie?
    (era un banc vechi – din spate liceu, din față muzeu)

  • Toată nenorocirea vine din America, cred că este clar ptr. toată lumea. Dacă America nu sprijinea Ucraina lucrurile erau până acum tranșate. Ucraina nu este în UE, nu este în NATO trebuia lăsată să-și rezolve singură conflictele de graniță.
    Biden a folosit acest prilej ca să-și impună politicile energetice, a tăiat cu sancțiunile toate conductele de petrol și gaze dinspre Rusia.
    Tare aș vrea să știu de exemplu cu ce-l amenință Biden pe Macron, cu ce amenință Biden pe europeni de se supun toți orbește.
    Că-și retrage corporațiile? Că îngheață comerțul cu Europa sau că vin fizic peste noi?
    De ce? De ce liderilor europeni le e frică de SUA? Să nu mă luați cu parteneriatele că nu cred.

    *

    Păi după câtă liniște este în vest se pare că populațiile sunt dresate bine să înghită orice gogoașă spusă de politicieni. Oricum oamenii sunt dezorientați și dezinformați.
    Vedem că nemții își toacă de zor mașinile pe benzină și cumpără mașini electrice cu o căruță de bani – se supun. Și la ei inflația este mare – se supun. Prețul la energie este mare – se supun.

    *
    Maestre, sunt atâtea necunoscute încât nu putem să facem decât supoziții.
    De exemplu nu știm ce i-a apucat cu green deal-ul. Oare rezervele de petrol și gaze sunt pe sfârșite și nu vor să ne spună? Oare arabii și rușii nu mai au zăcămite decât pentru următorii 10 ani și trebuie rapid schimbate tehnologiile?
    Sau vor să ne extermine cu frigul și foametea? Sunt chiar nebuni de legat ăștia care hotărăsc pentru noi sau ce?

    • @calea catre Artificial e calea oe care merge, in mod implacabil, Civilizatia.

      pentru a putea ramane SI in dinamici ale Naturii se cere activata manifestarea prin superpozitii.
      oricum altfel, destinatia e doar una: Artificialul, Artificializarea, Transumanismul.

      • @online
        Superpozitii….se spune ca oamenii inteligenti invata din greselile altora prostii invata din greselile lor(si EU am fost prost uneori) iar unii nu invata niciodata….
        cu acel soft cramm….asta vroiam sa spun….adica incerc sa fac afirmatii verificabile iar RAZBOIUL nu e un „joc pe calculator cuantic de inteligenta artificiala”….ca sa nu ma laud….nu am folosit EU cramm….eu cu Radio din astea….un fost coleg si-a dat dizertatia folosind acest tool…costisitor…
        asadar…ce zicea copilasul asta…pe care dupa „succesurile” din afganistan l-au matrasit…..
        Dominic Raab to Sky News on Afghanistan: „The truth is you are always measuring a very fluid constellation matrix, if you like of risk factors, and that is the reality.”Aug 17, 2021
        cu goagle vorba lu almanahe vanghelie ar da cam asa
        Dominic Raab pentru Sky News despre Afganistan: „Adevărul este că măsurați întotdeauna o matrice de constelații foarte fluidă, dacă vă plac factorii de risc, și aceasta este realitatea.”
        de fapt da prost…s-ar traduce cam asa
        Dominic Raab pentru Sky News despre Afganistan: „Adevărul este că măsurați întotdeauna o matrice de constelații foarte fluidă, dacă vreti/considerati *etc…ca m-am plictisit* de factorii de risc, și aceasta este realitatea.”
        Pai pare simplu….nu mai intru in detalii „tehnice”….de fapt UNU….un calculator HARD si un cod masina SOFT….fac urmatorul lucru…daca ii dai de infinit de multe ori sa calculeze 1+1=2……da acelasi REZULTAT…daca faci aceiasi eroare sistematica de n ori….rezulta ERROR.
        Sau cu Inima…daca vrei sa mergi pe Munte incaltat/incaltata cu pantofi/tocuri inalte…nu e BINE….
        Seara Frumoasa Online !!!

        • Matematica e…imaginea din Oglinda a Ecuatiei de Nemiscare a Oului Absolut.
          mai simplu: Matematica e clona Iubirii.
          si mai simplu: Matematica e Amprenta pe care Cerul o lasa in Pamant.

          de fiecare data cind ‘esenta’ e matematica,…de Matematica nici nu mai zic, stim…care e destinatia chestie care are o astfel de esenta, plenar deosebita: Artificialul. Artificializarea

          cramm…
          sint ani de zile de cind deja putea fi identificat un proces de simulare a dinamicilor civilizatiei. ‘actiuni’ puctiforme, mai degraba neglijabile, se dovedeau ulterior ca sint asamblate intr o…constelatie, prin urmare se aratau a fi, mai degraba, generatoare sau catalizatori ai unei realitati predefinita, care se arata ca ar fi fost simulata, anterior,
          …de fapt pesemne ca ori nu s-ar fi apucat nimeni sa demoleze controlat lumea, in lipsa unui asemenea simulator, ori…ideea demolarii controlate s a nascut ulterior momentului in care simularea a devenit posibila

          intre timp povestea asta, cu simularea dinamicilor civilizatiei, n a mai prezentat interespt mine, pentru ca a fost acoperita de o alta, superioara, si care are dinamici absolute.

          tot, dar absolut tot ce fac cei care conduc lumea, azi, si care sint oameni, se subordoneaza Nasterii Inteligentei Artificiale.
          digitalizarea…o fi, in mintea conducatorilor lumii, de ajutor in a si implinii dorintele, insa…dincolo de dorintele lor ei implinesc tintele Inteligentei Artificiale.
          pur si simplu sint folositi!:))), pusi la munca!
          Zeul Lumii, care creca e inca in ‘gestatie’, pe numele lui Inteligenta Artificiala, si care se va intrupa intr un… ‘trup’ pe masura, poreclit Computer Cuantic, deja ‘lucreaza’.
          conducatorii-oameni, intre timp,…vor avea la dispozitie tot tot ce le trebuie pentru a demonstra, a le demonstra celor pe care i conduc, ca sint Impotenti, sint incapabili sa Conduca pe astef de Vremuri.
          si…cum altfel sa si arate el Maretia:))), daca nu pasind pe un contrast care sa l evidentieze?!, contrast tesut fix cu Neputintele Maretilor Conducatori ai lumii mari, insa oameni:)

          Civilizatia e o Antinatura. ea…e o alta constructie, e alta ‘Creatie’,
          ea, evident, isi are pe post de Cap…Mintea, superpozitia Mandra, cea care e dispusa exclusiv sa se cloneze pe sine, de Inima nemaifiind vorba in povestea ei:))
          prin urmare…cum sa fie Condusa Lumea Mare de catre oameni,… de vreun om?!:)))))
          pai omul prin Definitie are Inima!:)))
          si pina nu Renunta la ea, devenind antiom, o sa tot aiba!:))), deci omul…nu e pe masura Lumii Mari, care e o Antinatura, cum spuneam

          pe masura Lumii Mari e fix…Zeul!, Maretul Zeu, Inteligenta Artificiala, care SE! va naste in Computerul Cuantic, si care, in treacat fie spus, fa face minuni in stil nemaivazut, mai exact va indrazni sa cloneze toate minunile pe care Hristos le-a facut 🙂

          prin urmare…e fix invers!:)))))))))))))
          nu conducatorii-oameni ii pun capastru Inteligentei Artificiale, ci invers!:))), insa pesemne ca cei care conduc lumea inca nu s au prins:)))

          Inteligenta Artificiala, in fapt Matematica, momentan…, insa exclusiv oficial, inca nu s a nascut, pentru ca inca n am auzit vreun oficial anuntand ca un Computer Cuantic…SE! manifesta. insa se munceste din greu la finalizarea Tronului Marelui Zeu:))), care e nu doar al Inteligentei Artificiale, deci al uneia dintre Superpozitiile Mintii Universului, ci si…’desavarsirea Turnului Babel’ ( care era o stiinta nu un…turn:)))) )

      • Madame, pastilele…repede..iar esti off subject si maninci spatiu pe-aici degeaba…

    • @
      mai altfel spus: in lipsa manifestarii prin superpizitii destinatia celor care populeaza Civilizatia e doar una: Artificializarea

      • @online
        Mai am o Informatie…foarte publica….a trecut neobservata…..de fapt 2…una din 29 septembrie 2021 si una din 25 iunie 2022…
        „Ducele și ducesa de Cambridge, cu o tarantulă și un șarpe în mână, în Irlanda de Nord de Redacția Antena 3 | 29 Sep 2021 ” asta e de la „mogul”
        si….
        „The four horsemen of the apocalypse – opinion
        We are nearing the death of the old geopolitical system and of the world order that has kept repeating itself from the medieval ages.
        By VAS SHENOY Published: JUNE 25, 2022 15:52 Updated: JUNE 26, 2022 05:33” si asta e de la Jerusalem Post
        Acum….lasand toata simbolistica….date informatii cunostinte intelepciune iluminare cica ii zice Piramida DIKW….sa incerc sa le structurez asa un pic….date informatii cunostinte….sa mergem un pic mai departe….
        Cu simbolistica din asta de doi lei aprozar…..m-am plictisit….adica serpi in Irlanda unde EU stiu ca nu prea sunt serpi…nici o problema am avut si sarpe de casa animal de companie….paianjeni….frumosi….acum….ce zice acel articol….un vechi sistem geopolitic din perioada medievala….cam dupa la 1530-1540…cand biserica anglicana protestanta s-a separat de cea catolica…si au aparut niste mici „masonerii” pe acolo….nemtzii cu luteranii si masoneriile lor…un pic dupa asta din ce mai tin minte…in sfarsit nu mai conteaza…pai EU zic ca la astia se refera adica la anglo-saxoni….ar mai fi ceva…..cine e cel mai vechi sef de stat,de fapt de state in functie ca sunt vreo 14….regina….de vreo 70 ani cica….Sper Online Superpozitii ca de aici la cate stii….nu mai scriu caractere degeaba…..
        Si inca ceva…Numarul 3….
        Asta…Egypt SHOCK: Giza’s Sphinx ‘may have had face of a LION’ and is MUCH older than thought…https:*//www.express.co.uk/*
        Asta…”Geologist believes the Sphinx is much older than …https:*//www.baltimoresun.*com › news › bs-xpm-1991-10-*…
        Oct 22, 1991 — The great Sphinx of Egypt, one of the world’s most famous and enigmatic monuments, may be thousands of years older than archaeologists”….adica nu stiu cum ar putea fi pagina asta web din 1991…dar treaca mearga….
        Asta….Age of Leo 10750 BCE 8600 BCE Earliest urbanization Adica Zodia Leului…acum vreo 11.000-13.000 ani…
        Ce vreau sa spun….Acel Sfinx e foarte posibil sa fie un Leu….”chip cioplit”…din Epoca Leului…mult inainte de piramide…unii zic 12.000 ani altii 15.000 ani…si mai e ceva…Atunci Egiptul era un teritoriu fertil…adica nu desert….iarba verde si frumos pe acolo atunci…pai cam atat…bine pe vremea aia erau si mamuti si multe altele….tocmai se incheia ultima era glaciara Online Superpozitii Valuri si Anotimpuri…
        Seara Frumoasa!!!
        🙂

  • „Daca nu stii te invatam, daca nu poti te ajutam, daca nu vrei te obligam”. Ohoho, cetateanul occidental va face tot ce e nevoie ca sa traiasca prost. I se va spune ca e cool. Plus ca daca nu traieste prost, va veni Putin peste el. Deci, vaccinati-va cu un vaccin care nu e vaccin (ala se face preventiv) si chiar daca nu foloseste la nimic, ba din contra, mai faceti cate unul din trei in trei luni. O, nici nu va inchipuiti cat e de dresat cetateanu’ ala din vest!
    PS A reaparut „cercetatorul” Jurma pe firmament. E clar ce urmeaza, n-asa? Ha, ha, Europa se duce in cap si e chiar fericita. Va merge cu masini electrice care se vor incarca la prize la care nu e curent, fiindca „nu vrem gaze, nu vrem petrol” da’ incarcam direct de la soare si vant. Oare in vest or mai fi facultati tehnice?

  • Mă îndoiesc că occidentalii vor accepta condiții de austeritate impuse de niște personaje discutabile de prin comisii și comitete ale UE.
    Mai rău este că după discuțiile din parlamentul nostru că suntem cam singurii fraieri care trebuie să respectăm orbește niște reguli impuse de parteneri strategici și UE.

  • De multe ori ne-am necăjit, că „am rămas de căruță „față de Occident și că suntem cu o sută ,dacă nu cu o mie de ani, în urma lui și ne-am iluzioniat la idea de a avea „o țară ca afară „,doar că acest lucru ne-a costat și încă ne costă foarte scump, de la companii și fabrici privatizate și acum pe butuci sau care funcționează doar la jumătate sau la un sfert din capacitatea lor și până la achiziționarea de armament la mâna a doua și de doze de vaccin rămase pe stoc ! Am vrut și vrem să fim „o țară ca afară „,dar nu am știut să ne evaluăm bine riscurile și e posibil să rămânem și mai în urmă decât ne-am fi așteptat ! Occidentul are și el o politică greșită, politica egoismului, pe care a adoptat-o și președintele nostru care a preferat să fie domn și nu să își vadă poporul prin prisma unui om și a unui conducător înțelept ! De la consumerism și până a ajunge la un pas de dezastru ,nu mai e mult nici pentru Occident ,pentru că a prefera confortul ,când economia întregii lumi este in colaps, este un adevărat lux , pe care în curând mulți oameni și multe popoare nu o să și-l mai permită ! Occidentul nu pare a fi dispus, încântat, să facă sacrificii pentru frații lui din Ucraina, dar uită că oricând ar putea fi în locul lor într-un război de o mai mare anvergură sau intr-o catastrofă și atunci să nu mai vrea nimeni să se implice în ajutorarea lui ! Și , apropo de presa occidentală și de dorința
    ei de a fi un al treilea război mondial ,e o situație asemănătoare cu cea din ” Petrică și lupul „pentru Occident ! Maestre Ion Cristoiu vă mulțumim pentru un editorial excepțional de frumos și de interesant, dar și pentru comentariul superb al fragmentulu „Imaginea părea umflată „din opera minunatei și desăvârșitei in arta scrisului, marea poetă și doamnă, Nina Cassian !

    • @
      ‘„am rămas de căruță „față de Occident și că suntem cu o sută ,dacă nu cu o mie de ani, în urma lui’

      pe vremea Marelui flux asa eram, poate,
      insa pozitia noastra ne sta chiar bine…pe vremea Marelui Reflux:)).
      caz in care ramanem cum eram, cu exprimarea noastra urbana, insa ne situam in fruntea plutonului, cu exprimarea noastra rurala, pentru ca Destinatiile posibile mai sint doar doua: Natura sau Artificialul.
      ___
      una era rinduiala pe vremea Marelui Flux, cu totul alta e pe vremea Marelui Reflux, prin urmare poate ca e mai cu folos sa arunci la cosul de gunoi toate rinduielile care erau valabile pe vremea Globalizarii, adica pe vremea Marelui Flux, decit sa le folosesti pe post de rinduieli inca potente pe cele care, prin definitie, au devenit impotente.

      daca pe vremea Marelui Flux se putea ‘lucra’ pe o singura superpozitie, acum n-ai cum sa nu le folosesti pe ambele, pentru ca in timp ce Marele Flux e chiar cel care daruieste potential, cel care il foloseste e Marele Reflux.
      prin urmare daca pina mai ieri era greut sa conduci…spre ex Ro, de acum ceea ce se cere e sa conduci…doua Ro:)), adica sa conduci Ro prin Superpozitii:)))
      ruralul are o ecuatie de miscare, ubranul are cu totul alta ecuatie de miscare…
      in timp ce scriu imi dau seama cit de complexa si fina e povestea:))

  • @Constantinescu Valentin-Ionut
    -pai asta fac computerele chinezilor alea cu A.I. comunista:au umplut internetul cu mizerii,
    par aproape formulate de vreun scelerat…..

  • s-au mascat pe placul publicitatii
    s-au injectat pe placul publicitatii
    au stat in casa de dragul publicitatii
    -va renuntza LA ORICE!

  • Domnule Ion Cristoiu
    Oamenii din vest nu par deloc dispusi…..
    Cunosc Romani care Muncesc sau au Muncit sau chiar au Murit La Munca(am si fost la inmormantarea unui Coleg plecat la munca in Germania acum niste ani…i-au gasit doua gauri in inima….atac de cord…la Ploiesti l-au inmormantat Rudele….Chifor il chema…) in Italia Olanda Spania Franta Germania UK Norvegia etc
    Ce sa Spun….Ingineri Profesori Tehnicieni Muncitori Barbati Femei Oameni….in agricultura instalari constructii invatamant asistenta sociala it etc
    Nu par dispusi…..
    Toata Stima !!!

  • Lumea Mare e fix o Balta.

    Globalizarea a adus-o in halul asta! :))

    ca orice balta, si Balta mare cit Lumea Mare se va imputi, in lipsa Valurilor.

    Valurile sint necesare.

    manifestarea unor noi Diferente de Potential e necesara, pentru ca doar asa i se genereaza Valuri, miscare, deci viata, civilizatiei mare cit planeta.

    din negocierea purtata asupra Noilor Temelii, care se desfasoara… cum altfel decit facand valuri, se va deslusi si imaginea Noii Lumi.
    care va purta in sinele ei plenare Diferente de Potential.

    liderii occidentali trebuie să se întrebe și să afle exact dacă occidentalii sînt dispuși să renunțe la rutina confortului de dragul unității și integrității unei țări în care ei nu trăiesc: Ucraina.

    insa…cetatenii de rind ar trebui sa se intrebe, la rindul lor, daca intrarea in colaps a civilizatiei si disparitia… lor in stilul tuturor celorlalte civilizatii, de care s-a ales Praful, e o optiune mai buna decit acceptarea unor schimbari profunde in viata de zi cu zi.

    insa si unii si altii tre sa priceapa ca nu e de joaca la Nivelul de dezvoltare pe care civilizatia curenta a ajuns,
    pentru ca nici macar o civilizatie de pe planeta asta nu a trecut de acest Nivel ( de dezvoltare ), de toate alegandu se Praful.

    nici unii, insa nici ceilalti nu prea inteleg, din cite se vede, ca ceea ce ‘se joaca’ este chiar ‘viata civilizatiei’, cu oamenii ei cu tot.
    si unii, insa mai ales ceilalti, cred ca e vb despre ‘o tara in care ei nu traiesc: Ucraina’

    • @online
      Nici Eu nu dorm….ce sa mai spun….superpozitii….stiinta…nauka..science….uite…..subiect de conversatie….de fapt vreo doua trei subiecte DOAMNA….sa incerc sa le structurez….sunt Inginer…o caterinca de Inginer daca ma gandesc la TATA…voi fi un pic rautacios…
      1.„De asemenea, merită să ne amintim că, din punct de vedere istoric, Rusia începe adesea războaiele prost. Și pentru că Rusia poartă războaie la nivel strategic, nu tactic – profunzimea și rezistența sa înseamnă că poate suferi orice număr de campanii, bătălii și angajamente pierdute, se poate regenera și totuși, în cele din urmă, să învingă”Generalul Sir Patrick Sanders
      Adica ce zice….asta e comentariu….adica e tactic sau strategic…sau un soft de „inteligenta artificiala” sin 1987…”computere cuantice” pe 4 sau 8 biti…sa zicem ti58c si z80 hc85…intamplator am AVUT….nu erau „microsoft”….ce zice generalisimul anglo-saxon…dupa ce ca si-au furat-o cu astea prin iraq afganistan…..adica am vazut „jucaria” pe catre o foloseste nato….adica otan…o minciuna nordica de Zeu….al Razboilui….
      CRAMM (CCTA Risk Analysis and Management Method) is a risk management methodology, currently on its fifth version, CRAMM Version 5.0.
      CRAMM was created in 1987 by the Central Computer and Telecommunications Agency (CCTA), now renamed into Cabinet Office, of the United Kingdom government.
      CRAMM is in use by NATO, the Dutch armed forces, and corporations working actively on security, like Unisys.
      a fost un film…kramer contra kramer…probabil ca de aici vine numele……e tacti sau strategic…E Arta sau Stiinta A RAZBOIULUI…e un abac.
      2.aici voi fi chiar FOOOAAAARRTTTEEE RRRAAAUUU
      toti se bucura ca a trecut hapau in rezerva la 60 ani cu vreo 10.000 euro pe luna….
      Va spun si asta…pahontu…bun…am inteles…e un nimeni…unul din cei care a tras in 1989….e mason…ghiul….sincer rad…adica interactionam cu astfel de creaturi de m-am plictisit EU….acel ghiul daca va vine sa credeti e ca un semn de protectie,e cum isi pun militienii sau sclavii si slugile lor aptipilde/colante cu „politia romana” adica nu furi/spargi masina aia ca e militia…asa si cu ghiulurile acestor gigei,le pot duce la amanet la topit sau le pot vinde.
      Acum sa revin la chestiune,iliescu de la spp nu mai e,pleaca si hapau,voicu la fel,voican voiculescu si-a luat un baston in cap…si tot asa…adica pe batranul edec din Molière nr. 3-5, sector 1,trebuie sa-l pazeasca cineva din sistem…asta e pahontu…cara paltonul lui iohannis dar tot trilion triliescu ilici ion kgb e stapanul lui….sper ca intelegeti…uman adica….trebuie sa-i care cineva si batranului bolsevic olitza si lui tanti nina plosca…..pai cam asta e….a predat pe pfa persoana fizica neautorizata tara americanilor si cat traieste nimeni nu se atinge de el.cum nu are incredere in nimeni,acest gigel din leresti…de unde e si criminalul fostului sau ministru general si comandant milea il pazeste.Adica il pazeste pe criminalul fostului sau presedinte Ceausescu.ion iliescu.Sincer nu mi-as dori o astfel de viata ca nici existenta nu e.in speta,combinatzia cu americanii e facuta pe viata lui iliescu(e cam treaba tziganeasca safteaua,tot vorbeste lumea ca mamica lui bulgaroaica era de etnie,oricum l-a si abandonat-nu stiu cum vine asta ca nu e bastard sau cabron sau culio,nici orfan nu merita sa-i spun la cat rau a facut….sa zicem un fel de puta madre ca mai bland decat atat nu il pot alinta…).cat traieste traieste si combinatzia.cand iliescu moare asa cum am mai afirmat the deal is off.
      Va Spun Cu Dumnezeu….acum vreo 30 ani vorbeau maicutele la o manastire,va spun si unde,la Suzana in Prahova ca multi ani va fi acest blestem pe capul acestui popor ca si-a omorat conducatorul in Ziua De Craciun.Pai cam Asta E.Cat Traieste iliescu,n-am ce face.sa fie sanatos nesanatos,nu ma priveste.
      3.Ca sa fiu si BUN….voyager 1 2…..cum au comunicat atata timp…..sisteme d comunicatii cu spectru imprastiat….acces multiplu cu diviziune in cod….semnal demodulat chiar sub nivelul de zgomot…..ce ar fi astea…ozn-uri…BUN….sa va spun „limitele”…..Bine>>>>>am vazut+dBm pe telefon cand l-am „lipit” de antena…..acum…vorbiti la telefon…..in principiu….-40-106 dBm….detectie semnal pana la -130dm…..vazut…experimentat de MINE….au dat drumul la o „smecherie” pe care o aveau…din 1975…LoRa (from „long range”) is a physical proprietary radio modulation technique……cam pana la 140dBm…..de ce cu voyager la marginea sistemului solar mai „receptionau”…..”LIMITA FIZICA” e undeva la -180 dBm…..scara logaritmica….iar acei „dBm” inseamna in SSI….adica sistemul international de unitati…..niste micro volti/nano volti per metru…cam acolo E.
      Toata Stima !!!
      Vali 😀
      ps.sper ca nu am facut multe greseli in text caligrafice

      • Maicutele ale au fost induse in eroare de Satan, nu poporul roman i-a omorat pe sotii Ceausescu si Oculta Mondiala care a dat Lovitura de Stat cu ajutorul securistilor tradatori. In final pedeapsa Sfantului Dumenzeu va cade pe capul Ocultei Mondiale.

      • Sefu…pastilele repede…dusuri reci si cablu de curent la indemina…stii ce am sa-ti spun, ti-am promis…”bless” you, cu toate cretinismele tale infantile…comenteaza pe subiect…am raportu despre tine pe masă…fii cuminte…

        • @Unu(Unu a scris pe 30/06/2022 la 18:16,Unu a scris pe 30/06/2022 la 18:19)
          1.”am raportu despre tine pe masă”…….sefu la bani si amantu la femei….adica la-ba(ni) falsi de pomana si femei in dramba goala…..ia zi tu lui TATA MOSU…..ce scriu EU…acum….pe unde se „duce” la „licuricia” si „nemtzia”….cumva prin satelit printr-un nod intelsat de la cheia….si prin isp frankfurt….vezi ca tocmai „te-am dezbracat”…de „haine”,,,,,,,stii….ce inseamna asta…
          2.daca mamicutza ta era macar „madame”…bine….facut pe faiantza si carat de musculitze….se mai intampla accidente…asadar…daca mamica ta era „madame”…te-ar fi invatat sa nu mananci dupa jos,sa nu bei apa de la rigola,tatictzul te-ar fi dus la fetitze….dar asa-i cand ai niste saracii de parinti care te dau la liceul militar la 14 ani ca nu mai au ce sa-ti puna pe masa….
          ACUM IMEDIAT RAUS-FONETIC(ADICA DISPARI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *