Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Citește și dă mai departe!

Inteligența Artificială a Facebook și YouTube România ori este proastă, ori ușor influențabilă. Altfel nu se explică entuziasmul cu care dă avertismente și blochează conturi pe modelul „întâi îl arestăm, apoi îl întrebăm cum îl cheamă”. Majoritatea celor care sunt avertizați și pedepsiți nu ripostează, de teamă că, dintr-un click, vor dispărea din lumea virtuală. În mod ciudat, AI este setată să ia în considerare doar raportările pe care le fac progresiștii.

Recent, noi, la cristoiublog, ne-am confruntat cu o situație bizară. Am luat un film de pe YouTube, un film documentar făcut de britanici despre nazism, și l-am încorporat într-un material. Surpriză! Filmul care era pe YouTube era refuzat de YouTube pe motiv că încalcă standardele comunității prin incitare la ură. Repetăm: film făcut de britanici, care circulă pe internet. Am renunțat la postarea lui pe YouTube, l-am pus doar pe site și Facebook. Sunt imagini din Nürnberg, cu obiective care există și fapte care s-au întâmplat. Dacă nu vorbim despre ele, nu înseamnă că nu au existat, dar dacă nu vorbim s-ar putea să ne trezim că ne explodează mămăliga drept în față. Se știe că tot ce este interzis incită. De ce spunem că este vorba de AI de România, care vrea să fie mai catolică decât papa. Pentru că în alte locuri este permis. Ei, bine, astăzi Facebook de România, inchizitorial, ne-a avertizat, amenințat și pus la colț pe boabe de porumb. Nu suntem singurii, s-a întâmplat și la case mai mari, dar asta nu e nici consolare, nici motiv de resemnare.

Citatul de mai jos a devenit un clișeu, însă exact așa va fi dacă nu vom reuși un dialog cu cineva care poate, totuși, să observe că AI românească încalcă toate drepturile și libertățile, nu doar constituționale, ci și cele prevăzute în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

„Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea” – Martin Niemöller.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Citește și dă mai departe!”

  • O forma de neonazism imbracat in haine de neomarxism. Din ce in ce mai multe aberatii spuse sau impuse cu tot mai mult tupeu.
    Daca „astia” ajung la putere intr-un procent semnificativ, ne-a luat dracu’! Ne-a luat si acum cand ei sunt inca sub 10%. (Nu stiu ce om normal la cap voteaza cu astia, de au scos procentul asta). Dar de dragul discutiei sa presupunem un 25-30% … dracu’ ne ia atunci. Sinuciderea colectiva o sa fie singura solutie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *