Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cititorii noștri au umor: România luptă împotriva Coronavirusului pâna pe 22 august. Daca nu învinge, pe 23 august întoarce armele și luptă alături de Coronavirus

Deși stau închiși în case, practic arestați la domiciliu, cititorii cristoiublog.ro continuă să disece atmosfera acestor vremuri în care restriștea se combină cu absurdul, speranța cu disperarea, inteligența cu prostia. Postările la Gîndurile lui Cristoiu și la Jurnalul meu video o dovedesc. Sub semnul acestui adevăr publicăm alte comentarii ale cititorilor noștri. Le-am păstrat așa cum au fost scrise: Fără diacritice.


tudy
Toti au investit bani in armament,servicii secrete,securitate,razboaie aiuristice in Orientul mijlociu,care au dus la escaladarea terorismului mondial,si nu s-a investit nimic in cercetarea in sanatate,educatie,pe plan mondial,daca s-ar fi facut acest lucru nu aveam pandemia asta nenorocita,aveam de mult leacul pentru cancer,SIDA,Ebola si alte nenorociri,aveam mai multe cadre medicale,industrie,furnizori de echipamente,si alte lucruri necesare,cadre educate in toate domeniile(rezerve de cadre).

anotherline
Din aceasta criza, care va acoperi toate sistemele sociale, se va iesi nu prin insanatosirea actualelor siateme sociale, ci prin manifestarea unora noi.

nae girimea
O imensa problema sociala : Au venit o parte dintre romanii plecati . Au venit cersetori , proxeneti, suti , prostituate . Dar au venit si oameni necajiti-majoritatea care AU LUCRAT la negru si n-au nici un fel de economii . Ar trebui sa le cerem sa se inregistreze , si sa le oferim o masa calda pe zi , fiindca oamenii acestia n-au nici o sursa de venit . Armata ar putea sa-i instaleze in corturi si sa mobilizeze bucatariile de campanie . Am vazut oameni normali , cu privirea pierduta . Acum nu se poate lucra nimic. ONG urile se ocupa doar de Vierpfoten , de Zweipfoten nu se ocupa nimeni . Sant oameni in nevoie, fara sanse si fara speranta . Sa-i ajutam !

Lorelei Haart
Suntem testati pentru a evalua in ce masura suntem dispusi sa ne supunem si sa urmam sfaturile „autoritatilor”. Nu au nici o abilitate de a impune restrictiile despre care se vorbeste dar creeaza un fir narativ care da impresia ca lumea e obedienta. O productie Hollywoodiana de prima clasa!

Michaela H
Pentru ca acum in sezonul de insamintare, nu e nimeni pe cimp…aici in Austria multi din agricultori veneau din Ungaria. Si stocul de produse de consum cit o sa dureze? De la becuri, la piese pentru masini, toata productia este oprita. Hotelurile, magazinele, dau faliment iar muncitorii isi pierd salariile.

Studio Creator
Eu nu pricep CUM este posibil sa NU existe un STOC PERMANENT de MASTI pentru caz de : necesitate /razboi/atac terorist/accident /etc,etc ????

Alex Hatta
Da, e multa dezinformare in comunicarile autoritatilor. Acum au interzis prefectilor sa mai dea date despre situatia epidemiei cu coronavirus. Atata secretomanie in epidemia asta de parca ne-ar ataca rusi, nu un virus… Le-o fi teama sa nu afle virusu’ situatia reala a imbolnavirilor; vor sa-l tina in ignoranta…. Cat despre ala din Spania cu tidula de infectat cu coronavirus, asta e ceva din bancurile cu prosti. Autoritatile spaniole nu-l aveau in evidenta ? De ce nu l-au oprit spaniolii la aeroport si sa-l duca in carantina sau la spital ? Povestea e cusuta cu ata alba si face parte din arsenalul specific al teatrului cu prosti regizat de serviciile secrete romanesti. Doar ele sunt capabile sa organizeze astfel de „operatiuni speciale” de aburire a virusului…

Silvia Rauti
 Nu, n-o să murim optimişti – aşa cum aţi dori. O să murim cât se poate de pesimişti.

Pământul plat
Un sens totusi are si transmiterea de mesaje prapastioase. Multi oameni inca nu inteleg gravitatea situatiei si se comporata iresponsabil si atunci, macar de frica sa-i faci sa stea in case si, atunci cand ies, sa se fereasca pe cat e posibil sa ia virusul sau sa il transmita la altii. Daca dai mesaje optimiste, s-ar putea sa ii faci pe oameni sa creada ca totul e deja rezolvat si nu mai trebuie sa faca nimic. Oricum, e de discutat. In principiu, sunt de acord cu domnul Cristoiu… in orice razboi, soldatii trebuie incurajati ca sa lupte. Dar asta e un razboi in care, pentru cei mai multi oameni, lasitatea e cea mai buna arma.

Gil Leonte
Hotarare oficiala CSAT:
Romania lupta impotriva Coronavirusului pana pe 22 august. Daca nu invinge, pe 23 august intoarce armele si lupta alaturi de Coronavirus

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Cititorii noștri au umor: România luptă împotriva Coronavirusului pâna pe 22 august. Daca nu învinge, pe 23 august întoarce armele și luptă alături de Coronavirus”

  • https://www.activenews.ro/stiri/Doresc-Klaus-Iohannis-si-Ludovic-Orban-un-%E2%80%9EUnio-Trium-Nationum-160510
    Stimate domnule Cristoiu, vă citez în acest articol, cu întrebarea pe care o puneați luna trecută la Realitatea TV: „De ce Iohannis îl vrea neapărat premier pe Orban? De ce e musai să fie Orban, nu altcineva? Orban e fiul lui Iohannis? Unchiul? Cumnatul? De de ține Iohannis morțiș să fie Orban? S-a îndrăgostit de el? Îl are Orban cu ceva la mână? De ce se încăpățânează să nu vrea pe nimeni altul? De ce se cramponează atâta de Orban? Ce relație este între Iohannis și Orban?”
    La această întrebare legitimă eu sugerez un răspuns pe care nimeni n-are curaj să-l afirme explicit: Iohannis dorește tot un minoritar ca și el, ca să formeze un echivalent în România de azi al coaliției germano-maghiare din Transilvania secolului XV. Îl vrea pe Orban, multietnic, maghiar după tată, în conformitate cu ideologia dominației unei coaliții a minorităților asupra majorității. Pus președinte pe vremea lui Barack Obama (el însuși minoritar musulman în SUA), susținut de Hans Klemm, Klaus Iohannis își urmează pas cu pas planul de punere a cizmei minoritare pe gâtul majorității.
    Cu respect

  • Când trece criza asta, sper ca Uniunea Europeană să fie sinceră cu ea însăși și să se recunoască în acest tablou:
    Familia europeană e compusă din mama și tata (Germania și Franța), niște copii răsfățați, dar nedisciplinați (Italia, Spania și Grecia), frații lor cu apucături adolescentine (Belgia și Olanda), mătușile ursuze (Suedia, Danemarca și Finlanda), nepoata care se îmbracă ciudat (Irlanda), verii pe care uită uneori să îi cheme la aniversări (Austria, Polonia, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia), ăia doi mai mici cu care nu știi niciodată ce fel de rudă ești (Cipru și Malta), exoticul care face senzație când apare (Portugalia), vecina care susține că e rudă cu mătușa din partea socrului (Luxemburg), alții pe care îi vezi doar la nunți, botezuri și înmormântări (Estonia, Letonia și Lituania), afurisitul de nepot care se urcă pe mese și trântește porțelanuri (Ungaria) și verii de la țară, despre care toată lumea crede că-s adoptați (România și Bulgaria). Și bunica senilă care a zis că ea-și bagă picioarele în familia asta. O știți, da?

  • Definiție SISTEM=totalitatea persoanelor care distrug/fură Statul, pentru interese personale sau externe.
    Evoluție: SISTEMUL este creat de Serviciile Secrete viciate ale unui Stat/Țări care impun în fruntea partidelor politice oameni corupți sau coruptibil! SISTEMUL nu are culoare politică(roșu, galben, albastru, verde etc.). SISTEMUL are doar interese și urmași transpartinici.

  • Oricat am da-o pe dupa cires, tot la batranul Darwin ajungem. Selectia naturala e singura care duce lumea inainte. Stiu ca nu place dar asta e adevarul. Natura e mai puternica decat omul si acum ne da un sut in dorsala ca sa pricepem aceasta chestie. E simplu. Toate armatele din lume nu pot ingenunchea legile naturii. Cei mai adaptabili vor invinge. Stiu, nici dinozaurilor nu le-a convenit dar asta e, s-au dus pa, pa. Si a trait soarecul ala din care s-au dezvoltat mamiferele. Acum e la fel. Natura isi cere drepturile. Virusache rezolva problema. Cinic dar real.


  • Dr. Ady Nicula :

    „Am ieșit din gardă , sunt obosit dar nu epuizat , nu am operat toată noaptea , colegii mei au fost miloși cu mine , și , ce să vezi , in Făgăraș este plin de oameni pe străzi , ca in orice zi normala … Este vreme frumoasa dar , ce nu ați priceput , ce ați omis oare , iată , minune , că este o epidemie teribilă , mondială , provocata de un virus care la oamenii vârstnici produce decesul … este extrem de infecțios , o persoana infectează 3 , că două săptămâni durează sa vedeți simptomele …80 la sută din morții din Italia sunt peste 70 de ani , ați văzut pozele cu zecile de sicrie sigilate ??? Cum adică sigilate , va spun eu mai clar , cei decedati au plecat pe picioare de acasă , în spital au decedat , sunt puși în coșciug , se sigilează și pleacă la crematoriu direct , deci rudele nu îi mai vad vreodată …. Sinistru , nu … Sute de morți intr o zi …..Ce nu va e clar ?!!! Așteptați apoi sistemul sa trateze sutele sau miile de infectați , unde și cu ce inconștienților , credeți că îi putem trata pe toți ?!!!! Scoateți poliția locală pe străzi și trimiteti oamenii acasă … Este inconștiență sau prostie , in masă …. Am uitat sa va spun continuarea : peste citeva zile , o sa faceți febră și cefalee … O să fiți acasă , in familie … Deja , toți ai casei sunt infectați … Urmează părinții și bunicii care după alte 3 4 zile cad la pat , nu pot respira , nu au aer , îți cer ajutorul , suni la salvare , te asculta , și ți răspund : stați acasă , nu putem să i luam , sunt prea multi , o sa venim cind putem , adică poate și peste o zi doua trei … Salvarea nu a mai venit , ei știu deja că mulți trebuiesc intubați iar capacitatea spitalului este deja depășită de zile întregi , au criterii conforme cu starea de necesitate , bunicii au febră mare , te implora să i ajuți , se sting sub ochii tai , tu plingi , acum ai înțeles , îți vine sa te dai cu capul de pereți și ți aduci aminte , era un doctor care scria ceva undeva … Între timp , bunicii decedează … TU i ai omorât , cu ignoranta și prostia ta , iar asta o sa te urmărească o viață ….. Ei , acum ce mai spui … ITI PASA , stai naiba acasă … Că asta urmează …..
    Eu sunt anestezist în orașul ăsta , fac 150 de km sa vin și să plec acasă , zilnic … Suntem 4 de toți în spital , daca intram in carantină sau ne îmbolnăvim , cine va tratează ?!!!! Așa că nu uita , fiți responsabili ACUM , cind o sa vă plângeți morții apoi , nimic nu mai contează …
    Continuarea continuării : tu sau o rudă tare draga ai ajuns la spital , ești mai norocos dar din păcate ești grav , stai întins pe pat și lîngă tine vine unul îmbrăcat în cosmonaut sau pompier , deh , după gust , sunt eu , medicul ATI , daca nu m am îmbolnăvit cumva pina atunci sau stau acasă in carantină , deci ești norocos … La fel , nu ai aer , ai momente de luciditate alternate cu cele de ” beție ” hipercapnica , îți trebuie aer … Mă uit la tine și la alții , sunteți citiva gravi și trebuie să intubez unul , pentru că am doar un ventilator , tu plângi , eu închid ochii și mă rog , alege tu Doamne pe cine , eu nu mai pot plânge că deja nu mai am lacrimi … Tu , te uiți după mine lung , și , cu ultimele puteri îți aduci aminte de o zi frumoasa de primăvară , cu mult soare , in care te ai simțit fericit că te ai intilnit pe strada cu o mulțime de cunoscuți , cu care ți ai strîns mana și te ai pupat , te întrebi , unde pleacă doctorul …. Apoi viața îți trece în citeva clipe prin fața ochilor și , gata ….
    Așa că , STAI ACASA !!!!!
    Continuarea continuării : tu , ai plecat , batranii tai , la fel … Daca noi , medicii , mai lucram , inca , adica nu ne am îmbolnăvit /carantinat/spital închis samd ( ori +) , inclusiv eu , o sa l aleg pe următorul ” TU ” sa l intubez …
    Ei , ce zici acum , te am convins ?!!!!!
    STAI ACASA !”

  • https://www.infobraila.ro/2020/03/pestii-curvele-camatarii-si-guvernantii-bani-anapoi/

    Maestre, nu cred ca mai tineti minte. Am fost angajatul dumneavoastra. Va rog sa cititi textul de mai sus.

  • Daca vom face teste de existenta a coronavirusului pe orice persona vom afla ca exista intr-o varietate de forme dupa cum spune dr.Emilian Ioan Imbri , managerul spitalului ”Victor Babeș” :
    „Acest virus a câștigat bătălia. Prima bătălie care s-a dat a câștigat-o virusul. Noi va trebui să învățăm, cine rezistă și cine trece acest moment, va trebui să învățăm să conviețuim toată viața cu acest virus, așa cum conviețuim cu celelalte tulpini de corona, cu care trăim de ani de zile.”

    La fel cum virusul TBC exista in doua treimi din populatia globului dar nu este activat pentru a dezvolta boala, atunci cand vom face teste vom gasi ca avem TBC. Va dati seama ce va fi pe planeta? Daca vom trata si virusul TBC la fel atunci vom sta toata viata noastra intr-o carantina permanenta, expusi la tratamente netestate ca niste cobai. Nu am vazut sa se vorbeasca despre sistemul imunitar nimic, de faptul ca orice virus se bazeaza pe slabiciunea corpului uman, adica sistemul imunitar slab pregatit pentru orice virus(poate fi si rotavirus care seamana cu corona Covid19),datorita tratamentelor dealungul timpului cu medicamente care nu vindecau ci doar ameliorau, lasand totul in grija sistemului imunitar pana cand acesta a cedat, la fel ca o cetate care este sub asediu luni de zile iar apoi cand li se termina proviziile aparatorilor lupta este pierduta.
    Sistemul imunitar puternic se datoreaza vitaminelor si mineralelor din corp, de aceea oamenii in varsta au fost primii afectati.In cazul Covid19, se trateaza doar efectul nu cauza, desi ne plimbam cu masini germane ca ne place calitatea si performanta lor , dar nu vedem ca Germania a avut si filozofi dintre care Hegel, care spune ca efectul este urmarea cauzei. In loc sa inchidem apa la robinet sa oprim inundatia, adunam apa in galeti si o deversam in alta parte.

    PS: cautati despre Sanofi – scandalul Depakine a aparut si in presa noastra, despre vestele galbene, despre Serge Weinberg legatura Sanofi – guvernul francez, despre marirea varstei de pensionare, toate puse cap la cap dau un rezultat.
    PS2: langa Bergamo este un aeroport unde vin si curse „lowcost”, un aeroport foarte cautat care in 2018 a avut 12 milioane de pasageri,din 2015 a avut peste 10 milioane de pasageri. Daca cineva care a vizitat orasul Bergamo sau imprejurimile pleaca cu avionul si in 8 ore ajunge la destinatie(sa zicem tara sa natala) atunci devine pacientul 0 in tara sa natala.

  • Omagiu adus Medicilor,

    Noul coronavirus (? … cel vechi, primul?) ne-a adus in fata unei, noi? paradigme, care este, cea mai importanta profesie. Covid’19 pretutindeni si dintotdeauna, a lovit China in moalele productiei, Italia in posteriorul plexului solar, ditamai in regiunea lombarda, iar pe noi, doar in santul bulbo-pontic, restul popoarelor in orgoliu, insa si mai grav de-atat in speranta si viata oamenilor. Lasand ironia la o parte intreaga planeta s-a oprit, de mai bine de doua luni, in loc. Si sta, si, mananca, si glumeste, pe spatele copiilor, pe spatele viitorului, cu picioarele pe trupurile trecutului trecut prin numeroase razboaie de tot felul, fara niciun orizont de timp oferit de nimeni. Stati acasa, aratati ca va pasa, nu mai consumati oxigenul, si rezervele de apa, sau daca va dor articulatiile nu mai mancati, (exista remediu, Flekosteel contine: propolis biogenic, sapte-degete, ule de brad. coaja de mesteacan, alfa-artroferol, si mai ales celule de coarne de cerb de Altai. Daca vi se pare ca este amuzant, stati o clipa si urmati sfatul Domnului Dalai lama, ascultati greierii, pardon, nu a venit inca vara, insa daca va concentrati un pic privindu-va copii care va cer ceva bun, chiar si dupa ce le-ati pus in fata mancarea proaspat gatita, ati putea sa auziti cat se poate de bine plansul copiilor fara o bucata de paine, o sticla de apa, fara un pic de siguranta in fata primitivismului mai marilor lor, de pretutindeni, dar mai ales din tarile in care s-au trezit peste noapte fara nicio protectie, fara nicio explicatie din partea nimanui, fara niciun orizont de timp pentru un pic de speranta, pentru viata timpului lor daruit si lor asemenea tuturor oamenilor de pretutindeni. Pandemia de corona_ virus care a pus stapanire pe omenire, nu ar fi fost posibila, sau nu si-ar fi atins punctul de eficienta maxima, fara o alta pandemie, care a pus stapanire pe oamenii din toate tarile asa-zis civilizate, si fac referire aici la pandemia de fatarnicie. Virus, pandemie cu mult mau grav decat orice alte virusuri, sau alte crize de orice natura. Acest virus inglobeaza aproape tot ce a cumulat omul mai rau in purtarea sa, de dintotdeauna, fiind vorba de lacomie, aroganta, atotsuficienta, nepasare, indiferenta, prea-marire, ….sub ochii indulgenti ai nepasarii, indiferentei, lacomiei, a lipsei de masura, a absentei bunei-credinte, acest virus alaturi de noul virus este atat de grav si atat de periculos, incat poate lipsi omenirea in orice clipa de tot ce s-a cladit pana in momentul de fata, cu atat de multe sacrificii. Acest virus, parca opusul formei celulelor ovoide dispuse in forma de sirag de matanii, care dau consistenta drojdiei de bere, ne-a aratat cat de fragil este tot ce este construit la modul facil, fatarnic, in acelasi format dupa mecanismul reglarii umorale…dezvoltarea si perpetuarea lor avand aceiasi inamici si incompatibilitati, antisepticele chimice, caldura mai mare de 45 de grade si lumina. vs teama unora de manifestarile oricarui spirit liber, cu adevarat uman,
    Domnului doctor cu dragoste,
    ps. … care inca mai plange pentru normalitatea poporului sau, care inca mai are puterea probabil sa isi cheme copii acasa, si mai ales le striga parintilor lor sa ii ierte probabil greselile datorate amagirilor cele fara de masura, care roaga pe fiecare conducator al lumii sa stea o clipa sa se gandeasca ca nu cumva sa ajunga in locul sau, subiect al unor campanii de presa care depasesc orice inchipuire a ratiunii umane.

    Dupa ultimele evenimente, am inceput sa ma intreb, … oare este bine sa raspunzi celui care iti greseste cu aceiasi moneda, sau sa incerci sa-l invingi folosind o parte din armele folosite de el, … campanii media de distrugere a unui popor, a normalitatii, a sperantei?
    … am citit pe undeva, din gandurile presedintelui Bashar al-Assad, sincer nu mai stiu unde, Bogdan Chirieac m-a inspirat, si-a adus aminte de cateva vorbe ale lui Gates,
    Insa mai bine de-atat, ar fi sa invatam sa ne pese cu adevarat, si sa fim atenti la fiecare manifestare de nefiresc, din partea noastra, si mai ale, sa ne aducem aminte, ca puterea isi gaseste sensul, doar spre bine. Sa poti, sa stii sa faci rau, cu buna stiinta si placere, nu inseamna sa ai putere, este doar o amagire.

    • Si stiti ce a zis Eduard Philippe, premierul francez, ieri?
      A zis ca acesta este doar debutul raului care vine. Ati stiut ca directori de spitale din Franta au facut apel la guvernanti sa contacteze toate capitalele europene, sa vada care sunt dispuse sa preia pacienti francezi în sectiile de reanimare?
      Cum credeti ca vor decurge lucrurile în România, când va sosi valul îmbolnavirilor cu Covid19?

      Sa glumiti bine, ar zice protejatul dv….

  • Emil Zmau,
    îmi pare rau, dar în asemenea momente, chiar ca nu pot avea umor. Eu chiar l-am contrazis pe Ion Cristoiu, spunându-i ca masura de protectie ca cei în vârsta sa stea mai mult pe-acasa este foarte buna. Vazând câta moarte este nu atât de departe de România si gândindu-ma ca, cel putin peste o luna, va fi si la noi la fel, nu-mi vine sa fac glume. Parerea mea este ca doar o minune Dumnezeiasca ar putea scapa România de un eventual destru cauzat de virusul ucigas. 😥

  • Circul de pe strada cand stam si noi in autoarestare il fac zi si noapte cu masinile de salvare , politie si pompieri cand strazile sunt goale. E un circ sonor mediatic pentru a accentua cacealmaua prin care sa poata cere aprobare de achizitii directe care le va aduce profit pe seama noastra a „prostilor”, plus ca se leaga de scaunul puterii cat mai mult, devansand alegerile. Cel mai important lucru este cand vom afla adevarul despre ce s-a intamplat.

  • Daca vom face teste de existenta a coronavirusului pe orice persona vom afla ca exista intr-o varietate de forme dupa cum spune dr.Emilian Ioan Imbri , managerul spitalului ”Victor Babeș” :
    „Acest virus a câștigat bătălia. Prima bătălie care s-a dat a câștigat-o virusul. Noi va trebui să învățăm, cine rezistă și cine trece acest moment, va trebui să învățăm să conviețuim toată viața cu acest virus, așa cum conviețuim cu celelalte tulpini de corona, cu care trăim de ani de zile.”
    Si noua nu ne-ati spus nimic ca avem tulpini de corona? Parerea mea personala, este ca ani de zile s-a crescut un monstru care acum ii inghite pe toti, chiar si pe cei care il tineau in lesa.

    La fel cum virusul TBC exista in doua treimi din populatia globului dar nu este activat pentru a dezvolta boala, atunci cand vom face teste vom gasi ca avem TBC. Va dati seama ce va fi pe planeta? Daca vom trata si virusul TBC la fel atunci vom sta toata viata noastra intr-o carantina permanenta, expusi la tratamente netestate ca niste cobai. Nu am vazut sa se vorbeasca despre sistemul imunitar nimic, de faptul ca orice virus se bazeaza pe slabiciunea corpului uman, adica sistemul imunitar slab pregatit pentru orice virus(poate fi si rotavirus care seamana cu corona Covid19),datorita tratamentelor dealungul timpului cu medicamente care nu vindecau ci doar ameliorau, lasand totul in grija sistemului imunitar pana cand acesta a cedat, la fel ca o cetate care este sub asediu luni de zile iar apoi cand li se termina proviziile aparatorilor lupta este pierduta.
    Sistemul imunitar puternic se datoreaza vitaminelor si mineralelor din corp.In cazul Covid19, se trateaza doar efectul nu cauza, desi ne plimbam cu masini germane ca ne place calitatea si performanta lor , dar nu vedem ca Germania a avut si filozofi dintre care Hegel, care spune ca efectul este urmarea cauzei. In loc sa inchidem apa la robinet sa oprim inundatia, adunam apa in galeti si o deversam in alta parte.

    Lista vitaminelor de la o universitate cu specific medical:
    http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/topics/vitamins.html

  • Sanatate
    Acum vreo 2 ore la o competenta si cuminte teveliziune competenta de serviciu prezinta minunatele stiri apoi apar in cadru 2 neni.
    Unul in dreapta sub forma de poza medic psihopupu numele nu importa…ton afectat pretios si apretat.
    Altul in stanga sociolog cu barbuta
    Incepe ipochimenul din medalionul sting si declama cum ca nu facem fata la situatie si vor fi unii nevoiti sa aleaga pe cine sa trateze primiisi cu care se pierde timp inutil
    Sociologul ii da cu ca nu intelege de ce oamenii sint neascultatori.Fideli.
    Imi amintesc despre un reportaj vechi de mai mult de 10 ani in care o asistenta sau medic de pe ambulanta-se lamenta ca este nevoita sa ALEAGA inspre care caz sa se indrepte .Adica in clar alegea cine merita salvarea.Reportaj de acum mai mult de 10 ani.
    Se serveste poporului traditionala gaura de covrig garnisita cu esenta de solidaritate europeana si oceanica.
    Mai se gindeste cineva sa nu depaseasca deficitul bugetar ?Poate marim taxa de protectie catre Unchiul Sam?Poate mai trebuiesc migranti prin brutarii cind economiile si iudele aferente se vor canibaliza?

    • Daca te-ai fi informat, ai fi aflat ca în Italia, au dat interviuri medici din sectiile de reanimare care erau disperati ca trebuie sa aleaga care pacienti sa fie pusi la aparatele de respiratie artificiala, pentru ca nu este loc pentru toti.
      Îi copiezi pe cei care vorbesc doar ca sa se afle în treaba. Încearca sa-ti imaginezi cum va fi în România când va fi atins vârful epidemiei, fa comparatie cu Italia, Spania si Franta… doar daca poti sa discerni, bineînteles…

  • S-a intors fractiunea maidansporeza ( aia ce l-a votat pe Johannis & comp ) a diasporei . Va constata pe pielea ei consecintele votului . Doamne , mare esti , ai simtul umorului !

  • „România luptă împotriva Coronavirusului pâna pe 22 august. Daca nu învinge, pe 23 august întoarce armele și luptă alături de Coronavirus”
    :))
    ăăă…, pai…, maestre,
    daca Reactiunea in fara Coronavirusului e o Actiune, creca trebuie ceva atentie, ca intoarcerea asta sa nu devina ea insasi o Actiune…generatoare de Reactiuni,
    deci creca e musai ca intoarcerea sa fie o Nonactiune, salcie, gen….:))). filozofic, vorbind!…clar:)))

  • Daca tot veni vorba despre razboiul 2 mondial, viata si moarte, mai jos, din profunzimea gandirii unor oameni din acele vremuri.

    –––––––––––––––––––––––––-

    Un alt fel de basm “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, cu alti Feti-Frumosi. De data aceasta, totul este real.

    Din cartea “Drumul Crucii” – Aurel State.

    Aurel State, in 1941, la varsta de 20 de ani merge voluntar pe frontul de rasarit, in cadrul Batalionului de vanatori de munte – Sinaia, unitate ce era considerata unitate de elita; intotdeauna vanatorii de munte erau ori in linia intai, ori li se incredintau misiunile cele mai dificile.

    Un tanar este intrebat despre sansele care le au in misiunea foarte periculoasa ce urma. Raspunde: „avem sansa de a ramane mereu tineri cum santem acum”.
    Si tanarul, a doua zi, a ramas tanar pentru totdeauna, trecand in „viata fara de moarte”.

    Ultimele randuri din carte:

    „Imi rezervasem insa si incercarea de a realiza un vis, cel din urma si cel mai de pret dintre toate. Toata povestea de pana acum, insailata in cativa ani din noua existenta cu primejdia continua de a-mi pierde si acel soi de libertate, s-o urc pe un munte al Taborului. Sa capete prin har de sus vesmant si chip durabil pentru toti luptatorii. Sa straluceasca rascumparator pentru tineretea lor jertfita prin rasarit ori prin inchisorile de fier de acasa.
    Se vor aduna, inainte de a urca pe acel munte de taina, pe platoul batalionului din Sinaia, de deasupra Castelului Peles. Parola de recunoastere va fi neobisnuita pentru uzantele luptei: „Tinerete fara batranete”; iar raspunsul: „Si viata fara de moarte”.
    Trambitele ii vor chema din campurile de maci, de sub crucile surpate, de sub aurora boreala, din gropile comune, de oriunde s-au desprins din povestea vietii.
    Fane Negulescu, incheietorul plutonului, va raporta nedumerit celui in carje, dar ii va asculta ordinul, la fel ca odinioara, si va purcede la masurile de amanunt ca fiecare – asa cum se intampla in toate situatiile grele – sa urce muntele „pe socoteala lui”.
    Schiopatand, am sa-i urmez, suind pe creasta de unde voi spune lumii „Buna dimineata!”.
    Doamne, fi-mi de folos ca sa intocmesc, privindu-i in tabara de pe muntele Taborului, noua lor carte.”

    [cel in carje – Aurel State]

    • @
      deci…hai sa filozofam!:))
      ce e aia ‘tinerete fara batrinete’?…dar ‘viata fara de moarte’?
      oare nu e
      ‘ ‘tinerete fara batrinete’ SI ‘viata fara de moarte ‘ ‘ ?
      adica…’Binele SI Raul’ ?
      :)))
      acuma…hai sa le ordonam, ‘tinerete fara batrinete’ e…Binele? …sau Raul?! :))))))

      se prea poate ca vremurile sa fie despre fix aceasta…ordonare,
      si fiecare om s-o faca!…
      si dupa cum se Oglindeste, s-o faca…

      • ” Parola de recunoastere va fi neobisnuita pentru uzantele luptei:„Tinerete fara batranete”; iar raspunsul: „Si viata fara de moarte” ”

        m am gindit…,
        am vrut sa vad daca mai pot inainta, in adincimea acestezi ziceri.
        declar ca e Esenta. e insasi Adincimea…

        e o parola scrijelita pe alti pereti, ai altor vremuri, ai altor inimi, ai altor ochi,
        care privesc alte Oglinzi, in care tu insuti devi parola, Oglindindu-te…
        ce chestie…, nu m am gindit ca ar putea fi definita o astfel de parola…,
        dar…iauiteo!
        …ce vremuri.

  • Alte glume de coronavirus.
    – Guvernul ne spune sa ne spalam doar pe maini. Pe creier ne spala ei. 🙂
    – Poporul chinez si prieten ne-a readus diaspora acasa. 😀
    – Mancati doi catei de usturoi. Poate nu ajuta la nimic, dar macar ceilalti vor respecta distanta. 🙂
    – Coronavirusul a ajuns si intr-un spital din Romania. Aici a facut o infectie intraspitaliceasca si a murit.
    – Romania este acum in stare de urgenta. Pana mai ieri nu era in stare de nimic.

    • Nea Hombre, ai luat un Q10+ cum zice Nivea! Prin oras tot umbla cu Humervee folosite ca sperietoare pentru oameni , mai bine ar face o sperietoare pentru Coronavirus sa plece dintre noi.

  • Noroc ca avem simtul umorului, altfel ar fi destul de greu de supravietuit intr-o atmosfera panicarda, intesata cu stiri apocaliptice difuzate pe fondul unor montaje literar artistice ce aduc aminte de vremurile apuse nu de mult.
    Mai nou, specialistii in voga care isi fac PR televizat intensiv pe banii nostri (abonamentele la cablu), vad ca au tendinte de a cocheta energic cu politicienii. De ce nu au cerut si argumentat managerii spitalelor la planificarea bugetului necesitatea alocarilor bugetare pentru: aparatura, instrumente, materiale de protectie, ca doar se stia de posibila pandemie?! Era in atributia lor mai ales ca existau informatii sigure de la structurile informative de top.

  • toate posturile redau comunicatele privind situatia coronavirus.
    consider dezinformare, incercare de a se induce o stare de teama, cifrele favorizeaza trecere in scenarii cat mai totalitare.
    azi se comunica infectati 1452 cifra este probabil total infectati la zi cumulat.
    in mod corect trebuie raportat total infectati la zi deci din care se scad vindecatii, mortii, sau pierdutii.
    se spune ca sunt 7801 persoane in carantina.
    TOTAL GRESIT CATI SUNT ACUM IN CARANTINA, REPARTIZARE PE JUDETE, CENTRELE DE CARANTINA DIN FIECARE JUDET NR. CARANTINABILI, CITI AU IESIT DIN CARANTINA ZILNIC , CATI AU IESIT DIN CARANTINA ZILNIC, CITI DIN CARANTINA AU FOST TESTATI, CATI DIN CARANTINA AU FOST INTRODUSI IN CATEGORIA INFECTATI.
    ACELASI LUCRU SI PENTRU IZOLARE.
    SA EXISTE 131367 PERSOANE IN IZOLARE ESTE O MINCIUNA,CITI AU IESIT , IN CE CATEGORIE AI FOST INTRODUSI.
    IN ACESTE CONDITII ARMATA NU TREBUIE SA STEA IN STRADA SA INDUCA TEAMA IN POPULATIE CI
    TREBUIE SA STEA SA PAZEASCA ACESTI IZOLATI, MAI ALES PE CEI CARE STATUL ROMAN IN MOD GRESIT, SI POATE INTENTIONAT .
    MAREA MAJORITATE A CELOR INFECTANTI SUNT CADRE MEDICALE , CARE CU TIMPUL SE VOR RETRAGE, IN IZOLARE , CONCEDII .
    CONTEAZA FOARTE MULT RAZBOIUL MEDIACTIC, DEZINFORMAREA. CA LA REVOLUTIE.

  • Maestre, nu că n-aș avea simțul „umorului”, dar să introduci un asemenea titlu nu cred că e tocmai momentul potrivit!
    Și, apropo, atunci, in ’44, românii au întors armele, dar au luptat alături de ruși, mă rog, sovietici, care, in cele din urmă ne-au învins ei ! In acest titlu, mă gândesc, că nu prea e potrivită … „metafora” !

  • auzi chestie…
    „Din aceasta criza, care va acoperi toate sistemele sociale, se va iesi nu prin insanatosirea actualelor siateme sociale, ci prin manifestarea unora noi.”
    geniala zicere, clar…

    :)))

    ce am putea intelege noi de aici?
    pai…ca toata energia care va fi focusata pentru a mentine in viata actualele sistemele sociale
    e mai cu folos sa fie aruncata direct la gunoi!
    adica…oricum tot acolo ajunge, dar macar nu mai pierzi si timpul.
    deci cauti un cos de gunoi…mai mare si dupaia arunci energia asta in el.

    cind toate apele sint tulburi si involburate, opresti miscarea. parca asa zicea Lao.
    deci nu Reactionezi, ci opresti miscarea pina ele se vor limpezi, ca vine ea si vremea aia…
    deci ce ar trebui sa faca Ro? sa nu Reactioneze.
    trebuie asigurata…viata Ro. reduci totul la asigurarea vietii Ro. ii asiguri plenar! conditiile de supravietuire. or asta inseamna ca ele trebuie identificate…
    si Ro va supravietui daca cetatenii ei supravietuiesc. si cetatenii vor supravietui daca au ce manca,…daca nevoile esentiale! le vor fi asigurate,
    ca daca cetatenii vor avea nevoile asigurate, ei vor fi in stare sa faca si pe medicii…si pe inginerii…si pe ce mai doriti!, dar daca si numai daca nevoile esentiale le vor fi asigurate.
    prin urmare Ro trebuie sa functioneze in parametrii care asigura productia de hrana pentru toti cetatenii. nu de-alta, dar unii oficiali de prima mana de pe lumea asta spun ca treaba asta e posibil sa dureze si doi ani…domne, po’sa stii?! …nu mai bine avem noi ce manaca in urmatorii doi ani…ca sa poata romanii sa gindeasca limpede cum sa iasa din apele astea tulburi si involburate?

    • deci nevoile esentiale ar trebui asigurate..plenar.
      adica aduci nevoile…pe esente!, deci cit esentele de mici!, dar dupa ce ai facut asta tre sa le asiguri acestor nevoi esentiale manifestarea plenara!

      exista, vad, tendinta de concentrare pe Prezent. pai…de ce?!…?! nu se mai poate face nimic cu prezentul, cu Realitatea, ea…se manifesta.
      Dupa cum le e natura oamenilor care sint implicati in dinamica Ro, asa va fi si miscarea,
      acesti oameni…se vor misca!…dupra propria natura!
      adica, mai simplu spus, se vor misca singuri!…si generalii…si ala din sant!

      iesind din Prezent si migrind in Viitor…da!, te poti apleca asupra…viitorului Prezent, prin urmare cineva in Ro sa se translateze oleaca in Viitor si sa seteze acolo!…viitorul Prezent.

      pe vremurile astea se intimpla ceva unic in istoria civilizatiilor, dinamicile Artificiale pot fi asimilate, momentan!, cu cele Naturale. ( alta poevste )
      sa retinem ca pot fi.
      deci…ce poate face Civilizatia, care acopera si Ro, sa faca pe vremurile astea extrem de ultradeosebite ?!
      pai…ar putea sa se foloseasca de Inteligenta, de inteligenta Naturii, de Inteligentii daruiti chiar de Natura pentru vremurile astea,
      chiar daca ii vor folosi pe acestia pentru a-si echilibra propria constructie Artificiala, ca Civilizatia e o constructie Artificiala, nu Naturala.

      mai simplu spus, dragi Constructori ai Civilizatiei, deci si ai dinamicilor Ro, folositi Inteligenta daruita de Natura!, voi cistigati pirghii de echilibrare a Civilizatiei, iar pe talerul celalalt, oamenii…momentan,…vor suferi mai putin,…poate.
      chemati in ajutor, cind nu va descurcati!, daca vreti!, tinerii aia sclipitori!
      …nici nu stiti cita sclipire poarta! sint geniali!

      pina in momentul in care inteligenta Civilizatiei, adica aia Artificiala, se va manifesta pe masura vremurilor, folositi, daca va doriti asta!,spre a echilibra dinamici, Inteligenta pe care Natura a daruit o deja!
      cautati solutii printe tinerii Inteligenti!…potentati-i! acolo e Comoara vremurilor si…Natura, atunci cind daruieste, daruieste plenar! …adica ‘toti’ pot…deschide darul, daca asta isi doresc.

      • eu spun povesti, atit!:)))
        creca e de la statul in casa:)))
        …la varsta mea…, povestile sint…din poveste

        • @Popescu Daniel

          „Hegel, care spune ca efectul este urmarea cauzei”…
          nicicind nu a fost doar asa, iar pentru ca vremurile sint cu ‘desavarsiri’, nicind nu a fos mai vizibila si cealalta aripa a Curcubeului, care, spre absoluta echilibrare, ‘spune’ ca o cauza urmeaza efectului…

          cauza urmeaza efectului
          SI
          efectul urmeaza cauzei

          calea doar de la cauza la efect genereaza Infinitul,
          calea doar de la efect la cauza nu exista, ea inglobeaza si calea de la cauza la efect,
          abia asa Alfa fiind Omega, deci Zero fiind Totul, nu Nimicul…
          dorind sa tinda catre Zero, care e Totul, Infinit perpetueaza o tindere, fara insa sa il si atinga pe Zero.
          insa fara dorinta fiind, Infinit isi gaseste Cuibul…care e Zero.

          calea de la cauza la efect isi desavarseste impotenta, Infinitul nu exista in afara propriului Cuib, care e Zero,
          calea de la efect la cauza devine insasi Nadejdea, promisiune a Profetiilor,
          Sfarsitul care e insusi Inceputul,
          Desavarsirea care se intoarce in sine insasi, pentru a se cunoaste pe sine, pentru a se recunoaste…

          • Maestre, placerile sofisticate nu mai erau satisfacute, asa e,
            imposibilitatea sistemelor sociale de a satisface placerile, dorintele oamenilor
            fiind chiar motivul pentru care ele vor fi demolate, dar doar pentru a face loc unor noi sisteme sociale, capabile sa implineasca dorintele oamenilor.

            de fapt asta e chiar Dinamica Dorintelor, o Esenta, asa functioneaza Universul,
            cele care ‘misca’ sint dorintele,
            daca dorintele nu s-ar mai manifesta, atunci…nu doar Prezentul se va suprapune peste Dinamica Naturii, ci orice viitor Prezent!,
            o astfel de dinamica fiind nu doar armonizata cu Natura, ci fiind insasi Natura.

            dorintele!, astea sint cele care ‘misca’,
            spre ‘dorinte’ se indeapta Civilizatia,
            ca…e lege in Univers!, dorintele se implinesc, indiferent daca acusica sau peste…mii de ani.

            prin urmare, iata vinovatul!,
            dorintele, placerile…sofisticate, care devenisera intr atit de sofisticate incat…au ajuns sa puna la indoiala insasi Civilizatia!,
            …tragind-o,…cumva, la raspundere pentru ca e incapabila sa implineasca dorintele alea sofisticate.

            si…cu cit mai sofisticate dorintele, cu atit mai performanta Civilizatia care le implineste,
            prin urmare mai inaintea procesului de dezvoltare atasat Civilizatiei, care e maximal, de tip Fibonacci,
            se afla Dinamica Dorintelor oamenilor, care si ea urmeaza o dezvoltare in stil Fibonacci!

            Mai simplu spus…saracana Civilizatie,
            asta!,…dar e valabil pentru oricare dintre civilizatiile care s-au manifestat pe planeta asta,
            nu mai pridideste sa le implineasca oamenilor dorintele!, putind fi echivalata cu….’sclavul omenirii’.

            din dinamica asta omul invata ‘Binele si Raul’
            pentru ca e liber plenar sa-si doreasca!, dar tot in mod plenar va si cunoaste dorinta…pe propria-i piele.
            asa…omul va ajunge sa cunoasca Raul, punindu-l intotdeauna in fata, astfel incat sa poata implini in mod plenar, Binele.

            or…Binele deja se implineste, e…Natura.
            Omul, implinid plenar Binele se va armoniza plenar cu Natura.
            pina atunci, insa, va cunoaste plenar Raul,…or o fi vreun rau mai mare decit ca Omul sa se nege pe sine insusi?

            Mai spuneati, maestre, ca omul…are timp sa se vada pe sine, pretuind stelele, familia, zambetul…
            Maestre…s-a oprit Civilizatia din miscare! Aproape ca…sta!
            Ceea ce se mai misca e Natura. Caz in care omul se Oglindeste in oglinda disponibila.
            Dar…maestre, Dinamica Dorintelor e lege in Univers! Dorintele alea sofisticate vor fi implinite cu orice pret!
            Chiar cu pretul Civilizatiei, si…ohooo cite civilizatii au platit pretul asta!
            Totusi, se stie ca Civilizatia asta se va desavarsi, prin urmare toate sistemele ei sociale se vor darama singure…sau, mai probabil, vor fi demolate controlat,
            astfel incat sa devina capabile sa implineasca nu doar dorintele alea sofisticate ci ‘orice dorinta’, in mod plenar.

            Astfel, ceea ce spuneati despre…nebunia la care se ajunsese, punindu-se la indoiala cuplul, familia, etc…,
            nu doar ca, atunci cind Civilizatia va incepe sa se miste iar! , ele se vor manifesta iar!,
            dar…se vor si desavarsi! , asta e faza, ca se vor desavarsi!
            Pentru ca Raul trebuie cunoscut. … dar el va fi cunoscut doar pentru ca Dorinta a fost pe masura…

  • vaaai, ce tare!:))))
    dabia astept sa vina 22 august:))),
    ca, cu ocazia asta mareata, de intoarcere a armelor,
    o sa ma uit atent,
    …da poate imortalizeaza cineva momentul!:))), sa l putem privi si in reluare!:)))),

    deci o sa privesc, …daca nu mor, cu maxima atentie momentul de intoarcere a armelor,:))) pentru ca,…oameni buni!,
    o sa avem ocazia, prima… creca!, unica!, sa vedem care sint armele!:)))))))))))

    tare!
    Bravooooo!
    :)))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *