Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Claudia Crăciun, despre arta care modelează sufletul

Mă gândesc deseori nu numai la pictorii din România, dar și la cei de peste hotare. Azi vă aduc în centrul atenției o pictoriță din țara noastră, care trăiește în Anglia. Semnează niște tablouri impresionante. Veți vedea și dumneavoastră câteva după un dialog introductiv. Este vorba despre Claudia Crăciun, cunoscută pe Facebook Mihaela Maia.

-Vă rugăm să vă prezentați.
– Numele meu este Claudia Crăciun. În anul 2018 m-am stabilit în Anglia împreună cu familia mea. În decembrie, de Crăciun, ca orice „copil” cuminte, am scris Moșului că mi-aș dori să știu cum se simte pictatul pe pânză. Se spune, ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se-ntâmple.

Am pictat și am desenat și am încercat diferite tehnici până în momentul în care am realizat că am nevoie să aprofundez un pic această pasiune. Visul meu era să particip la o expoziție de pictură, alături de colegii mei și s-a îndeplinit de curând. Am expus câteva lucrări în Belgia și sper că vor mai urma. A început să îmi placă foarte mult picura, cel mai mult mi se potrivește stilul clasic și din când în când mai scriu versuri.

– Cum a fost anul 2022 ?
– Anul 2022, pentru mine a fost un an plin de culoare lucru care mi-l doresc și pentru următorii ani.

-Ce vă doriți pentru restul anului 2023 și pentru anii următori?
– Mi-aș dori să realizăm cât de speciali suntem și să facem o echipă bună. Fiecare poartă o urma de suflet în fiecare lucrare și este păcat să nu apreciem asta.

-Ce pictori români vă plac?
-Admir lucrările lui  Constantin Daniel Rosenthal și Gheorghe Tattarescu

-Dar străini?
– Morteza Katouzian, după care am făcut reproduceri, Leonardo da Vinci, marii clasici în general.

– Ce au reprezentat vizitele la muzee, la expoziții și galerii pentru educația dvs estetică?
– Vizitând muzeele și spatiile dedicate artei mi-am dat seama că totul este posibil. Din păcate, multe învățături, sfaturi și secrete s-au pierdut de-a lungul timpului dar sunt sigură că și noi putem realiza lucrări impresionante.

– Ce sfătuiți un părinte care are un copil cu înclinații spre pictură? Să mai încerce și alte domenii ale artei, ori să se dezvolte pe un singur drum?
– Fetița mea, în vârstă de 12 ani, cochetează cu desenul dar iubește și muzica la fel de mult. O încurajez în ambele, pentru că văd cât de mult o satisface timpul alocat culorilor, știu că pictura însăși este cea mai frumoasă terapie și aș sfătui orice părinte care are un urmaș interesat de tainele artei, oricare ar fi ea, să susțină cu tărie acest drum al copilului. Arta modelează sufletul!

– Ce tehnică de lucru folosiți mai mult?
–Începând să pictez folosind culorile pe bază de ulei, am rămas îndrăgostită de mirosul uleiul de in. Cred că pictura în ulei mi se potrivește cel mai bine.

–Ce le transmiteți celor care vă admiră?
-Cei care apreciază arta mea pot vedea picturile mele și în următoarele expoziții, pe care sper ca le voi anunța în curând dar și în galeria mea virtuală.
https://myclaessens.com/en/galleries/ccart4you

– Unde au ajuns fizic cel mai departe lucrări ale dvs.?
-Am avut onoarea de a trimite lucrări în Germania, Italia, dar cel mai departe au ajuns în România, eu locuind în Anglia.

-Mulțumesc! Să vedem acum câteva tablouri superbe pe care le semnați.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Claudia Crăciun, despre arta care modelează sufletul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *