Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Codru-i frate cu etiopianul prin fapte, nu doar prin vorbe

Prim-ministrul Republicii Federale Democratice a Etiopiei, Abiy Ahmed, conduce o campanie de plantare a 6 miliarde de copaci în întreaga țară, în acest an. Această campanie face parte din proiectul său „Moștenirea verde”, care vizează promovarea ecoturismului și combaterea efectelor schimbărilor climatice. Inițiativa evidențiază atenția pe care o acordă mediului natural. În cadrul lansării de marți, într-o sală de ședință plină de puieți proaspăt udați, Abiy i-a încurajat pe etiopieni să planteze miliarde de copaci. Acesta a mai adăugat că proiectul Green Legacy va continua până în lunile septembrie și octombrie. Ministrul Agriculturii, Omar Husen, spune că peste 10 miliarde de copaci au fost plantați în primii doi ani ai proiectului. Obiectivul este de a planta 20 de miliarde de copaci până la sfârșitul anului 2022. În acest an, guvernul etiopian intenționează, de asemenea, să trimită peste un miliard de puieți în țările vecine.

În Etiopia, agricultura se desfășoară în medii degradate și vulnerabile, în care există o pierdere substanțială de vegetație, eroziune asociată și scădere a fertilității solului. Cererea uriașă de resurse naturale, inclusiv de combustibili din biomasă, a exacerbat degradarea mediului și a afectat producția alimentară. Un proiect privind securitatea alimentară și ecosistemică, în curs de desfășurare în șase regiuni care reflectă diversitatea peisajelor din Etiopia, ajută peste 20 000 de gospodării prin unirea eforturilor de sporire a securității alimentare și de refacere și gestionare durabilă a resurselor de mediu esențiale. Rezultatele obținute până în prezent au inclus parteneriate îmbunătățite între instituțiile de la nivel federal, de stat și districtual (meteorologie, agricultură, apă, tehnologii energetice). Acest lucru a ajutat diferite părți interesate să facă schimb de informații, să monitorizeze proiectul și să efectueze vizite colective ale locurilor de desfășurare a proiectului pentru o mai mare implicare și un schimb mai rapid de cunoștințe.

Spre finalul materialului meu, vin către dumneavoastră cu o scurtă colecție de informații, referitoare la Republica Federală Democratică Etiopiană. Depresiunea Danakil din Etiopia este cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Temperatura medie, pe tot parcursul anului, este de 34,4 grade Celsius. În plus, această zonă înregistrează doar între 100 și 200 mm de ploaie pe an. În ciuda acestor condiții extreme, este adesea numit leagănul umanității, multe fosile de hominizi antici fiind găsite aici de-a lungul anilor. Etiopia este una dintre cele două țări africane considerate ca nefiind niciodată colonizate (cu toate acestea, adevărul este că scurtele perioade de timp în care au fost supuse unor niveluri diferite de control străin în timpul istoriei lor timpurii au făcut ca întrebarea dacă Liberia și Etiopia au rămas cu adevărat pe deplin independente să fie un subiect de dezbatere).
Italia a ocupat Etiopia între anii 1936-1941, însă etiopienii au continuat să riposteze, iar țara nu a fost niciodată pe deplin sub control italian.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *