Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Compartiment în tren

Prin ochiul rămas în fereastra aburită se vede afară fluturarea fulgilor de zăpadă.
Ninge uşor, ca o părere.
Din cînd în cînd văzduhul încenuşat, cu orizont jos, lasă peste cîmpie, ca şi cum s-ar scutura, o grămadă de fulgi în diferite mărimi.
În compartiment s-a făcut, în sfîrşit, cald.

Printre clănţăniturile perdelei, care-şi loveşte de sticlă vergeaua metalică, susură molcom, mulţumitor caloriferul. Pe bancheta din faţă mea, stă o familie tînără: el – bine făcut, cu plete şi mustăcioară bărbătească; ea – cu trupul voinic, strîns în catifeaua galbenă a pantalonilor bufanţi, vîrîţi în ghete cu toc înalt, cu o căciulă din imitaţie de blană pe cap, şi un pulover subţire peste sînii bogaţi, fără sutien. Totul, fruntea netedă, lucioasă, liniile blînde ale obrazului, ochi cenuşii, inexpresivi, spun că e o femeie cuminte; bună mamă, bună gospodină, incoloră pînă la disperare; băieţaşul – un puşti obraznic, voios şi scund ca un dop de plută, rupe din cînd în cînd tăcerea amorţită din compartiment cu cîte un behăit zgomotos. Fără a lăsa din mînă creionul (dezleagă revista Rebus de la un capăt la altul) tatăl îi arde cîte o scatoalcă uşoară, mai mult alint decît bătaie.
Mama, nevasta tatălui, nu spune nimic. Cu căciula dată pe ceafă, ea citeşte Amanţii închipuirii.

Uşa compartimentului se deschide brusc. Steaua sus răsare! zbiară un băieţaş ivit în cadrul ei. E zdrenţăros, cu şireturile pantalonilor legate în jurul gleznelor goale. Pe cap şi-a îndesat un fes dungat, cu ciucuri din mătase. Zbierînd el zgîlţîie rău o stea din hîrtie de ziar, peticită cu plasticul unor pungi publicitare. Tăcerea din compartiment îi taie repede avîntul. Trîntind uşa, la fel de puternic, dispare imediat.
Buf! se aude din compartimentul următor.
Şi imediat: Steaua sus răsare!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *