Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Conacul plin de comori

Acum, pentru a fi sinceri până la capăt, un conac în Franța, într-o mică localitate liniștită, este o comoară în sine, fără să mai descoperi mari valori în el.
Dar, când este să dea norocul peste tine, te lovește din plin. Uneori, în asemenea cazuri, oamenii sunt amețiți de fericire, nu de lovitura în sine.

O veritabilă comoară, de mare valoare, compusă din 239 de monede din aur ce datează din epoca regilor francezi Ludovic al XIII-lea şi Ludovic al XIV-lea („Regele Soare”), a fost descoperită cu ocazia renovării unui conac din departamentul Finistere, a anunțat joi casa de licitaţii Ivoire Angers.

Descoperirea monedelor regale datează din anul 2019, însă informația a fost făcută publică abia joi, transmit agențiile internaționale de presă.
Dar, la urma urmei, ce s-a întâmplat oameni buni?

Un cuplu francez a decis să restaureze conacul pe care îl cumpărase în anul 2012 în Plozevet, o localitate situată la vest de Quimper, au dezvăluit reprezentanţii casei Ivoire Angers într-un comunicat.
Noii proprietari au decis să unească cele trei clădiri de pe acea proprietate în una singură şi au încredinţat lucrările de renovare unor pietrari.

Trei meşteşugari mari s-au apucat deci serios de treabă. Ei au descoperit atunci, în interiorul unui zid, o cutie din metal plină cu monede de aur. „Cutia era încastrată în zid, fixată între pietre”, a declarat Francois Mion, proprietarul în vârstă de 63 de ani al acelui conac.

Dar, asta nu este totul. Mai este și o urmare spectaculoasă.
„Câteva zile mai târziu, meşteşugarii au găsit deasupra unei bârne o traistă cu un al doilea lot de monede”, a adăugat el.

În total, au fost descoperite 239 de monede – inclusiv ludovici de aur şi dublu ludovici de aur. Printre ele se afla şi „un dublu ludovic de aur cu meşă lungă din 1646”, o piesă estimată la 15.000 de euro. „Este o monedă foarte rară, nu mai există aproape niciuna pe piaţă”, a declarat Florian D’Oysonville, comisar al casei de licitaţii Ivoire Angers, referindu-se la acea monedă care îl ilustrează pe Ludovic al XIV-lea din profil, cu o meşă care îi ajunge până la baza gâtului.

Bine, bine, dar de unde provin banii în sine?
Comoara este „considerată un rod al economiilor făcute, fără îndoială, de un comerciant bogat sau de un agricultor”, a explicat comisarul. Licitaţia va fi organizată de casa Ivoire Angers în data de 29 septembrie.

Suma care va fi obţinută, estimată între 250.000 şi 300.000 de euro, va fi împărţită în mod egal: jumătate pentru cei trei meşteşugari care au descoperit comoara, cealaltă jumătate pentru proprietarii conacului, potrivit legislaţiei în vigoare în Franţa până în iulie 2016.
Cu alte cuvinte, acum ne facem frumos bagajele, să ajungem înainte de 29 septembrie în Franța, la locul cu pricina.

Licităm, câștigăm, ne mutăm. Ca să rimeze!
Obținem nu numai o comoară, dar și un conac pentru restul zilelor. Apoi, chemăm acolo toată familia, toți prietenii și lansăm versiunea franceză pentru cristoiublog.ro.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *