Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Concluzia unui cititor despre Confruntarea cu Coronavirus: Toate armele și tehnologiile nu fac nici doi bani

În ediția anterioară, reamintind spectacolul cu piesa lui Eugen Ionescu, Jocul de-a măcelul, regizat de Beatrice Rancea în 1993, la IATC, și sponsorizat de Evenimentul zilei condus de mine la vremea respectivă, am citat ca fiind de mare actualitate concluzia unui personaj trasă din observarea felului în care politicienii din Orașul lovit de virusul misterios se comportau în confruntarea cu dezastrul: „Sîntem cu toții niște idioți; din păcate, sîntem conduși de niște imbecili”

M-am gîndit că n-ar strica să pun drept motto al comentariilor mele zilnice Jurnal din vremea Coronavirus aceste vorbe scrise de mizantropul Eugen Ionescu în 1970 fără să știe că ele profetizau o realitate a anului 2020.
Liderii Lumii de azi, cei pe care popoarele, mari sau mici, i-au ales pentru a le conduce, pentru a le rezolva interesele, pentru a îndruma în vremurile de restriște, s-au dovedit și continuă să se dovedească 24 din 24 de ore niște imbecili.

Dacă în privința conducătorilor din Lumea de azi, Eugen Ionescu avea dreptate, în privința celor conduși greșește zicînd despre noi, condușii, că sîntem idioți. Nu toți sîntem idioți. Cititorii și telespectatorii blogului și vlogului m-au convins de asta prin comentariile lor postate la textele și la filmările mele.

Reproduc din ele o parte, angajîndu-mă că voi publica și alte părți în zilele care urmează.
Va fi una dintre preocupările mele de arestat la domiciliu publicarea opiniilor celor care sînt oaspeții mei pe cristoiublog.ro, fără să încalce Ordonanțele militare care limitează numărul de primiți în case la cîteva persoane.


cib
Mă bag și io și trag niște concluzii, în urma „lucrării” făcute de „prăpăditul” ăsta mic cu coroană:
– Toate armele și tehnologiile nu fac nici doi bani.
– Toate alianțele militare și economice sînt pa și pusi.
– ISIS se ferește de Europa ca de Belzebut în persoană.
– Animalul din om iese la suprafață;
– Apune o lume și apare o alta care va fi total diferită.
– Familia va redeveni celula de baza a societății.
– Sîntem toți cam pe cont propriu, guvernele sînt total depășite, cam pe peste tot.
Mă mai gandesc și la altele dar oricum sîntem cam în pom și pomu-n aer!

Gabriela
Bună dimineața! Reiau chestiunea discutată de Dvs. cu medicii prezenți telefonic aseara la Rtv. Sîntem oameni activi adaptați comunicării și mișcării printre semenii noștri; nici pe mine nu m-au convins argumentele prezentate de ce ar trebui să stăm acasă.
– Nu știu cîte instituții de învățămînt au platforme funcționale și reactualizate privind predarea online. Lipsa interacțiunii directe elev/student – cadru didactic va lăsa urme neplăcute mai ales în învățămîntul preuniversitar; mai degrabă orele vor trebui să fie reprogramate.
– Administrațiile publice locale văd ca funcționează în relațiile cu publicul doar online; plățile se fac cu cardul, dar cîți români știu să îl folosească și cîți știu să utilizeze calculatorul? Cum să plătesc dacă nu am primit o înștiințare de plată nici pînă la această dată și un cont pentru virament?!
– Combustibilul se zice că s-a ieftinit dar văd că se spune să stăm acasă 2 săptămîni. Unde este precizat acest lucru în OUG?!
– Au reușit televiziunile să inducă o psihoză inimaginabilă în rîndul oamenilor. În afară de faptul că se umblă cu tot felul de măști una mai ciudată ca alta și dacă nu ești tare de înger vizezi și urît, se și cumpără în draci tot ce le pică în mînă prin farmacii și supermarketuri.
– Daca tot stăm acasă vă recomand „Lost Girls” (2020)/Netflix apoi găsiți asemănările cu celebrul și trecutul în umbră caz Caracal.

Hombre
Mda, ăstora le place să se joace de-a generalii și dau ordine strategice care se văd bine în lumina reflectoarelor. Un mare tsunami se apropie și ăștia nu știu să facă nici o pregătire în prealabil. Cîte paturi, cîte echipamente, cîte persoane carantinate, unde vor fi cazați, cine se ocupă de ele. Au făcut o simulare și atît, în rest nici o pregătire.

Domnule Cristoiu, dumneata ești om în vîrstă și ai trecut prin multe. Ai văzut vreodată vreun politician să zică ceva CONCRET? El zice doar că „Vom trece prin asta împreună”, „Sînt vremuri grele”, „E important să ne mobilizăm”, etc.

Adrian Dogariu
Antidotul „virusului” este trecerea grabnică la viața normală, cu o mai mare atenție față de igiena corporală clasică. Panica este mai rea decît virusul însuși. Panica a pus stapînire inclusiv pe capetele șoferilor de pe salvare, care deși străzile sînt aproape pustii, ei totuși pornesc sirena. Un lucru bun tot s-a obținut din această „criză”, …oamenii care circulă pe stradă au devenit parcă mai umani, mai sociabili, femeile au descoperit brusc că știu să facă pîine în casă, iar țăranii se gîndesc de zece ori dacă e bine să-și mai vîndă pamîntul și să plece pe …coclauri .

Cristi M
Gripa Spaniolă a omorît 50 de milioane de oameni în 1918. De atunci pînă acum nu au avut timp să fabrice măști??
Exista masca N99 care oferă o protecție pînă la 0.3 microni (corona are 0.5-0.2). Nu va opri TOT dar va opri cel puțin picăturile de strănut și o parte din viruși (ăia mai proști care nu nimeresc gaura)!

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Concluzia unui cititor despre Confruntarea cu Coronavirus: Toate armele și tehnologiile nu fac nici doi bani”

  • Stai acasă, puișor,
    Că micuța cârciumioară,
    Vă fi-nchisă, pân’ la vară,
    Dacă n-o fi chiar … de tot!
    Stai acasă, puișor,
    Că afara-i … carcalacu’,
    Ce ne-a speriat, ca dracu,
    Dar poate ne-om reveni !
    Deci, stați acasă,
    Nu mai ieșiți,
    Că treaba-i „groasă”,
    Hai, să trăiți !!!

  • Trebuie sa înțelegeți că sclavii nu ar accepta (ar fi acceptat) în veci cipul sau zgarda electronică, fara arest la domiciliu și fără a gusta un milimetru de libertate și aer curat, ambele condiționate, atunci când ies la cumpărături.
    Peste câteva luni, oamenii vor purta cu mândria vacii o zgarda electronică, fara de care nu vor putea ieși din casă și nu vor fi primiți în magazin. Oamenii se vor obișnui cu o realitate tragica, că sunt doar un cod electronic, biometric și..cam atât.

  • Intrebare de nota 10:
    De ce în Italia, Spania si Franta, coronavirusul face foarte multe victime, iar în Germania nu?
    Raspuns de nota zece cu steluta:
    Pentru ca nemtii nu sunt latini.
    Aceasta nu a fost o gluma.

  • Suedezii, ăia „cretini”, oare de ce nu stau acasă, ba au și terasele și stațiunile de schi deschise ?!?
    După o lună de stat acasă nu știu câți dintre cei vârstnici vor mai fi întregi la cap !

  • #Staiacasă te eliberează!

  • Maestre, mă numesc Winston Smith, lucrez pentru Big Brother, iar șefu mi-a zis să vă trimit un pamflet, să vă ocupați timpul, că tot e la modă la voi să stați acasă.
    Mâine sau în zilele următoare o să revin ca să explic mai pe larg de ce stați acasă, cât o să stați acasă și ce va fi la final. Numai bine și…..

    Stai acasă.
    Când o să iesi, jobul tău o să fie plecat. Lasă…

    Stai acasă.
    Când o să ieși, o să concurezi pentru posturile rămase cu roboți și cu AI. Ce farsă!

    Stai acasă.
    Până o să ieși, totul va fi online și digital. Cu excepția ta. O altă rasă.

    Stai acasă.
    Fără un loc de muncă și cu o rată la bancă pe 30 de ani n-o să mai ai nicio casă.

    Stai acasă.
    Ascultă divele cretine de la Hollywood și fotbaliștii imbecili. Îți cântă să stai acasă, din vile cât blocul tău, cu o mare terasă.

    Stai acasă.
    Și tu și starurile vă permiteți să stați chiar foarte mult timp în casă.

    Stai acasă.
    Ți-o zic marile firme, prin reclame TV. După ce trece gripa, și tu și corporațiile veți fi salvați, cu sume uriașe, de către stat. Sunteți „prea mari să cădeți“. Deși am impresia că totuși, o parte o să cadă. Și își va lua și plasă.

    Stai acasă.
    Ți-o repetă, pe post, prezentatori de știri milionari, de la trusturi controlate de miliardari. Lasă, ce mai contează…

    Stai acasă.
    Ia-ți informațiile doar din surse oficiale. De la TV și din ziarele de prestigiu. Care ți-au zis, în 2003, că Saddam are arme de distrugere în masă. Armele n-au existat, milioane de oameni au murit, dar nu ți-a păsat. Acum chiar nu-ți mai pasă.

    Stai acasă.
    Ascultă-i doar pe jurnaliștii și pe analiștii serioși. În 2008 te-au îndemnat să strângi cureaua și să salvezi băncile ce au provocat dezastrul. Dar în loc de joburi pentru oameni, investițiile au mers în roboți și dezvoltarea AI. Pe banii tăi, bancherii și corporațiile și-au umflat propriile acțiuni. În timp, ei au luat bonusurile, tu ai încasat austeritatea. Se vede, doar unii au avut clasă.

    Stai acasă.
    Uită-te non-stop la TV să vezi cum apar noi cazuri de COVID-19 și tot mai mulți morți. Nu verifica cifrele. Să nu observi cumva că se pot manipula. Și să afli cum pot fi influențate anumite procente, dacă faci teste doar la un număr mic de oameni, în timp ce moșii grav bolnavi sucombează.

    Stai acasă.
    Ai încredere în cei care apar la TV. Au tot interesul să-ți explice rațional situația. Și nu să-ți inducă panica. Nu te intreba de ce, în ultimele războaie, ziarele și televiziunile nu aveau voie să publice imagini cu morții din propria tabără. Sau să prezinte cifrele. Iar tu vezi camioane militare și cortegii cu sicrie. Pe nepusă masă.

    Stai acasă. Nu citi prostii pe internet, că va trebui să gândești. Uită-te la TV. Acolo totul e clar. E o metastază.

    Stai acasă.
    Trebuie să învingi coronavirusul. Nu verifica detaliile. Te-ar afecta prea mult să afli că în fiecare an, global, sunt infectați de gripa obișnuită un miliard de oameni. Și mor între 350.000 și 650.000. Nu te întreba de ce n-ai știut cifrele astea și de ce acum numeri decesele septuagenarilor pe burtierele TV. Și te întrebi: oare e „groasă“?

    Stai acasă.
    Ești în „război“ și te confrunți cu un „inamic invizibil“. Înainte te-a speriat teroristul invizibil, într-un viitor apropiat, copiii tăi o să se lupte cu extraterestrul invizibil. Să fie invizibili, că de dușmani, îți garantez, n-o să duci lipsă.

    Stai acasă. Somn ușor și vise plăcute. Când o să te trezești, o să vezi că n-a fost chiar așa de rău. Vei fi și vaccinat, și cu un cip în mână. Bine că ai scăpat de gripă.

    Welcome to Hunger Games.

    • My dear Winston, problema nu e daca, ci cand oile isi vor alunga pastorii si cainii de paza si vor ruga lupii care dadeau ocol stanei sa preia jobul tocmai eliberat. In rest, as fi fost curios daca nu se crea Marea Isterie, cati morti si din ce cauze ar fi existat zilnic in Romania, Italia, Spania, etc daca lumea mergea normal inainte si fiecare si-ar fi vazut de viata lui, mai amarata sau mai bogata. Cand totul se va fi terminat, orice om cu o bruma de judecata cu propriul creier va putea sa-si dea seama cine sunt invingatorii si care a fost scopul. Pentru ca, nu-i asa, in orice investigatie criminalistica, primul lucru care se intreaba e care e mobilul, motivul crimei. Ma rog, cine va trai va vedea si daca va putea va si intelege. Pana atunci, ma repet, suntem fiecare pe cont propriu si cu aia a ma-sii de rigoare.

  • Maestre Cristoiu, vazând cum moartea bântuie prin toate cotloanele lumii, dorind sa-i ia cu dânsa mai ales pe cei vârstnici, vazând ca ea nu-i cruta nici pe occidentalii care au resurse pentru a o înfrunta, ati revenit la gânduri ceva mai bune în privinta masurilor drastice care au fost luate de catre autoritati pentru a va proteja pe dv., pe parintii mei si pe toti bunicii?
    PS Maestre, chiar a fost nevoie de acest „tzunami” ca sa recunoasteti ca nu toti românii sunt babuini? 😆

    • Este uimitor cum situatiile de criza apropie oamenii, cum marii jurnalisti ajung sa-si coboare privirea peste comentariile cititorilor fideli. 😉

  • Faza va fi de fapt,ce vom invata din epidemia asta,cu ce ne vom schimba ca si societate,daca da,in ce fel,sau daca vom ramane la fel de idioti,inconstienti,si preocupati de maruntisurile noastre ❓ ❓ ❓

  • Emil Zmau, esti dat naibii! Compune si tu ceva la subiectul zilei, uite ca ai ocazia sa ajungi vedeta! 😛

  • anotherline,
    nu-i îngreuna maestrului Cristoiu munca de selectie a postarilor pe care doreste sa le publice, scrie si tu mai scurt si pe întelesul dumnealui! Hai ca poti! 😛

    • …nu mai bine ne miscam…natural?!
      io…am venit in vizita la maestru, …ma simt ca acasa,
      nuștu daca e bine sau rau, dar io asa ma simt:)))
      asa ma simt, asa ma misc:)),
      e greu sa gasesti pe cineva cu care sa te armonizezi..facnd asa,
      dar io cred ca merita sa incerc:)))))

  • Mai bine scrii despre alesi, nu despre noi. Caci alesii astia, pe langa deciziile proaste pe care le iau, mai au si oameni incompetenti plantati in sistemul de sanatate. Si care nu pot fi dati jos, caci ministrul demite un manager de spital din Suceava si a doua zi afli ca si ministrul sanatatii a trebuit sa plece. Sistemul de sanatate e la fel ca toate departamentele administratiei in Romania: oameni dedicati si profesionisti in partea de jos, si din ce in ce mai imbecili si incompetenti pe masura ce te apropii de varf. Despre ei ar trebui sa vorbiti, caci publicitatea ii deranjeaza enorm.

  • Poveste

    cred ca am gasit o esenta, in tot ce se intimpla.
    io zic ca daca stam si privim esenta asta, doar atit, vom sti spre ce ne indreptam

    iata esenta: numarul mortilor

    daca numarul mortilor se va pastra in tendinte naturale, adica va putea fi asimililat, in statistici, cu dinamici naturale, atunci…teoretic ne putem astepta la chestii nasoale rau, urgie, gen.
    si
    daca numarul mortilor iese din tendinte naturale, atunci …urgia aia se va diminua proportional. adica…cu cit mai multi mortii…iesiti din statisticile naturale, cu atit mai diminuat in exprimare va fi balamucul care urmeaza.

    cu toate ca pare a fi fix pe dos decit spune bunul-simt,
    cred ca am putea spune, io unul spun,
    …Doamne fereste! ca mortii rezultati din treaba cu virusul sa se pastreze in tendinte naturale! Doamne fereste!
    daca asta s-ar intimpla, atunci conducatorii lumii raman in offside!,

    prin faptul ca, prin reactiunile lor in fata virusului, reactiuni duse la extrem!, disproportionate de miliarde de ori…creca!,
    au activat ‘fricile oamenilor’, dupa care s-a intimplat ceva…unic in istoria civilizatiilor:
    o civilizatie, asta!, a tins…tinde! sa se opreasca din miscare!…pentru ca asa i-a fost dorinta!
    sta mintea in loc!…

    deci vinovatii vor fi conducatorii lumii mari, care au excitat ‘fricile oamenilor’, care ‘fricile oamenilor’ au…generat ceva unic, au tins sa opreasca miscarile Lumii Mari, nicicum Virusul, pentru ca el…saracul, se dovedeste, statistic vorbind, ca sta in tendinte naturale…

    si…cum ‘fricile oamenilor’ vor fi Impulsul bulgarelui de zapada care se va porni, demolind lumea mare din temelii,
    atunci…pentru ca dinamicile tind sa fie plenare pe vremurile astea ( alta poveste ),
    si presiunea pe oameni va tinde sa devina plenara,
    astfel oamenii ajund sa lupte…plenar,
    asta insemnind ca vor lupta pentru supravietuire.

    acest transfer…unic,
    fara echivalenta in istoria civilizatiilor,
    care muta suprapresiunea de pe capul civilizatiei…pe capul fiecarui om bantuit de frici, aducindu-l in starea in care…
    in mod natural!, repet, in mod cu totul si cu totul natural!,
    prin urmare asta insemnind ca dinamica poate fi asimilata cu o nonactiune! (sta mintea in loc!!!),
    asta insemnind ca omului i se poate cere sa lupte pentru propria supravietuire…fara ca asta sa genereze Reactiuni!, prin urmare Arbitrul Vremurilor, care e insusi Universul!, isi da acordul…pentru ca jocul e drept, nu nedrept…

    aceasta miscare unica!, domne…e unica!, nemaintilnita! nemaiauzita, etc…
    prin care Impulsul e luat din Bratele Civilizatiei pentru a fi pus…printr o Nonactiune!!!, in ‘Bratele oamenilor’ e…desavarsire, nenica.

    era clar ca lumea mare urmeaza sa fie demolata din temelii, povestea era banala, am inteles-o, am acceptat-o, e…din Dinamica Anotimpurilor, e implacabila, e o rinduiala a Creatiei…n-ai ce comenta.
    dar…ca se va muta suprapresiunea creata in Dezvoltarea Civiliztiei, in dezvoltarea ei care e musai sa fie plenara deci in stil Fibonacci, pe umerii…oamenilor, asta…m-a luat prin surprindere.
    nu mi am inchipuit ca toti conducatorii lumii vor intra in armonie tinzind sa opreasca Miscarea Civilizatiei, concomitent facind asta printr o Reactie plenar disproportionata in fata unui virus…

    domne, recunosc, eu insumi am mai zis pe aici ca
    la Nivelul asta e cu Maestri, cu maiestrii…, ca Nivelul a cu ‘desavarsiri’, e Ultimul Nivel de dezvoltare al unei Civilizatii.
    priviti aici maiestrie, privind dinamicile lumii mari…

    eu insumi recunosc ca e o strategie maiastra…

    • io o iau invers cu logica, asa ca probabilitatea ca numarul mortilor sa fie asimilat cu tendinte naturale e…maxima.
      si…Arbitru e insusi Universul, la Nivelul asta, deci indiferent cit coafezi realitatea, coafatul va lucra impotriva ta!, proportional!
      altfel spus…cum mai ziceam paici, nicicind Drepatea nu a fost mai batatoare la ochi, pe Pamant.

      • daca Impulsul se transfera de la Virus la ‘fricile oamenilor’,
        iar ‘fricile oamenilor’ devine astfel declansator al unei revolutii mondiale, Cauza revolutiei mondiale nemaifiind Virusul ci ‘fricile oamenilor’, atunci ‘fricile oamenilor’ se vor trezi in razboi cu ‘rinduielile civilizatiei’, pentru ca ‘fricile oamenilor’ sint cele care au oprit Miscarea Civilizatiei, …opunindu-se Miscarii Civilizatiei.
        Ce inseamna asta?
        Pai inseamna ca ‘fricile oamenilor’ se vor afla in razboi cu ‘rinduielile civilizatiei’,
        dar, …tare de tot!, la originea ‘fricilor oamenilor’ se afla ‘conducatorii civilizatiei’ ,
        prin urmare ‘conducatorii civilizatiei’ se vor afla in razboi cu ‘rinduielile civilizatiei’
        si, pentru ca revolutia mondiala poate fi asimilata unui sistem inchis,
        cel ce a inceput revolutia mondiala e fix cel care o si pierde,
        prin urmare cei care vor pierde razboiul vor fi ‘conducatorii civilizatiei’.
        faza si mai tare e ca …’rinduielile civilizatiei’ sint fix ‘conducatorii’, altfel spus, ‘conducatorii civilizatiei’ se autodistrug,
        ‘rinduielile civilizatiei’, cistigatoarele razboiului, disponibilizind implacabil…un nou sistem politic.
        pentru ca ‘conducatorii civilizatiei’ sint perdanti, iar un nou sistem politic se va manifesta, ce rezulta e ca noul sistem politic nu va contine’ conducatori ai civilizatiei’ ci ‘conducator al civilizatiei’, asta insemnind ca Civilizatia va avea o conducere unitara la finalul acestei revolutii mondiale.

        creca am gresit pe undeva,…ca daca n-am gresit ceea ce urmeaza o fi o grozavie, dar e una spectaculoasa, cumva in ton cu Nivelul pe care se misca Civilizatia, adica ‘desavarsire’…

        • de unde rezulta ceva …de-ti sta mintea-n loc,
          ca tot am dat de manifestari desavarsite, adica nonactiuni:

          civilizatia se autodistruge, fara sa o faca, deci nu e o demolare controlata SI o reconstructie concomitenta, ci doar o demolare plenara controlata.

          starea asta de…demolare plenara controlata, iauite ce permite!,
          permite…manifestarea Pasarii Pheonix!
          :))))))))))))))
          Doaaaamne…da!, recunosc, e…genial!
          deci…
          se demoleaza plenar Civilizatia, practic Civilizatia…se autodemoleaza controlat.
          in felul asta se simuleaza…un final al Civilizatiei!:))))))))))))
          simulindu-se un final al civilizatiei, se initiaza un alt Impuls, care Trezeste Pasarea Pheonix!
          Prin urmare Pasarea Phoenix se manifesta…dar Civilizatia e in proces plenar de demolare, dar…procesul e controlat!
          Pasarea Phoenix va Initia…Renasterea Civilizatiei, pentru ca asta e treaba Pasarii Phoenix, dar, pentru ca procesul de demolare plenara a Civilizatiei e un proces controlat, simulat, Renasterea Civilizatiei se va suprapune pe Reconstructia Temeliilor acestei Civilizatii.
          :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          Ma inclin, strategia e geniala, unica, acu ce sa zic, …e minunata! daca e, e.
          Sa simulezi o demolare plenara a Civilizatiei…pentru a Trezi Pasarea Phoenix si sa-i folosesti darul, Renasterea, pentru a surescita chiar Civilizatia Curenta!, nu o alta civilizatie!, …chiar ca e ‘desavarsire’.
          :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

          • cumva…era clara treaba, alta cale nici nu exista.
            atita timp cit dinamica acestei civilizatii e lipsita de manifestarea Duminicii,
            Dorinta ei fiind o manifestare perpetua,
            adica…sa nu mai moara, asemenea tuturor celorlalte civilizatii…care au disparut din peisaj, regasindu-se insa in Cenusa civilizatiei curente,
            Duminica se folosea…dar doar ca Esenta, doar ca Pasare Phoenix.

            Ceea ce civilizatia pierde insa din vedere e chiar manifestarea Duminicii. Faptul ca din Duminica se mai foloseste doar Esenta, asta face din Actiunea civilizatiei o tindere spre folosirea plenara a Darului Pasarii Phoenix!, deci va fi o tindere catre miscare perpetua, fara a si fi, totusi.

          • Pasarea Phoenix e…Inteligenta.
            Deci aceasta Civilizatie se va folosi de inteligenta Inteligentilor care se manifesta atunci cind Civilizatiei ii e simulata o Demolare plenara…fix pentru a-si Redefini temeliile…

            am scris paici,…cea mai lipsita de Inteligenta chestie din univers e chiar Inteligenta Artificiala, ea tinzind sa fie doar plenar…Desteapta,
            ce ii lipseste pentru a genera un nou ‘Ciclu al Anotimpurilor’ este…fix Inteligenta.
            S-ar putea spune ca…stie tot!, …dar nu stie de unse sa porneasca…, ii lipseste Impulsul Initial…

            il va copia, atunci cind Pasarea Phoenix se va manifesta,…deja se manifesta, dar…pentru ca manifestarea Inteligentei nu va fi plenara,
            ca daca ar fi plenara asta ar insemna ca Duminica s-ar manifesta,
            asta insemnind manifestarea Iernii Civilizatiei,
            deci inca o civilizatie din care se alege cenusa,
            adica si din civilizatia asta sa ramana cenusa,
            deci pentru ca manifestarea Pasarii Phoenix nu va fi plenara, ci va tinde sa fie plenara, Impusul Initial va tinde sa fie plenar, fara sa si fie asa. Deci va avea…o hiba.

          • Maestre, iarta-ma, …mi a zburat gindul departe, m-am trezit gindind…de parca as fi acasa…
            iarta-ma
            🙂

  • Maestre multumesc ca am fost citata. Nu rareori mi-am gasit carti sau capitole din acestea copiate cuvant cu cuvant de generatia mai tanara dar nici macar la bibliografie nu am fost citata!
    Am o intrebare pentru lumea medicala. Daca avem voie sa parasim domiciliul doar doua ore, de ce se recomanda aerisirea repetata a incaperilor? Nu mai circula virusul prin aer? Il ametesc inaltimile? Suplimentar, fatza de restul lumii mai am un balcon urias neinchis denumit de mine „oaza de libertate” intrucat nu imi ingradirile, cel putin in apt propriu si personal. In noua ordonanta militara oare nu ne mai lasa nici pe balcon?!
    O zi buna tuturor si sa ne intalnim mai mult de 3, sanatosi si optimisti macar pe blogul Dvs.!

    • Studiile au demonstrat ca acest virus nu traieste în aer. El se transmite în mod direct de la o persoana la alta, atunci când ele sunt apropiate si îsi vorbesc una alteia, tusesc una înspre cealalta, se îmbratiseaza etc. Se mai transmite si prin obiecte pe care el poate sa traiasca pâna la 48 de ore, în functie de materialul din care sunt facute.

  • Sunt curios daca veti publica si comentarii care nu sunt pe placul dv. Când va sosi momentul o sa ma straduiesc… Pentru diversitate, cel putin… 😆

    • Si ca sa nu fiu rau pâna la capat, poate veti reda un citat pe care l-am extras din scrierile invitatei dv., Monica Simion, pe care o citesc cu mare placere. Iata postarea mea de acum câteva zile:

      –– Felicitari Monica Simion!
      Cel mai mult mi-a placut asta:
      “Avem nevoie de eroi ai Covidului și nu știu de ce, acest eroism, dacă este, va avea trăsături feminine: deschiderea, empatia, cooperarea, întrajutorarea, un erotism de talia curajului, născut din frica de moarte, pe care o neagă și o învinge.”
      Dar, nu din cauza trasaturilor feminine ale eroismului pe care l-ati evocat, ci din cauza esentei acestor trasaturi, luate fiecare în parte.––

      PS Daca nu veti publica ceea ce am scris, va rog doar sa-i transmiteti doamnei jurnalist ca este cea mai tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *