Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Congresul ultimei șanse pentru PSD

Despre Congresul extraordinar al PSD, petrecut sîmbătă, 22 august 2020 în variantă online am vorbit pe larg, în comentariul video pe cristoiuTv, transmis în direct imediat după încheierea reuniunii. Mulți comentatori, dar și mulți producători de politică sînt interesați și de – dacă nu mai ales – de comentariile mele scrise. Răspunzînd acestei cerințe, ivite din credința în Scripta moment, voi consacra Congresului o serie de mai multe comentarii. Fac asta, deoarece eu sînt convins că prin ambițiile celor care l-au organizat – o mînă de oameni din PSD – acest congres poate fi momentul Reînvierii PSD. Prin rezultatele sale concrete, el poate fi, la fel de bine, momentul înmormîntării PSD.
Pentru totdeauna.

2019 poate fi înscris în istoria PSD (FSN, PDSR, PSD), dar și în Istoria postdecembristă ca anul urgiei pentru un partid. În istoria popoarelor sînt trecute în calendar, cu litere negre, momente în care asupra respectivului popor se abat dezastre succesive. La fel s-a întîmplat și cu PSD în 2019.

  • Pe 26 mai 2019, la europarlamentare, PSD obține cel mai mic scor obținut de acest partid în postdecembrism la un scrutin. În decembrie 2016, PSD cîștigă alegerile parlamentare cu un scor de 45%. Doi ani mai tîrziu, ia la primul scrutin de după parlamentare, la europarlamentarele din 26 mai 2019, 22,51%. O cădere de 22%! La fel de grav, o formațiune recentă, Alianța 2020 obține 22,36%. Cît pe-aci să egaleze marele partid postdecembrist, cel care a dat un președinte, și a condus țara după 1989 mai mult decît oricare alt partid. Pierderea PSD evaluată în număr de votanți e de un milion de persoane. Să pierzi în doar doi ani și ceva un milion de votanți nu e de ici de colo. E un record rar întîlnit.,
  • Pe 27 mai 2019, președintele PSD, totodată președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, urmare a unei sentințe definitive e arestat în direct.

Și acesta e un caz unic în postdecembrism. Indiferent de caracterul sentinței (eu rămîn mai departe convins că a fost o sentință politică), partidul trebuia să-și ia măsurile de siguranță. Liviu Dragnea trebuia obligat să demisioneze înainte de pronunțarea sentinței. În America există obiceiul ca un director de companie să demisioneze înainte de a fi reținut de FBI. După demisie e depus pe trotuar ca simplu cetățean. În opinia publică rămîne doar imaginea cetățeanului X arestat și nu a directorului de companie. La fel de grav, nici un simpatizant PSD nu se agită. Se agită în schimb TeFeLiștii care, știind că pe Liviu Dragnea nu-l va apăra nimeni, îl însoțesc la penitenciar cu hăulirile de rigoare.

10 octombrie 2019. Guvernul PSD cade la Moțiunea de cenzură. Căderea unui Guvern în urma unei moțiuni de cenzură, chiar și în condițiile în care avea pînă nu de mult majoritatea nu reprezintă în sine semnele unui dezastru pentru partidul respectiv.

Căderii Guvernului Dăncilă i se adaugă, ca fiind semnificative pentru dezastrul din PSD, alte cîteva fapte petrecute la Moțiunea de cenzură. Le-am trecut în revistă, pe larg, în comentariul meu Din punct de vedere istoric, Guvernul PSD a căzut la un scor prea mic, postat pe cristoiublog.ro în 10 octombrie 2019. Iată cîteva:

„ – Liderul Tineretului Social Democrat, Gabriel Petrea, a votat la vedere în favoarea Moțiunii. L-am urmărit la Congresul PSD care a ales noua conducere. Candida la postul de secretar general al PSD. Am scris despre prestația sa:

« A fost cel mai bun vorbitor dintre toți concurenții, prin fixarea pe ceea ce trebuie să fie secretarul general. Liderul TSD le-a reamintit celor din sală că tinerii PSD-iști ca el sînt cei care au făcut campaniile și că a venit vremea ca ștabii partidului să-și amintească acest lucru. Le-a reamintit degeaba. Liderul tinerilor PSD-iști n-a fost ales secretar general.>>

– Atmosfera din Parlament a fost violentă anti-PSD. S-a apelat și la trucul aducerii cu Salvarea a cîtorva votanți. Nu doar pentru a asigura trecerea Moțiunii, dar și pentru a stoarce capital politic anti-PSD. Asta înseamnă un electorat majoritar anti-PSD.

– Moțiunea de cenzură a fost semnată și de parlamentari PSD. Am întrebat-o pe Viorica Dăncilă de ce n-au fost excluși aceștia din PSD. Cum adică să semnezi o Moțiune de cenzură împotriva propriului guvern? Spre stupoarea mea a răspuns că respectivii au întrucîtva dreptate, că sînt nemulțumiți, că s-a discutat cu ei. Cum adică s-a discutat cu ei? E o întrebare normală dacă PSD ar fi un partid viu, energic. PSD se zbătea să supraviețuiască la putere. Un partid tare, un partid cu suflu, i-ar fi dat afară pe respectivii. Chiar riscînd să piardă la Moțiunea de cenzură.

– La Moțiunea de cenzură s-au ținut discursuri pro și contra Moțiune. Contra Moțiunii în favoarea PSD a vorbit doar PSD. Toate celelalte partide s-au năpustit asupra partidului de guvernămînt. PSD s-a trezit izolat pe scena politică a României.

– Un fenomen spectaculos de după 26 mai 2019 îl reprezintă trecerea unor parlamentari PSD la Pro România. Nici una dintre aceste treceri nu e însoțită de o justificare din partea respectivilor. Pur și simplu sar în altă barcă. Un partid își dovedește forța și prin tăria cu care parlamentarii săi sprijină Guvernarea. Dacă PSD ar fi fost în Opoziție și ProRomânia la guvernare ar mai fi fost de înțeles. Respectivii au fost atrași de ciolan. PSD era la guvernare cînd au avut loc aceste plecări. Păi dacă un partid e părăsit chiar și cînd e la Guvernare, înseamnă că nu mai demult o garanție că e la Guvernare.”

Alegerile prezidențiale.
Pentru prima dată în Istoria postdecembristă, candidatul PSD a fost cît pe-aci să nu intre în turul doi. Viorica Dăncilă a beneficiat însă de spaima lui Klaus Iohannis față de Dan Barna. Pentru ca acesta să nu acceadă în turul al doilea, PNL a oferit pe șest din zestrea bogată a lui Klaus Iohannis procentajul de care avea nevoie Viorica Dăncilă. În turul al doilea Viorica Dăncilă a fost învinsă cu scorul umilitor de 66,09 la 33,91. Chiar și la un asemenea scor, umilirea partidului n-ar fi fost atît de mare dacă Viorica Dăncilă ar fi avut o prestație cît de cît.

După seara eșecului de proporții, PSD traversează un nou deșert al căderii:
Telenovela cu demisia Vioricăi Dăncilă.

În seara rezultatelor, Viorica Dăncilă anunță că nu va demisiona din fruntea PSD. După care se închide în casă și nu mai răspunde la telefon. E vizitată de Marcel Ciolacu, spun sursele. A treia zi, la ședința CExN, din 27 noiembrie 2019, demisionează.

Toate acestea s-au petrecut în 2019.
În 10 octombrie 2019 a venit la Guvernare PNL. Timp de zece ă luni, a fost un dezastru. Te-ai fi așteptat ca PSD, ajuns în Opoziție să crească în sondaje.
N-a crescut.

Mult mai important, Sindromul anti-PSD funcționează. PSD spune multe lucruri adevărate despre Guvern, despre Klaus Iohannis. Cu toate acestea criticile PSD nu fac pe nimeni să tresară. Nu le aude nimeni. Vin dinspre PSD!
„Ești PSD-ist” are și azi eficiența unei etichetări care sperie.

Pe la multe talkshow-uri, am auzit ziariști cinstiți, adăugînd după criticile aduse regimului Iohannis: Să nu credeți că sînt PSD-ist.
Cînd aceiași jurnaliști criticau regimul PSD nu i-am auzit apărîndu-se: Să nu credeți că sînt PNL-ist sau USR-ist.

Dincolo de caracterul anticonstituțional al denunțării PSD de către Klaus Iohannis stă un adevăr politic:
Președintele nu și-ar permite asta dacă PSD ar avea o imagine bună. El știe că atacarea PSD îi aduce mai departe capital politic.

Aceasta e situația în care a avut loc Congresul Extraordinar al PSD.
După opinia mea, Congresul ultimei șanse pentru PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Congresul ultimei șanse pentru PSD”

  • ❓ 😛 🙁 👿 ❗ 🙂 😳 😀

  • Stimate Maestre, sper ca nu va voi indispune daca voi indrazni sa va zic ca ati redat putin gresit proverbul latinesc „Verba volant, scripta manent”. Asta o zicea in Senatul roman senatorul Caius Titus (unii il confunda cu imparatul Titus, dar nu era imparatul, era senatorul). Stiu ca Domnia Voastra stapaniti bine limba latina, deci e vorba doar de o tastare gresita a unui cuvant, ceea ce multi dintre noi o fac deseori. Convins la modul absolut ca Domnia Voastra nu mi-o veti lua in nume de rau pentru ca am considerat ca e bine sa va atentionez asupra faptului respectiv, raman al Domniei Voastre admirator si va repet de cate ori vine vorba ca sunteti Mare, Mare Jurnalist, Mare Scriitor, Mare Om de Cultura, sau, mai bine zis, Mare Om. Om cu litera mare, cum zicea Gorki. Va place Gorki?
    Era sa uit: Mare admirator al lui Arghezi si al lui Camil Petrescu. Si, sper, al Ioanei d’Arc, ca mine.

    • Nu e suficient că ești imbecil dar mai și insiști să o arați. Caporal cu scoala generala făcută la seral, „scripta moment” se traduce prin „cronica clipei”. De-ai fi fost și altceva decât un imbecil cu spume, macar și pentru faptul că Ion Cristoiu se revendică „istoric al clipei” și tot ar fi trebuit să înțelegi despre ce-i vorba.

  • Nu trebuie să se mire nimeni că PSD pierde membri și simpatizanți, adică voturi. Destui pesedisti oportunisti și carieristi au migrat deja la PNL, USRPLUS, Pro România, ALDE, PMP unde cred ei ca vor da lovitura in politică.

  • Klaus Iohannis e o ciupercă parazită pe trunchiul PSD-ului. Existența lui a fost strâns legată de PSD. Fără PSD Iohannis era/este un nimeni în drum. Moare trunchiul, moare și el. După cum vedem și-n societate, nu mai ai loc de paraziți.

    • De acord cu doamna Stoican,daca crapa PSD ,crapa si Iohannis,ca nu mai are obiectul muncii,de aia ma gandesc la blat,Iohannis are nevoie de „Ciuma Rosie” ca sa aiba ce infiera,iar „Ciuma Rosie” are nevoie de Iohannis ca sa aiba pe cine sa dea vina ca ei nu pot sa faca si sa dreaga.”Ciuma Rosie”opreste dezvoltarea Romaniei vs „Iohannis si Statul Paralel” ne opresc sa facem lucruri pentru Romania si romani.Nu mai bine ar crapa PSD,ca sa crape si Iohannis cu sleahta,asa pentru binele Romaniei?

      • Ca de fapt sunt mana in mana desi se prefac ca se cearta de ochii fraierilor.

        • Blatu i cam asa,eu va fac pesta rosie si va injur,si voi ma faceti seful statului paralel,asa nici voi nu trebuie sa faceti nimic la guvernare,nici noi,doar dam vina unii pe altii,i prostim pe fraieri ca nu putem face nimic ca ne impiedicam unii de altii,si ,pe la spate,impreuna,i manglim pe fraieri.O sa scapam de Iohanisti si de Iohannis in ziua in care crapa PSD,ca atunci nici PNL nu mai are vreun rost pe lume.

  • Stimate Maestre, aseara, unu (moderatoarea i se adresa cu „Domnule Profesor”), invitat la Digi24, deci, asa cum si Domnia Voastra ati spus, o sluga a Cotroceniului, ca la acel post nu apar decat slugile Cotrocenului (deci inclusiv CTP, ca si asta e mereu pe acolo), ce credeti ca a spus?
    Zicea asa: D-na Gabi are toate sansele sa preia sefia PSD, dupa care va urma, categoric, Cotroceniul. O spunea cu amaraciune, dar o spunea, asta e important.
    Sper, Maestre, ca putem trece la etapa in care D-na Gabi sa fie numita „Ioana d’Arc a Romaniei”, salvatoarea noastra. Odata ce a bagat spaima pana si in slugile Cotroceniului, ce rezerze am mai avea in a o denumi astfel?

  • lumea mare tindea sa balteasca, tindea sa fie lipsita de viata.
    nevoia de valuri era sinonima cu perpetuarea vietii civilizatiei. pentru ca valurile sa se manifeste erau necesare diferente de potential.
    …iauite ca ele au si aparut!

    pentru ca Civilizatia sa-si perpetueze miscarea ea are nevoie de temelie noua, capabila.
    adica de alte sisteme sociale.
    prin urmare si de un alt sistem politic.

    despre actualul sistem politic se poate spune ca si-a inversat sensul natural de miscare. nu popoarele isi aleg conducatorii, ci, mai nou, conducatorii isi aleg popoarele. tu, popor, ca sa vezi cum o sa arati, peste o vreme, tre sa astepti vremea urmatorului presedinte. cind va aparea el o sa-si opereze estetic poporul dupa chipul si asemanarea sa. mai simplu, dinamica dorintelor e intoarsa pe dos.

    Universului nu-i poti trage tepe! el echilibreaza orice dorinta. chiar si pasta intoarsa pe dos.
    pentru ca actualul sistem politic se misca pe contrasens, noul sistem politic care se va naste in lumea mare va face din contrasens, temelie.
    ‘conducatorul ales in stil matematic’, ca asa e ales conducatorul, azi,…isi defineste talerul care echilibreaza cam in felul asta: matematica devine conducator.

    sistemul politic balteste.
    si in Ro.
    actualul sistem politic e incapabil sa echilibreze.
    si lipsa potentei va fi dovedita, pentru ca vremurile astea fix asta fac, pun la indoiala. in fata vremurilor care…intre timp au si aparut!, sistemul politic, ca de altfel toate sistemele sociale se vor dovedi impotente. daia vor si fi maturate, in locul lor rasarind alte sisteme sociale.

    prin urmare nu doar ca partidele politice din Ro sint bolnave, structural,
    ele mai sint, si…stai sa vezi ce vor fi!,…puse la indoiala in mod plenar, de treaba asta ocupindu-se Universul, or pasta chiar n-ai cum sa l duci de nas.
    dar Universul pune la indoiala fix sistemul politic, …asta dacu,…care presupune si politicieni-oameni.
    noul sistem politic, parte a noilor sisteme sociale care stau sa se nasca in lume, presupunind chiar lipsa oamenilor din structura sa, el, cum spuneam, fiind o constructie matematica, zic eu ca el va avea ca esenta Inteligenta Artificiala.

    daca Universul iti trinteste-n drum catalizatori capabili, ajungi la noi sisteme sociale…la galop!, iar pentru ca Inteligenta Artificiala sa preia fraiele…catalizatorii trebuie sa fie sufucient de capabili incat rezolvarea sa-i depaseasca pe politicieni, intrind pe taramul Inteligenetei Artificiale.

    Maestre, ‘ultima sansa’ despre care vorbiti acopera sistemul politic in ansamblul sau, un anume partid fiind exclusiv un caz particular.
    poate ca ele inca nu stiu ce li se intimpla, dar toate partidele sint puse la indoiala, Vremurile punindu-le la indoiala, deci punerea la indoiala e temeinica.
    si ea vizeaza demolarea plenara a lor, pentru ca pe celalalt taler se afla Inteligenta Artificiala si…Sistemul Social Unificat care se misca sub bagheta, magica, a acesteia.

    bineinteles ca Sistemului Social Unificat, dinamizat de Inteligenta Artificiala, i se poate ‘opune’ un taler, spre echilibrare, dar talerul asta e special, ca se numeste Iubire:)), Iubirea fiind o ecuatie de miscare,…ce altceva sa fie daca e insasi Viata:)

    rezumat: in viitor Ro va fi condusa ori de o Inteligenta Artificiala, ori de Iubire. variante intermediare…nu mai exista, …po sa te dai cu tampla de toate constelatiile :)), tot nu exista.
    iar acest viitor…deja a intrat in batatura. ( alarma care s-a declansat in sensul asta fiind natura Pandemiei: ‘Nonactiune’ )

    e simplu de inteles care e faza cu vremurile astea,
    pentru ca e suficient de priceput ca din toate civilizatiile care au ajuns fix la nivelul la care e civilizatia actuala…s-a ales Cenusa!
    una n-a n-a reusit sa treaca de nivelul asta!
    adica…e Vremea Maestrilor.

  • Maestre, este adevărat ce ați scris, îmi permit să adaug și eu o scurtă istorie din perspectivă economică.
    Este un adevăr că toate guvernele PSD din ultimii 30 de ani au adus creștere economică și îmbunatățirea nivelului de trai al populației (marirea salariilor, a pensiilor, a alocațiilor).
    Și cu toate acestea partidul a căzut în dizgrație.

    Este absolut ciudat că atunci când România merge bine intervine propaganda negativă iar PSD intră în dizgrația alegărorilor.
    Un mic istoric.
    Până în 1996 cu guvernare de stânga creșterea economică a fost de 6,10% a scăzut inflația și s-au marit salariile.
    În 1996 a venit CDR-ul de dreapta condus de PNȚCD l-a putere.
    Rezultatul? inflație de 154,8% și micșorarea drastică a veniturilor populației.
    În timpul guvernului Adrian Nastase cu Ion Iliescu președinte, adică între decembrie 2000 și decembrie 2004, romanii au obținut dreptul de a voiaja în Europa fară vize, Romania a aderat la NATO, a încheiat absolut toate negocierile și toate capitolele pentru aderarea la UE.
    Economia a crescut constant, atingand recordul absolut cu 12,60% creștere econimică iar în vara lui 2004, au crescut salariile si pensiile, a scazut masiv inflatia.
    A fost cea mai mare creștere de salarii între 50 și 70%!!!

    Ce s-a intamplat? Populația l-a votat pe Băsescu, a strâmbat din nas la PSD care-i umpluse portofelul.
    Sub Băsescu economia a scazut cu -7,10% în 2009.
    În 2010 Băsescu a taiat salariile cu 25%, dar și toate sporurile, alocațiile, a supra-impozitat pensiile, a închis sute de școli și 67 de spitale în 2011, și ne-a împrumutat cu 20 miliarde de$ la FMI (record absolut până la Cîțu), iar banii au dispărut ca și flota, nu se știe unde.
    După isprăvile astea PDL a dispărut definitiv iar membrii de partid s-au pitulat în PNL.

    În 2015 Ponta a reușit să redreseze situația economică a țării dar, a intervenit Coana Justiție cu Iohannis și printr-o presiune uriașă Ponta s-a retras și a apărut guvernul ZERO-Cioloș care a ținut țara pe loc timp de un an.

    Urmează guvernarea legitimă în urma alegerilor a PSD (2016-2019)
    (guvern pus de Iohannis în silă prin SMS!!), cu creștere economică remarcabilă în 2017- 2018 și prima jumatate a lui 2019 (locurile 1 și 2 în UE ), cu creșterea substanțială a tutur salariilor și pensiilor, cu triplarea salariilor personalului medical (care mai crescuse cu 25% și în timpul lui Ponta), cu creșterea alocațiilor, dar mai ales a salariului minim pe economie.
    Și ce să vezi!? Minune!
    Populația e sedusă de populismul găunos și deșănțat al PNL, iar Iohannis mai capătă un mandat, iar PSD cade în dizgrația și oprobriul poblic.

    Sub Orban situația economică este gravă, avem un deficit de 7-8%, iar datoria publică are Cîțu grijă să crească constant.
    Împrumuturile sunt la nivel istoric iar banii dați dispăruți.
    La anu reintră în vigoare Pactul Fiscal din Uniunea Europeana şi nu poți depăşi datorii mai mari de 60% din buget și 3% deficit și atunci să vezi sărăcie!

    Acum, cine are interesul ca România să fie mereu stopată din dezvoltare. De câte ori mergem bine intervine o propagandă uriașă și regresăm. Acum acestă propagandă nu mai vine numai din exterior ca altădată ci vine chiar din interiorul țării de la Iohannis și Orban și alții ca ei infipți în posturi cheie.
    Cam asta numesc eu atentat la sigurața națională.

    • Asta pentru ca nu au stiut sa se marketizeze. Si acum, dupa ce i-au calacat in picioare, le-au pus baietii veseli conducator pe nimeni-in-drum Ciolacu…

  • Mult zgomot pentru nimic. Politica romaneasca se joaca pe mize minuscule. Oricum manetele sunt afara. Ce vedem noi e doar maskirovka pentru naivi. La primul telefon venit de la Washington, Berlin sau vreo ambasada, bajetii (indiferent de culoare, gasca sau nivel de putere) isi monteaza pampersii cat mai strans. In rest, fiecare roade regulamentar la osul repartizat „democratic”!

    • „Maskirovka”???
      Ai decis în sfârsit sa fii tu însuti?

      • Tipic securistic. In loc sa comentezi articolul sau macar ce am scris eu sau alti comentatori, te iei de un cuvant (binecunoscut in lumea politica si nu numai) doar ptr e rusesc si crezi ca” mooaaama, ce l-am deconspirat, e comunist sovietic!”.
        Ba, mai ai frati p-acasa? Tot „anticomunisti”?

        • Ouais! Am uitat ca tu comentezi întotdeauna articolul si nu scrii de sapte ori pe zi despre balaurul occidental si bălăuroaica Uniunea Europeana!
          Dar tu, mai ai frati pe-acasa? Tot cu fața înspre rasarit?

      • Geo, taran semitembel! Daca e o doctrina sau tactica militara care se atribuie unei tari, este uzual sa se foloseasca prima denumire, ce originala! La fel cum toata lumea foloseste
        Blitzkrieg si nu ‘lightning war’, sau alta traducere idioata..

        • Ça va, scandalagioaico?
          Nikola, iar cersesti vorbe grele, femeie?

          • Nu e nici un scandal. Iti mai dau cate o palma peste botul balos, sau peste ceafa groasa, daca spui tampenii. Iar tu, cand n-ai argumente, musti de cracul pantalonilor, cum te-au invatat colegii din padure!

          • Tu, mai bine sa te uiti în oglinda si sa-ti tragi singura palmele pe care nu ti le-au tras parintii când erai mica si proasta si nu te-ai lasat educata, ratato!

      • Geo,cam suspect de multa Rusa glasuiesti tu.Incep sa mi pun intrebari ❓ ❓ ❓

        • Si ca suntem manevrati de afara,stand in pozitia ghiocelului spagat(am inventat si pozitia asta,noi romanii) intre Trump si Merkel,asta nu i un secret pentru nimeni,aici are dreptate cib.

          • tudy,
            Nu este ceea ce crezi! Când eu am o disputa cu Cib, este mai bine sa te abtii pentru ca nu cunosti dedesubturile!
            Acelasi sfat si pentru Nikola, care a devenit doctor peste noapte. Dr Dre îsi zice duduia, ca sa-mi fie cel putin egala, ce naiba?!

          • Bai taran ignorant, ” Dr Dre” este numele de scena al unui rapper super cunoscut, si nu, nu e medic. Cum nici Snoop Dogg nu e caine!!
            Mai da si tu o cautare pe goagal cand esti depasit de subiect, nu mai da sistematic cu mucii-n fasole!!

          • Ha, ha! Ce coincidenta, femeie! Ti-ai ales un pseudonim care sa înceapa cu „Dr”, când tu postezi doar de dragul „Dr” ce sunt! Vezi ca-i cusuta cu ata alba, perfido!

          • Oare cat de tembel trebuie ca esti?
            1. Crezi ca-si pune cineva alias-uri dupa tine, prostul satului? Daca imi puneam 50 Cent ziceai ca am pus asa pt ca atat ai tu prin buzunare???
            2. Oi fi tu doctor, dar in alba-neagra sau in dat in gat, cum ai dovedit-o de nenumarate ori p-aici.
            Ia d-acilea sa nu bubui de prost ce esti..
            https://www.youtube.com/watch?v=QFcv5Ma8u8k

        • Geo,esti critic cu rusii,si i ridici in slavi pe Occidentalii de dreapta,insa eu ma intreb cati dintre Occidentalii de dreapta pe care i lauzi tu,nu sunt de fapt conserve rusesti infiltrate ❓ ❓ ❓ Iti dau un subiect de meditat.Vezi ca ,gurile rele spun ca ar fi plantat unu direct la Casa Alba.

          • Da ma Geo ,recunosc nu stiu nimic,le stii tu pe toate,asa e 😆 😆 😆 esti un Dumnezeu mai mic,Slava Tie Domnu Geo,Apostolul Dreptei Etern Biruitoare 😆 😆 😆

          • Ma refeream la disputa mea cu Cib, omule! Ideea era ca tu nu cunosti istoricul disputelor dintre mine si Cib!
            P.S. Nu sunt critic cu rusii, ci cu cei care îi conduc! Ultima isprava a lui Putin, dictatorul criminal laudat de Cib, dictatorul care îsi elimina opozantii politici prin otravire sau prin împuscare o cunosti, banuiesc!

          • Iar cu Rusii si cu Occidentalii,(e ca si cu PNL si PSD care se injura la televizor si pe la spate isi fac impreuna afacerile in liniste desi se fac ca se cearta pentru ochii naivilor),nici unii nu ne iubesc si cei de la Est,si cei de la Vest sunt la fel,IMPERII,ca e Rusia,ca e Germania,ca e SUA,ca e China,toate imperiile sug resurse de la tarile mici si proaste ca Romania,care nu stiu sa baleteze intre aceste mari imperii si sa si urmareasca interesele proprii.Aici nu exista Alb si Negru,totu i gri,totu i relativ.Iar cat despre dusmania Rusia SUA ,a ma scuti,se stie ca marile aranjamente ale secolului 20 si inceput de secol 21 le au facut Rusii cu Americanii de comun acord,desi intotdeauna se dadeau certati,intotdeauna s au inteles de minune sa si imparta lumea si influenta.

          • CIA din America avea exact aceleasi metode ca si Putin,prin America de Sud,da in fine e treaba lor,apai si Putin isi beleste adversarii,asa e ,fara menajamente,dar rusii il iubesc si l aproba in marea lor majoritate,si l au pus pe viata acolo,asta e,unora le place stilul lui,mie nu,dar vorba aia,nu te poti rahati in gustul oamenilor.Oricum cea mai mare bagabonteala a lui Putin a fost sa l impinga pe Trump la Casa Alba(conform gurilor rele).Oricum cele mai tari faze a lui Putin nu sunt executiile ordonate de catre el,daca e sa ne luam dupa gurile rele,ci colectia sa de casete xxx cu care si ar avea la mana adversari,prieteni,potentiali adversari samd.politica de Kompromat,acolo ar fi asta maestru.Gurile rele vorbesc ca in acea colectie(filmoteca de Aur) ar incapea cineva sus pus la Casa Alba,asta spun gurile rele.Deci eu ,desi stiu si eu de executiile lui Putin,ma fascineaza mai mult calitatea lui Putin de regizor de filme xxx,lucrurile aici sunt mai interesante,zic eu.

          • Ma Geo,tu mi spui de otravirea lui Navalnii cu „ceiuc fierbinte”,da ,tare,faza ,criminala 😆 😆 😆 😆 😆 da i un mizilic,faza tare a fost ,daca e sa dam crezare gurilor rele,faptului ca prin 2013 – 2014 parca ,Vladimir Pornache zis Criminalul, s a gandit sa faca un filmulet xxx ,la un hotel de lux din Moscova,in care protagonistul principal era un American de succes,mare bussinesman,cunoscut si flamboaiant,care voia sa faca politica in stil mare,si care aspira la conducerea Americii,impreuna cu un grup de folcloriste rusoaice.Se spune(gurile rele sustin) ca filmul ar fi fost un succes de marca,capodopera vietii lui Vladimir Pornache,cel mai mare regizor de gen,cea mai buna pelicula de gen din toate timpurile,pelicula care a schimbat destinul Lumii. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Deci e mai putin interesanta cariera lui Vladimir de Criminal,chiar daca unii doar asta vad in el,cariera de regizor de filme pentru adulti,cu substrat politic,mi se pare muuult mai interesanta,si cu mai multe rezultate,in ce priveste destinul lumii. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Tu Geo vrei sa l vezi pe Putin ca si criminal,eu vreau sa l vad ca un regizor de filme xxx cu substrat politic,de megasucces,un monstru sacru al genului,care ar fi si consacrat un mare actor American totodata. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

          • Vlady e chiar un tip cool,dupa standardele vremurilor de azi,Vlady de la Rasarit. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 face ceaiuri si placinte,”mortal” de delicioase,cu care si cinsteste adversarii,consacra actori americani de filme xxx de talie planetara,in capodopere cinematografice de gen regizate de oamenii lui sub atenta coordonare a sa,ce mai ,un tip mega cool. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

          • Si acum vorbind de Putin si metoda lui de a si elimina adversarii,pai nici Occidentalii nu sunt fete mari in treaba asta Geo draga,linsarea mediatica a adversarilor,prin presa mainstream,inscenarea de dosare ,fabricarea de dosare si terfelirea adversarilor,”sinuciderea”adversarilor „atunci cand trebuie”,accidentarea cu masina,intentionat a indezirabililor,presiuni puse pe angajatori,sau intelegeri intre angajatori pentru ca „indezirabilul” sa nu si mai poata gasi o slujba,si sa nu si poata asigura existenta intr o regiune sau tara,denigrarea si ridiculizarea peste tot a „indezirabilului”care are alte pareri decat curentul mainstream,in asa fel incat „indezirabilul”sa devina izolat de societate,aranjarea accidentelor auto,chiar si a unor prabusiri aviatice,pentru eliminarea adversarilor,creearea si finantarea grupurilor teroriste fundamentaliste,ca si adversar inventat,creearea de grupuri destabilizatoare in diverse tari,pentru starnirea de razboaie civile sau tensiuni in acele tari,chiar si doctori care isi”elimina”pacientii la comanda in loc sa i vindece,daca acestia sunt”indezirabili”,santaj cu fapte din trecut si manipulare prin santaj a „indezirabililor”coruperea adversarilor,si multe altele,are si Occidentul destule metode de eliminare a adversarilor.Fiecare cu metodele lui.Intradevar solutia lui Putin de eliminare a adversarilor pare cam primitiva,cam prea pe fata asa,se putea masca o aparenta cum fac Occidentalii,putea Vladut al Rusiilor si ai lui sa lucreze un pic mai rafinat,nu asa primitiv si direct.

          • Acum Putin o face asa ,grosier si la vedere,pentru ca poate,adevarul ca isi permite,nu o face de prost,ceea ce face el e o Declaratie,in genul,Sunt Smecher pe planeta asta,fac ce vreau,imi elimin adversarii cum cred eu de cuviinta pentru ca POT.Si omul chiar POATE,pentru ca in Occident,sa fim seriosi toti liderii Occidentali sunt niste rasuri de oameni si catastrofe,vai mama lor de lideri,iar in America a pus umarul cu succes la a instala un maimutoi la Casa Alba.Adica Putin mictioneaza pe tot Occidentul. De ce? Simplu,pentru ca isi permite treaba asta.Si faptul ca a vrut sa i faca lui Navalnii ceaiul mortal,asa in vazul lumii,fara o minima straduinta de a pastra niste aparente,de fapt a vrut de fapt sa arate,ca el de fapt mictioneaza pe tot Occidentul ,si pe uzantele Occidentale,ca oricum face ce vrea el pe Planeta.Si chiar face.Si Occidentul a ajuns in postura de a i SP lui Putin,atat de tare a decazut.Si Putin stie,de aia i se rupe,si face exact ce vrea el,nimic altceva.

  • Soarta PSD-ului a fost rezolvată o dată cu arestarea lui Dragnea, într-adevăr, târât de unul singur la pușcărie (culmea, în stil KGB-ist, să facă un exemplu din el), în uralele tefeliștilor care îl huleau.

    Episoadele ce au urmat (numirea Vioricăi Dăncilă la șefia partidului, moțiunea, prezidențialele) au culminat cu congresul odios de sâmbătă.

    PSD-ul (sub diversele lui acronime) a fost considerat întotdeauna „partidul stat”, chiar și atunci când era în opoziție în parlament. Acest lucru i-a adus multe critici și o imagine bolșevică.

    Acum, avem un nou stat (paralel să-i spunem, dar nu e paralel, căci este singurul stat; poate doar paralel cu constituția), iar PSD-ul e un simplu partid de buzunar, la fel ca toate celelate (PNL, USR Plus, Pro Romania). Nu mai conduc partidele statul, ci serviciile si cercurile lor de interese (pentru a nu le spune pe nume – străine și neoliberale – poftim, le-am spus aproape pe nume).

    A discuta despre politică în România acum, e la fel de penibil cum erau discuțiile despre campionatul de fotbal (și strategiile echipelor, „declarațiile la cald”, schimbările de antrenori, etc. din vremea „cooperativei”. Ce-a mai spus Ciolacu? Cum a răspuns Iohannis? Ce program electoral are USR-ul? E jenant. Viața e prea scurtă. Vorba d-lui Cristoiu, sunt cărți pe care încă nu le-am citit, proiecte pe care nu le-am terminat. Să stăm acum să discutăm despre Ciolacu?

    La revedere și numai bine!

    • Toate tarile sau aproape toate, sunt conduse de baietii cu foarte multi bani prin intermediul bajetilor cumparati din servicii si justitie. Nimic nou sub soare. Romania nu face exceptie, doar ca are un numar mai mare de stapani decat altii. Povestile astea comice cu democratia, statul de drepti, vot, etc sunt pentru aia, care in naivitatea si ignoranta lor, vor sa transforme wishfulthinking din capul lor in realitate.

      • De acord cu cib la faza asta cu conducerea tarilor,insa doar cu o mentiune,baietii cu foarte multi bani,multi dintre ei provin chiar din servicii si structuri militarizate,si ei detin si banii ,si informatiile,si tehnologia.Multe din marile afaceri sunt detinute de catre servicii si structuri militare,pe langa cele bancare si corporatiste,si multi afaceristi sunt oameni de paie in spatele carora stau altii in umbra pe care nu i vede si nu i stie nimeni.

        • In SUA conduce Pentagonul si CIA,si Industria de Armament,Complexul Militar Industrial care controleaza si tehnologia SUA ,in Rusia FSB(urmasul si mostenitorul KGB),in Europa marile Banci si Corporatiile,dar si ele in parteneriat cu Serviciile.Politic e condusa China de catre Partidul Comunist Chinez(partidul Unic).Deci Democratie din parti,doar vrajeala pentru prosti.

    • Soarta PSD ului a fost rezolvata odata cu venirea la Putere a lui Base in 2004,si mai apoi cu arestarea lui Nastase,in rest Dumnezeu cu mila.

  • Stimate Maestre, va rog din tot sufletul, renuntati la aceste mici observatii la adresa PSD! Nu uitati ca dorinta noastra, a fanilor Domniei Voastre, e sa o vedem in fruntea PSD de Duamna Gabi, cea care dupa preluarea pesedeului ne va scoate din mocirla penelista si ne va asigura un viitor prosper si fericit, avand-o alaturi pe Duamna Olguta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *