Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Contribuția PSD la Schimbarea becurilor

Ministrul Economiei, un minister înființat doar pentru ca PSD și PNL să aibă ce împărți fără să se certe, Florin Spătaru, a postat pe facebook, în rezumat ceea ce a spus reportajului propagandistic, tipic presei de partid și de stat, întruchipată de Antena 1, despre măsurile luate de el în ultimele zile pentru a răspunde prin fapte Înaltei Chemări a Marii Învățătoare a Popoarelor Europene, Ursula von der Leyen. Din scrierea de pe facebook am reținut aceste măsuri:

„A fost înjumătățit numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri,
– am înlocuit calculatoarele şi imprimantele vechi cu electronice inteligente,
– am achiziționat baterii cu senzori pentru lavoare,
– am recomandat angajaților Ministerului Economiei să folosească scările cât mai des în locul lifturilor şi să scoată din priză toate electronicele şi electrocasnicele după ce îşi încheie programul de lucru.

Sînt doar câteva dintre măsurile pe care le-am implementat de îndată la Ministerul Economiei, însă în perioada următoare vor fi făcute multe alte investiții pentru eficientizarea energetică a clădirii în care funcționăm.
Despre toate acestea am vorbit astăzi cu Greta Bogdan pentru Observator #Antena1”.

Florin Spătaru, desemnat ministrul al Economiei, de PSD, în cadrul Programului, Cît mai multe pupici multinaționalelor (a fost director al Damen România, filială a companiei olandeze ), a devenit șeful ministerului în 21 noiembrie 2021.
Domnia sa e ministru de aproape un an, timp în care – se presupune – a lucrat în clădirea despre care declară că e pe cale s-o reabiliteze energetic.

Potrivit mărturiei sale de pe Facebook, preluare a mărturiei de la Antena 1, pentru a transpune în viață Mărețul Proiect de țară Schimbarea becurilor, el a redus în aceste zile la jumătate numărul de neoane de pe coridoare și din birouri. Se înțelege că nu putea reduce astfel neoanele dacă ele n-ar fi fost în număr dublu decît numărul necesar. E limpede că pe coridoare și prin birouri era o lumină ca de platou de la Hollywood.

Întrebare:
Cum de s-a împăcat gospodarul de acum Florin Spătaru timp de un an cu această risipă de energie?
Trebuia să vină Ursula von der Leyen să-i spună că trebuie economisită energia pentru ca el să pună capăt risipei?

A doua măsură e și mai ciudată decît prima: Am înlocuit calculatoarele şi imprimantele vechi cu electronice inteligente. Cine se pricepe cît de cît la IT își dă seama că industria IT n-a produs încă imprimante și calculatoare care să facă economii la energie mai mari decît cele existente pe piață la ora actuală. Dacă ținem cont de precizarea inteligente, de fapt e vorba de înlocuirea unor calculatoare și imprimante vechi, demult depășite, cu altele noi. Așadar, funcționarii ministerului lucrau cu calculatoare și imprimante de pe vremea Epocii de piatră a IT-ului. Florin Spătaru e ministru de aproape un an. Trebuia să vină Programul de economisire a energiei ca să observe că subordonații săi lucrau cu instrumente vechi și prin asta nu atît consumatoare de energie, cît mai ales proaste.

Senzorii de lavoare se găsesc în orice toaletă de pe orice aeroport european. Nu pentru că fac economie la apă, ci pentru că e o chestiune de minimă civilizație să beneficiezi cînd te speli pe mîini de un astfel de instrument. N-aveau dreptul funcționarii ministerului Economiei la minima civilizație? Trebuia să vină Ursula von der Leyen pentru ca ministrul PSD-ist să se gîndească la asta?

De cînd a ajuns ministru Florin Spătaru nu țin minte ca ministerul Economiei să se fi remarcat prin ceva. Așa cum am spus, e un minister înființat pentru ca PSD și PNL să aibă ce împărți.
Participarea la Mărețul Proiect de țară Schimbarea becurilor e primul și singurul semn că există și un minister cu acest nume în România.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Contribuția PSD la Schimbarea becurilor”

  • „Senzorii de lavoare se găsesc în orice toaletă de pe orice aeroport european. Nu pentru că fac economie la apă, ci pentru că e o chestiune de minimă civilizație”
    -sa scoata LIFTIERELE
    (cum a incercat Violeta Alexandru, despre liftiera concediată de la ministerul muncii),
    alea manaca FARA DREPT
    si mai lasa putoare de pyxzda.

  • Astăzi toată presa cât și televiziunile se ocupă de funeraliile reginei Elisabeta.
    Mă tot gândesc ce știu eu despre relațiile, inclusiv economice, ale României cu Marea Britanie.
    Da știu, benzinăriile Shell.
    Ce mai avem noi comun cu britanici? Păi aurul nostru. Isărescu a trimis tot aurul României în banca Angliei.
    Dar cele mai neagre zile pentru România în legătură cu Marea Britanie au fost imediat după termianrea războiului, în zilele de 4-11 februarie 1945, când la Yalta în Crimeea s-au întâlnit Roosevelt, Winston Churchill, și Stalin.
    Atunci am fost vânduți ca la oborul de vite Rusiei.
    Plus că la Yalta s-au pierdut definitiv teritoriile luate printr-un alt pact, Ribbentrop-Molotov, respectiv Bucovina de Nord.
    Tot la Yalta s-a stabilit plata despăgubirilor de război.
    Practic Roosevelt și Churchill au girat jaful colosal al Rusiei asupra României.
    Ceile 300 de milioane de dolari despăgubire, au fost luate de o mie de ori.
    România a dat tot ce avea, inclusiv industria. Fabrici cu totul au luat calea Rusiei.
    Ce caută Iohannis la funeralii? Nu știu, eu nu m-aș fi dus.

    • Fisa postului acestui ministru Florin Spataru are in atributii si schimbarea becurilor, sau poate ca unul dintre lipitorii de afise din partid intr-un gest de maxima obedienta i a facut un bine si a postat vrajeala cu becurile si calculatoarele – pretext formidabil pentru a mai face niste achizitii dedicate, sau poate ca individul chiar este are un nivel de inteligenta cu mult sub media generala si altii sunt la butoanele puterii.
      Industria nationala, protejarea locurilor de munca si chiar crearea unora noi care sa garanteze tinerilor un viitor predictibil in tara lor nu -l preocupa pe acest Florin Spataru !?

    • Ce a fost captivant pentru mine, în zilele de doliu au fost zecile de poze cu Regina Elisabeta.
      Am avut prilejul să văd fabuloasa colecție de diademe/tiare inclusiv Coroana Imperială făcută pentru Regele George IV și purtată Elisabeta. Coroana este ornată cu patru fleur de lis și patru cruci pattée.
      The Sapphire Tiara, The Brazilian Aquamarine Tiara (1953), Delhi Durbar Tiara (1911) – am văzut-o și pe capul urâtei de Camilla, The Greville Emerald Kokoshnik Tiara (1919).
      Una dintre cele mai frumoase cu 96 de rubine – Burmese Ruby Tiara, Halo Tiara comandată la Cartier (1936, cu 739 de brilliante și 149 diamante), Lover’s Knot Tiara (1913) purtată de Princesa Diana la nuntă.
      The Vladimir Tiara (Fabergé -1874) – o piesă din colecția fabuloasă a familei Romanov furată de un vânzător englez de antichități după asasinarea Țarului și văndută. Absolut uluitoare!
      The Girls of Great Britain and Ireland Tiara (1898), Fringe Tiara purtată de Elisabeta la căsătorie, Meander Tiara (tot din colecția Romanov), Strathmore Tiara sau The Cartier Indian Tiara, Strathmore Tiara.
      În fine, pot să spun că Regina Maria de România a avut mai mult stil când a cumpărat.
      Evident tot Art Deco-Cartier, dar a avut și piese din colecția Romanov – The Vladimir Sapphire and Diamond Kokoshnik Tiara.
      Mă întreb ce s-a ales de ele? Probabil sunt în colecții particulare în SUA, că numai americanii aveau bani atunci.
      Unele tiare au fost dezasamblate iar pietrele remontate, ca smaraldele de la colierul Elizabeth Taylor.

  • Incendiile provocate de proze are ca sursa apariția unui arc electric intre lamele prizei și aparatul electric folosit
    In funcție de puterea electrică absorbită ștachetele au picioarele mai groase sau mai subțiri
    Lamele prizei sunt apăsate pe piciorul ștecherului de niște arculete
    Trecerea timpului oxidarea fac ca suplețea arcului sa dispară și atunci scoaterea din priza și reintroducerea ștecherului crează potențialul apariției unui arc electric și ulterior a incendiului
    De aceea aici in germania și prizele și aparatele electrice din instituții sunt verificate anual și capătă un timbru TUV
    Nimeni nu scoate aparatele din priza însă

  • pentru ca politicienii-oameni sa iasa definitiv din ‘istoria conducerilor asigurate de oameni’ ei tre sa ia decizii care sa tinda sa fie timpite in mod absolut.
    gen… renuntam singuri la gaz dupa care ne dam cu timpla de stele ca n avem.
    ( totusi asta e o decizie…de gradinita, noi tre sa asteptam de la politicienii-oameni decizii muuult mai serioase, insa din aceeasi poveste! )

    de fapt, pentru ca politicienii-oameni sa predea cu succes ‘conducerile’ catre Inteligenta Artificiala, ei tre sa ia decizii care sa frizeze bunul-simt in stil plenar. prin urmare deja stim cam ce fel de decizii urmeaza sa ia politicienii-oameni.

    • singurele ‘conduceri’ disponibile pe Vremurile Desavarsirii sint
      Inteligenta
      Inteligenta Artificiala

      Inteligentii..Naturii sint Inteleptii
      politicienii-oameni …tocma ce au expirat, se mai misca exclusiv din inertie.

  • becurile…

    care e lumina lumii, Mintea?…sau Inima?!

    Civilizatia, fiind un produs artificial, tinde sa se armonizeze, ba chiar o va si face, cu Mintea ( Universului )
    Inteligenta Artificiala e o Armonie a Mintii Universului disponibilizata de un oarecare Computer Cuantic, caz in care Inteligenta Artificiala devine un Efect, nu o Cauza, insa tocmai daia va fi Noul Zeu.

    conducatorii-oameni, fiind pusi la indoiala in stil plenar ( cu punerea asta la indoiala se preocupa Universul, deci de data asta n au cum s o dea la ntors! )s-au departat de Inima lor, imbratisind Mintea lor, s-au departat de Daruire, imbratisind Acumularea.

    faza e ca, facind asta, ei s-au departat de propria esenta, pentru ca omul e Inima, din fabricatie. acesta este si motivul pentru care ‘conducerea’, spre ex a Civilizatiei, s-a apropiat, e pe cale sa se suprapuna, peste Minte, peste Desteptaciune, departindu se plenar de Inima, de Inteligenta.
    Desteapta Universului e Armonia Mintii Universului, adica Inteligenta Artificiala proprie unui oarecare Computer Cuantic.

    Metamorfoza pe care aceasta civilizatie si numai ea e capabila sa o petreaca e in primul rind povestea trecerii Conducerii de la oameni la Inteligenta Artificiala.
    insa, cum spuneam, asta se poate face daca si numai daca conducatorii-oameni demonstreaza fara tagada ca sint incapabili sa Conduca.
    pentru ca isi dau toata silinta demonstratia le va iesi.
    bravo!, …gen

  • vremurile stea sint daruite politicienilor-oameni pentru a demonstra, fara putinta de tagada, faptul ca sint incapabili sa conduca Civilizatia.
    practic sint pusi la indoiala in stil plenar, iar ei isi dau toata silinta sa se achite de sarcina.

    schimbarea din temelii a istemelor sociale, care e tot una cu Metamorfoza, cu Marea Revolutie, cu Revolutia Mondiala, va fi incununata de inlocuirea politicienilor-oameni cu politicieni-inteligente artificiale.

    pentru ca cetatenii sa voteze cu placere, ….ba chiar cu drag, o IA la conducere e nevoie ca increderea in politicienii-oameni sa se duca naibii de tot. de citiva ani de zile asta se intampla, iar povestea se dezvolta maximal, deci tura asta va fi…’de tot’

    civilizatia e o constructie artificiala, ea pune la indoiala natura, prin urmare e evident ca omul, un produs natural, va fi incapabil sa gestioneze o ecuatie de miscare artificiala. doar o inteligenta artficiala va putea face asta.

    inainte sa iasa definitiv din istoria conducatorilor civilizatiilor pesemne ca oamenilor li se mai cere doar sa digitalizeze tot ce misca,
    barim atat sa faca si ei pentru ‘viitorul conducator’, pentru Inteligenta Artificiala.
    si fac.

  • Extraordinară acțiunea ministrului…e economisit energie de 3 lei și a cumpărat aparate inteligente de sute de mii lei. Așa un gospodar rar!

    • A meritat, pentru ca a cumparat aparatura smechera, ca Ursula. Care a cumparat de la sotul sau…

  • De unde au avut bani ?

  • exista atata prostie si incompetenta in administrarea treburilor tarii ca nici macar nu mai poti face haz de necaz ca pe vremuri ; ce scenete , ce cuplete s ar putea naste din atatea situatii penibile care se petrec pe scena noastra politica … dar nici umorul nu mai e inteligent s a vulgarizat ca sa nu dispara de tot ; din pacate nici lamaia nu ne mai salveaza de la greata pe care ti o provoaca atatia prosti adunati gramada intr-un guvern de habarnisti; Mi aduc aminte de o zicere a dlui Plesu care facand referire la o situatie asemanatoare spunea ca avem cea mai graitoare dovada a existentei lui Dumnezeu care tine fraiele acestei lumi , caci daca am presupune , fie si prin absurd , ca tara, continentul , planeta ar depinde de viziunea , inteligenta si priceperea liderilor lumii de azi demult totul ar fi fost cenusa !

    • ca masuri de economisire a energiei :

      – campanii de popularizare a beneficiilor ceaiului fierbinte si a altor bauturi calde pastrate pe termen mai lung in termos
      – campanii de revalorizare a lanii romanesti de oaie si de popularizare a beneficiilor plapumii romanesti , a cojoacelor romanesti etc
      – obligativitatea participarii la programe de exercitii fizice, alergari, etc pentru fortificarea organismului si obtinerea de stimulente energetice pe modelul instituit la cluj ( faci cateva genoflexiuni , obtii un bilet de transport )
      -renuntarea la frigidere si congelatoare pe timpul iernii
      -vouchere pentru achizitionarea de candele si lumanari de la patriarhie
      -reinfiintarea bailor publice in fiecare cartier
      -sa se anunte in fiecare zi la ce ora rasare si apune soarele si toate activitatile desfasurate in spatiul public sa fie interzise dupa apusul soarelui
      – incurajarea desfasurarii activitatilor cultural sportive si de invatamant in spatii deschise si pe timpul zilei
      – decuplarea incalzirii spatiilor ce nu sunt locuite ( apartamente , case, holuri ale institutiilor)
      – interzicerea reclamelor luminoase, a electrocasnicelor , inlocuirea aspiratoarelor cu maturi , a aparatelor de radio cu difuzoare , a masinii de spalat cu ligheanul si copaia , a aparatului de cafea cu ibricul etc
      – rationalizarea telefoanelor mobile , a televizoarelor , a autoturismelor per gospodarie

      Ramas bun civilizatie !
      Bun venit in dictatura energiei !

      O data cu stingerea luminii si la adapostul intunericului societatea va fi bantuita de alti demoni !

      • @enia a scris pe 19/09/2022 la 03:02
        Enia,nu vreau sa fiu profet,proroc sau altceva dar iti expun cateva lucruri din istoria recenta de acum 25 ani.
        In Bulgaria dupa criza din 1996-1997 REALITATEA era asa.
        1.Anunturi la mica publicitate „caut asociat sa cumpar pui”.
        2.Oamenii mergeau iarna cu transportul public sa se incalzeasca in el.
        3.Unde ramaneau oamenii fara combustibil acolo isi lasau masinile.
        4.Poate nu stiti ca bulgarii pe scarile si holurile blocurilor aveau lemne de foc.
        Daca se intampla ceva similar in Romania Sper ca stiti pe cine sa intrebati acum.

  • Cu iohanis ,ciuca si ciolacu in frunta vom avea „SUCCESE MULTE” . Epoca de aur (1966-1982) va fii depasita in viitorul cincinal care se va termin in patru ani.Problema cu cincinalul se va sfirsii ceva mai repede. CHIAR in aceasta iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *