Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Convocarea premierului la Cotroceni: Un exercițiu de otomanism în România secolului XXI

Dacă nu știți, vă spun eu. Știrile urmează de-a lungul zilei parcursul urmat de Natură. Potrivit Poetului, Natura se trezește și ea din somn, ca și oamenii. Știrile, așadar se trezesc și ele din somn, ca și Natura. Numai că mai apropiate de oameni decît de Natură, știrile se trezesc destul de tîrziu, după ce-și beau cafeaua. Mai spre prînz știrile prind viață pentru ca spre seară chiar să se zbenguie. Așa se explică înviorarea redacțiilor miercuri, 3 iunie 2020, la 12.30, cînd pe ceea ce odinioară se numeau telexurile agențiilor a apărut știrea că Klaus Iohannis va avea o întîlnire cu premierul Ludovic Orban.

De fiecare dată cînd citesc o astfel de știre îmi dau seama, nu fără invidie, ce înseamnă să fii președinte și premier. De 30 de ani, de cînd activez în presa democratică, am fel de fel de întîlniri. Despre niciuna n-am dat un comunicat gen Ion Cristoiu va avea… o întîlnire cu XY. Și chiar dacă printr-o rătăcire a minții aș fi trimis redacțiilor un astfel de Comunicat nici o publicație n-ar fi făcut din el o știre. Klaus Iohannis are la dispoziție pentru a discuta cu Ludovic Orban telefonul zis și guvernamental. Unu care aproape că vorbește în locul tău, atît de puțin efort cere ca să-l folosești. De ce o fi avînd nevoie Klaus Iohannis să-l cheme pe Ludovic Orban la o întîlnire la Cotroceni pentru a discuta o chestie? Și dacă această chestie e mai complicată – precum absorbția fondurilor europene și legile justiției – de ce e nevoie ca despre întîlnire să știe toată nația? Nu s-ar putea întîlni cei doi și fără să se trîmbițeze asta în cele patru colțuri ale țării? E o întrebare legitimă dacă ne gîndim că după fiecare astfel de întîlnire, cel care iese pentru a susține o Declarație de presă e Președintele României. Miercuri, de exemplu, Klaus Iohannis, după ce ne-a dat binețe, ne-a informat:

„Am avut o ședință de lucru cu Premierul Orban și ne-am concentrat pe două teme extrem de importante: fondurile europene și legile justiției.”

Nici Klaus Iohannis și nici Ludovic Orban nu și-au scris și mai ales nu și-au publicat memoriile. Prin urmare noi, muritorii de rînd, nu știm cum se desfășoară o ședință de lucru la Cotroceni a președintelui cu premierul. Știm din Soleiman Magnificul cum intra juna din Harem în dormitorul Sultanului, dînd curs unei frămîntări de peste zi a Măritului Padișah gen Cu cine dracu să mă culc eu din cele o sută de tipe din Harem? Și pentru că nu-și mai amintea nici cum le cheamă, nici cum arată, preocupat cum era zi de zi cu expansiunea Imperiului Otoman, Sultanul îi zicea Marelui Eunuc Negru să-i aducă pe cine crede el c-ar corespunde stării sufletești a Măritului. Pregătită strașnic de echipa condusă de Marele Eunuc Negru, cel mai puternic om din Imperiul Otoman după Marel Vizir, aleasa intra în dormitor ținînd capul plecat. Tiptil tiptil, fără a ridica o clipă privirile, (nu de alta, dar la Soare te puteai uita, dar la dînsul, ba!) ea se apropia de Sultan și apoi se prăbușea în genunchi și-i pupa poala halatului. Sultanul o ridica de jos ținînd-o de bărbie. Nu pentru că o stima, ci pentru a vedea dacă o mai ține minte de data trecută. Doamne ferește să credem că Ludovic Orban urmează același parcurs cînd intră în biroul lui Klaus Iohannis! Păstrînd proporțiile, convocarea sa la Cotroceni amintește prin relația Stăpîn – Slugă admiterea junei de o noapte în patul Măritului Padișah. Apoi ce înseamnă o ședință de lucru a președintelui cu premierul? Klaus Iohannis dictează ca la școală și premierul, stînd cît mai ghemuit pe scaun, să se vadă cît e de ascultător, notează în caiet spusele președintelui exclamînd din cînd în cînd Genial! Cum dracu de nu m-am gîndit? Așa vom face Șeful? Astfel de întrebări ni le punem după fiecare ședință de lucru de la Cotroceni, pentru că – așa cum a observat toată lumea – în declarația de presă de după întîlnire președintele nu suflă un cuvînt despre ce-a zis premierul în chestia abordată. Miercuri, de exemplu, deși ne-a anunțat c-a avut o ședință de lucru cu premierul pe fondurile europene și legile justiției, Klaus Iohannis a vorbit despre ce crede el în legătură cu cele două teme. Nici un cuvînt despre ce crede premierul. Nici un cuvînt despre vreo deosebire de păreri. De unde tragem concluzia că premierul n-a fost convocat la o ședință de lucru, ci la o ședință de instructaj. Președintele a dictat și el, premierul, a notat.

Despre aceste întîlniri s-a spus că sînt în afara Constituției. Eu spun însă că sînt în afara României din acest secol. Par mai degrabă desprinse din Imperiul Otoman de pe vremea cînd nu începuse domnia Femeilor de tipul Kösem Mahpeyker Sultan. Sau ca să fim mai aproape de noi, din Rusia țaristă, de pe vremea șerbiei. Întîlnirile sînt convocate de președinte nu pentru ca împreună cu premierul să se concentreze asupra unor teme, ci pentru a arăta națiunii că premierul e față de el cam ceea ce era juna din harem față de Sultan. Premierul României are mult mai multe informații despre absorbția fondurilor europene decît președintele, chiar dacă președintele beneficiază de informațiile scrise ale lui Eduard Hellvig și de cele susurate în ureche de Lucian Pahonțu. Ce poate să-i spună în plus premierului în această chestiune președintele? Nimic. Apoi cel care gestionează absorbția fondurilor europene e premierul și nu președintele. E limpede că ședințele de lucru de la Cotroceni nu sînt altceva decît momente în care Klaus Iohannis încearcă deliciile ipostazei de Sultan al Românie democratice. Dacă n-ar fi așa, ședințele de lucru, admițînd c-ar fi nevoie de așa ceva, ar avea loc fără ca asta să se cucurigească în cele patru colțuri ale țării.

Așadar, la Cotroceni, au loc cel mult ședințe de instructaj făcut de președinte cu premierul. Ele se reduc la consemnarea sîrguincioasă de către premier a mărețelor indicații date de președinte. Nu știm însă ce face premierul cînd ajunge la Guvern, unde el și nu președintele e Sultan. Pe cine cheamă la el pentru a putea încerca la rîndu-i plăcerea de a fi Stăpîn?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Convocarea premierului la Cotroceni: Un exercițiu de otomanism în România secolului XXI”

  • Dragi români care l-ați votat pe Klaus Iohannis, așa ați vrut să ajungă România? Dacă da, v-a reușit!

    • Dragi români care ati votat-o pe Viorica Vasilica Dancila, ce pacat ca nu v-a reusit s-o puneti pe ea în situatia de a gestiona criza Covid-19, ca dânsa s-ar fi descurcat mult mai bine decât Iohannis!
      Doamna Stoican, eu l-am votat pe Iohannis doar ca sa nu ajunga presedinte Viorica si sa se aleaga chiar praful de România! Asta am avut, asta am votat, daca oamenii valorosi din tara prefera sa nu se amestece în politica.

      • Cind nu ai argumente sa îți aperi simpatiile politice o dai cu psd. Ești penibil.

        • Nu, domnule A, o dau cu Viorica Vasilica Dancila care, din cauza obedientei PSD în fata Serviciilor, ar fi putut ajunge, Doamne, fereste, presedintele României!
          Citeste articolele lui Ion Cristoiu pe aceasta tema, ca dumnealui îti explica foarte bine manevra numirii Vioriricai drept candidat PSD la prezidentiale!

          • @geo
            La faza asta cu obedienta in fata serviciilor chiar ca te-ai umplut de prune. Adica Werner si Sica stau stavila in fata serviciilor precum gorunul lui Horea. N-asa? Muahahahahahaha!!! Bre, poate ai treaba p-acasa si noi te tinem de vorba. Bai, mie sa-mi arati unul, macar din Frantistan, nu vorbesc de Roemenika, care sa nu aiba hatzuri si zabala de la servicii si te declar superior lui Einstein!

          • Mei, cibule, lasa prunele… Eu nu am negat ca Serviciile, sau o factiune a Serviciilor l-au vrut pe Iohannis… Eu am amintit despre punctul de vedere al lui Ion Cristoiu cu care sunt de acord. Serviciile, sau o factiune a Serviciilor au facut-o pe Vioririca candidat PSD si PSD s-a supus, ca Iohannis sa câstige sigur.
            Trist este ca cei care au votat-o, au votat-o pentru calitatile ei, Doamne, fereste! Si pesedistii cei multi de la Congres au votat-o cu inima deschisa drept candidat.

          • @geo
            Dar stai! Ce, pe Werner, tot pentru calitatile sale, nu cumva l-au votat peneleii in congres tot cu inima deschisa? Hai bre ca esti penibil. Vezi ca te afunzi in magiun. Las-o asa, eu ti-am zis ca la medicina era cazul de logica si matematica!

          • Stau. Ideea era ca între cei doi candidati, da, amândoi pusi de Servicii, exista o diferenta de intelect uriasa, si ca obedientii din PSD au acceptat sa le fie impusa o proasta, sa se faca de tot rahatul.
            Si stai si tu. Sa-ti spun ceva foarte important. Pe vremea mea, absolventii de liceu care dadeau examen la Medicina, erau printre cei mai buni la toate materiile. Iar eu am dat examen în anul în care pentru prima oara, fara sa se anunte în prealabil, s-au dat subiecte de sinteza la anatomie si probleme la chimie. Cei fara logica au ramas atunci pe dinafara, te asigur, eu am intrat cu nota foarte mare, ca toti ceilalti de altfel.

          • @geo
            Diferenta de ce? Muahahahaha!

          • Hai ca ti-ai atins scopul! M-ai scos din sarite peste masura cu acest „Muahahahaha!”
            Banuiesc ca stii de ce.
            Sanatate!

          • @geo
            Pe vremea mea, aia care dadeau la medicina invatau si matematica pe dinafara. Ca oricum nu intelegeau nimic. Totul era sa ai memorie. Daca ieseau la tabla la alea exacte, se opreau ca… la bariera. Noroc ca pe vremea aia faceau spital incepand cu anul intai si se mai lipea ceva de ei. Bre, medicina ca arta si meserie, ca dedicatie, s-a oprit prin anii razboiului si un pic dupa. De atunci Hipocrat a devenit agent secret la medicina, nimeni nu-l mai recunoaste!

          • @geo
            Acum, sa nu se-nteleaga ca toti medicii sunt pafaristi. Nu, unii sunt chiar brilianti dar ca orice gema, sunt rari si nestiuti. Aia cu gura mare, s-a vazut acum, sunt praf. La covrig toti si-au dat cu parerea, nimeni nu stie adevarul, toti, cu toate diplomele a la Sorbonne, baga la greu pe langa subiect, doar-doar i-or pacali pe gugustiuci. Ma rog, ceva succes au avut. Dar nu toti ne uitam la ei ca la soare. Unii mai folosim si tiristoarele din dotare. Deci, asteapta valu’ doi care iti ia calu’!

          • cib, dar tu le stii chiar pe toate… îi stii chiar pe toti fostii candidati la Medicina si pe toti actualii medici…
            Hai, ca ai început sa bati câmpii! Te-am lasat!

      • Bravo domnu Geo,v ati dat cu firma in cap,macar eu am avut decenta sa stau pe acasa in turul doi,astfel nu am votat cu nici unul dintre ei,si sunt mandru de asta,cum dracu sa fiu nevoit sa aleg intre astia 2 iohanila si veorica,mai bine beau pelin ma jur, cum sa trebuiasca sa aleg intre astia doi,bleah. In turul doi al prezidentialelor de anul trecut,patriotismul insemna sa stai acasa.Bleah sa aleg intre astia doi,bleah,aduceti mi lamaie.

        • @tudy
          Vezi frate ce-nseamna sa ai pe post de republica monarhie absolutista. Tot ce e mai „bun” iese la suprafata! Pana si prostii aia de ‘ricani o sa inteleaga ca republica parlamentara sau monarhia constitutionala sunt singurele forme de organizare ale statului care sunt viabile in timp. Bine, nici p-aci prin colonie, nu s-a inteles cheastia asta. Si nici nu se vrea!

        • Baietii de la Anonymus au venit cu informatia cum ca lui Trumpica i cam placea pe la Jeffrey Eppstein,pe la sindrofii,nu doar la Clintoni le placea sa l frecventeze pe asta.Mai,Mai sa fie,Cavaleru Dreptatii coleg de sindrofii cu raii de Democrati,si se pare ca i cam placea sa participe lui Donald pe acolo,ia te uita,omul Antisistem,la sindrofii cu Sistemul,si unde,la Eppstein zis pedofilu,mai,mai sa fie,si spun astia de la Anonymus ca ratoiul Donnie Duck isi cam lua tot familionul cu el la Party,mai,mai sa fie.Mai vorbeau baietii si despre niste sinucideri suspecte ale unor cantareti care stiau si ei prea multe despre retelele care l aprovizionau printre altele si pe Eppstein,in fine.Coincidenta e ca astia de la Anonymus au aparut cu informatiile,acum cand au inceput protestele in SUA nu mai devreme.O sa zica unii ca Anonymus sunt ai lui Soros,dar eu ,parca imi amintesc,ca acu niste ani astia il luau la bestelit si pe Soros,asa ca,e posibil ca baietii astia sa fie”pe bune”.

          • @tudy
            Bre, las-o jos cu Anonimii, ca macane. Pai tu crezi ca aia sunt de capul lor? Nenica, cine are cele mai multe servere si cea mai mare cladire cu servere din lume? Albania, cumva? Stii cine conduce Romania? Iti spun eu, tot aia care conduc si SUA! Bajetii mizeaza pe unul sau pe altul in functie de ce rezultate le dau algoritmii lor de analiza. Cum se pune unu-n unghii, cum e matrasit. Trump, amaratul, a vrut sa aduca inapoi in State industria si aia l-au carotat. Cred si eu, la ce salarii sunt in China sau Roemanika era clar ca bajetii nu vor renunta la cascaval. Si uite asa, aparu si pandemia. Daca nici asta n-a mers, hai cu rasismu’. Bre, se vede si de pe luna ata alba!

        • Bravo, domnu’ Tudy, ar fi trebuit sa stau acasa, eu si toti ceilalti care nu am vrut ca o proasta cu patalama sa ajunga presedintele României, sa-i lasam doar pe pesedisti sa voteze, ca abia atunci am fi fost si noi mari patrioti ca dumneata.

  • Un aricol bun, Maestre, dar nu ați pus punctul pe „i”.
    Iohannis a strâns nepermis de multă putere, putere neconstituțională, nedemocratică.
    El controlează în mod absolut Guvernul și toate Serviciile: SRI, SIE, SPP, STS. Controlând Guvernul, automat controlează și serviciile secrete ale Guvernului adik serviciile secrete ale Internelor, plus serviciul secret al Armatei (DIA).
    Mai vreți?
    Dacă controlează Guvernul controlează evident și instituțiile de forță Armata și Internele plus pe Coana Justiție.
    Deoarece Iohannis reprezintă „Președinția” numește procurorii-șefi ai parchetelor (DNA, DIICOT), șefii ÎCJ și ai Curților de Apel, numește toți procurorii și judecătorii.
    Dar nu are chiar TOT, îi mai lipsește din panoplie Parlamentul, așa că dorește cu orice preț distrugerea opoziției, pentru a controla, în sfârșit, și puterea legislativă.
    Mai vreți?
    Iohannis are o armată formată din membrii PNL.
    Astfel că el controlează teritoriul prin prefecții peneliști puși de Guvern.
    Mai vreți?
    Ca șef a CSAT a lansat operațiunea „Grup de Reflecție Strategică”,
    adik – Marea Colaborare între servicii și toate instituțiile statului.
    Ce să ne mai încurcăm cu o sută de Protocoale, acum o să avem mii de Protocoale. (Atenție! Curtea a spus că sunt ilegale).
    Plus că Iohannis vrea ca toți cetățenii să devină „colaboratori” adik să-și toarne neamurile, prietenii și colegii: „în cadrul Strategiei, am acordat un rol central colaborării public-privat, cetățean-comunitate și civil-militar”.
    Ei vă place?
    De ce Maestre nu puneți punctul pe „i”?

  • Din cauza asta ne place noua republica prezidentiala, ca seamana cu monarhia absoluta. Un fel de N. Korea sau Franta. La americani e cam la fel, doar ca Congresul e ceva mai tare. In rest, astept sa vad cum o cheama pe Merkel la raport presedintele „habar n-am cine e” si Mutti sta pe scaunel si ia notite.

    • @geo
      Pai tocmai ca Germania e republica parlamentara spre deosebire de monarhiile absolute Franța și Romania. Adică unde guvernul e cenzurat doar de parlament iar președintele e decorativ și simbolic (ma refer la Germania și cvasi totalitatea statelor democrate de pe planeta, inclusiv monarhiile constituționale). Sau am fost prea subtil?

    • … pentru ca am schimbat odata niste pareri pe aceasta tema… ai aflat ca:
      .
      _____Medicul Tegnell, autorul “modelului suedez”: “Dacă ne-am confrunta din nou cu această boală, am lua altă cale”
      Publicația britanică The Guardian a remarcat că Suedia a avut, în ultima săptămână, cel mai mare număr de decese din lume raportat la numărul total de locuitori._____

      • cib,
        am postat în timp ce postai si tu, acuma vad, ce ai scris.
        Ti-am înteles subtilitatea, sper ca ai înteles-o si tu pe a mea, desi nu prea le am cu fineturile în exprimare.

        • … urât am pus virgula ceea dupa „vad”!

          • @geo
            Sa ne intelegem. Atata timp cat nu exista tratament si vaccin pentru covrig, toti cei cu comorbiditati vor fi victime, mai devreme sau mai tarziu. Pentru ca dupa un timp, toti ne vom infecta. Deci valorile de morbiditate vor ajunge in acelasi punct, cu diferenta doar de timp. Chestia e ca Suedia are foarte multi batrani si asta s-a vazut mai devreme datorita modului cum au tratat lucrurile. Rezultatul ar fi foast insa acelasi pana la urma, indiferent daca blocau sau nu totul. Marea problema e ca aia au avut acum morti dar economia functioneaza iar restul vor avea tot asa multi morti, mai tarziu dar economia le-a murit. Asta e subtilitatea pe care suedezii au priceput-o din capul locului.

          • @geo
            Poate trebuia sa scriu „valorile de mortalitate”? Ma rog, nu sunt medic dar logica elementara ma duce spre acelasi rationament si rezultat. Mai ales ca doctorii au spus ca vom trai cu covrigu’ multi ani de-acum inainte. Ori, nimeni nu va putea sa-i tina pe vulnerabili inchisi la nesfarsit.

          • „Subtil”, iar o dai pe teoria conspiratiei…
            Ai vazut imaginile din întreaga lume cu manifestatiile împotriva violentei politistilor rasisti. Persoane în marea lor majoritate fara masti, expuse contaminarii. Daca al doilea val al epidemiei nu porneste de la aceste manifestatii, asta înseamna ca SARS-CoV-2 este pe cale de disparitie, iar daca va reaparea, în „episodul” 2, nu va mai fi la fel de violent. Batrânii despre care vorbesti tu, vor trai si îsi vor putea trata bolile ca în timpuri normale.

          • @geo
            Ai dat-o dupa cires, comme d’habitude. Manifestatiile alea nu au nimic de-a face cu politisti rasisti. E doar un prilej pentru democrati si progresisti sa-i manipuleze pe gugustiuci. Cam cum a fost la noi in 89 si 2018. Dupa care, bajetii vor trage in Americuta un comunism d-ala modernizat, de-o sa le mearga si negrilor si tuturor „discriminatilor” fulgii. Abia astept sa vina Michelle la Casa Alba. Ca sa ma rad cu gura pana la urechi cand aia o sa-i mulga pe colorati si pe restul de „discriminati” pana o sa le dea sangele pe nas. Remember Russian Revolution? Ce teapa isi vor lua protestatarii, mama-mama!

          • cib,
            Pe mine ma îngrijoreaza altceva. Exista multe cazuri grave care demonstreaza cât de putin este cunoscuta hidosenia asta de virus. Ma gândesc la bolnavii vindecati în aproximativ doua saptamâni, care se simt bine alte doua saptamâni si pe urma le reapar simptomele, fara ca testul sa fie „pozitiv” din nou. Simptome grave si foarte variate care dureaza mai multe saptamâni. Eu am un asemenea caz, o tânara de 25 de ani care s-a infectat la sfârsitul lui martie, a fost tratata si si-a revenit, pentru ca în scurta vreme sa-i reapara edemul generalizat pe care l-a avut în prima faza… asa este si în ziua de azi.
            Mi-e teama ca, daca virusul nu dispare sau nu se „blegeste” bine, putem avea surprize de proportii, care sa-i afecteze si pe cei tineri, nu doar pe batrâni.

          • No, aia cu la revolution… vom trai si vom vedea… se pare ca lucrurile se mai linistesc.
            Ar fi putut fi si în Franta asemenea émeutes, prin dezgroparea unui caz din 2016, similar cu cel din SUA, dar revoltele s-au fâsâit dupa nici doua zile.
            Nu cred ca vom avea parte de „comunismul ala modernizat” pe care-l prevad cartile tale SF.

          • @geo
            Amice, nu vrei sa pricepi ca abureala cu covrigu a atins varful si acum e pe panta descendenta. Acum se va baga la alimentara alta cioaca. Uite-o p’asta cu rasismul. Ca si gripa e mortala si contagioasa plus alte jde boli. Dar cineva a vrut o mare manipulare ca sa-si atinga un scop politic. Ca prea mergea bine Americuta sub Trump iar cineva isi rodea unghiile de oftica. Asa ca, asteapta tu valu’ doi, ala care-ti ia calu’. Iar SF-ul meu o sa-l vezi cu ochisorii matale proprii si personali cand Michelle si Biden vor fi la C. A.

          • Ma exasperezi, omule! Zi-mi teoria ta despre covid de la A la Z ca sa te pot întelege, ca tare mi-e teama ca te contrazici tu singur. Dar, te rog, fara fente literare.

          • @geo
            Numai popa repeta la slujba. Eu nu. Vrei sa pricepi, bine. Nu, iara bine.

          • Aleluia.
            A+

          • Manifestatiile alea sunt pentru ca americanasii au inceput sa se prinda ca visul american este o gogorita holywoodiana,o gogoasa infuriata fara miez,oamenii realizeaza dupa pandemie ca marea poveste americana e un basm,adica pe oamenii din America i a lovit realitatea n bot,si i a facut sa se trezeasca din”visul American” la realitate.Coronavirus a dat la americani desteptarea dupa „visul American”,le a dat la americanasi trezirea,si americanasii au cam priceput ca visul american este o minciuna,ca s a brodit,atat Coronavirusul,cat si trezirea din”visul American” a majoritatii americanasilor la realitate pe vremea lui Trump,ce sa zic,il parafrazez pe al nostru EL presidente „ghinion”.Ca or fi fost misculatii si manevre ca sa se provoace manifestatiile,asa o fi,dar ele oricum veneau pe un fond de tensiune colectiva care,cumva trebuia sa explodeze,iar mesajele lui Trump,in loc sa linisteasca treaba nu au facut decat sa o agraveze,ca si cum Trump ar fi vrut(voit sau nu)sa i atate pe aia care protesteaza.Ca a facut o din pura prostie,sau ca a vrut sa atate protestatarii la violenta ca sa aiba pretext sa reprime protestele(si opozitia) cu US Army ,asta timpul o va spune.Plus ca exista si ipoteza ca Trump ar vrea sa declare razboi Chinei la primavara viitoare(odata reales),si atunci Sistemul ingrozit de ideea unui conflict nuclear SUA China,sa fi declansat miscarile,pentru a l indeparta pe Trump de la putere(ca sa evite acest conflict),ca sa nu aiba asta ocazia ca intr un eventual al doilea mandat asta sa ne faca”boroboata planetara” .Cat despre faptul ca El presidente autohton conduce structurile,eu cred ca e invers,structurile il conduc pe el.

          • tudy,
            daca o sa apara si Cristian, eu îmi rezerv dreptul sa-l chem pe generalul Emil Strainu sa-mi spuna care dintre voi trei are dreptate. Sau poate vine si ala cu o alta teorie conspirationista pentru a-mi face mie capul patrat si pentru a visa urât la noapte!

        • Daca Trump venea cu dovezi clare la tribuna,si nu cu povesti,cum ca Soros,Gates si Chinejii au facut virusul ca sa rupa America,atunci negrii i ar fi fugarit acum pe Soros si pe Gates cu cutitele si cu pistoalele la brau,si asa i ar fi rupt Trump,problema e ca se vede de fapt ca Trump este obsedat de China doar,si ca ceea ce spune sunt povesti(fara dovezi).Faza e ca Trump a cam luat o „pe aratura”,nu mai asculta de nimeni,nici macar de „amicul” Putin,si nici macar de generalii sai de la Pentagon,nu mai asculta de nimeni,a scapat de sub control si are o singura obsesie,China,si asta nu doar de la Coronavirus,el era obsedat de China de ani buni,de cand a inceput mandatul.Putin se va sterge la cur cu el lasandu l pe mana Sistemului din SUA(oricum a facut destul,a divizat SUA profund,creind un conflict greu de oprit intre democrati si republicani,intre albi si negrii,hispanici,asiatici,a pus SUA intr un conflict cu China de durata,a racit relatia transatlantica cu Europa,practic ,aproape a ingropat SUA,a creat imaginea SUA ca o tara rasista,haotica si divizata,a facut mai mult rau chiar decat spera Putin,cand l a ajutat sa preia puterea in SUA,he exceed expectation),asa ca nu mai e nevoie de Trump pe viitor.Partea proasta e insa ca Trump a scapat de tot de sub orice control,si el impreuna cu adeptii lui vor mai face multe daune inainte sa se prabuseasca(daca se vor prabusi,asta este inca discutabil).Briciul este inca pe mana maimutei.

          • @tudy
            Te uiti prea mult la CNN. Oricum, daca pica Trump, pregateste-ti cravata rosie de pionier!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *