Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Copiii de azi sunt mai inteligenți”

Auzim tot mai des această replică, mai ales în anii din urmă, când copii de vârste tot mai fragede operează foarte abil cu telefoane sau tablete, dând dovadă de cunoștințe și abilități pe care adulții, care se miră, consideră că nu le aveau la vârstele respective. Doar pentru că știe să opereze cu mijloace inexistente pe vremea bunicilor (sau chiar a părinților) un copil nu devine mai inteligent. Dimpotrivă, în majoritatea cazurilor utilizarea abuzivă a unor astfel de mijloace întârzie formarea unor abilități și funcții esențiale pentru un trai armonios.

Dar nu numai despre experții în frecatul telefonului se spune asta. La fel s-a spus și despre copiii anilor 1990 sau 2000. Astăzi sunt cu toții adulți – unii chiar părinți – și, cu toate că au la dispoziție întregul internet (care nu poate fi tot cenzurat) și se presupune că știu cel puțin o limbă străină, nu sunt intrigați de nimic din ce se întâmplă în jur. Li se pare normal ca trupele anti-tero să atace populația civilă în metrou (în București – căutați în pagină după „Alarming video”). Să le pună botniță copiilor și să plătească taxe pentru educație, deși grădinițele, școlile și facultățile sunt închise. Să plătească asigurări pentru niște servicii medicale de care nu beneficiază decât parțial, condiționat, târziu și după noroc. Să stea închiși în casă și să urmărească bătălia „autorităților” cu un virus atât de mortal încât a reușit să sporească doar numărul de decese prin sinucidere, supradoză, accident vascular cerebral și infarct.

Inteligenților li se pare normal să poarte botniță pe stradă dacă stau în picioare, dar să o poată da jos dacă se așază (tot pe stradă). Să nu mai poată merge la restaurant, la teatru, la meci sau la stand-up. Și sunt absolut convinși că doi plus doi nu mai fac patru, fiindcă așa spun meșterii planetei, îngânați de fiecare parazit din politică, de o mână de escroci cu diplomă medicală și de grosul slugilor ticăloase din presă. Li se pare normal ca o gașcă de borfași, care au cumpărat puterea în toate domeniile esențiale, să transforme toată populația în carne de tun, în numele sterilității globale, ignorând faptul că logica, bunul-simț, știința și însăși realitatea îi contrazic în fiecare zi. NIMIC nu îi contrariază. Dacă asta înseamnă inteligență, slavă Domnului că străbunii noștri au fost niște proști – altfel rasa umană ar fi dispărut de mult.

Dar „copiii de azi sunt mai inteligenți” înseamnă și că șoimii patriei de azi sunt mai inteligenți decât cei de ieri, care sunt mai inteligenți decât cei de alaltăieri ș.a.m.d. Vlăstarele de azi o să crească. O să fie viitorii politicieni și oameni de afaceri, medici și miliardari. (Doar e bine știut că oamenii inteligenți nu ajung șoferi, vânzători la butic, măturători de stradă sau fierar-betoniști!) Oare ce o să li se pară lor normal?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „„Copiii de azi sunt mai inteligenți””

  • Lasati copiii. Priviti adultii. Iata cum micul Napoleon a ajuns si el la concluzia ca virusii circula noaptea, pe intuneric of course, in gasca si musca miile de cetateni care in loc sa doarma, se plimba pe Sanselize. Cam cum era si la noi. Parca toti au baut apa dupa acelasi tampit. Si-atunci, aia mici de la cine sa invete altceva decat sa butoneze smartfoanele?
    PS Probabil, dupa alegeri, va reveni si la noi tampenia cu interdictia deplasarilor nocturne. Ca ziua, covrigu’ nu se plimba ca e timid si-l vede lumea cat e de urat! Doamne, mare ti-e gradina!

    • Orice fac autoritatile noastre,numai nu testari,ma intreb ce au autoritatile noastre ca fug de testari ca dracu de tamaie???Ar face orice PNL Iohannis,numai testari in masa nu.

  • Daca nu ar exagera, stimabilii nostri jurnalisti, care sunt si scriitori pe deasupra, ar risca sa nu fie cititi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *