Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Copiii născuți prematur sunt luptători fără pereche

Trag un semnal de alarmă asupra prematuritătii, subiect atât de dureros pentru mine, dar atât de drag când văd că oamenii informează și se informează legat de asta.
Multe persoane știu că sunt mama a două fetițe minunate, născute prematur, sub 30 de săptămâni. Am vorbit mereu despre prematuritate, o să vorbesc mereu, fiind încă un subiect care nu prezintă un interes atât de mare pe cât ar fi necesar. Puține femei însărcinate știu ce este prematuritatea, multe lovindu-se de această durere în ziua nașterii. De aceea, consider că informarea este primul pas.

Asociația Prematurilor, împreună cu Philips Avent, demarează o serie de live-uri având invitați specialiști care vorbesc despre prematuritate, dar și despre naștere în general.
Părinții de prematuri, viitoarele mame, dar și părinții care au copii născuți la termen sunt invitați de Asociația Prematurilor să participe live, mâine, 1 octombrie, ora14:30 la tema „Spitalizarea Bebelușului”.
Doamna doctor Ioana Roșca, medic primar neonatolog va vorbi despre această temă și va răspunde la întrebări.

La Asociația Prematurilor suntem energici și plini de inițiative, așa că planificăm mereu proiecte utile pentru femeile care nasc prematur. Părinții trebuie să fie informați și să înțeleagă ce presupune prematuritatea, ce etape urmează în cazul unei nașteri premature, cât durează spitalizarea, cum se clădește un parteneriat părinte-medic pentru binele copilului, cum este și ce se întâmplă în terapia intensivă, protocolul de acces și vizite ale părintelui în terapia neonatală etc. De asemenea, este importantă alimentația nou-născutului, dar și menținerea lactației pe termen lung . Evident că în cazul unei nașteri premature sunt provocări legate de alimentația prematurului, dar și de lactatie și, credem noi, este important ca orice familie aflată în această situație să le cunoască. O altă etapă importantă este externarea și îngrijirea unui prematur acasă: baia, masajul, somnul sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom discuta.

Acest program este gândit și implementat din grija unei mame, care a născut prematur, pentru alte familii. Este o mâna întinsă, într-o situație tot mai complicată și grea, accentuată acum și de Covid-19.

Ne vedem joi, de la 14:30, live pe pagina de Facebook!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii