Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Corespondență de la New York: Marea metropola respiră ușurată de emisiile de carbon a zecilor de mii de mașini

Mă aflu de aproape o luna la New York.
Distanțele apropie, vezi mult mai clar realități care din interior îți scapă. Am urcat pe coada ultimului avion care m-a adus la cea de a doua casă, aici lângă fiul meu. Și aduc gratitudine Creatorului pentru aceasta, fără să regret spectacolele care mi-au fost amânate. Sigur, sunt la un click distanță de țară și de fiecare dintre voi.

La New York, până acum, ne aflăm încă într-o relativă tihnă. Relativă, pentru că de luni, după închiderea școlilor, au început să limiteze și serviciile guvernamentale, spectacole și întruniri culturale; apoi a fost suspendat și accesul în instituții, cum ar fi cele ale primăriei, birouri senatoriale, sediul ONU.

S-a limitat posibilitatea vizitării cabinetelor medicale private, consultațiile, atunci când este cu puțină se fac telefonic, online si WhatsApp (sic!) Universitățile se mută de asemenea în digital, WhatsApp, online. Încep să se golească și aici rafturile din supermarket și, ieri am stat la Cosco, (un fel de Metro foarte faimos) aproximativ 45 de minute ca să pot intra, deoarece nu permiteau decât intrarea a 100 de persoane deodată, după ce se executa un fel de… dezinfecție. Adică, fiecărui client i se dezinfecta mânerul căruțului pentru cumpărături. Vax!!!

Emisiunile televiziunilor dau știri detaliate despre situația Virusului în lume și în America. Sunt invitați doar specialiști în domenii apropiate, în special medici, psihologi și analiști în studii biologice. Nu vin să își dea cu părea neavizați și nu sunt împrăștiate știri de senzație în privința molimei. Există un fel de demnitate a situației, situație care, nu este tratată băncos ori în derizoriu și nici nu este dramatizată paranoic! Lumea, umblă pe străzi dacă are treabă, merge la serviciu și acolo unde se poate, vizitează cabinetul medical. Metrourile circulă, mașinile, sunt mai puține, vaporașele dintre cartiere, alunecă pe fluviul de East, parcurile de exerciții fizice sunt deschise… Metropolitan Museum este închis, MoMA în schimb este deschis. Muzeul Guggenheim este închis, Muzeul American de Istorie Naturala deschis. Lincoln Center cu toate teatrele închis. Parte din teatrele de pe Broadway joaca on line. Marea metropola respiră ușurată de emisiile de carbon a zecilor de mii de mașini!

În momentul publicării acestui material, în SUA sunt 15.219 cazuri și 201 vieți pierdute. În New York, 7245 infectați, 39 vieți pierdute. Cele mai multe pierderi de vieți omenești, sunt în statul Washington (nu Washington DC!), 74 de oameni și-au pierdut viața, în majoritate chinezi, la un număr de 1378 de infecții. După datele acestea, fiul meu, un cercetător în fizică cuantică, a calculat curba exponențială de creștere. Iată datele, pe înțelesul meu: dacă această rată de creștere se menține, îmbolnăvirile vor urca de 10 ori în două săptămâni și de 100 de ori într-o lună; adică peste o sută de mii de îmbolnăviri în două săptămâni, peste un milion într-o lună. Carantina și imunitatea de turmă „herd immunity”, sunt cele care pot stagna această creștere!

Ne izolam, stăm în casă, așteptăm vești de pe orașul spațial…
Și, să nu uităm: dacă ești stăpânit de teamă, nu poți cunoaște tainele divinei lumi din tine și nu poți deveni parte din inima vieții!
Aștept să ne revedem în bucurie când toate vor fi altfel, pentru că lumea de mâine va fi altfel.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Corespondență de la New York: Marea metropola respiră ușurată de emisiile de carbon a zecilor de mii de mașini”

  • Pana ne vom vedea , va mai dura… macar alea 14 zile de carantina daca nu si ceva in plus deci , stai linistita in New York caci , este infinit mai bine in U.S.A. lui Trump , decat in Romania lui Iohannis !!!

    • Marian, cred în continuare ca bine se afla chiar și în rau, asa cum lumina se afla în întuneric. Accesarea , depinde de „h” din noi. Ne vom regasi cu Bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *