Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Corespondență din Anglia. A rămas șenghenu’ cu pofta în cui

Motto: Un zid de ochi disting până departe.
E fără sat, sălbatic de frumoasă
Priveliștea ce vine către casă.
(Constanța Buzea, Vorbește-mă greșiților de bine)

Acum că le-am dat cu flit ălora cu șenghenu’, putem trece la lucruri de om gospodar. Când Ceaușescu le dădea cu mâna discursului peste cererile aberante, numindu-i imperialiști lacomi și depravați, se umfla pipota în ciripitorii de neam și de țară: Ia te uită și la Nea Pingele ăsta, nu vrea să ne lase să servim MecDonalzi polimerizați pe la parastase și să ne ostoim setea și frica de rugină cu Coca-Cola! Până la urmă au reușit să ne lase fără industrie, fără agricultură de top, fără locuri de muncă, dar cu aere. Canci salarii ca afară, firmă luminoasă, însă, ca de Hollywood, ignoranță de așa proastă calitate cum numai capitalismul poate produce, dar mileuri tot ca pe dinăuntru. Vestul căuta resurse naturale, nu produse finite. Pentru produse finite era gata să plătească mai puțin decât costul materialelor, ca să poată declara procesul de fabricație necompetitiv, nerentabil. Ilie Sârbu, Hrebenciuc, Adrian Năstase, Emil Constantinescu și prietenii (frații de blazon) au dat străinilor cât s-a putut, că doar nu era de la ei. Acum fac pe-a păcăliții, păcălit a fost însă doar poporul român, căruia i s-a subtilizat moștenirea.

După ce-a trimis prima cucuruză la Eurovision, Austria, care a dat statul român în judecată, nu o dată ci de câteva ori, luând nu numai profit dar și banii investiți înapoi, s-a trezit cu teamă de imigranți. Câți români au șters oare bătrânii lor, lăsați la mila altora, la fund în ultimii ani? Europa de vest e plină de europeni din est și de asiatici pentru că Europa de vest a încurajat imigrația, deoarece populația cu pașaport șenghen vrea numai slujbe de birou. De cine se teme atunci Austria? De Buddha? De Moș Crăciunul care împărțea bombonele prin Turcia și Bulgaria? De mexicani (la schimb cu romii și albanezii care au primit azil biden-ian)? Austria se teme, de fapt, că nu va mai avea acces la resursele fraierilor, Olanda că din corupție nu-i va mai rămâne nici cât de-o lalea. În est s-au trezit suveraniștii, niște naționaliști fără aere expansioniste, dar cu respect pentru lege și bună rânduială. Lumea se schimbă, iar vânturile împing vestul afară din barcă. Cine să-l salveze? Soros, Gates, Bezos, Musk, Rockfeller, Rotschild, toată șleahta de 40 de hoți?

Vestul i-a promis ajutor și lui Ștefan cel Mare în lupta cu turcii. Câți au venit? 10? 20? Vestul i-a promis României scaun de învingător dacă întoarce armele împotriva Germaniei. Cât a pierdut România? Americanii și europenii au distrus Ucraina. Locul României e în înțelepciune, nu în război. Iohannis și miunhauzenii ultimilor 10 ani trebuie să-și facă bagajele și să se ducă să slugărească la aceia pe care tot ei i-au plătit. Cât trebuie să fi urât acei mișei țara! Statele fostului Tratat de la Varșovia tot într-un tratat de la Varșovia au rămas. Prosperitatea stă în ridicarea celor din est și punerea în practică a unui nou proiect european, care să includă și Rusia. Pentru că din imperii a rămas doar cenușă, vestul va să tot plângă după resursele altora, să viseze la ele, fără însă a le putea atinge. Trebuia să se facă odată (chiar și de mai multe ori) dreptate și săracului. Acum e timpul celui mințit și folosit.

În timp ce vestul se împăunează cu victorii de mucava, papă ce altădată nu ar fi mâncat nici porcii, fumează iarbă și pune pariu cu diavolul pe o tinerețe care abia așteaptă să îi arate adevărata față a lui Dorian Gray, popoarele estului nu mai acceptă minciuni, oricât de frumoase. Mulți se vor screme să spună că e vorba doar de o utopie, dar dacă priviți atent la semnele pe care ni le tot face istoria, încercând să ne atragă atenția, semne pe care cei ajunși la putere cred că le pot reprima, le veți vedea răbufnind pe altundeva, parcă și mai puternice, și mai hotărâte. Și cred că îmi veți da dreptate. Principiul vaselor comunicante s-ar putea să fie noua carte de vizită a diplomației.

Aproape toate filmele occidentale din ultimii ani continuă propaganda plictisitoare a războiului rece în care doar rusul era vinovat, când de fapt cei mai mari hoți au fost tot europenii și americanii, iar acum se calcă pe picioare să strige hoții. Au furat și rușii, dar nu de pe poziția de judecător de pace, precum ipocriții.

Între timp, Moscova găzduiește conferințe peste conferințe, de pace și cooperare, găsind din ce în ce mai mulți aliați. Războiul a murit, am dat drumul prohodului încă din vară. Niște strigoi se mai chinuie însă să vândă speranțe deșarte proștilor. Bucovina de Nord vrea cu România, basarabenii vor cu România, Soros s-ar putea să fie dat dracului de propria strategie. Biserica Ortodoxă Ucraineană vrea cu rușii, nu cu sataniștii.

Dacă toate țările în a căror politică și economie s-au amestecat occidentalii, cu aroganță, în ultima sută de ani (cel puțin) votează sancțiuni împotriva celor care altădată i-au prădat, cu ce se mai hrănește politica absurdului? Cred că și-au pus deja problema și nu cred să le fie de folos cacealmaua.

Dar pace este între dânșii:
Ce unii fac iau alți-aminte.
Căci până azi domnește-ntr-înșii
A cărții tale graiuri sfinte
. (Mihai Eminescu, E împărțită omenirea …)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. A rămas șenghenu’ cu pofta în cui”

  • sa astepti ca Civilizatia se se indrepte spre altceva decit spre Desteptaciune, Artificializare, Matematica e tot una cu a le astepta …tot pe astea:)), ca destinatii sint doar doua, in mod absolut,
    ori Natura, ori Artificializarea

    ‘stiinta’ obtinuta prin Acumulare e..tare, nimic de zis, la limita ea tinde sa semene leit cu Inteligenta, insa ea duce negresit la destinatia numita Artificializare, asa ca oamenii, la un moment dat, vor ramane ceea ce sint, oameni, refuzind Artificializarea:)
    deci se poate spune ca pentru a te dovedi Om ti se cere ceva, insa cerinta e o Nonactiune, ca ti se cere ‘sa ramai ceea ce deja esti’ :))), nu ti se cere sa Actionezi, sa ‘faci’ ceva 🙂

  • Civilizatia este Patria Oamenilor Destepti, astia iind Antioamenii

    natura e Patria Oamenilor Inteligenti, astia fiind Oamenii …puri si simpli :))
    ____________
    IO pricep ca Desteptaciunea, adica Mintea zice, la Limita, avand pe ce se baza, ca poate fi asimilata cu Inteligenta, insa una e sa te inchini Pluralului Acumularii, alta e sa te inchini Pluralului Daruirii, care e Inima ( pe acest Tron stand Mintea )
    ____________
    Pluralul Daruirii e Isus Hristos, Pluralul Acumularii e Antihrist, Inima si Hristos una sant ( Hristos fiind Fiul Mintii si Inimii ) Mintea si Antihrist una sint, Antihrist fiind fiul Mintii ( superpozitia Mandra, adica …singurica singurea )

  • ‘Prosperitatea stă în ridicarea celor din est și punerea în practică a unui nou proiect european, care să includă și Rusia.’

    n o fi imposibil, insa e improbabil, pentru ca realitatea arata ca se lucreaza, …din greu, fix in sens invers

    Civilizatia e o Antinatura, deci prosperitatea ei e Acumularea, intre care cea dintai e Nemurirea.

    Civilizatia se departeaza de Natura, imbratisind Desteptaciunea, asta fiind o Cunoastere prin Acumulare.
    in Natura Cunoasterea e un Efect, al Daruirii, adica …ti se Daruieste. hai sa ne minunam cita Cnoastere prin Daruire manifesta sa ziceeem… doua rindunele:))
    in mod clar una pe care noi, chemandu ne toata Cunoasterea prin Acumulare,…inca n o deslusim pe de a ntregul 🙂

    atunci cind Civilizatia s-a inchinat Cunoasterii prin Acumulare ea si a definit Destinatia: Artificializarea. adica Antinatura.
    daca ar fi ales Cunoasterea prin Daruireee…Destinatia ar fi fost Armonia cu Natura:)), insa acu daca n a ales o pasta…aia e. :)))

    deci …nu e niciun mister inspre ce se indreapta Civilizatia, propovaduita de preotii ei simbriasi, \oamenii de stiinta’, spre Artificializare 🙂

    insa pe acest Fond se vor manifesta si cei care vor renunta la Raiul pe Pamant :)), astia fiind oamenii,
    pentru ca nu va fi de colea …sa renunti la Nemurirea adusa n dar de Artificializare 🙂

  • ‘Principiul vaselor comunicante s-ar putea să fie noua carte de vizită a diplomației.’

    in Natura vasele comunicante folosec pluralul Naturii, care e Daruirea, mai intai, Acumularea adaugandu se procelului.
    insa mai e un plural, al Acumularii, pe asta il foloseste Civilizatia, setindu si propriile sisteme de vase comunicante, care insa ii saracesc pe unii imbogatindu i pe altii

    deci ‘sistemul de vase comunicante; se manifesta prin superpozitii, acestea manifestandu se ‘in oglinda’
    caz in care o dimplomatie e Antiintelepciunea iar ailalta fix intelepciunea.

    azi, pe planeta asta, se manifesta ambele dimplomatii…

  • N-am platit indulgentele , ciuciu Schengen!
    Sobald das Geld im Kasten klingt,
    Rumänen in den Schengen springt

  • In viata, spre deosebire de filmele americane de categoria a IV-a, binele ia bataie cu scor de maidan. Murphy inca n-a fost contrazis de realitate. Lasati orice iluzii!

  • Câtă dreptate în acest articol. Felicitări

  • Toata aprecierea. Adevaruri triste pentru noi.

  • Multe adevăruri rostiți distinsa doamna și da vestul nu poate trai și sa se dezvolte fără resursele estului,de aceea a fost înființata aceasta structura nefasta numita UE,sa poată coloniza estul,doar ca au uitat un lucru esențial ,estul înseamnă ortodoxie,Rusia spunea Tutea este la granița cu Dumnezeu,ei occidentalii și americanii și-au dat seama ca nu pot stăpâni estul doar dacă dezbina și distrug ortodoxia ,in Ucraina e război între ortodoxi,frați intru credință si suferința de secole,defapt totul este un fel de cruciada a vestului împotriva ortodoxiei,a valorilor ei care împiedica colonizarea resurselor imense ale Estului,uitându-ne in urma in negurile istoriei nu va fi greu de văzut care va fi deznodământul ,binele si credința adevarata vor triumfa întotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *