Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. Alo, a aterizat străbunica

Spun alții și mai ales unii că nu-mi plac bărbații. N-am băgat de seamă. Le citesc și citez operele, nu mă cert. Câți vajnici ziariști, nu numai din România, au respectat femeile-politician sau femeile-ziarist? Nici măcar nu am amintit de cei cel puțin 5000 de ani de violuri, bătăi și umilințe la adresa femeii. Pe timpul guvernului Dăncilă, articolele de ziar și de rețele sociale erau atât de murdare încât și hârtia igienică le-ar fi refuzat tipărirea. Până și în democratica Americă, propriile reprezentante în Congres ale partidului cu președinte sunt făcute în fel și chip. Să vă citez și din articolele despre Diana Șoșoacă?

Nu caut în gunoiul uscăturilor. Eu nu mă folosesc de injurii, nu fac glume de birt lăsat fără apă, am pretenții de igienă morală de la cititorii mei. Poate că ce vă spun v-a supărat și vă supără, dar ăsta e rolul presei, să arate ce supără. Cu eleganță, cu respect, primenit gramatical și adevărat.

Nu-mi plac telefoanele. Dacă ziariștii, prezentatorii de emisiuni răspund la telefon în timpul emisiunii (Ce faci, Gheorghe, sunt la muncă, ai dat breaking la vreun news?), nici telespectatorii, la rândul lor, nu au de ce să acorde mare atenție subiectelor în discuție. Vreau să văd profesioniști, mi-e dor de oameni care știu să-și facă și-și fac cu dragoste meseria. Avem nevoie de tehnologie, spun progresiștii cu orice preț. Alții încă mai cugetă. Rămâne un semn de bună educație să-ți respecți telespectatorii, publicul, pe cel căruia i te adresezi, pe cel cu care stai la masă. Altfel ce pretenții să ai? Fără educație pe cine educi? Am văzut preoți verificându-și sms-urile în timpul slujbei, răspunzând la telefon în altar. Dar am văzut și profesori care au cerut elevilor să-și lase telefoanele la secretariat la venirea la școală, de unde să le recupereze la plecarea acasă. Am văzut profesori care închideau telefoanele, și pe ale lor, și pe ale elevilor, pe unde nu existau astfel de reguli. Dar am văzut și profesori bârfind cu prietenii la telefon în fața elevilor. Am văzut funcționari care stăteau cu ochii doar pe telefon. Am văzut taximetriști care vorbeau continuu la telefon. N-am văzut chirurgi care să-și verifice sms-urile, dar eram sub anestezie. Am văzut nesimțiți cât un turn eiffel. Că toate-s la fel.

Dar nu despre telefoane voiam să vorbesc. Mulți oameni se întreabă ce se întâmplă azi în lume. Diavolul dă directive, trasează rute, face planuri. Dumnezeu dă semne că oamenii au ales nu numai hoți, dar și criminali, și trădători, indivizi care au urât Creația. E de ajuns să ne uităm la ce se întâmplă prin lume, la cei din jurul nostru și la viața noastră ca să ne dăm seama unde am greșit. În Africa, de exemplu, s-au născut foarte mulți copii cu defecte la gură și la nas. De ce se prefac că nu înțeleg că trebuie să oprească mutilările, de orice fel? Tot copiii, de data aceasta cam peste tot în lume, au suferit în ultimii ani de tot felul de boli ale ochilor, care mai de care mai grave. Nu e un semn că adevărul e chiar sub ochii oamenilor dar refuză să-l vadă: corupția, dictaturile, violurile, avorturile, pedofilia? În America, în sălile de judecată a rămas agățată de perete tăblița cu încrederea în Dumnezeu, dar cui i se mai face dreptate? Poate e un semn că Dumnezeu face până la urmă, în felul Lui, dreptate. În România au fost aleși la conducere numai plătitori de Iude și hoți. O fi vreun semn că nici bisericile nu se mai roagă lui Dumnezeu, dar îl folosesc pe Isus doar ca pancartă? La venirea lui Isus bisericile, deși se făleau că se rugau lui Dumnezeu, nu aveau credință. S-a schimbat ceva?

Simbolul dacilor era lupul, câinele. Egiptenii se închinau și ei câinilor când Dumnezeu le-a trimis vorbă prin Moise. În credințele vechilor greci un câine, Cerberus, păzea Styx-ul, pentru ca cei ce se promiseseră iadului să nu scape. Românii au considerat viața câinilor mai importantă decât cea a oamenilor, chiar și când câinii au fost ucigași sau vătămători de viață. Multe din animalele cu care oamenii se pupă în bot sunt considerate de Biblie ca fiind murdare. Isus nu a umblat cu câini vagabonzi după El, a umblat cu și pentru oameni. Or fi morții aceștia hăcuiți de câini un semn că oamenii se închină iar animalelor, în loc să-i dea lui Dumnezeu ce au primit de la Dumnezeu? Că Ce-zarului îi dau ca la loterie.

Naziștii nu i-au ucis pe evreii de rând pentru că (naziști – Nazareth) îl răzbunau pe Isus, pentru că aceia l-au pus pe cruce. Isus a fost trădat de Iuda, un discipol de cărturari plătit de evreii bogați; torturarea lui Isus a fost cerută de către mai-marii templelor, care au incitat mulțimea pentru a păstra ei puterea. Fraierii erau mai ușor de stăpânit, conștiința trimisă de Dumnezeu niciodată. Evreii bogați fac și acum afaceri cu foști naziști, probabil au fost aliați și pe timpul războiului, banii sunt religia lor. Cei care au fost torturați și uciși în lagăre, după ce li s-au subtilizat averile, au fost uciși pentru a fi împiedicați să se întoarcă acasă, pentru a se evita sau întârzia parte din profețiile Bibliei. Cine înțelege Biblia, înțelege lumea și pe Dumnezeu. Cine înțelege Biblia vede diavolul pentru ce este.

Miliardarii de azi știu că vin schimbări de importanță vitală și încearcă să fure săracului startul. Inventează resetări, reconstrucții, numai schimbări în bine nu. Poleieli și atât. Înșelătorii pentru a putea păstra puterea, pentru că știu că până la urmă vor pierde. Lumea se schimbă, pentru a supraviețui nu există decât o singură cale, către bun și bine. Ați lăsat toată industria, producția în general, să fie transferată țărilor în care există dictaturi. V-ar plăcea să fiți tratați precum cetățenii de rând ai Chinei? Ați lăsat America (SUA) să adune toți banii, să fure de la alții, v-ar plăcea să plătiți prin spitale cât plătesc americanii? V-ar plăcea ca din școli să ieșiți la fel de știutori precum aceia? Adevărul despre matrapazlâcurile americanilor și ale vest-europenilor vi s-au tot revelat în ultimii ani, mai doriți o țară ca afară? Ați văzut încotro bate tehnologia, v-ați da viața pentru o bucată de plastic? Dumnezeu vă arată. Vede cineva?

Notă. Aceste articole nu le scriu doar pentru dumneavoastră, mi le scriu și mie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Alo, a aterizat străbunica”

  • Ca sa vezi și sa înțelegi toate semnele ,trebuie sa ai deschidere,credință,o minte dezvoltată,ori in zilele noastre nu sunt mulți aceia,viața se desfășoară intr-un ecran mai mic sau mai mare,o bucata de plastic pentru foarte mulți din semenii noștri.

  • Dumnezeu vă arată. Vede cineva?

    toti cei care au ochi de vazut, vor vedea.
    iar toti ceilalti …nu vor putea spune vreodata: …Nu mi s-a aratat!

  • spre deosebire de dumneavoastra, eu nu scriu nici pentru dumneavoastra, cei care tocmai ce cititi ce am scris, insa nici pentru mine :))),
    eu …doar scriu:)))). dupa ce scriu …de cele mai multe ori citesc, c sa vad si eu ce am scris, nu de-alta!:)))))))))
    citepdata, ce i drept, ma trezesc spunind: …asta e chiar tare!:))))))) :))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *