Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. Conferința de presă a vițelului la doamna Ursula’s Gates

În traducere liberă: europenii stau ca vițeii la Înalta poartă a Ursulei, în timp ce doamna în cauză le explică ce înseamnă democrația:

YouTube player

Întrebată de reacția Uniunii Europene la posibila accedere la putere a extremei drepte în Italia, niște băieți care, vorbește lumea, ar fi prieteni de pahar cu Putin al Rusiei, doamna Ursula le-a deslușit europenilor că democrația depinde de fiecare dintre ei. Adică de toți cei care s-au vaccinat, aducând astfel profit companiilor familiei dumneaei și companiilor domnului Gates. Democrația e …, aici doamna a făcut o pauză pentru că democrația refuza să-i sufle, un rod al muncii continue a tuturor, o adaptare la nevoile momentului, o muncă nesfârșită, democrația nu poate fi lăsată să prindă coajă doar ca să i se găsească loc într-o cutie. Democrația nu e pisica lui Schrödinger. A mai spus doamna Ursula că diferența e făcută de cei ce au binele democrației la inimă. A amintit însă și de aportul celor care au inventat spectacolele de stand-up.

Elegant, a legat subiectul și de alegerile Suediei, nu ale Sofiei, deși în nord nopțile sunt foarte lungi, iar iernile friguroase. O fi fost un apropo la câtă lumină de becuri e risipită pe acolo? Sau poate doar un semn către producătorii de becuri economice că orice țară, oricât de rece, e piață de desfacere validă?

Democrația mai înseamnă și faptul că oricât de puțină democrație ar avea unii de oferit, întotdeauna există o cale de a lucra împreună. După modelul relațiilor Uniunii Europene cu Rusia? După modelul hei-rup-urilor de brigadieri ucraineni?
În afara faptului că s-au interesat de soarta grânelor ucrainene, cu ce altceva s-au mai ocupat pofticioasele burți democrate?

Acolo a intervenit un mare dar, și a fost aruncat în luptă Consiliul Europei, senioria înțelepciunii democrației enunțate anterior. Băgați-vă în cap europenilor, Uniunea Europeană nu e un for unde fiecare bate cu pumnul în masă, urlând cât îl țin plămânii și fără cei șapte ani de-acasă, că vrea, vrea și iarăși vrea! În Uniunea Europeană, aici a dat un pic vina și pe Dumnezeu, viitorul și bunăstarea oricărui copil obraznic depinde de abilitatea și disponibilitatea a încă 26 de părinți. Doamna Ursula a recunoscut, totuși, că se grăbesc încet în astfel de probleme, non-profit, însă discută mai mult despre probleme care aduc unora beneficii imediate. Dar, spune tot dumneaei, și chestiile acelea ar fi tot democrație.

În loc de corolar, moment în care doamnei Ursula i s-a ridicat brusc vălul de pe democrație, șefa uniunii pare să spună: “Las’ că vedeți voi! În caz că lucrurile o iau iar razna, ca în cazul pramatiilor acelora de unguri și de poloni, avem noi ac de toga voastră. Dacă rezultatul ne convine, democrația Uniunii Europene rămâne un corp cu toate organele glorificate, chiar dacă cu digestia se ocupă doar unul.”

Oare o fi ales doamna Ursula întâmplător comparația aceea cu corpul? EU este ego-ul unui continent. Conform distinsului domn Freud, ego-ul e hărțuit continuu de nevoile corpului (Id) și de conștiință (Superego). Doamna Ursula, în loc să păstreze echilibrul, chiar și mergând pe sârmă, a alunecat pe o coajă ordinară de banană, înspre nevoile corpului. Eu atât vă spun: Gândiți, gândiți și iar gândiți cu mințile voastre!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Conferința de presă a vițelului la doamna Ursula’s Gates”

  • Conform distinsului domn Sigmund Freud (prelegere de psihnaliza aplicata) femeile sufera de : „Sindromul lipsei de penis”.
    Consider, cred, banuiesc etc ca de aici apar „problemele” Doamnei Ursula.
    Nota : „…a legat subiectul și de alegerile Suediei, nu ale Sofiei,” (ref. Sophie’s Choice, 1982; Meryl Streep a primit Oscarul).
    Mai avem si necunoscatori…

    • Imi amintesc ca ati scris ca in tinerete va placea Serghei Prokofiev. Cu drag ma gandesc la Concertul Nr. 2, OP63, ptr vioara si
      orchestra cu Maestrul Ion Voicu , la Sala Radio. Superb…

    • O fi o noua Maria Theresa,bine bine da calu unde-i?

  • Cu siguranță , omenirea nu se va îndreapta într -o direcție bună și va aștepta „ca vițelul la poarta nouă „”să o ajute UE ,ONU, OMS sau alte organizații fără ca ea să nu facă nimic pentru viața ei! Bogații lumii nu se vor gândi niciodată prea mult la cei săraci și că aceștia nu au o bucataă de pâine să le pună pe masă copiilor lor! Dacă nu vom învăța că nimeni nu poate trăi omenește decât în pace, în armonie în liniște și iubire sufletească și nu poate munci cu spor pentru familia lui decât apreciind mai întâi viața și iubirea dăruite lui și semenilor lui de Dumnezeu pentru a putea îndura toate obstacolele puse in cale de o lume construită doar pe nevoi trupești fizice și materiale,,omenirea nu va înțelege că a iubi și a trăi cu adevărat înseamnă să te îndrepți spre acestea și să acționezi pentru binele tău și al semenilor tă ,all familiei tale și al țării tale și în să loc să aleagă cafea îngustă și dreaptă dar lungă și grea ,va alege o scurtăturiă care ii va ocoliața la nesfârșit in aceleași situații din ce în ce mai greu de suportat pe o durată mai mare de timp decât cea dreaptă și nu va învăța nimic din existență si experiența ei pe Pământ ! Vă mulțumim pentru un articol de excepție foarte frumos ,plin de învățăminte !

  • ‘europenii stau ca vițeii la Înalta poartă a Ursulei, în timp ce doamna în cauză le explică ce înseamnă democrația’
    in traducere libera: doar un singur cap al balaurului e Inalt :))

    odata asamblat sistemul de capete al balaurului, restul vine de la sine, intocmai s la timp, ca rinduiala in sistemul asta e aia a haitei

  • ‘Gândiți, gândiți și iar gândiți cu mințile voastre!’

    tare!
    ‘cu mintile voastre’… :))
    pai…asta se face abia dupa ce finalizezi ultimul nivel al filozofiei, Superpozitiile Mintii, 🙂 . insa si asa tot una o folosesti, pentru ca drumul, cararea catre ‘celalalt pom’ din Rai e pitita bine :)))
    prin urmare dumneavoastra ii indemnati pe oameni sa se Desavarseasca? :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *