Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Corespondență din Anglia. Cu președintele, la munte și la mare

Familia prezidențială a României este una de profesori. Dumnealui de fizică, dumneaei de engleză. Nu ar mai fi trebuit să fie nimic de zis.
Ținând cont de profesii, programul România Educată ar fi trebuit să fie primul câștigător. O simplă privire aruncată prin școli ar face și crocodilii să plângă, fără mișto. Nu mă interesează realizările domnului Iohannis ca primar de oraș, pentru că Sibiul e un oraș care ar fi mers la fel de bine cu orice primar. Nu domnul Iohannis a educat Sibiul, ci Sibiul l-a educat pe dumnealui. A fost totuși profesor, doamna încă mai profesează. Ce au schimbat în bine?

Am pus numele doamnei Iohannis la o căutare pe Google. Pot să vă spun ce rochii a purtat, de câte ori a fost dirigintă în ultimii ani, pe unde a fost în concediu cu soțul și că plătește două femei să aibă grijă de o mătușă bătrână. Sau așa ceva. Am mai aflat că doamna e de confesiune greco-catolică, iar domnul președinte de confesiune evanghelică, iar pe vremea comunismului luau parte la slujbe pe ascuns.

După a treia pagină de căutări m-am plictisit. Nici o societate de binefacere, niciun program de protecție pentru minorele violate sau vândute peste hotare, niciun program antidrog, nicio inițiativă anti-bullying (că doar înțelege foarte bine cuvântul), niciun program de ajutorare a copiilor săraci, nicio inițiativă de sprijinire a ridicării de școli în zone izolate, sărace. Măcar grația religioasă a domniei sale să fi răspuns unor astfel de inițiative. Poate au existat, dar nu am găsit nicio dovadă scrisă. Nu citesc site-ul președinției, acolo e loc de fală cu poze de luat ochii. Vreau să văd informații care să fi ajuns la cei cărora le-au tot zâmbit de pe scările avioanelor. Ar fi putut merge și cu trenul, nu cu cel prezidențial, ci cu cel al săracului, al navetistului și al cerșetorului.

Toate destinațiile concediilor, despre care se găsesc informații, au fost dintre cele bogate, exotice. Concedii în care să se aplece și asupra sărăciei lumii, că tot au făcut doar ce li s-a spus din vest, nu am văzut. Păi Andreea Marin e mai primă doamnă a României decât Carmen Iohannis va fi vreodată!

A fost odată un cizmar care a ajuns președinte al României. Toți țiganii de ieri și nu romii de azi de pe ulița copilăriei mele aveau câte un copil botezat de nevasta cizmarului. Nu botezat la biserică, dar nășit la cerere. În fiecare an, de ziua lor, primeau pachete de la președinție. E adevărat, Ceaușescu avea poză în sălile de clasă dar la începutul orelor se intona imnul României și nu imnul vreunui rege de împrumut, iar învățământul era și gratuit, și pentru toți. Era cenzură, dar se găseau tot felul de cărți, fie la liber, fie pe șest.

Carevasăzică un cizmar, o croitoreasă și foarte mulți pionieri.
Doamnă și domnule Iohannis, dumneavoastră ați fost pionieri? În ce țară?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Cu președintele, la munte și la mare”

  • Din spusele dl senator Marinescu se înțelege ca Ceausescu isi tinea părinții prin apropiere, ii aducea in locuinta din Primaverii. Romanii sunt mult mai atasati de părinți, asa e la ortodocși.

  • In Tara de dincolo de negura…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *