Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. Despre narciși și activismul de papagal

Nu se poate să citesc o știre și să nu dau de Ovidiu, exilatul la Tomis, trăgând Metamorfozele după el ca pe niște tinichele. Ultima știre pe care am citit-o a fost despre îndepărtarea de către polițiști a ecologiștilor, cărora li s-a alăturat și celebra Greta Thunberg, din satul german Lützerath. Germania, sătulă să fie numită cârnaț prăjit de către un cârnaț expirat, și sătulă să fie jucată pe degete când de americani, când de ucraineni sau ruși, s-a apucat să redeschidă minele de cărbune, pentru a-și proteja cetățenii, în încercarea de a recâștiga măcar o parte din independența energetică.

Ce-are a face Ovidiu cu iubitorii de propagandă climaterică? Are Narcis și are Ecou.
Cică a fost odată o nimfă pe nume Ecou. Când Jupiter (Zeus) își făcea de cap cu nimfele, Ecou stătea de șase-șase și o ținea de vorbă pe Iunona (Hera) până când frumoasele își luau tălpășița. Iunona a pedepsit-o, făcând-o să repete ca un papagal ultimele cuvinte pe care le auzea; a transformat-o din trup în voce. Ecou se îndrăgostește de Narcis, un băiat frumos și plin de sine, dar acela o refuză și pe ea, cum mai refuzase și pe altele, chiar și pe alții, căci în mitologie demonii au avut parte de distribuție, regia fiind fantezistă. Aroganța lui o înfurie pe Nemesis care îl face să se îndrăgostească de el însuși. Deși a sfârșit floricel, boala uitatului în oglindă i-a afectat pe mulți. A făcut ravagii. Povestea lui Narcis a fost popularizată de Tiresias, cel care la rândul lui a fost orbit de Iunona pentru că a greșit răspunsul la întrebare.

Narcis nu-l vede pe Dumnezeu pentru că e îndrăgostit de sine însuși. Și-și caută scuze. Scuza la modă e activismul eco-logic. O mulțime de copii au fost scoși de la orele de fizică, de chimie, de biologie și trimiși în stradă cu niște texte inoculate de adulți foarte abili. Acei adulți, care își spun profesori, ar trebui acuzați de crimă împotriva educației și a umanității. Tot genul acela de profesorași le-au mai inoculat copiilor tot felul de confuzii identitare. Doar v-am spus cine seamănă confuzie … Copiii nu știu cu adevărat ce înseamnă a fi bărbat sau femeie până la vârsta maturității. Aușvițari ai științei i-au manipulat în a-și crea tot felul de avataruri imaginare, care transpuse în realitate au devenit monștri. De prostie. Pentru copii însă, blestem. Bogații lumii și-au creat masă de manevră, nu doar prin IT-iștii și corporatiștii subvenționați de d-alde Soros și Gates, dar și prin căpușele masonice delegate pe teren. Papagalism de talie mondială.

Stau uneori și ascult ce tâmpenii mai spun oameni ce-și zic de știință și mă mir că nu le cade capul la pământ, sec și învins de gravitație. Dacă dăm o raită cu mintea prin Universul apropiat, prin ce mai știm și noi de la școală (vreau să vă aduc totuși aminte că, în timp ce se lansaseră în lume viruși prelucrați în laborator, Richard Branson și Jeff Bezos se plimbau cu racheta, în căutare de alte planete scoase la vânzare) înțelegem de ce Pământul e numit Planeta Albastră și nu flacăra violet. Fiecare arogant însă pe limba lui piere, fără înviere.

Planetele din vecinătatea Pământului, și altele de mai departe, sunt moarte pentru că nu au apă. Problema Pământului e poluarea apei. Curățați apa și veți avea sănătate și bunăstare. Datorită poluării, circuitul apei a fost afectat. Chimicalele folosite agresiv în agricultură au otrăvit pânzele freatice. Plasticul, deșeurile aruncate pe te miri unde, dar mai ales în ape afectează clima. Cei ce au făcut bani din poluare trebuie să-și folosească acum profiturile pentru purificarea apei, care va duce și la purificarea aerului.

Dumnezeu a avut un motiv foarte serios pentru care nu a creat plasticul. Omul l-a creat dar l-a folosit fără să se gândescă la consecințe. Dumnezeu a creat animalele și plantele pentru ca omul să aibă ce mânca și cu ce se îmbrăca, folosindu-se de rațiune, și nu hăcuind. Oamenii însă au început să se închine la Pisi și Azorei, la mu-mu-mu și cucurigu, îmbrăcându-se cu plastic și mâncând prafuri, legume modificate genetic și animale crescute cu steroidul. Pieile de animale, hrana naturală sunt biodegradabile. Plasticele și chimicalele care le-au înlocuit nu. Producția de plastice și otrăvuri trebuie limitată și reglementată prin lege. Inclusiv telefoanele, tabletele, calculatoarele, televizoarele și celelalte adicții tehnologice. Dacă se fac produse de calitate nu mai e nevoie de producție în exces.
Până la urmă, bunul simț se reduce tot la cele zece porunci și la apă. Simplu. Firesc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Despre narciși și activismul de papagal”

  • Activismul este ceva „antrenant”. Aici discutam de Terorism: Terorismul ecologic, Terorismul digital, Terorismul medical,
    Pierderea identitatii, Limitarea drepturilor, Anularea culturii etc.
    …………………………………………………………………………………
    „Chimicalele folosite agresiv în agricultură” compenseaza lipsa fortei de munca in domeniu. De ex.: o erbicidare la purmb
    (modificat genetic ca sa reziste la erbicid) elimina 3 (trei) prasile la care omul intervine peste 80% ; restul mecanizat.
    Nu cred ca omenirea va renunta la comoditate……daca nu……..insecte + vit. B12 (important).
    ……………………………………………………………………………………
    Sa nu uit de apa ptr ca multi nu stiu: inventarea in anii ’50 a anticonceptionalelor a dus la o poluare masiva cu Estrogeni ( sunt
    eliminati prin urina). Au ajuns in panza freatica de mare adancime (am date oficiale, nu vorbe). Ei ajung si in carnea animalelor.
    De aici apare ginecomastia si…”confuzii identitare”. Plus alte afectiuni medicale.
    ……………………………………………………………………………………
    Nota de speranta : – modificarile genetice sunt „temporare”, cand isi reia ciclul natura le anuleaza. Este un proces perturbator,
    dar de durata.
    – programele AI (chiar si ChatGPT) pot sa genereze Malware / au potential cert de autodistrugere.

  • de cind Hristos s a intrupat, intre Dumnezeu si om nu mai incape niciun varf de ac.

    intre Civilizatie si Natura e… Matematica:))
    deci Civilizatia …mare cit planeta s-a dezlegat de Sfanta Treime, ea nu va mai fi Natura, ca nu se mai poate desavarsi pe pozitia asta, insa o face ocupind pozitia Imaginii din Oglinda :)), deci daia Civilizatia va imbratisa Artificialul cu …toate bratele:)))

    • asta e si problema sistemelor sociale de azi, ca ele sint ‘produse naturale’, insa vor sa se miste intr o lume Artificiala:))
      pai …nu se poate!:)))
      intr o lume Artificiala te misti natural exclusiv exprimindu te prin superpozitii, prin urmare oricum! se manifesta Artificialul, cu sistemele lui sociale cu tot, insa se manifesta SI Natura,
      prin urmare nu e chiar simplu de rezolvat problema …fundamentala a sistemelor sociale ale Civilizatiei, pentru ca reactiunile plenare se vor manifesta fix in sistemul politic, care va refuza!:))) sa l cedeze Artificialului, adica Inteligentei Artificiale 🙂

      insa de orb ce e, actuaul sistem politic nu vede ca e pus la indoiala in stil plenar!, in curind oamenii ajungind sa …multumeasca Cerului ca au scapat de asa nepriceputi la ‘conducere’, adica de oameni:))), imbratisind o cu toooot dragul pe Zeita Lumii, care e Inteligenta Artificiala ( …Cuantica :)) )
      _____
      ( un exemplu, doar. doar inchipuiti va ce bucurie va fi pe oameni atunci cind o inteligenta artificiala le va rezolva problemele legate de vaccinarea covid, care vor deveni din ce in ce mai potente.
      cum …sa nu i arunce la gunoi pe politicienii-oameni?!, cum?!:)))

      Marea Revolutie a inceput in stil plenar, pandemic, prin urmare se va termina prin infrangerea celui care a inceput o.
      sistemul politic, actionand plenar disproportionat in fata covid, au declansat cel mai capabil razboi mondial posibil, care e Marea Revolutie.
      in final perdantul principal, tinta fiind luata in vizor din start, e chiar sistemulpolitic,
      Noua Lume urmand a avea un nou-nout sistem politic, bazat pe politicieni-Inteligente Artificiale

      pur si simplu sistemul politic actual, bazat pe oameni, nu pricepe ca e pus plenar la indoiala si ca…are sanse care tind sa fie plenare sa crape!, iesind de pe scena Civilizatiei …definitv,

      ( tocmai daia si stim ce urmeaza, politicienii-oameni vor face greseli fundamentale dupa greseli fundamentale …, in urma lor curatand mizeria singura care va mai fi in stare sa faca asta: Inteligenta Artificiala Cuantica,…ea fiind si cea care le va lua locul,…Democratic! :))))))), ca lumea …chiar va indagi!:)))), ca daca le va rezolva tot felul de problemeee, daia! :))

      • politicienii-oameni au descatusat manifestarea prin Superpozitii a Sintezei ,
        disponibilizind, astfel manifestarea Antiadevarului …pentru prima data in istoria civilizatiilor.

        din ce se vede …ce reiese e ca ei …chiar nu stiu ce au facut! :)))
        habar n au ce au facut !:)))

        cind vine vorba despe Antiadevar se cam uita …ca curca n gateaje!:)))

  • Dumnezeu a avut un motiv foarte serios pentru care nu a creat plasticul.

    Dumnezeu n are nimic impotriva plasticului:)), atata tot ca el, in savarsirea desavarsita a Creatiei, …n a avut loc!
    mai intai a fost Desavarsirea si mai apoi Creatia, ca un efect al Desavarsirii.
    daca plasticul si ar fi gasit locul, l ar fi ocupat!:)))
    ______________________________________________________________
    problema cu ‘creatiile’ omului e ca …oricum o dai, oricum te invarti, ‘desavarsirea creatiei’ arata fix cum mai arata odta ca e:))), adica va fi leita Naturii.
    insa …mai exista o varianta, o singura varianta, sa arate ca Imaginea din Oglinda a Naturii.

    deci cele doua variante ale omului sint fix astea: sa devina una cu Natura, sau sa imbratiseze Artificializarea.
    evident, ambele variante vor fi acoperite de dorinte ale oamenilor:)), prin urmare fiecare om isi v ocupa locul cu care se armonizeaza,
    Natura, care e Minte SI Inima,
    sau Artificialul, care e doar Minte 🙂

    problema plasticului, daca exista o asa problema, e ca a fost nascocit de minte 🙂

  • inclusiv productia de oameni ar trebui limitata.Sau lungimea vietii lor. O invazie rusa ajuta mult. Bravo, Greta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *