Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. Grea crucea, Siemioane?

„Și pe când Îl duceau, oprind pe un oarecare Simon Cirineul, care venea din ţarină, i-au pus crucea, ca s-o ducă în urma lui Iisus.” (Evanghelia după Luca, 23:26)

George Siemion (drept de autor- Dana Budeanu) Zdreleanu a primit ordin să ducă crucea țării până la schimbarea direcției. Siemion, om cu frica nunții, a acceptat, neștiind că îi e cruce Diana Ivanovici-Șoșoacă. El a crezut că e vorba de cruciulițe din acelea de te semnezi frumos în Parlament cu ele când nu știi dacă ai votat sau nu creșterea salariilor corupților. De etamină adică. Dumnezeu însă i-a dat o cruce de categorie grea, că doar puseseră umărul și serviciile.

De când a intrat AUR în Parlament, Șoșoacă îi cam lua lumina. Până și serviciilor li se mai stingea becul. A dat-o afară din partid. Serviciile aveau în program Nunta Zamfirului. Cheltuială mare, reclamă la televizor, meniu pe donații, de parcă se mărita Ucraina.

Lui Șoșoacă nu i-au aprobat partid până nu arăta cum voiau ei. Cei cu servicii. Nu întâmplător sigla partidului aduce a lucrătură a lui Soros. Pe cruce, oriunde și oricum ar fi ea reprezentată, nu e loc decât pentru Isus Cristos, niciun alt nume, nicio siglă, niciun alt simbol. Dacă i-ar fi spus Partidul României Suverane ar fi câștigat alegerile a priori. Anticipând, adică. În jurul doamnei Șoșoacă s-au adunat foarte multe personalități, dar niciuna nu s-a deranjat să vorbească la mitingul de duminică 2 octombrie 2022. De fapt, câștigul Șoșoacăi a fost prin neprezentare.

De ce Șoșoacă și nu Siemion?

  • pentru că a avut un program clar, dar foarte puțini prieteni.
  • pentru că a salutat venirea în piață a siemionilor.
  • pentru că deși ea și Lazarus au fost loviți, a rămas să-și înfrunte demonii.
  • pentru că Lazarus, deși prezent numai în pseudonim, a înviat din morți.
  • pentru că Siemion a trimis niște bătăuși, a făcut scandal, dar nu a vorbit oamenilor săi, nu le-a cerut oprirea violențelor. Nu avea ordin de pace.
  • pentru că serviciile au oprit microfoanele, dar toată lumea i-a auzit pe cei pe care i-au trimis.

Două mențiuni mai am de adăugat:

  1. La categoria Ce ție nu-ți place: serviciile, rănite în orgoliu și mândrie de contrabandă de vizitele Dianei la unul dintre sedii, au încercat nu numai să o sărăcească și să-i blocheze proiectele dar și să arunce întreaga mișcare naționalistă în derizoriu, delegând personaje dintre cele mai sărite de pe ștatele de plată. Abia aștept să văd cum se vor ploconi când le va deveni președintă.
  2. La categoria Nu înțeleg patriotismul fără țară: domnii Păunescu junior și Alifantis în care s-a burzuluit dreptul de autor deși au făcut bani și din achizițiile proștilor. Și Elton John a interzis nu știu ce melodie la raliurile lui Trump. O melodie e mare dacă e cântată, nu cenzurată pe categorii de cetățeni. Domnul Păunescu senior nu obosea să ne tot povestească de mioritic. Profesoara mea de limba și literatura română din liceu, doamna Iulia Leo Miza, avea o vorbă: Toți intelectualii fini nu prididesc cu elogiile la sacrificiul ciobanului din Miorița, dar dacă se urcă unul local cu ei în autobuz, fug și se plâng că pute a brânză.

Am adus și eu un prezicător cu mine; dau cuvântul domnului Gabriel Garcia Marquez:

„Neprevăzutul și-a făcut drum de departe. Venit de nicăieri, bâlciul a adus cu el un acrobat care și-a făcut de mai multe ori vânt peste mulțime, dar nimeni nu i-a acordat nicio atenție pentru că nu avea aripi ca de înger ci mai degrabă unele de liliac căzut din lună. Toți nefericiții de pe Pământ veniseră să-și caute de sănătate: o sărăcie de femeie care încă din copilărie își numărase bătăile inimii până a epuizat toate numerele naturale; un portughez care nu putea să doarmă din cauza clipocitului stelelor; un lunatic care se trezea noaptea să dreagă ce stricase ziua; și mulți alții, cu tot felul de afecțiuni. […] cele câteva minuni atribuite îngerului veneau o dată în plus să demonstreze oarece deranj mental, precum orbul care nu și-a recăpătat vederea dar căruia i-au crescut trei dinți noi-nouți, paraliticul care nu a învățat să meargă dar aproape că a câștigat la loterie și leprosul din ale cărui bube au încolțit flori ale soarelui.” (Gabriel Garcia Marquez, „Un moșneag cu niște enormități de aripi”)


Bibliografie:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=23

https://docs.google.com/document/d/1WD0f_YhxqZO8avsfAmPtA2ngivbyqwJxY17XdBk2iyY/edit?pli=1#


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Grea crucea, Siemioane?”

  • “de parcă se mărita Ucraina”
    Ucraina are zestre mare . De aia, inghesuiala. O petesc “ucrainieni” si “polonezi“ din America .

  • Sarut mana ! Un singur regret am : ca nu v_am citit articolele pana acum….Felicitari si succes in continuare ! Tineti_o tot asa ! Zi perfecta tuturor !

  • Supeb, scris din suflet, ar fi bine dacă actualii vor mai vrea sa candideze din nou pentru noi. Oare or să vrea, meritam noi să facă ei sacrificiul ăsta. Bine că ne-ați lămurit, acum când suntem in pragul unui război atomic am aflat in sfârșit care este marele pericol la adresa noastră, ăla mare a lui Păunescu, înhăitat cu a lui Alifantis si Dănuța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *