Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Corespondență din Anglia. Istoria pe înțelesul taximetriștilor (II)

Pe timpul exercițiului de rezistență la pandemie a trebuit să merg la spital pentru o radiografie. Taximetristul fusese crescut de bunici: s-a dat jos din mașină și mi-a deschis portiera, asigurându-se că ședeam confortabil și că-mi pusesem centura. Pe drum, m-a întrebat care era problema, ce treabă aveam cu doctorii.
-Nicio treabă, discutăm dar nu vorbim.
Îmi protejam, cu gura-nchisă, datele personale.

-Semințe negre. Faceți o cură de semințe negre și vă ia orice boală cu mâna. Scrie și-n Coran.
-Se vând la Plafar?
-La orice magazin halal, întrebați de semințe negre, acolo toată lumea știe ce-s alea. Sunt ieftine, mai ieftine ca piperul. În Pakistan ați fost?
-N-am fost. Ce aveți frumos pe-acolo?
-Allah-Înțeleptule, de unde să încep? Eu mi-s de la munte. Avem capre. Eu le mulg, fac și brânză. Avem dude, avem curmale. Lângă casă curge un izvor, în fiecare zi mă opresc să-l ascult. Cum fac ceva bani aici, mă duc acasă, că mi se face dor. Avem brazi, ați văzut brazii din pădure, nu aceia de Crăciun?
-Și în țara mea sunt. Brazi. Și noi mulgem vaca, și oile, și chiar și ceva capre. Iar pe lângă biserică cresc duzi.
-Eu credeam că numai pe la noi mai sunt așa oameni. De unde sunteți?
-Din România.
-Nu știu unde e, dar când o să am bani sigur merg în România. Dumneavoastră să veniți în Pakistan.
-Când o să am bani o să vin, să ascult și eu izvorul acela. Ale noastre spun povești de pe la noi. Dar tot cu ciobani și brazi înalți.
-Vorbiți ca o musulmană. Sunteți musulmană?
-Sunt ortodoxă.
-Eu cred că Ortodoxia asta e ca Islamul, adică ne înțelegem.

A sărit din mașină să mă ajute să cobor.
-Să veniți în Pakistan. Avem și urși, și lupi, și pisici sălbatice.

Ar fi scos din mânecă și un buchet de flori. Purta încălțăminte sport de mare firmă. Târâit. Acasă probabil umbla cu picioarele goale.
Ca și România, și Pakistanul are o mare problemă cu defrișările, dar câtă vreme în mințile noastre ne mai închinăm gurii de rai, Pământul nu e pierdut.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Istoria pe înțelesul taximetriștilor (II)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *