Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Corespondență din Anglia. Istoria pe înțelesul taximetriștilor (III)

– Obosită? Veniți de la serviciu?
– Nu, de la școală.
– Ce predați?
– Nu predau nimic. Sunt studentă.
– Ați întârziat vreo douăzeci de ani.

Era galant.
– Aveți accent rusesc.

Mă făcuseră unii țigancă, alții evreică, unii, lipsiți de igienă mentală, nazistă. Rusoaică încă nu apucaseră. Cum o fi să te ia lumea drept franțuzoaică, englezoaică, americancă?
Se uită în retrovizoare.

– Din Rusia …
– Din România.

-România a fost în Rusia?
– Nu, doar în vecinătate.
– Aha.

Nu știam la ce să mă aștept.
– Mie-mi plac rușii. Sunt din Afganistan.
– Păi nu v-au invadat?
– Ba da, dar n-au luat mare lucru. Americanii au luat. Lotri. Pentru mine și pentru nevastă-mea, americanii sunt la fel ca talibanii. Nu m-ar mira să aud că s-au înțeles de la început.
– Soția, tot afgană? Când ați venit în Marea Britanie?
– Demult. Numai eu. Sunt însurat c-o scoțiancă.

Un afgan și o scoțiancă, asta da formulă explozivă! Le bate pe toate.
– Am doi copii. Când scăpăm de talibani îi duc să vadă unde mi-a rămas sufletul.
– E sărăcie?
– Nu suntem săraci, războiul ne-a făcut să credem că suntem săraci. Au furat, dar tot mai avem.
– Sunt sigură că Afganistanul va scăpa și de talibani.

Trișam un pic. După ce au plecat americanii, s-a întâmplat să intru într-un restaurant afgan. Nu erau fericiți, ei când gândesc la libertate, gândesc la aia mare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Corespondență din Anglia. Istoria pe înțelesul taximetriștilor (III)”

  • Orice om se naște liber și vrea să trăiască liber de oice fel de constrângeri ,de orice fel de restricții !Și când trăiești în țara ta si drepturile și libertățile nu îți sunt respectate ai de suferit, dar într-o țară străină unde cu greu te poți adapta unor obiceiuri ,evenimente sau situații care nu îți aparțin,mai ales într-o țară cu legi și principii foarte conservatoare, cum este Marea Britanie și mai ales atunci când vii dintr-o țară cu tradiții complet diferite si nu cunoști prea mult și prea bine nici în ce context politic și geografic ai aterizat in lunea asta mare care nu știe să îți ofere o libertate tot așa de mare pe cât esre întinderea ei pe globul pământesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *