Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Corespondență din Anglia. Mea culpa, SUA pulp fiction

S-ar putea să mă fi întâlnit odată cu peștișorul de aur, fie și numai în vis. Și pentru că numai mintea îmi era trează, când s-a oferit să-mi îndeplinească orice dorință, și nu mă supăra nicio durere, ca să nu mai pierdem timpul, l-am rugat să le facă dreptate tuturor victimelor. Pentru o vreme am uitat și nici nu am băgat de seamă. Până când, într-o zi, am dat ochi în ochi cu ironia sorții.

Înainte ca Donald Trump să câștige alegerile electorale din America pierzând la numărătoare, a mai fost unul care a deschis practic șirul ghinioanelor. La vreme de seară, Mircea Geoană se declara victorios în alegeri. Emoționat, lansa în eter celebrul slogan care avea să-i urmărească cariera politică: „Mihaela, dragostea sa”. Până dimineață, rezultatul a fost răsturnat de unul zis dracu’, ne spune acum domnul Geoană. O fi prins mai bine sloganul „România, dragostea mea”. Chiar și la cei care umblă cu pioneze.

Pentru că nu m-am zgârcit la dorință, când aș fi putut economisi jumătate, americanii au început să sufere subit de regret. Nu de alta, dar aveau și ei o Mihaelă, tot dragostea unui democrat. Mircea Geoană ar fi câștigat alegerile dacă ar fi fost educat. Pe lângă Mihaela, ar fi putut spune că iubea și NATO. Foarte mult și foarte scump. America nu s-a descurajat, ci i-a apucat frâiele destinului. L-a curățat de ideile preconcepute, i-a înzestrat neamurile și i-a oferit și un loc de muncă. Strategic. Așa a înțeles Mircea Geoană de ce avea nevoie America.

Dacă chinezii reciclează deșeurile materiale ale vestului, America reeducă uzații politici, apoi le face vânt înapoi în politica națiilor lor pentru a servi interesele cui? Interesele unora, pe care un popor demn și integru nu le-ar servi. Nici nu e de mirare că specializații în corupție au și început să arate ca niște orci.
Atunci când m-am întâlnit cu peștișorul de aur, dacă m-oi fi întâlnit, fie și în vis, nu m-am gândit că s-ar putea să ia în considerare și pe unii de coșmar.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Mea culpa, SUA pulp fiction”

  • Mi-a plăcut foarte mult articolul dumneavoastră,doamnă ! Atâta timp cât simplul cetățean nu vrea să vadă realitatea așa cum este ,el va fi aburit de promisiunile oricărui om politic care îl convinge cu entuziasmul lui ! Dacă nu vrem să ne ridicăm vălul de ceață de pe ochii prea ușor impresionați de iluzia unei vieți mai îmbelșugate , vom suferi iremediabil și nu vom alege calea dreaptă și înțeleaptă ! Felicitări și mult succes vă doresc în continuare !

  • Interesant articol, da de gandit. Cu poporul care nu ar fi „demn și integru” as avea unele dubii, eu vad numai oameni integri peste tot, inclusiv pe acest site. De ce nu faceti si o pastila video ca domnii Cristoiu si Ionut Cojocaru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *