Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Corespondență din Anglia. Schengen – o scârțâială de vioară dezacordată

Nici nu s-a făcut de al treilea minut, dar intrarea în Schengen păstrează controlul breaking news-urilor, trage la poartă … dar a fost prinsă în ofsaid. Nu cu mâța în sac, ci cu mâna pe producția pe cap de stup. Spectatorii au văzut gol, VAR-ul a declarat ofsaid. Olanda și Austria ne-au arătat fundul ecranului. Plâng WC-urile din fundul curții, care deși s-au tras mai aproape de canalizare, tot primesc cartonaș roșu.

De ce caută românii Schengen cu lumânarea dată deja la topit?
Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un cuib de șopârle corupte și pofticioase. Dacă America a pornit războaie ca să-și însușească, pe gratis sau pe un preț de nimic, resursele naturale ale altora, Uniunea Europeană a propus un proiect de transfer pe șest. Ca pe Lipscani. Vestul înflorit obsesiv în ultimele sute de ani și-a epuizat majoritatea resurselor prin industrializare agresivă, cu aere imperiale, fără să gândească prea mult la ziua de mâine. Apoi au căutat căi să facă rost, chiar și legal!, de bunurile altora. Uniunea Europeană a distrus economiile țărilor din est, umilindu-le agricultura prin cerințe aberante și minciuni cu ambalaje de civilizație soros-izată. Esticii au primit la schimb televizoare, telefoane mobile, gadget-uri și mult circ. Filme hollywood-iene și o înșelătoare libertate de opinie, ultimii ani arătându-ne însă adevărata față a manipulării și a iluziei. Filosofi și sociologi occidentali au avertizat continuu țările din est, încă împăcate cu educația și cu dreptul la muncă, că li se întindea o capcană. Ziarele românești, însă, au scos aburi pe nări, încercând să încânte Europa, uitând că încă mai aveau pe limbă gustul Cântării României. Civilizației vestului i-a fost foame și a poftit, viclean, la tainurile altora. China a căzut în aceeași greșeală, de aruncare în profit la voia întâmplării.

Și atunci nu e de mirare să s-au revigorat mișcările suveraniste, naționalismul de tip constructiv, pacifist. În timp ce miliardarii se joacă cu idei globaliste, de domeniul absurdului, cetățenii își doresc mai multă grijă din partea propriilor guverne și prosperitate națională. Cum vine frigul încep grevele (de ce nu s-or fi mișcat mai decisiv în vară?). La nivel micro, grija administrativă e de tip uman, nu un automatism. Salvarea umanității, cuvânt mare, stă de fapt în suveraniști, naționaliști iubitori de valori naționale integrate, empatic, în valorile lumii. Miliardarii high-tech, big-pharma, mare corupție, au umplut lumea de ecrane negre, plastic, cabluri, aplicații și rețele sociale de nevoi iluzorii. Acum vreo doi ani până și cutiile de carton ale pastelor de dinți erau negre. Negre ca moartea. Proștilor le-a fost vândut, pe taxe mari, contractul verde (Green Deal). Contractul verde înseamnă până la urmă tot folosirea resurselor naturale, organice (cei mai mulți încă le folosesc pentru creșterea propriilor averi, pe ascuns, pretinzând că stau în bătaia vântului sau a soarelui). Plasticul și tehnologia, care fac bani, sunt de fapt cei mai mari adversari ai vieții, ai sănătății pământului și a omului. Treziți-vă din această cântare fără cugetare a tehnologiei! E nevoie de echilibru și de guverne care să servească interesele majorității cetățenilor și ale umanității. Toate dezideratele propuse de globaliști, de miliardari de fapt, sunt minciuni nerușinate. La fel după cum mint și ziarele, și televiziunile, și rețelele sociale, care le aparțin.

Schengen-ul nu ne folosește pentru că Uniunea Europeană, așa cum o știm, e pe ducă. E nevoie de o nouă formațiune europeană, de natură economică și fără amestecul politicului (azi mai ignorant ca niciodată), care să cuprindă și Rusia. Ucraina nu cred că mai există ca stat, nici în stele nu i se vede vreun viitor. Parte s-a întors la Rusia, parte se va întoarce probabil la România și Polonia, restul își va lua un alt nume și-i va blestema pe vestici pentru că nu și-au văzut de propriii brăcinari. Europa s-a lăsat păcălită de America, care a crezut că poate controla și inerția Chinei, dar are mari șanse să refacă relațiile economice cu Rusia și să devină un model și pentru Africa, care la rândul ei se zbate într-o mentalitate aservită corupției.
Din acest punct de vedere, aspirarea la Schengen mi se pare a fi dorința unora de a face poză cu mortul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Schengen – o scârțâială de vioară dezacordată”

  • “Dacă America a pornit războaie ca să-și însușească, pe gratis sau pe un preț de nimic, resursele naturale ale altora, Uniunea Europeană a propus un proiect de transfer pe șest. Ca pe Lipscani. Vestul înflorit obsesiv în ultimele sute de ani și-a epuizat majoritatea resurselor prin industrializare agresivă, cu aere imperiale, fără să gândească prea mult la ziua de mâine. Apoi au căutat căi să facă rost, chiar și legal!, de bunurile altora. Uniunea Europeană a distrus economiile țărilor din est. (…)Schengen-ul nu ne folosește pentru că Uniunea Europeană, așa cum o știm, e pe ducă. E nevoie de o nouă formațiune europeană, de natură economică și fără amestecul politicului.”
    Subscriu cu entuziasm !
    Cat despre : “(….)aspirarea la Schengen mi se pare a fi dorința unora de a face poză cu mortul.” Vom fi taxati chiar si pentru asta !

  • Dacă România n uar fi fost Juche-izată pe vremea lui Ceauşescu aş fi subscris într-o anumită măsură celor scrise în articol

  • „Din acest punct de vedere, aspirarea la Schengen mi se pare a fi dorința unora de a face poză cu mortul.”. Genial si premonitoriu!

  • ‘care să cuprindă și Rusia’

    intre Est si Vest nu va exista intersectie,
    si exista un est al Vstului, care e fosta ue, insa si un vest al Estului, care e fostul est, …ca roata se nvarte :))

  • Treziți-vă din această cântare fără cugetare a tehnologiei!

    n au cum :))
    ‘cei care conduc’ ‘cred’ in stiinta, zeul lor este Stiinta, tocmai daia Lumea asta nu mai are leac:)

    Stiinta e noua religie, zeul ei e Zeul Matematic, Matematica e Secatura Creatiei, fiind o poveste a Mintii 🙂

    stiinta Naturii e Constiinta, care spre fundamentala diferenta e o poveste a Inimii ( cu Minte cu tot:) ), adica a Daruirii. adica a Inteligentei,
    Stiinta fiind povestea Desteptaciunii, a Acumularii, deci una a Bogatiei.

    unii se inchina Stiintei iar altii Constiintei.
    insa Civilizatia i se inchina Stiintei, adica zeului Matematic, si nu mai e nimic de facut,…ca Place ce face 🙂

  • Uniunea Europeană a distrus economiile țărilor din est

    …insa povestea s-a dezvoltat in stil fibonacci, acum ea insasi devenind un ‘est’ pentru zmeul de la vest :)) :))))

  • Salvarea umanității, cuvânt mare, stă de fapt în suveraniști, naționaliști iubitori de valori naționale integrate, empatic, în valorile lumii.

    salvarea umanitatii, expresie care te duce cu gindul la un spital mare cit planeta :)), sta in suveranistii care au ca patrie Natura si in iubitorii de valori nationale care au ca natie tot Natura:)). atat.
    salvarea umanitatii are interzis pe bulevardul Civilizatiei care e luminata cu farul, nu cu girofarul, Artificialul fiind o Natura cu ochelari de cal :0

  • green deal e despre Artificializare, nu despre Natura.
    o fi el green, insa nu e despre verdele Naturii, ci despre ‘starea de echilibru’ a Artificialului.

    green ul Civilizatiei e intr o culoare, doar :), aia a Mintii singurica singurea.

  • În timp ce miliardarii se joacă cu idei globaliste, de domeniul absurdului, cetățenii își doresc mai multă grijă din partea propriilor guverne și prosperitate națională.

    creca e invers :))
    in timp ce cetatenii au dorinte marete, de domeniul absurdului, miliardarii isi doresc nationalism si prosperitate nationala. adica dupa ce natiunile au fost secatuite fix de ei, pina la epuizare, acum tot ei sint cei care nasc moda nationalismului si prosperitatatii nationale :))
    s-au dat pe Marele Flux pina la epuizarea lui iar acum se dau pe Marele Reflux ( care e o ‘globalizare’ la nivel micro, chiar cuantic, adica pina dincolo de prasele )

  • ‘aspirarea la Schengen mi se pare a fi dorința unora de a face poză cu mortul’

    pai de ce nu ti ar lua o gramada de bani si pe poza asta, daca tot ti o doresti?!

  • O analiza realistă, adevaruri spuse corect. Puțini vor sa inteleaga. Felicitari pentru articol.

  • Felicitari pentru articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *