Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Corespondență din Anglia. Scrisoare către ONU

Dragă domnule ONU,

Data viitoare când vă mai scriu, sper să fie și doamna acasă.
Se estimează că pe Pământ ar trăi în jur de 7.9 miliarde de cetățeni. 50.42% bărbați și 49.58% femei. Organizația Națiunilor Unite a fost înființată după cel de-al Doilea Război Mondial. De atunci a avut 10 secretari generali. Toți bărbați. A mai avut și 79 președinți de adunare generală, din care 4 femei. La nivel de reprezentanți permanenți, cel mai mare număr de femei înregistrat la un moment dat a fost de 52, în 2020. 52 din 193.

Joi, 29 septembrie 2022, au avut loc alegeri în Kuweit. A câștigat opoziția, printre care mulți conservatori islamiști. Femeile s-au reîntors în parlamentul de 50 de locuri. Câte? Două. Două femei care să lupte pentru interzicerea violenței domestice și a crimelor în numele onoarei. Două și cu Dumnezeu trei.

Statele Unite ale Americii și Albania au introdus o rezoluție de nerecunoaștere a teritoriilor din fosta Ucraină alipite de Rusia. O fi la cererea albanezilor îmbarcați de traficanți cu destinația Marea Britanie. Unde se duc fondurile pentru eradicarea traficurilor de carne vie, de droguri și de organe? Se mai alocă fonduri pentru durerile lumii?

Cu Ucraina s-au cheltuit, oficial, cu acte în regulă adică, aproape sau mai mult de 100 de miliarde de dolari. Parte donații, fonduri umanitare, parte împrumuturi din bănci sau înțelegeri financiare, parte armament, parte cadouri. În graficul din link apar sumele declarate de guverne.
https://www.statista.com/statistics/1303432/total-bilateral-aid-to-ukraine

Conform BBC, 12 milioane de ucraineni și-au părăsit țara. Cei mai mulți au plecat înspre Rusia, Polonia și Germania.
La cine sunt ștatele de plată pentru mercenari?
Bănuiesc că armamentul trimis în Ucraina va face parte din Muzeul Ecologiștilor pe stil nou de Fier Vechi, ca simbol al faptului că NATO a vrut, dar nu mai poate.

În discursul său, Putin a susținut că grânele ucrainene nu ar fi ajuns la săraci, după cum vuvuzise presa occidentală. Dar unde, păcatele lor, să fi mers, că bogații ori postesc ori mănâncă iarbă și greieri?! Lăsați vacile să se bășească liniștite în grajdurile săracului, găinile să umble după boabe de porumb și înțeleptul după lumină. Iată câteva din „minunile verzi de invidie” create de Statele Unite ale Americii și aliații lor: Ucraina, Siria, Libia, Yemen. Industria armamentului poluează și caută să ucidă. Vreți poluare zero? Foarte bine, renunțați cu toții la arme, armate și mercenari!

În ultimii cincizeci de ani, Statele Unite ale Americii au sădit sămânța discordiei peste tot pe unde s-a putut. Și s-a putut. Ca și pe vremea ultimului război mondial, Statele Unite au învrăjbit dar au stat la distanță până a fost ceva de câștigat. Scopul a fost să-și păstreze locul fruntaș și controlul. Ghinion. Toate țările sunt egale. Acesta este singurul viitor cu adevărat posibil. Au vrut circ? Atunci să plătească!

Dragă domnule ONU, toți cetățenii Terrei sunt liberi și egali. Noi știm, vrem însă să simțiți și domniile voastre la fel.

„Fără doar și poate nu sunt liber să mă dezic de propriul bine, nu sunt liber nici măcar să-mi doresc sfârșitul; libertatea mea, însă, e mai presus de așa ceva și constă în faptul că sunt liber să hotărăsc ce e bine pentru mine, să respect ce mă înnobilează, fără nicio constrângere dinafară.” (Jean-Jacques Rousseau, “Émile”, “Crezul unui preot savoiard”)

Între timp ni s-a alăturat și cetățeanul Kant:

“O metafizică a moravurilor ne este vital necesară, nu doar pentru a investiga, din pură speculație, sursa principiilor empirismului ce ne precede rațiunea, ci pentru că morala însăși se expune corupției de toate felurile în lipsa acelor principii, care sunt cutumele unei judecăți corecte din punct de vedere moral.” (Immanuel Kant, “Bazele metafizicii moravurilor”, “Nevoia de o etică pură”)

Libertatea e o feminină. Data viitoare sper să fie și doamna acasă.
Cetățeanca L.A. Widocks


Bibliografie:
https://statisticstimes.com/demographics/world-sex-ratio.php


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Scrisoare către ONU”

  • Sunt intradevar femei competente in domeniul social-politic, de exemplu doamnele: Alina Gorghiu, Ursula von der Leyen, Nancy Pelosi, Simonetta Sommaruga. Chiar si FMI are sefa, dar imi scapa numele, scuze. Toate isi fac treaba cu competenta si responsabilitate. Aveti dreptate, ar trebui mai multe si la ONU.

  • Pai americanii vor circ pe banii altora,iaca nu se mai poate,va veni in curând și la ei nota de plata.

  • Viata ,libertatea și pacea lumii sunt de neprețuit ! Doar că omul modern a uitat de frumusețea unei vieți simple și a uitat să se iubească și să se respecte cu adevărat pe el însuși pentru a putea fi respectat și iubit de semenii lui! Omul așteaptă să se întâmple miracole în viața lui, dar nu întotdeauna știe să muncească așa cum trebuie și să lupte pentru libertățile și drepturile lui , de parcă mereu Dumnezeu ar fi obligat să ii bage în traistă ceva fără ca el să facă nici cel mai mic efort și în acest punct va mulțumesc din tot sufletul pentru două articole minunate ,absolut superbe și pentru citatele menționat din autori atât de dragi sufletului meu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *