Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. Stan și Bran: un love story cu multă twittereală

S-a creat o problemă de matematică aplicată, care e bine să pună la punct orice aroganță de parte demonstrativă. Castelul Bran l-a bârfit pe domnul Stan. În cazul de față – Elon Musk.
Pentru că matematicii nu-i plac amatorii, o să simplific enunțul. Dacă Elon Musk nu voia să se vorbească despre el, nu ați fi auzit nimic. Domnul Musk a cumpărat Twitter-ul. E mândru de el. Domnul Musk a vrut ca toată lumea să fie mândră de twitterul lui. Fraierii au promovat puiul tacâm pe gratis. Alții au luat și bani. Domnul Musk a făcut carieră pe format de tabloid. Putea să-și dea cu Tesla. Dar verba volant, scripta scârța-scârța.

Conform nelămuririlor lămurite de Schrödinger, Elon Musk putea să fie sau să nu fie la Bran. Din fotografiile postate de o domnișoară mascată în purtătoare de sâni și algoritm de bal mascat a reieșit că petrecerea a fost lăsată pe mâna unor monștri. Urâți și vârâți în plastic până la ultimul fir de păr. Un fel de documente în țiplă. Țipă de țiplă ce e. Sub învelișul gros de animalitate putea fi oricine. Și un Musk, și un Bezos, și un Gates. Mai ales că domnii în cauză (care effect?) sunt mari amatori de senzații. Nu știu dacă mai sunt tari, dar sunt amatori de senzații. Scorpia inflației îmblânzește afacerile până la mărunțiș.

Turnurile de control nu pot divulga identitatea VIP-urilor. E parte din protocol. Ar putea fi atacați de luptători pentru dreptate. Contra ceva alimentări de nevoi personale pot însă arunca o bârfă ziarelor pe unde au prieteni sau pe unde patronii umblă cu banii după miros.

Oricare a fost până la urmă situația, a servit tuturor celor menționați în zodia Halloween-ului. Mai ales proprietarului Bran-ului, care s-a împroprietărit ca să vândă. Banul e chiorul lui Dracula.

Vorbind de Dracula … Toată cascadoria râsului are legătură cu Ardealul. În primul rând, Ardealul are de-a face cu arsura – arde. Dracilor Halloween-ului le e dor de-acasă, le e dor de flăcările Gheenei. Regele Charles, de exemplu, cel care a cumpărat pământ cât de-un căzănel, a descoperit că Vlad Țepeș e parte din arborele dumnealui genealogic. Dacă varianta de cercetare e adevărată, atunci chiar că latina are la bază conversația dacilor, iar popoarele Europei, și nu numai, au neamuri tocmai în zonele de pe urma cărora au făcut profit. Urât obicei. Să iei de la neamuri. Mai rău. Să iei de la săraci. Domnișoara Angelina Jolie a purtat multă la vreme la gât o sticluță cu sângele iubitului de atunci – Billy Bob Thornton. Și el a purtat la gât o sticluță cu sângele ei. În America, și probabil au avut destul timp ca să se răspândească și prin alte părți, mai ales dacă se trag din Vlad sau din Dracula, că ei nu fac diferența, membri ai unor secte și ceva masonerii beau sânge. Nu e un secret. Și atunci, nu ar fi fost normal ca toți cei ce se cred urmașii lui Dracula să-și sărbătorească reuniunea la un castel despre care se spune că ar fi fost al … sau că ar fi bântuit … ?

Rezolvarea problemei nu e simplă. Fascinant pentru publicul fără treabă la bibliotecă e faptul că până și bogații sunt la fel de proști ca și noi. Pe lângă umorul situației există însă și o doză de malefic. Într-o țară cu foarte multe biserici și oameni care încă mai pot vorbi de curat pe curat, niște măscărici au crezut că au dreptul la viață privată. Sau de privată. Și asta în timp ce războiul din Ucraina s-a terminat, dar ei încă investesc în spectacolul de Ignat. Vorba lui tata lui Harap Alb: “Apără-mă de găini, că de câini nu mă tem.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Corespondență din Anglia. Stan și Bran: un love story cu multă twittereală”

  • „Dacă Elon Musk nu voia să se vorbească despre el, nu ați fi auzit nimic.”
    In Romania si pe cateva bloguri micute de prin strainatate? Dar el are cel putin de vreo zece ori populatia Romaniei ca urmaritori pe twitter si probabil sunt aia care trebuie. Deci in ce scop si cu folos deranjul? Chiar si in ipoteza „legaturii cu Ardealul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *