Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Corespondență din Anglia. Un actor grăbit s-a spânzurat cu ață de papiotă

Înainte de a-mi da cu părerea, am să vă povestesc de ce am acest drept. Am studențit pe vremea comunismului, pe când armata era obligatorie și pentru fetele cu carte. O zi pe săptămână în timpul școlii, trei-patru săptămâni marș obligatoriu vara. Nu citam des din tovarășul, dar la trageri cu arma eram competentă. Trăgeam și în țintele scăpate din calea gloanțelor ce manifestau lașitate de mișcare browniană, ca să poată fi îndeplinit planul de frici doborâte pe unitate. Era să zic fruntașă, dar nu a fost să fie. Am rămas soldat neinstruit și mi s-a spus să mulțumesc partidului că nu s-a aplicat legea marțială. Cu ce am greșit? Nu am predat uniforma de postav, mai rozătoare de piele fină, dată cu cremă, decât șobolanii, în anul în care am repetat. Doi ofițeri m-au escortat de la căminul studențesc până la sediul Statului Major pe Politehnică, unde toată șăpcălimea a fost de acord cu punerea la zid. N-au tras, deși se credea că aș fi vrut să-mi însușesc rețeta postavului anti-rachetă.

Din ce-a spus Putin astăzi am înțeles că le-a predat o lecție de limbă rusă celor care au alimentat mercenarii din Ucraina cu bani de înmormântare și vise. Nu le-a spus occidentalilor ce are de gând să facă, dar le-a spus că rușii își plătesc efortul singuri. Biden, care a scos bani din Ucraina, pasând-o interesatului Rothschild, nici nu s-a mai complicat să-și șteargă urmele. Oricum nu erau ale lui, șefii lui își iau lumina de la Edison. Ș-apoi Biden e și surd și are nevoie și de cadru, pașii lui nu duc pe Lună. În Vest s-au cam epuizat banii. Biden a fost împins de la spate să dea ce era de dat pentru că urmează alegeri, iar republicanii vor fi nevoiți să oblojească statele americane, care nu par să se mai înțeleagă între ele. Discursul lui Putin a fost important pentru toate țările lumii. Putin, care fusese arătat cu degetul și făcut să pară eschimosul de serviciu, a arătat și el degetul, afirmând că Statele altădată Unite în cuget și în simțiri au cam rămas fără haine, în prag de iarnă, și li se cam vede cioara vopsită.

Sunt câteva evenimente care au precedat momentul de astăzi, miercuri, 21septembrie, sau care îi țin de umbră, dar care sunt foarte importante în lupta pentru echilibrarea forțelor lumii.
Mai întâi, retragerea americanilor din Afganistan. Pe fugă, prostește, iepurește. Americanii pregătiseră zâzania din Ucraina încă din timpul administrației Obama. Când au simțit că rușii le cântăresc interesele au plecat din Afganistan, pentru că acolo și-ar fi pus singuri piciorul în capcană, înconjurați de națiuni care își ascuțeau de ceva vreme dinții pe potriva lor. În Ucraina au folosit intermediari, pentru că Ucraina s-a dovedit foarte ușor de cumpărat. O țară cârpită de la alții nu avea patriotism nici cât de-o odă. Cetățenii ce încă mai locuiesc în Ucraina au fost sistematic umiliți, amenințați, furați. Corupția americană și-a dat mâna cu cea ucraineană, iar datoriile (căci fondurile de război plecaseră deja înspre America, colectate de majordomul lui Obama prin fiul său Hunter) au fost cumpărate de un evreu, printr-o așa zisă firmă de investiții, Franklin Templton. Din orice unghi ai privi situația, Ucraina nu a fost guvernată de ucraineni. Lui Zelenski i s-a dat ocazia să joace rolul vieții lui, mai mult ca probabil vor face și un film, victorios, în memoria lui, la Hollywood, sacrificarea lui fiind utilă americanilor, ați ghicit probabil de ce, pentru a putea întuneca victoria lui Putin. Televiziunile americane vor plânge că a fost condamnat, la moarte sau la închisoare, un mare erou, cu podcast-uri și o nevastă care a apărut pe coperta Vogue. În timp ce țăranii ucrainenii plâng când se duc la culcare.

Un al doilea set de evenimente e o consecință a grabei Israelului de a fi recunoscut ca țară în lumea arabă. Indonezia și Pakistan au trimis, în secret, delegații de negocieri în Israel. Statele Unite mediază. Israelul, un aliat tradițional al SUA, a început probabil să-și piardă încrederea în forța americanilor. Privind la coalizarea unor importante forțe din Orient în jurul Rusiei, Israelul a avut nevoie de reasigurări. Cam subțiri după părerea mea, mai ales după ce Rusia a expulzat o firmă cu conexiuni în lumea serviciilor secrete israeliene. Israelul vrea Palestina, dar fuge după doi iepuri pe care îi crede de ajutor. Poate că ar fi mai bine să se grăbească mai încet și să nu se amestece.

Un al treilea eveniment, în pregătire, e pelerinajul evreilor la Uman, în Ucraina. Israelul a atenționat Rusia să nu care cumva să se atingă de pelerini. E drept că i-a sfătuit să nu se ducă. Cine e în căutare de evrei pe post de victime? Nu cumva neo-naziștii din discursul lui Putin? Eu îi sfătuiesc pe evrei să stea acasă, că au suferit destul la mâna unor netrebnici. Cine ar putea fi atât de ticălos încât să încurajeze niște evrei fără pretenții de avere, cu adevărat poporeni ai lui Dumnezeu, să plece în pelerinaj în Ucraina în condiții de război, mai ales când se pare că pe acolo ar avea loc și acte de extremă violență: tortură, violuri? Mercenarii nu au țară, sunt vânduți morții, rușii ar dovedi înțelepciune tocmai dacă i-ar opri și i-ar întoarce înapoi pe la casele lor. 10000 de astfel de naivi sunt așteptați la Uman. Unii și-au luat bilete de avion pentru România și Moldova, de unde se vor descurca cum pot. Pe aceia cine îi oprește? Poate amintirea masacrului de evrei din Ucraina din 1941. Poate bunul simț românesc. Sau ce-o fi rămas din el.
Dracul și-a ridicat coada, cu puțină grijă și atenție nu o să aibă unde și-o băga.


Bibliografie:

https://strategic-culture.org/news/2015/03/17/ukraine-and-rothschild-family/

https://www.youtube.com/watch?v=-ZsmcuzU7Lo

https://www.timesofisrael.com/thousands-flock-to-uman-despite-war-theres-not-even-a-thought-not-to-come/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Corespondență din Anglia. Un actor grăbit s-a spânzurat cu ață de papiotă”

  • Templeton gestioneaza si fondul ( fost romanesc) Proprietatea . Acu’ se agita sa-si privatizeze Hidroelectrica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *