Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Corespondență din Grecia. Copii mici, bagaje multe. Ce luăm cu noi în vacanță

„Happy wife, happy life” și copii mulțumiți înseamnă vacanță reușită. Cei mici au anumite obiceiuri, mai ales alimentare, pe care nu este bine să le schimbăm în timpul vacanței.
În următoarele rânduri mă voi referi la bagajul pentru călătoriile la mare, atunci când mergem cu copii mici, sub cinci ani.

Noi le-am dus pe gemene la mare încă din prima lor vară. Aveau 6 luni. De atunci și până acum nu s-au schimbat prea multe, luăm cam aceleași lucruri. De la sterilizator, esspresor lapte, scutece și chiar apă. O să scriu lista noastră pentru a da idei și altor părinți. Din punct de vedere alimentar, nu trebuie să-i bulversăm.❤️

Gemenele, acum în vârstă de 3 ani și patru luni, au cam aceleași nevoi deoarece au avut probleme cu alimentația, inclusiv alergii. În prima vară am plecat cu sterilizatorul, esspresorul de lapte, două tipuri de formule și un tip de cereale care ajuta la îngroșarea laptelui. Acum, în a patra lor vară la mare, a doua vară în afara țării, am pus sterilizator, două formule de lapte, un tip de cereale, un recipient compartimentat pentru lapte praf (încap lejer nouă măsuri în fiecare compartiment), șase biberoane, perie pentru spălat biberoanele, detergent lichid pentru vasele lor, un burete nou, borcane cu piure de fructe din comerț, cutii cu mâncare de la Baby bio, baxuri din apa pe care o consumă și acasă. Când le merge bine cu ceva, preferam să ducem cu noi, ca să nu avem surprize. Am luat și blender vertical, căci mănâncă pasat 70 la sută din mâncare. O cutie cu medicamente care conține (un antibiotic general dat de pediatru, un antibiotic pentru afecțiuni ale cailor respiratorii superioare -faringita bacteriana, amigdalita, sinuzita, otita bacteriana-, Protectis și Refflor Forte Copii, Vitamina D, Vitamina C, Tantum verde, Nurofen /Panadol, Locamin, Novocalmin supozitoare, Zyrtec/Kerof /Aerius, Emetix /Osetron, Smecta /Hidrasec /Tasectan,Otipax, Betadina, Elocom, Ser fiziologic în monodoze, 4Lax supozitoare, Baneocin pudră, Fenistil, Arnigel,Quixx spray, Vibrocil, Tobradex picături și unguent, comprese sterile-ambalate individual, plasturi copii, seringi de 5 ml, Bepanthen unguent, termometrele, spray țânțari, alcool sanitar, apă termală, comprese sterile cu alcool sanitar). Atenție, această listă este făcută conform nevoilor copiilor noștri, trebuie tratată ca atare, nu este o recomandare! Însă, sunt câteva puncte de care poate ține cont orice părinte, cum ar fi termometrele, compresele sterile, un antiinflamator.

Am luat scutece, cele pe care le folosesc de obicei, plus scutece de apă; de asemenea, au slipi speciali de apă, dar noi îi punem peste scutece. Nu le-am lăsat niciodată dezbrăcate, nici măcar în piscina lor, cea gonflabilă. Mi se pare total neigienic, atât pentru ele cât și pentru cei din jur, să le vadă cum își fac nevoile pe nisip sau în apă. Vorbind de scutece, nu uitați să luați un sul de pungi. Există pungi speciale, parfumate, pentru scutece folosite. Desigur, puteți lua un sul de pungi de 3 litri, mai rezistente. Puneți scutecul folosit în pungă, apoi îl aruncați la coșul de gunoi. Nu este plăcut să se simtă miros din coș, cauzat de scutecul folosit. ?

Lista continuă cu șervetele umede, foarfecă pentru unghii, cremă cu protecție 50 +, șampon, gel de duș, periuțe și pastă de dinți, bețișoare de urechi pentru copii. De foarte mare ajutor ne este și covorul antialunecare pentru baie. Îl faceți sul mic și ocupă spațiu puțin. Am mai luat perie de păr și elastice multe, câte două rânduri de pălării de soare (deși ele au 3 ani, am luat pălării de 6-8 ani, motivul fiind că stau mai lejer pe cap și asta ajută la o transpirație minima a capului), o pereche de adidași de vară, o pereche de sandale mai elegante ?, o pereche de sandale de silicon. Dacă aveți copii care dorm cu sunete albe, așa cum avem noi, nu uitați acest aspect. Am luat un telefon mai vechi pe care îl folosim acasă doar în acest scop, de a le pune sunete albe. Noi dormim de trei ani în zboruri de avioane, oceane și elicoptere. ?? La fel, nu uitați jucăria preferată, în caz că are vreuna.

Ce am vrut să iau, dar am zis „las’ că merge și fără anul acesta”? Pernele fetelor. Ele au perne antireflux, iar acum am nimerit niște perne îngrozitor de tari, imense. Pentru ele este un disconfort major, așa că „aruncați” și perna copilului în mașină, dacă știți că este obișnuit cu ea.

Papucii de apă ne sunt de folos, mai ales că suntem pe o plajă cu pietre. Fetele stau cu papuci în apă, dar și pe plajă. Noi i-am luat din Decathlon, la un preț decent. Desigur, dacă nu vreți să îi cărați, sunt convinsa că puteți să îi găsiți la orice tarabă din stațiunea în care mergeți. În celelalte trei veri am luat și halatele fetelor, dar și prosoapele de după baie, cele pe care le folosim acasă. Anul acesta nu am mai făcut asta. Au crescut, hotelul prezenta recenzii bune în ceea ce privește curățenia.

Am încercat să detaliez mult, pentru a arăta că se poate. Mă gândesc că în familiile cu un copil este și mai ușor, mai ales dacă nu are restricții legate de alimentație.
Confortul copiilor cântărește enorm la reușita vacanței și scutește părinții, chiar dacă e mult de împachetat și cărat, de multe bătăi de cap.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *