Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Corespondență din Grecia. „Știți cum e să nu îți fie teamă când treci pe lângă alți oameni?”

Nu știu cum o fi prin alte părți, dar Hanioti a prins viață în seara de vineri și sâmbătă. Hanioti este un loc foarte căutat de greci pentru un weekend la mare. Străzile erau mai animate cu 50 la sută față de alte zile, terasele și tavernele, la fel. Duminică seara, totul a început să revină la ceea ce eram obișnuiti, de parcă am fi în extrasezon, semn că turiștii greci, cei care au venit doar pentru weekend, nu mai sunt. Deși au fost turiști mai mulți în weekend, magazinele de suveniruri, de blănuri și cele alimentare erau tot goale. Grecii au dat lege să se poarta măști în interiorul magazinelor, hotelurilor și a tuturor spațiilor închise. La hotelul la care suntem cazați, personalul poartă măști, dar incorect, doar pe gură. Deși sunt un om panicat de toată această perioadă, oarecum îi înțeleg. Sunt 30 de grade, este insuportabil să porți masca 14 ore sau mai mult, mai ales dacă faci parte din personalul care stă pe plajă (chelneri). Ce am remarcat. Conducerea hotelului, de patru stele, a ales să facă toată activitatea cu o echipa mică, din angajați tineri. Nu sunt mai mult de șase. Dacă noaptea se ocupă de recepție, a doua zi vedem aceeași fată servind micul dejun, începând cu ora 07:30. Pe alte fete le vedem servind la mese, apoi fac curățenie în camere. Asta arată cât de „strânsă este cureaua” în Grecia. Ne-a impresionat tare o altă fată. Este toată ziua la muncă. Seara o vedem cu băiatul ei la plimbare, apoi ne intersectăm iar, după ora 21,când ne spune că se întoarce la hotel. ?Totuși, în cele 6 zile, nu am văzut-o obosită, tristă, abătută. Este mereu cu zâmbetul pe buze (nu îi vedem buzele, dar se vede pe ochii ei că zâmbește). Mai avem puțin de stat și mie îmi este groază că va trebui să ne întoarcem în țară.

Nu știm exact cât reușesc grecii să țină situația sub control, dar sentimentul este de o mai mare siguranță decât în România. Spuneam că aici nu sunt mulți români, ca în Thassos de exemplu, dar au venit câteva familii la acest hotel. Știți cum e să nu îți fie teamă când treci pe lângă alți oameni, pentru că au intrat în Grecia cu teste negative Covid 19/ Sars CoV 2? Este o stare minunată, stare pe care nu am fi putut-o avea pe litoralul românesc. Nu denigrez litoralul, nu are vreo vină, dar tare mi-ar fi plăcut să mergem la noi având siguranța că vecinii de șezlong au teste făcute. Desigur, este un virus, se poate lua de la un grec, dar când știi că toți cei cazați în hotel au intrat cu teste făcute, indiferent de naționalitate, parcă stai liniștit la plajă.

Să nu uit, am găsit și o tavernă la care mâncam de trei seri. Este prima tavernă, dintre cele încercate de noi, unde nu se pun celebri cartofi prăjiți, ca să încarce platoul, de ochii lumii. De asemenea, pun și o listă cu prețuri în caz că sunteți pe aici și doriți să mergeți.

Ce am încercat noi, plus alte feluri la care nu am făcut poze.

  • Calamar la grătar, 12 € porția;
  • Calamar pane, 9 € porția;
  • Brânză haloumi la grătar, 6,50 €;
  • Salata grecească, 7,50 €;
  • Ardei iute la grătar, 3,50 €. Vine cu un sos delicios! ?
  • Dovlecel pane 5,50 €, porția, vine tot cu un sos special ;
  • Sardine la grătar, 7,50 € porția;
  • ?Vinul casei, 6,50 €. Vinul, foarte bun pentru cei care nu sunt obișnuiți cu vinuri tari, cum sunt și eu.

Pâinea și o apă plată mare sunt din partea casei, la fel ca desertul. Dacă primele seri am refuzat desertul, eram sătui, a treia seară am cerut eu. Aveam de ales între baclavale, pepene roșu și înghețată. Am ales baclavale și nu am greșit. ??

O masă pentru două persoane duce la un total între 40 și 55 de euro, pentru ce am ales noi. Fetele au ciugulit de la noi, nu sunt mofturoase. Porțiile sunt imense, în toate serile a rămas mâncare pe platouri. ?

Ultima poză este cu răsăritul din aceasta dimineață, fără filtre, din țara care este în sufletul nostru de cinci ani.

PS: Ne-am obișnuit și cu pietrele de pe plajă. ?⛱️?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *