Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

„Cormoranii” au fost doborâți de „diavoli” în fața domnului Ion Cristoiu

Prima dată să explicăm puțin titlul. „Cormoranii” sunt jucătorii celebrei echipe de fotbal Liverpool. Iar maestrul Ion Cristoiu a fost unul dintre spectatorii care au trăit pe viu, luni seara, confruntarea cu Manchester United, pe stadionul Old Trafford.
Desigur, nimic nu poate egala atmosfera electrizantă trăită la fața locului. Dar acum încercăm o perspectivă, de departe, de la București, asupra acestui meci.

Partida de fotbal Manchester United – Liverpool s-a terminat, luni seara, cu scorul de 2-1 pentru gazde. Old Trafford este „casa” echipei de fotbal Manchester United. Cu o capacitate de 74.994 de locuri, acesta este cel mai mare stadion de fotbal de club din Regatul Unit și al unsprezecelea cel mai mare din Europa. Iar luni seara a fost aproape plin.

Stadionul este proprietatea clubului Manchester și a fost inaugurat la 19 februarie 1910. Arhitect este Archibald Leitch.
Jucătorii lui Manchester United sunt porecliți în limbajul fanilor de fotbal drept „diavolii”, iar cei de la Liverpool drept „cormorani“

Manchester United – Liverpool 2-1, adică prima victorie a ”diavolilor” din acest sezon.
Manchester United a început mai bine partida. În minutul 16, elevii lui Erik Ten Hag au deschis scorul prin Jadon Sancho, care s-a descurcat foarte bine în interiorul careului și l-a învins pe portarul advers.
Gazdele și-au dublat avantajul în minutul 53. Martial l-a lansat pe Rashford, care a pătruns în careu și a șutat în dreapta lui Alisson.
Liverpool a redus din diferența de scor în minutul 81, prin Salah, care a ajuns la un balon respins de portarul gazdelor și a trimis cu capul în poarta lui United.

Dincolo de jocul în sine, trebuie să ne gândim și la altceva. La afacerea colosală care este Manchester United, la fiecare joc din campionatul intern, ori din cupele europene. Prima dată este cifra încasărilor. Apoi, magazinele clubului vând tricouri, fulare, tot felul ce obiecte cu simbolurile grupării. Nu mai punem la socoteală și băuturile consumate în cantități ce se pot măsura cu vagonul, înainte, în timpul ori după meci, mai ales în caz de victorie, cum a fost luni seara.
Mai este ceva: spectacolul nu a fost total deoarece celebrul Ronaldo a stat foarte mult pe banca de rezerve.

Au evoluat următoarele echipe:
Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Martinez, Malacia – McTominay, Eriksen, Bruno – Sancho, Rashford, Elanga
Rezerve: Heaton, Maguire, Shaw, Wan-Bissaka, Fred, Van de Beek, Garnacho, Martial, Ronaldo
Antrenor: Erik ten Hag

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Elliott, Henderson – Salah, Firmino, Diaz
Rezerve: Adrian, Davies, Carvalho, Bajcetic, Van den Berg, Fabinho, Tsimikas, Clark, Phillips
Antrenor: Jurgen Klopp

Lider după trei etape în campionatul englez de fotbal este Arsenal, cu 9 puncte acumulate din trei victorii consecutive.
Manchester United a reușit să se salte pe locul 14 cu 3 puncte, după două eșecuri usturătoare.
Incredibil, marea grupare care este Liverpool nu își găsește ritmul și ocupă locul 16 din 20 cu numai 2 puncte, adică două meciuri egale în debutul actualei ediții.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *