Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Coroane fără încornorați

Poate ar fi trebuit să scriu încoronați, dar încoronați/încornorați tot aia e! Coroanele nu-s din cele ieftine, de lumină, din zestrea lui Dumnezeu, nici măcar din cele ecologice, de flori, ci din cele lumești, luxoase, bătute în pietre scumpe, la care au muncit urmașii cu cămașă și cravată ai lui Hefaistos. Uitându-mă peste CV-ul lui Hefaistos, alias Mister Smith, am descoperit niște note lăsate de diverși cercetători moderni care cu siguranță l-ar fi lăsat până și pe Zeus perplex. Cică Hefaistos ar fi fost creionat șchiop pentru că în satele antichității potcovarii erau la mare căutare, iar când găseau câte unul priceput îl ologeau ca să nu se lase momit, cu bani sau funcții mai înalte, de satul vecin. Sau: Hefaistos e descris a avea un handicap pentru că fierarii, datorită muncii lor, erau expuși nu numai unui efort fizic împovărător dar și emanațiilor de toxine din diverse proceduri. Mă întreb ce handicap or avea cei ce merg la sală și trag zilnic de fiare. Alchimiștii nu s-au speriat însă de un pic de șchiopătat, ci l-au trecut la rădăcina arborelui lor genealogic. Interesant e faptul că Hefaistos a fost aruncat din Olimp pentru că era urât, adică imperfect, în timp ce Îngerul netrebnic a fost izgonit din Rai pentru că era cu mult prea frumos, având însă un handicap moral. Așa că atunci când bogații lumii de pe Pământ spun că sunt unși de Dumnezeu se face o confuzie. Fiul Lui Dumnezeu a fost un sărăcan, de-aia i-au și pus coroană de spini. De-atunci, însă, Dumnezeu îi tot așază pe ei cu fundul pe spini și ei cred că sunt stăpâniți de evoluție. Cum e să fii blestemat să jinduiești după revoluție când te ții de braț cu evoluția, știind că revoluția nu te vrea? Bogații știu.

Pentru că programul de știri a fost infestat și ridiculizat de povești cu regi, regine, prinți și miliardari îndrăgostiți de dioxidul de carbon, numai cei care nu au avut altceva de făcut s-au uitat la spectacolul de la Westminster. Pe mine m-a interesat doar bârfa străzii. Tot mai multe voci se întreabă de ce unul dintre cei mai bogați monarhi beneficiază de ceremonii plătite de la bugetul de stat. Dacă monarhii și președinții lumii sunt iubiți de popoarele lor și de englezi, de ce se plătesc sume atât de mari pentru a le asigura securitatea?

Diana, singura prințesă a inimilor, era cu mult mai regală decât fostul soț. Arborele genealogic al familiei Spencer ajunge până la Henri Spencer, primul Conte de Sunderland (1620-1643), ba unii, mai naționaliști, spun că familia Spencer se trage din linia de copii nelegitimi ai Regelui Charles al II-lea. Comic, nu?

Familia lui Charles, din casa de Hanovra, pe linia Saxe-Coburg, cu nume schimbat în Windsor din 1917, e o familie de parveniți, familii regale cu care nemții au împânzit Europa, după care au crezut că li se cuvenea să alimenteze și cărțile de filosofie.

Unii îl plac pe Charles pentru că și-a făcut grădină de roșii unde a folosit îngrășământ natural de la WC-urile castelului și a condus prima mașină cu combustibil ecologic: vin din propria podgorie. Charles a patronat multe fundații, acuzate acum câțiva ani de spălări de bani. S-a jeluit că nu știa nimic.

Același Charles, al III-lea, s-a căsătorit cu Diana când ea avea doar 20 de ani, iar el era sărit de 40. O iubea pe Camilla, dar familia a vrut urmași. Și o virgină, pentru oblăduire biblică și asezonare cu incantațiile masonice. Curat-murdar, coane Fănică! La nuntă, Charles a propus scoaterea din jurămintele în fața altarului a formulei ‘a da ascultare’ (obey). Cum ar fi fost ca Charles, un boșorog pe lângă fragila Diana, să trăiască sub papucul nevesti-sii? Cu amantă cu tot. Convorbirile telefonice dintre Charles și Camilla, făcute publice de Diana, au fost considerate penibile și vulgare, la fel ca scăpările de pe vârful limbii din ultimii ani. După divorț, frumoasei Diana (nimerită într-o familie de urâți și de vicioși) i s-au pus diverse etichete de deranjuri mentale, depresii și frustrări. Adevărurile ar fi însemnat căderea casei regale britanice. Diana a murit foarte convenabil, iar Charles și-a putut scoate la plimbare masca de afectat. Imediat s-a finanțat un film despre regină, atât de omenesc și de înțelegător că până și Nietzsche s-ar fi simțit asudat de emoție.

Se spune că Harry nu ar fi fiul lui Charles. Așa e. Pe Harry l-au salvat din ghearele lui Rumpelstiltskin, în traducerea poveștilor românești – Piticul Barbă Cot. După moartea Dianei, Charles i-a spus că era adoptat, dându-l pe mâna americanilor.

S-a mai spus că Diana a fost o vânătoreasă de putere și de lux. Gold digger. Diana ar fi putut fi cu mult mai bogată și mai independentă în compania altui soț, i s-a vândut însă o poveste despre datoria față de neam și țară și profeția unei prințese care să aducă fericire poporului ei.

Charles a promis s-o confirme pe Camilla pe post de consoartă regală, nu regină, nu s-a ținut însă de cuvânt. La începutul mariajului Camilla, o puturoasă, a refuzat pentru o vreme să participe la obligațiunile casei regale pentru că erau numeroase și la ore dintre cele mai neprietenoase. Ea fusese învățată să stea pe canapea, probabil, și să urmărească seriale la fel de plicticoase ca și ea.

Charles și-a luat casă și paie în Ardeal pentru că niște cercetători de arbore genealogic i-au spus că se trage din Dracula. Vlad Țepeș a fost domn al Țării Românești, prin Ardeal bântuie numai Elizabeta Bathory. L-o fi pus pe jar numele la fel cu cel al lui mummy a lui.

Au fost și englezi care s-au așteptat ca Diana să fi pus mâna pe sceptru și să-i fi ars fostului soț una chiar în bijuteriile de familie, cele ale coroanei fiind considerate donații, deși donatorii contestă cadorisirea.

Pentru acest articol nu am făcut cine știe ce investigație, am plecat urechea doar la ce mai spune lumea prin Regat, cât mai au rege, că în curând vor prefera locuri de muncă, bani peșin de salarii și spitale.


Bibliografie:

https://www.townandcountrymag.com/society/tradition/a37887338/princess-diana-spencer-family-tree/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Coroane fără încornorați”

  • Ha, ha, funny and deep, as usual. Only for connoisseurs!

  • ei hai, …charles avea 32 ani cand s-a insurat cu Diana….un simplu search pe google era suficient….si celelalte sunt rautati republicane….de fapt, republicanii vor puterea si maretia pt ei, ii doare in cot de nevoile poporului…

  • Serialul Regina Charlotte lamureste multe despre Regele Charles. Are sange african, un strămoș nebun. Oare ce spun englezii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *