Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cristoiu: „Anexarea celor patru teritorii ucrainene de către Rusia este cea mai mare monstruozitate din istorie. Occidentul trebuie să declare război Rusiei”

Anexarea celor patru teritorii ucrainene de către Moscova reprezintă cea mai mare monstruozitate din istorie. Occidentul și Statele Unite trebuie să declare război Rusiei, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat cum vor reacționa Statele Unite și Europa după ce, vineri, Vladimir Putin va anexa oficial cele patru teritorii din Ucraina, Ion Cristoiu spune: „Din punctul meu de vedere, având în vedere monstruozitate alipirii, nu există așa ceva în istorie. E fără precedent. La acest fapt de o gravitate ieșită din comun trebuie răspuns un conflict militar.

De regulă, era o șmecherie care se numea „proclamare independenței”, așa am crezut și eu – merg acolo, se proclamă independente, e monedă de schimb și la eventuală „pace contra teritorii”, a spus el.

Cristoiu spune că singurul răspuns viabil al Occidentului este declararea războiului Rusiei și astfel începerea celui de-al Treilea Război Mondial.

„Este un raft teritorial. Nu există, 20 % din teritoriu unei țări membre ONU, independente i-l iei. La acest raft unic în istoria modernă, Occidentul trebuie să răspundă cu ceva mult mai dur.

Singurul prin care poate răspunde este declararea de război Rusiei, altfel nu există. Dacă încep cu povești cu sancțiuni, cu ajutorarea lui Zelenski, s-a terminat!”, a declarat Ion Cristoiu.

Rusia va anexa vineri cele patru teritorii ocupate din Ucraina
Rusia va anexa oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina. Acordul va fi semnat vineri de Vladimir Putin. Ceremonia de semnare a tratatelor privind intrarea noilor teritorii în Federația Rusă va avea loc vineri, 30 septembrie, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, scrie BBC.

În cadrul evenimentului, președintele Vladimir Putin va rosti un amplu discurs.

Semnarea documentelor de anexare va avea loc vineri, la ora 15.00, aceeași cu a Bucureștiului, în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului. Vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse”, a precizat Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. (Preluare gandul.ro)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Cristoiu: „Anexarea celor patru teritorii ucrainene de către Rusia este cea mai mare monstruozitate din istorie. Occidentul trebuie să declare război Rusiei””

  • Fapte astăzi
    Statul turc sub pretextul apărării de curzi a ocupat deține si administrează ilegal 12% din teritoriul Siriei
    Siria stat independent
    Siria stat membru ONU

  • La acest raft unic în istoria modernă„… Mi-a plăcut poanta. Să nu se supere dulapul că aduceți vorba de „raft”…

  • Să rupi niște teritorii dintr-o țară vecină și să vrei să ii schimbi limba și tradițiile cu forța ,doar pentru că acest lucru a mai fost făcut cândva și a mers și ți-a ajutat planurile așa cum vrei și acum este un mare păcat sau crimă a Rusiei față de poporul ucrainean ,dar și față de Dumnezeu !Mulțumim pentru niște editoriale de excepție foarte interesante, obiectiv argumentate domnule Cristoiu !

  • @Paul
    @Stefan
    „Memorandumul de la Budapesta este un tratat internațional semnat la 5 decembrie 1994 la Budapesta, Ungaria între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia.Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat la armele nucleare sovietice de pe teritoriul său care au fost transferate către Federația Rusă. În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat după cum urmează”
    https: //ro. wikipedia .org/wiki/Memorandumul_de_la_Budapesta
    E vorba de cei care au semnat,sa fie sanatosi,e veche treaba,au facut tandari Europa cu acest conflict inghetat si dezghetat de vreo 8 ani.
    Toate Bune!!!

  • Domnu’ Cristoiu s-a radicalizat! Vrea bătaie, nu el, ci bătaie in mahalaua asta mondială. Până mai ieri parcă difereau un pic ideile. Păi nu vorbim de voința populară? În majoritate pare sa se fi exprimat. Între 51% necesar și 90-95% proclamat e o diferență destul de mare ca să se fi furat ceva acolo. Nea Ioane, liniștește-te bre, că dai în fandaxie!

  • Domnu’ Cristoiu, mai usor cu „raftul” pe scari, poate ne ia Putin la palme…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *