Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

cristoiublog demontează minciuna lui Florin Cîțu cu creșterea veniturilor la buget

Florin Cîțu a anunțat, miercuri, continuarea măsurii de soluționare a solicitărilor de rambursare a TVA cu efectuarea controlului ulterior. „Ştiţi foarte bine, acestea expirau în ianuarie. Sunt prelungite până la 31 martie 2021. Aici, această măsură a fost întâmpinată cu foarte mult scepticism în spațiul public. Ni se spunea că dacă luăm această măsură va creşte evaziunea fiscală, tot felul de motive. Din contră, a fost una dintre cele mai bune măsuri pe care am luat-o, a facilitat rambursarea TVA mai rapid, companiile au avut acești bani, au putut să-şi plătească la rândul lor şi alte taxe și așa am reușit în 2020 să avem venituri la buget fiscale mai mari decât 2019, deși a fost un an de criză”, a explicat premierul.

Logic, rambursarea de TVA nu poate să ducă la asta, deoarece banii se dau tot de la buget și prin plata taxelor de către beneficiari se întorc tot la buget. Și dacă dădeau toată suma, era tanda pe manda, nicidecum o creștere.

cristoiublog a consultat un specialist în economie care a spus că Florin Cîțu nu spune adevărul. „Încasările la buget au crescut pentru că în luna aprilie au majorat taxa pe comunicații. Mai mult decât prevedea OUG 114, pe care au abrogat-o. Au încasat cu 3 miliarde de lei în plus. Dar din suma asta a rămas doar un miliard, pentru că două s-au cheltuit. Creșterea taxei pe comunicații a fost resimțită tot de români”, a explicat Adrian Câciu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *