Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Criza refugiaților afgani se apropie cu iuțeală. În România e tratată însă ca o problemă minoră

Nu știm ce se întîmplă cu adevărat în Afghanistan după cucerirea țării de către Talibani în doar 10 zile. Dincolo de vorbele și faptele oficiale, atît ale talibanilor, cît și ale șefilor americani aflați la Kabul, ne confruntăm cu o manipulare mediatică planetară asemănătoare celei care au urmat Căderii lui Ceaușescu, manipulare în urma căreia întreaga lume a urmărit cu sufletul la gură ceea ce s-a numit Asaltul teroriștilor asupra cuceririlor revoluționare pentru a-l aduce pe Nicolae Ceaușescu înapoi la putere. Azi știm că totul a fost o diversiune, o incredibilă diversiune. Și, așa cum scriam în cartea recent apărută Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat, ne întrebăm, stupefiați, cum de-am fost trași pe sfoară marii corespondenți străini care au dat năvală în România, după deschiderea granițelor. Michel Castex era la venirea în România un ziarist profesionist cu o lungă experiență de corespondent din teatru de război. Dar așa cum recunoaște el în cartea publicată mai tîrziu, O minciună mare cît secolul, a fost tras pe sfoară de regizorii Diversiunii. În corespondențele sale el nu s-a îndoit o clipă de adevărul oficial că România nouă, revoluționară e luată cu asalt de Teroriștii lui Nicolae Ceaușescu. În carte el a explicat de ce n-a putut vedea decît ceea ce trebuia să vadă pentru a contribui la manipularea planetară. Venise în România cu o imagine deja formată despre atotputernicia lui Ceaușescu, despre Țara Căpcăunului, cum îi spune el. Și, prin urmare, la București deși ochiul de corespondent profesionist îl făcea să observe și lucruri care să-l ducă la întrebări, totuși imaginea preconcepută a fost mai tare.

Dar nu numai atît.
Dacă ar fi pus la îndoială o clipă Asaltul teroriștilor prezentați drept echipele morții ale lui Ceaușescu mai mult ca sigur nimeni nu l-ar fi crezut. Cum să fie vorba de o Diversiune? Cum să nu se confrunte Poporul care-l răsturnase pe Dictator cu brațele goale cu încercarea Criminalului de a reveni la putere călcînd pe cadavre?

Un lucru asemănător se întîmplă acum în legătură cu Afganistanul.
În lume, inclusiv în România, se știe despre ce fac talibanii mai întîi din declarațiile la televiziuni ale afganilor stabiliți deja în Europa. Și la noi, la televiziuni, intervin afgani care au reușit să plece din țara lor încă de pe vremea cînd acolo erau americanii, pentru a spune ceea ce le spun neamurile rămase acolo la telefon sau de cele mai multe ori ceea ce cred ei că li se întîmplă celor din Afganistan. Nu știu dacă aceasta e realitatea. Știu însă că mulți afgani din Europa au interesul să exagereze grozăviile la care sînt expuse neamurile din Afganistan pentru a le putea înlesni venirea legală în Europa.

În Afganistan sînt deja corespondenți profesioniști, inclusiv de la CNN. Cu toate acestea, relatările lor stau sub puterea unei imagini preconcepute:
Cea a talibanilor din 2001.

Redacțiile din toată lumea înghițeau în decembrie 1989 toate gogoșile transmise din România fără să le pună o clipă la îndoială. La fel se întîmplă și în aceste zile. La toate televiziunile sînt difuzate înregistrări primite pe Internet în care persoane – de regulă feminine – spun că nu pot ieși pe stradă, că talibanii le vînează luînd casă cu casă.

Nu știu cît de sincere sînt aceste apeluri. Nu știu cît de corectă e corespondența ziaristei de la CNN despre afganii curați la suflet care nu sînt lăsați de talibani să intre în aeroport. Și nu știu, deoarece e limpede că nu talibanii, ci americanii nu-i lasă: năvala pe pistă blochează zborurile avioanelor militare și face imposibilă verificarea minimă a celor care se urcă în avioane. Iar talibanii alcătuiesc un prim baraj împotriva năvalei la cererea americanilor. Din punctul lor de vedere – între noi fie vorba – poate să năvălească în aeroport tot Kabulul.

Știu însă, plecînd de la aceste relatări, de la ce difuzează redacțiile, de la articolele de presă, că în aceste zile se creează în Europa o formidabilă presiune psihologică pentru primirea legală de refugiați afgani. Europenii sînt marcați – spre deosebire de americani – de un sentiment de rușine. Statele care au avut trupe în Afganistan sau care au lucrat la ceea ce se numește construirea Afganistanului democratic s-au legat sentimental de cei cu care au lucrat.

Pe acest fond e limpede că imaginea despre ceea ce se întîmplă acum în Afganistan, corectă sau exagerată, va duce automat la confruntarea Europei cu o nouă Criză, adăugată celei provocate de Pandemie:
Cea a refugiaților afgani.

Din nenorocire, în ciuda vorbelor frumoase, statele din Vest nu sînt pregătite electoral să facă față unei repetări a dezastrului din urmă cu cîțiva ani:

  1. Germania și Franța sînt în campanie electorală. Partidele aflate la putere știu că în aceste condiții vor pierde în favoarea formațiunilor naționaliste.
  2. Țări precum Austria sînt deja excedate de imigranții ilegali afgani veniți în ultimii cinci ani deși Afganistanul s-a aflat pînă duminică sub ocupație americană.

E limpede în aceste condiții că Uniunea Europeană va impune țărilor din Est precum România găzduirea valului de refugiați. Și nu atît de imigranți, cît mai ales de refugiați legal.
România a anunțat prin vocea ministrului de Externe că „evaluează posibilitatea de a prelua personalul local afgan care a sprijinit autoritățile române în Afganistan și, temporar, personal care a sprijinit misiuni ale organizațiilor europene și euroatlantice”.

Declarația făcută după reuniunea extraordinară a miniștrilor de Externe din statele membre ale UE, face următoarea precizare:

„Noi am discutat în cadrul relaţiilor noastre inter-instituţionale, am discutat şi cu domnul preşedinte, despre posibilitatea preluării unui număr de personal afgan care a lucrat cu trupele române. O astfel de situaţie va fi analizată de la caz la caz, fiecare solicitare va fi procesată separat şi în cazul în care aceste persoane vor fi validate, vor trece procedurile de securitate care sunt absolut necesare în astfel de situaţii, vom putea să preluăm astfel de persoane”.

Citind această declarație rămîi stupefiat.
Ministerul de Externe, înțeleg că cu acceptul președintelui, concepe preluarea refugiaților ca un proces normal, care poate dura un an. Să nu-și dea seama Bogdan Aurescu de uriașa presiune asupra României de a primi cît mai repede refugiați în chip legal?
Din cîte se poate constata România abordează uriașa problemă a refugiaților doar la nivelul ministerului de Externe.

În toate țările UE șefii de stat sau premierii au ieșit pînă acum în public de mai multe ori pentru a prezenta Poporului punctul de vedere oficial despre ce se întîmplă în Afganistan.
De la cucerirea Kabulului au trecut deja patru zile.
În toată această perioadă în alte țări s-au pronunțat public nu numai președinții și premierii, dar și liderii de partide.
România a fost una dintre prezențele cele mai harnice în Afganistan. Nu era normal ca românii să afle ce cred despre întîmplările din Afganistan Marcel Ciolacu, liderul PSD, Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USRPLUS, Ludovic Orban, liderul PNL?

România se va confrunta inevitabil cu gestionarea crizei refugiaților.
N-ar fi normal ca despre asta să se fi pronunțat pînă acum președintele, premierul, liderii partidelor de Guvernămînt?

E o întrebare izvorînd dintr-un adevăr:
Gestionarea refugiaților nu poate fi făcută eficient fără acceptul Poporului român.

Dacă România va fi obligată să primească rapid mii de refugiați, cărora trebuie să le asigure condiții de trai și muncă, fără ca românii să fie convinși, putem asista la un val de antipatie față de ei.
Deja AUR exploatează asta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Criza refugiaților afgani se apropie cu iuțeală. În România e tratată însă ca o problemă minoră”

  • Bun gasit Maestre Ion Cristoiu ! Era de așteptat ca tara noastră sa fie pregătită de primirea refugiaților afgani, doar ca lucrurile nu stau tocmai așa, pentru ca nici nu cred ca au fost calculate riscurile pe care și le asuma Romania in cazul primirii acestora . Din moment ce in urma instalării pandemiei si – au pierdut tot mai multi frați de-ai noștri locurile de muncă fara posibilitatea de a-și găsi altele , nu știu cum ar putea statul nostru sa le asigure refugiaților afgani condiții de muncă și de trai aici la noi. Un articol, dar și o emisiune foarte interesanta realizata pe această tema, Maestre Ion Cristoiu, pentru care va mulțumim mult !

  • Domnule Cristoiu,in cazul in care nu ati vazut filmul „Conspiracy”,vi-l recomand.E facut in 2001 cu kenneth branagh si stanley tucci.Pariez ca veti gasi niste analogii fantastice intre subiectul prezentat in film si ce se intimpla azi.
    Am vazut pelteaua lunga publicata…va multumesc…da’ de ce a durat atit de mult?

  • Gasesc interesant urmatorul aspect: de cite ori scriu ceva,dureaza enorm pina imi apare acel comentariu.De ce?Pt ca-i prea lung?sau „serviciu'” e pe faza?Nu exista comentariu necitit de ala de”serviciu”,dar daca comentariile astea trec prim diverse „filtre”,ce sa inteleg?Ca „filtru” da liber si la jurnalist ce sa scrie,cind sa scrie,cum sa scrie?Ca tot va plingeati ca presa nu mai e „libera”.deci am zis ceva acolo care a ridicat sprincenele cuiva?Urmeaza poate,ca vreun jurnalist sa scrie pe ideile alea din comentariul care nu mi s-a publicat?Sau s-au „sesizat”serviciile ca vad, de ceva timp, parcati diversi ciudati,drept in fata casei…si nu,n-am luat-o razna,se pare ca aia cu adevarat razna n-au altceva mai bun de facut si mai sint si platiti sa fie „razna”…

  • Eu zic asa: la ora asta sistemul politic clasic nu se mai sustine iar lumea e condusa de marile corporatii. Talibanii astia noi daca n-au pus botul inca la vreo combinatie cu marile corporatii, o vor face in curand. Si apoi vom vedea in Afganistan ce n-a vazut Parisu’. Adica Afganistanul va fi impartit intre cei cativa „talibani” unsi cu alifiile corporatiilor care ele la randul lor vor extrage tot ce e nevoie din tarisoara, iar saracimea, ca sa nu-si ia campii, va vedea ce vede peste tot in lume si anume circ in culori cat mai vii. Aia cu sharia va fi doar asa de vrajeala. Corporatiile au invins unde armele au luat na-na. Vom trai si vom vedea!
    PS Arabia Saudita se modernizeaza. De ce ar ramane talibanii mai prejos?

  • Eu cred ca refugiații afgani care au lucrat cu trupele romane ar trebui găzduiți pe spezele (personale) ale militarilor care au fost plătiți sa lupte in Afganistan. In felul asta, pot și ei sa întoarcă societății un bine care li s-a făcut, fiindcă de aparat țara … mai încet. Cat despre afgani, ei vor pleca din țara imediat ce vor fi fost „procesați”, asigurați cu acte și vaccinați. Unde? Ghici!

  • Asa zisa ocupatie a afganistanului de catre o mina de indivizi,nu ar fi fost posibila fara o intelegere prealabila intre anumite parti,inclusiv „mina” de asa zisi „ocupanti”.Dreptatea e doar pe hirtie,sau de-a lungul istoriei cind tara e condusa de o mina de fier care stie ce vrea si cum sa tina friiele pe o directie favorabila tarii lui.Daca aia care au fost numiti, prima oara in istoria omenirii,regi,au fost practic alesi de catre tribul ala in care traiau si pe care au reusit sa-l salveze de ceva rau,sau aveau putere fizica sa faca fata luptelor serioase,sau sa vineze,sau sa stie sa faca capcane s.a.m.d.,in timp toata tarasenia asta a degenerat si puterea a inceput sa fie transisa in familie,chiar daca fiul vreunui rege deosebit,nu-i ajungea lu’ tatsu nici pina la talpa sandalelor sau shlapilor purtati pe vremea aia.De aici incep probleme,unii dintre asa zisii regi au inceput sa se inmulteasca intre ei,mama cu fiu,tata cu fiica,frate cu sora,si”specia conducatoare” a inceput sa o ia in jos,asa au aparut,din popor,sau dintre cei mai instariti dar care stateau inca bine d.p.d.v. genetic,au aparut pe ici,pe colo,alti conducatori si-n timp cam fiecare si-a dorit puterea si sa-si stabileasca clar zona de influenta.Ce vedem azi,nu-i diferit de ce-am descris sumar mai sus.Doar ca azi,oportunistii zilei nu se mai lupta cu cite o leuca facuta din lemn solid,sau cu paloshu’,azi se lupta in relatii,care-l stie pe care,care -si plaseaza mai bine lipitorile de care sa se foloseasca cind are nevoie.Chestia cu votatu’liber si cinstit e o prostie de zile mari,o poveste de groaza care practic lasa monstrii si degenerati mintal sa puna mina pe putere.Uite la sectorul 1 unde cica a cistigat o straina.Indiferent citi au votat-o pe dementa aia,inclusiv dvs domnule Cristoiu,nu putea sa cistige,romanul poate voteaza o data un strain(herr ciolhanis),sustine o data alt strain(cacarafat),da’ nu repeta greseala si-a treia oara,nu cred nici fractiune de secunda ca nebuna,tzarancoaia aia de frantzuzoaica a fost votata de catre cetateni asa incit sa cistige,n-am crezut cind s-au dat cifrele si uite acum cu circul cu renumaratu’voturilor,ce-am simtit e ce-a fost real,plus ca nu ma bazez strict pe ce simt,iau in consideratie multe aspecte care tin de mentalitatea noastra a romanilor,de propaganda facuta la Tv mai ales,si citeva alte elemente pe care n-am sa le spun aici.Deci coana n-a cistigat alegerile in sectorul 1,cum nici herr ciolhanis n-a fost ales, prima oara, de catre romani. Aia a fost o mascarada de zile mari intretinuta de idioti de la”brusel”,tante anjelic si citiva nenorociti si nenorocite de romani care s-au aciuat pe la”bruselu’asa imputit si care nu numai ca nu ne fac cinste,sint prosti de pute tzarina sub ei,da’ sint si vinduti pina-n maduva oaselor.Azi ajung in functii numai aia care nu-s buni la nimic,dar au o ambitie si-o dorinta de a face orice,inclusiv de a distruge tot in jurul si-n drumul lor ca sa fie ei deasupta.Noi,romanii,nu am ales,nu am votat niciodata pe ala care a iesit „votat”,niciodata,circareala cu campania electorala si alegerile propriu zise sint acoperire pt banii cheltuiti aiurea si care bani ajung si-n buzunarele jmecherilor.Asa si cu afganistanu’ cucerit in 10 zile,ma sa fie,se arunca-n aer 20 de ani si intra victoriosi in 10 zile!!!!Lumea se spune ca nu-i vrea,dar ei intra oricum victoriosi cu bazuca si akmu’sub brat si promit ca o sa respecte drepturile femeilor conform sharia…uauuuu cite cuvinte inselatoare doar intr-o singura propozitie.A explicat vreun jurnalist care-s drepturile femeilor sub sharia?Nu toti jurnalistii evita subiectul.Care-s drepturile barbatilor? Deci armata aia care a fost antrenata si dotata timp de 20 de ani,(ba chiar si-ai nostri nauci au trimis rupe acolo sa antreneze si sa se antreneze cica),unde e?Citi soldati avea armata asta a lor de nici nu se mai aude ceva de ea.Deci cine-i vrea pe noii cuceritori?Acum 20 de ani reprezentau un pericol se zice,azi nu mai prezinta nici un pericol,gata ne-am suparat ca nu vreti sa luptati pt voi,ne luam jucarelele si plecam acasa?Serios?Ce circ mai e si asta si cum e posibil ca-n anul 2021 sa se ajunga ca fiecare tara de pe planeta asta sa-si foloseasca propria populatie ca sa-si justifice diversele nelegiuiri si minciuni?Ce se intimpla de fapt?Am spus de multe ori si voi repeta.Pe mine ma doare de ce-i la mine acasa,adica ma doare de Romania,care trebuia sa stea neutra si sa nu se amestece in taritele altora.Daca nea Nicu a fost asa rau pt Romania,de ce planuri si idei de pe vremea lui sint luate de cam toti,rusi si amerolaci si chinezi si sint fie puse in aplicare,fie se incearca?daca erau idei proaste nu-i mai futea grija pe vestici ca ne oprea nea Nicu,cica,apa calda si lumina.Ca alta treaba n-avea decit sa umble din termoficare in termoficare si sa ne urmareasca programu’ de spalat.Problemele de dinainte de’89 sint nimic fata de crizele de azi prin care trec milioane de familii de romani,saracia si analfabetismul,disperarea multora n-au fost niciodata la cote mai ridicate decit sint azi.Noi nu mai decidem pt noi,asa zisii alesi au probleme serioase de etica in primul rind.In campania electorala promit orice,sufera,pozeaza,se dau in spectacol si-n barci,cum se vad cu sacii in caruta,toti sufera de amnezie,plus isi uita rolul pe care ar trebui sa-l joace.In primul rind ei uita cine le e stapinul.Stapinul e poporul care cica te-a ales.Dar ei ce fac?Se uita la brusel si alti „strainezi” cum te-ai uita la stapin,iar la popor se uita ca la o adunatura de idioti,sclavi si atit.Deci cine le e in situatia asta stapinul?Cine i-a ales de fapt?Daca poporul ar fi ala care a ales,apai „alesii”s-ar comporta altfel,ar fi atenti la actiunile lor,daca nu din respect pt alegator,macar cu gindul ca ala care te-a ales,tot ala te poate da jos iar la alegerile urmatoare te-ai lins pe bot de voturi.Ei sint atenti doar la”brusel”si straini,deci de aia le e frica sa nu-i puna jos la alegerile urmatoare.Daca-i asa,intreb:mai e valabil articolul 1 din Constitutia Romaniei? As vrea sa stiu daca atunci cind am intrat in UE,s-a pus, exista vreo clauza de iesire pt Romania din troaca asta?daca da ce contine clauza aia?Daca nu,de ce nu exista?Cine-s exact aia care au lucrat la asa zisa aderare la UE si unde-s ei azi?Daca e sa ma lungesc la vorba,o sa ajung la aceeasi concluzie pe care mi-am format-o de decenii si anume; lumea e condusa de oligfreni si geriatrici cu probleme de comportament.Lumea e condusa de aia care au bani, este gresit sa ai miliardele planetei in miinile unor indivizi care-si imagineaza ca au dreptul sa faca orice doar pt ca au bani.E gresit sa ai un sistem de asa natura in care statul isi imagineaza ca aducind investitoti,prosperi,iar el statul isi inchide pe capete fabricile,uzinele,minele etc unde lucrau milioane de romani.Statul isi imagineaza ca aducind asa zisii invetsitoti,atunci vor incasa doar taxele si cu asta, basta,ce frumos arata pe hirtie cistigurile din taxe,plus nu-ti iei nicio responsabilitate de a construi.Investitorii aia sint fie cei care detin miliardele planetei,sau oportinisti incapabili de a constri ceva durabil pe termen lung.Deci statul ar face bine sa ia friiele si sa inceapa sa construiasca pt poporul pe care-l reprezinta si PRIN LEGI DURE,sa elimine posibilitatea ca o mina de oameni sa detina sume imense pe care le folosesc aiurea oricum.De ce oare s-a facut la noi nationalizare imediat dupa razboi?Motivele de atunci nu sint noi azi,dar nimeni nu le prezinta corect sau nu le prezinta deloc.A avea citiva care sa detina pamintul unei tari,fabricile etc,inseamna SCALVIE pt restul populatiei, adica un ev mediu al unui secol pe care-l vedem ca fiind cel mai dezvoltat vreodata in istoria omenirii…serios?Ma uit cu amuzament intr-un fel,dar cu multa tristete,la felul cum prezinta unii asa zisa evolutie a afganistanezilor pe ultimii 20 de ani.Ce spun jurnalistii?Ca-n ultimii 20 de ani femeile s-au dezobisnuit de burka,daca acu’20 de ani aveau doar un post de radio unde ascultau cintece religioase si slujme,azi au nu stiu cite la care asculta muzica si stiri(????ce stiri,ale cui????),au magazine unde cumpara nu stiu cite si ce, vad filme,piese de teatru…foarte frumos,super,n-am cuvinte,in 20 de ani au facut „minuni”,”civilizatia” a fost introdusa si instaurata…da’ na-m auzit un jurnalist sa numeasca vreo fabrica sau uzina construita,n-am auzit unu’ sa spuna ce produce afganistanu exact,ce import,ce export face si cu cine,pt ca astea tin de relatiile diplomatice si economice intre ei si restul lumii,nu-s secrete,si cu toate astea nu auzi nici pis de asa ceva,auzi de lucrurile foarte importante cum ar fi burka si magazinele care nu mi-e clar daca in afara de rochii de mireasa mai vind si altceva…Da’sint elemente comune de prezentare a situatiei intre ce-a fost la noi in’89 si ce se intimpla azi in afganistan,dar asat imi arata ca si noi eram considerati un fel de primitivi,barbari care vorbeam,daca aveam chef, prin onomatopee si ieaseam cu bita la inaintare ca altceva n-aveam,eram saraci…Deci cine face de fapt aceste „aranjamente” si prezentari in ziare,TV,radio?Adevarati profesionisti cu o intelegere a realitatii din zona de unde comunica diverse?Sau e un scenariu prestabilit, un fel de „Wag the dog”, ca altceva oricum nu mai conteaza,vietile oamenilor,viitorul copiilor,astea nu-s de importanta imediata,imaginea e ce conteaza,cui ii asa de realitate sau de ce vor oamenii cu adevarat.Nu recitesc ce-am scris,m-am intrerupt de mai multe ori,dar sper ca ideile sa aiba sens si o oarecare coerenta.Repet,pe mine ma doare de tara mea,Romania,care ar trebui sa aiba relatii economice si diplomatice cu orice alta tara de pe Pamint care vrea asa ceva, si care e in stare sa stea in banca ei sa nu vina peste noi cu pretentii absurde.Romania ar trebui sa invete definitia si sensul cuvintului”NEUTRU” si sa nu mai dea apa la moara la strainii care vor posturi in administratia tarii.Acolo sa fie romani educati si cu experienta acumulata in tara si de ce nu,acumulata si din tara/tarile pe unde a lucrat.In plus stiti ceva?Nationalizarea ar ajuta,scoala ca inainte de’89 ar fi incomparabil mai eficienta si serioasa decit ce-i azi,locuri de munca asa cum aveam iar azi s-a ales prafu’ de ele,un plan de pensie ca cel de dinainte de ’89 e de dorit,in plus toate cutrele astea analfabete si piloase as vrea sa le vad in fata unui tribunal de specialitate care sa fie in stare sa le evalueze munca si asa zisele realizari.Aia e.

  • Noi avem mii de ghetouri cu sinistrati, cu oameni care si-au pierdut rostul si casele IN VREME DE PACE SI DEZVOLTARE CATU-MATU, care isi spala rufele la rau, care gatesc la pirostrii, ce va tot dati cu fundul de gard ca tebuie sa ajutam pe afgani?! Pai, ei vor in Germania, Franta, SUA, Marea Britanie,Luxemburg, Monte Carlo, nu in tara asta care fura pensiile batranilor si alocatiile copiilor! Guwernul roman jefuieste si propria populatie si scoate banii din tara!

  • Îmi pare că „cine trebuie” nu dă doi bani pe ce crede poporul român. Poporul român a demonstrat de-a lungul istoriei că poate îndura foarte multe pentru foarte puțin. E programat genetic să supraviețuiască nu să trăiască. În vremurile astea majoritatea oamenilor ignoră aproape tot ce nu-i afectează direct cu condiția să le fie lor bine. Sigur, „binele” variază și se traduce diferit de la individ la individ. Multă lume, puțini oameni. Să ne ferească Dumnezeu de cât ar putea îndura acest popor fără să crâcnească! În rest, totul o să fie bine! Așa ziceau mai demult niște oameni care ședeau pe balcoane și aplaudau ivirea unei minunate lumi noi.

  • 1. asta cu refugiatii,2. mai vedem. Eu cred ca cine o avut de venit, s o pornit pe drum deja. Acuma ii mai greu de prins un avion..

    2. Orban primeste ce merita. Nu l plang deloc. O fost presedinte de partid mult timp, avea vreme sa faca lucruri din pozitia in care se afla. O scos temele astea in discutie, numai acum cand era clar c o pierdut partida. Foarte bine, sa ne spuna tot ce stie, asa aflam si noi detaliile..
    Sunt o haita de lupi, care atunci cand o cere interesu’ , sfasie pe cate unul. nici o lacrima!
    In plus se paruiesc, asta i f bine. Aflam cine sunt cu adevarat. Iara vor cauta, nu peste multa vreme, un Solojan, un Stoica care sa i treaca pragul electoral.
    Sper sa nu mai fie atatia nauci, care nu se stie din ce motive ii voteaza pe astia..

  • Traim vremuri tulburi in Romania, nimeni nu risca o declaratie inainte de eveniment , uneori nici in timpul evenimentului , abia dupa ce s-a produs un fapt ies multi neaveniti la inaintare sa-si dea cu parerea . Covid-ul e o amenintare mult mai puternica si mai probabila si nimeni nu ia masuri in plus . Poporul e de vina pentru raspandirea virusului.

    De unde sa ai asteptari ? Presedintele gandeste prea lent, premierul are incurcaturi carora nu le mai da de capat , presedintele PNL e cu un picior in afara istoriei , opozitia doarme pe ea pana in 2024 , la tv niste analisti isi dau cu parerea despre orice , presa aproape ca nu mai exista … romanii cu bani sunt in vacanta , iar cei ramasi acasa sunt ingroziti de asaltul facturilor majorate …

  • Nu cred ca vor ramane in Romania chiar daca ar fi primiti; vor pleca catre Occident unde avantajele financiare vor fi pe masura.

  • mai nimic nu se mai rezolva ‘dupa’, pe vremurile astea.
    ori le rezolvi inainte ca ele sa apara, ori nu le mai rezolvi…cam deloc:))

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Pai „nobilii” care conduc Romania au cerut vreodata acceptul poporului in deciziile pe care le iau? Imprumuturile colosale pe care le acceseaza guvernul Catu’ le-a aprobat Poporul in prealabil printr-un referendum? Poporu’ n-are nici o treaba cu deciziile „Statului”.

    Din cate inteleg, in anu’ de gratie 2021 luna august, 75.000 de oameni inarmati au pus stapanire pe 38.000.000 de oameni cu pamanturile lor cu tot!… in doar 10 zile!… iar astia 75.000 spun despre ei ca sunt Emiratul Islamic din Afganistan, adica fix „Statul bla bla bal… al Afganistanului”…pe care deocamdata USA nu l-a recunoscut ca stat, dar o va face curand, iar dupa ce STATUL asta cu denumire pompoasa va avea presedinte, guvern etc si va fi recunoscut de celelalte „state”, credeti ca aia 75.000 care au „nascut” STATUL asta faimos o sa-i mai intrebe vreodata pe aia 38.000.000 de amarati ceva? Sa fim seriosi, circu’ cu alegerile si voturile nu-l mai cred nici macar americanii. Cam asta-i situatia peste tot in lume. Acolo unde exista un STAT, e vorba de o mana de oameni care detin arme si care-si spun „STATUL” si ei conduc gloata cum vor muschii lor. Iar mass-media, justitia, armata, politia, guvernu, presedintele etc. sunt doar marionetele din slujba lor. Asa ca intrebarea este nu ce vrea Poporul, ci ce vrea gasca numita „Noi suntem Statul”?… 🙂

  • La Mutti Merkel si la Macron,o sa vrea toti.Si vor ajunge baietii ca sunt determinati.

  • Ca or sta aia in Romania,tot spre Vest se vor duce.Si dracu i va opri.Iar la faza cu Talibanii se zvoneste ca treaba din Afghanistan(Retragerea Bideriana),in anumite medii se vorbeste de o noua Ialta Americano Chineza,adica asta primavara amerlocii si chinezoii ar fi convenit la o reimpartire a lumii,iar Retragerea Bideriana si talibaneala(talibanii sunt sustinuti de Pakistan,iar intre China si Pakistan ar fi o veche amicitie,China fiind un avocat puternic al Pakistanului in problema Kasmirului,Pakistanul avand si un rol de a tine in sah India,o mare rivala asiatica a Chinei) ar face parte din intelegere.Doar timpul ne va spune.Complicate caile politicii globale.Oricum morala este:”Nu va bazati pe Americani,cu Americanii este un singur lucru sigur si anume ,la interes te tranzactioneaza fara mila”.Uitati de”democratic values,de values” in general si de alte bull shituri,astea s vorbe pentru cretini,pentru oligofreni,desi nici aia nu mai cred in Visul American(Marea Bashina Americana in Nasul Prostilor).America tranzactioneaza tot,chiar si pe ea insasi daca ia un pret bun(se vinde si pe ea insasi la chinezi daca s ar intelege la pret).America vinde si pe ma sa,constitutia ei,si progeniturile la un pret bun.Atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *