Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cu 85 de decese în accidente de circulație la 1 milion de locuitori, România are cea mai ridicată rată a mortalității din UE

România, țara în care doar morții sunt vinovați! Țara noastră a înregistrat anul trecut 85 decese din accidente de circulație la 1 milion de locuitori, cea mai ridicată rată a mortalității din UE, valoare dublă față de media europeană. De la tribuna Senatului, le-am solicitat ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode și celui al Transporturilor și infrastructurii, Cătălin Drulă, în aprilie, să prezinte strategia și măsurile pe care le-au luat sau au de gând să le ia pentru creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente.
Transparența totală USR-PLUS a fost doar o manipulare, aruncată în campanie, așa că ministrul Drulă a ignorat solicitarea.
Doar ministrul de Interne a răspuns, ca obligație legală a miniștrilor de a furniza Parlamentului orice informații solicită.
Din păcate, nimic concret, nici măcar o măsură, chiar și una prezentată simplu, cu un responsabil și un termen de aplicare.
Un răspuns cu pasaje copiate din legislație, limbă de lemn și angajamente demagogice: “reducerea numărului de accidente și a consecințelor acestora (n.n pierderea unei vieți este o tragedie, dar este așa de simplu să o depersonalizezi numind-o consecință) este o prioritate.
Mai este un paragraf în răspunsul Ministerului de Interne care sintetizează, de fapt, interesul și implicarea instituțiilor responsabile pentru protejarea vieții cetățenilor care circulă pe drumurile României: Astfel, în luna mai 2021, Ministerul de Interne anunță senin că participă, împreună cu alte instituții, la elaborarea unei noi Strategii de Siguranță Rutieră 2021-2030 (!!!) dar așteaptă întâi finalizarea cadrului de referință al Uniunii Europene pentru siguranța rutieră.
Domnilor guvernanți “de dreapta”, suntem aproape in august 2021! Când veți finaliza această Strategie? Și când o veți aplica?
În timp ce guvernanții nu acționează, în fiecare zi, presa prezintă accidente foarte grave, cu numeroase victime, cu multe autovehicule implicate.
Avem chiar și o modă nou, încălcarea flagrantă oricăror reguli de circulație dar și de bun simt, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când NU UNUL, CI ZECI de autovehicule au circulat pe CONTRASENS ȘI PE BANDA DE URGENȚĂ PE AUTOSTRADA SOARELUI.
PUTETI CITI SOLICITAREA MEA CÂT ȘI RĂSPUNSUL MINISTERULUI DE INTERNE AICI
r 28 04 firea 319 b.PDF (senat.ro) (Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cu 85 de decese în accidente de circulație la 1 milion de locuitori, România are cea mai ridicată rată a mortalității din UE”

  • Stati calmi. Stiti de ce se vrea cu orice chip inlocuirea masinilor clasice cu cele electrice? Pai fiindca vor fi mai putine masini pe strada (pret mare) si apoi masinile electrice pot fi strunite prin internet de la un birou obscur. Si nici nu mai poti depasi viteza legala daramite sa fugi de politie (deliciul americanilor). Apasa Garcea pe un buton si taraba se opreste cu tine in mijlocu strazii, chiar te aduce singura la politie in parcare. Deci nu vor mai fi accidente dar nici placerea de a conduce. Nu mai zic ca va veni ziua cand Garcea va umbla cu letconu prin cipu implantat in tartacuta si omul robot va deveni deosebit de „cuminte”.

  • Oare nimeni nu realizează ca SINGURA cauza a celor mai multe accidente este NERESPECTAREA prevederilor legii circulației și SINGURA vinovata este Politia Romana care NU VEDE și NU SANCTIONEAZA!!!
    Eu petrec zilnic cam o ora în trafic, timp în care vad zeci de încălcări ale legii(opriri, parcări, depasiri în zone unde acestea sunt interzise, tăierea liniei continue, treceri „pe rosu” la fiecare semafor, viteza cât cuprinde, etc.
    Unde este Politia????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *