Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cu cât avem mai multe ordonanțe militare, cu atât mai mult se dezvăluie corupția și incompetența guvernanților

În vreo 22 de zile, Ministerul Afacerilor Interne a emis nu mai puțin de 8 texte juridice care au mai multe pagini decât noul cod administrativ. Asta înseamnă că Marcel „Patriotul” Vela a cioplit în Word, la fiecare 2 sau 3 zile, câte o ordonanță militară. Comportamentul de scrib faraonic ridică niște suspiciuni cel puțin de incompetență, dacă nu și de necinste.

Lipsa de competență este clară atunci când prevederile unei ordonanțe sunt explicate printr-o altă ordonanță. Pe de altă parte, eu, unul, apreciez că numărul suspect (să nu zic ridicol) de mare al ordonanțelor militare denotă ori un record absolut de eficiență (ceea ce nu este cazul) ori altceva.

Oricât ar fi de capabili funcționarii, care și-au asumat public conținutul acestor ordonanțe, este puțin probabil să le fi scris doar ei în totalitate, pentru că, în primul rând, nu ai timp fizic să redactezi atâtea texte juridice de pe o zi pe alta. Ceea ce înseamnă că altcineva, în funcție de interesele economice avute, mai trimite câte o ordonanță  Ministrului Vela să o citească plin de emfază, la tv., de parcă recită Codul lui Hammurabi.

Aici trebuie să fac o paranteză și să-i transmitem Ministrului de Interne un mesaj simplu.

Am priceput, domnule Marcel Vela, că sunteți o persoană foarte importantă, dar totuși trebuie să vă opriți, pentru că faceți foarte mult rău locuitorilor acestei țări. Sentimentul de putere pe care îl încercați în această perioadă s-a transmis ca o molimă, chiar mai rapid decât coronavirusul, la nivelul tuturor polițiștilor.

Acești angajați ai statului au început să se creadă niște Dumnezei, în uniformă, pentru că au primit de la dumneavoastră puterea de a-și bate joc de oameni. Mizeria declarațiilor pe propria răspundere o dovedește cu prisosință, pentru că reprezintă mijlocul prin care polițiștii abuzează poporul ăsta chinuit de vremuri și de vătafi precum dumneavoastră, d-le Vela.

De ajuns, eliminați aceste declarații stupide care au rostul de a fura banii românilor, prin abuzuri groaznice!

Apropo, ce se întâmplă cu zecile de milioane de lei provenite din amenzi? Cumpără cineva echipamente medicale din acești bani, chiar și de la firmele colegilor de partid, sau sunt folosiți pentru achiziția de autoturisme și băuturi de lux pentru membrii Guvernului?

Acum, pe de altă parte, ordonanțele militare justifică aparent necesitatea instituirii stării de urgență. Adică, vezi, Doamne, aveam nevoie de instituirea unor măsuri de restrângere a drepturilor și libertăților cetățenești pentru binele nostru, pentru că noi, oamenii obișnuiți, nu suntem capabili să avem grija de noi înșine și pentru că nu ne-am fi gândit niciodată la ceea ce se poate întâmpla. De aceea, Competentul Vela printează topuri de legi să ne salveze de fantomele din biroul lui Nicolae Ceaușescu.

În fapt, se poate înțelege că această măsură a fost dată pentru protejarea Sistemului și nu a cetățenilor. Spaima politrucilor este că românii s-ar putea revolta împotriva lor dacă ar vedea spitalele pline de morți. Așa că poporul trebuie să fie convins să stea de bunăvoie în casă și, în același timp, să creadă că doar cei care nu respectă regulile sunt responsabili pentru evoluția pandemiei.

Situația aceasta dovedește că românii nu sunt liberi, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că statul își asumă responsabilitatea să gândească în locul nostru. Noi suntem mult prea proști să ne protejăm singuri de virus, drept urmare statul ne tratează ca pe niște maimuțe. De fapt, politrucii nu sunt vinovați de nimic. Din birourile apărate de mitraliere, alaiul de boieri emit, fără număr, dispoziții să fie respectate de norod. Atât știu ei să facă: să dea ordine precum vătafii din evul mediu.

Generalul-maior în rezervă Ionel Paul Oprea este un specialist al ordinelor date medicilor din Suceava, dar mă întreb de câte ori a vizitat bolnavii din saloanele spitalului?

Aici trebuie să aduc aminte faptul că, după cum s-a dovedit de nenumărate ori în practică, securiștii noștri, pe modelul birocraților de la  Bruxelles, sunt capabili să rezolve doar crizele artificiale dintr-un singur motiv: tot ei sunt cei care le declanșează. Însă, atunci când vine vorba de probleme reale liderii de carton nu știu pe unde să mai scoată cămașa. Acești conducători nu sunt autentici și nu răspund în fața poporului, în niciun fel, cu atât mai puțin în timpul stării de urgență.

Prelungirea stării de urgență reprezintă un dezastru pentru toată lumea, în timp ce ordonanțele militare sunt date să o justifice birocratic. Cu cât sunt mai multe ordonanțe, cu atât mai mult suntem dispuși să acceptăm această situație ca fiind necesară pentru binele nostru.

Suntem oameni și nu maimuțe. Avem dreptul să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, guvernanții să asigure spitalelor echipamente medicale, fiecare să facă ce trebuie, iar dacă va fi să murim, păi, să murim ca oameni liberi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cu cât avem mai multe ordonanțe militare, cu atât mai mult se dezvăluie corupția și incompetența guvernanților”

  • Cel mai important atac asupra cetatenilor romani – scoaterea armatei in centrul capitalei tarii cu echipament de lupta. Acesta demonstrata de forta nu trebuie uitata. Rusine pentru un ministru care nu este civil care a ordonat ca armata sa iasa impotriva populatiei pasnice. Un general de onoare s-a impuscat o

    • Colosal , articolul D-voastra. Ati descris gandurile si simtirile celor mai multi dintre romani. Nu zic de toti romanii, pentru ca se spune prin sondaje ca inca la ora asta, ar exista 85% care l-ar mai vota pentru cinci ani pe Iohanis, deci nu pot generaliza. Ceea ce se intampla poporului roman este o mare rusine dar ma doare, caci imi amintesc ca Starea de urgenta a fost ceruta de multi oameni. Sa fi fost acestia doar „romanii mei”?
      Iohanis ,Sparanghel Voda isi umfla pieptul, mandru de a citi toate mizeriile pe care un cineva, sadic, cel putin , i le-a scris si el le vrea o demonstratie de grija pentru poporul bou, care nu stie sa se fereasca de boli decat daca el, felcerul tarii le spune cum sa se spele pe maini. Iohanis pe de o parte si Vela pe de alta , savureaza din plin puterea pe care le-o da Starea de urgenta. Cand, daca nu acum, ar putea sa se produca in fata intregului norod, ca salvatori ai sai? Ce naivi putem sa fim… Sa ne imaginam ca astfel de
      specimene vor mai mult decat noi insine, binele nostru propriu…Dar asta e. Tacem si inghitim. De explodatul mamaligii , nici vorba. Ne place sado-masochismul. cu cat mai urate urmele biciului pe spinare, cu atat suntem mai docili. Uraaaaa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *