Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cu un alt premier decît președintele PNL vom asista din nou la Schizofrenia de pe vremea lui Liviu Dragnea

Mediafax mi-a solicitat un interviu despre situația social- politică de după alegerile din 6 decembrie 2020.
Din acest interviu, potrivit unei tradiții, Agenția a realizat trei articole, publicate pe site-ul Mediafax.
Le reproduc mai jos, convins că sînt cititori ai cristoiublog.ro care n-au urmărit depeșele Mediafax și în consecință n-au luat cunoștință de opiniile mele despre telenovela formării noului Guvern.


Ion Cristoiu, despre gestionarea pandemiei de un guvern interimar: Va fi un dezastru, dacă nu chiar o tragedie națională

Publicistul Ion Cristoiu avertizează că, prin demisia lui Ludovic Orban și numirea lui Nicolae Ciucă premier interimar, administrarea pandemiei va fi catastrofală, deoarece prin trecerea de la un guvern cu puteri depline la un guvern interimar puterea de decizie va fi limitată și ar putea duce la acte de insubordonare în sânul Executivului.

Ion Cristoiu spune că Ludovic Orban trebuia să demisioneze din fruntea PNL, nu a Guvernului, considerând că gestul fostului premier este iresponsabil în contextul pandemiei.

„Va fi un dezastru din mai multe motive. Chiar dezastru, dacă nu chiar o tragedie națională. 1. Transformarea unui guvern plin, cu dreptul de a da ordonanțe de urgență și care funcționa ca mașinărie, chiar dacă avea probleme, în plină Criză Sanitară, a fost un gest de iresponsabilitate, cum vreți, politică, națională, statală. Dl. Ludovic Orban trebuia să demisioneze, dacă era vorba de o asumare a eșecului, din funcția de președinte al PNL și, eventual, să-și fi dat demisia în bloc, câțiva lideri, și de la București, din funcțiile de partid. În momentul în care el a demisionat, dezastrul înseamnă: 1. Nu numai că e guvern interimar, care se poate lungi, oricât s-ar da peste cap Klaus Iohannis să încropească el un guvern, totuși durează. Cu noul Parlament, sunt probleme. Până când se validează mandatele, apar contestații, nu s-a terminat numărătoarea. În al doilea rând, pandemia este al treilea război, ești în plin război. Trebuie să fii iresponsabil să schimbi generalul care conduce, nu ai cum. Pentru că plecarea lui Ludovic Orban nu înseamnă numai transformarea guvernului plin în interimar, înseamnă că nu mai funcționează mașinăria”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu afirmă că demisia lui Orban a dus la destabilizarea raporturilor de putere și ne-am putea trezi cu miniștrii care-i contestă autoritatea premierului interimar Nicolae Ciucă.

„Totuși, în Guvernul Orban erau stabilite niște raporturi de putere după 12 luni de guvernare. Ciucă este un pilot care trebuie să mai colaboreze cu vreo 10, nu știe manetele. Totuși, este ministrul Apărării, nu are relații de autoritate asupra altora, chiar dacă l-a învestit. Și în aceste condiții avem o problemă. Administrarea pandemiei va fi catastrofală pentru că tocmai în acest moment, după alegeri, era nevoie de păstrarea Guvernului din două motive: 1.Nu ai voie să transformi în guvern interimar pentru că ai nevoie de ordonanțe de urgență și 2. Mașinăria Ludovic Orban s-a destabilizat acum, aducând un premier care, până când va pune el mâna pe manete, ne-a luat dracu. Vine un nou om. Dacă până acum ceilalți miniștri ascultau de Ludovic Orban, sunt aproape sigur că unii din ei spun «da de ce să ascult eu de Ciucă, cine-i Ciucă ăsta?» E vorba de relații de putere. Totuși, este o iresponsabilitate. Acum, în plină pandemie să faci o criză guvernamentală, adică dublezi criza produsă de alegeri, care a făcut ca oamenii să nu se mai ocupe de administrarea pandemiei, acum tu aduci o criză guvernamentală, pe care o creezi tu”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că există două diversiuni menite să abată atenția opiniei publice de la eșecul președintelui Iohannis la alegerile parlamentare de duminică, după ce a preluat rolul de șef al PNL și a condus campania electorală a liberalilor.

„Două diversiuni sunt la ora actuală în presa militarizată: concentrarea pe AUR, care este o prostie, și concentrarea pe aceste demisii guvernamentale și nu mai discută nimeni eșecul lui Klaus Iohannis, dacă ați observat. Dar viața nu poate fi păcălită, poate că lumea nu e atentă, dar eșecul e eșec. Este ca și discuția despre AUR. Scriu toți acum că e așa, că e cutare, dar ei sunt în Parlament. Avem două fapte peste care nu putem trece: AUR e în Parlament și Klaus Iohannis a suferit un eșec. Oricât ai încerca acum să îndulcești eșecul ăsta, să abați atenția, eșecul este eșec”, a subliniat publicistul.


Ion Cristoiu: Asistăm la decontul falsei victorii a lui Klaus Iohannis la prezidențialele din 2019. Atunci a Klaus Iohannis a învins golul, gaura de la covrig

Publicistul Ion Cristoiu explică de ce victoria lui Klaus Iohannis la prezidențialele din 2019 nu s-a repetat și la parlamentarele de duminică, deși șeful statului s-a pus în fruntea PNL și a condus campania electorală a liberalilor.

Ion Cristoiu spune că prăbușirea încrederii românilor în Klaus Iohannis, la doar un an de la alegerile prezidențiale se explică prin absența confruntării șefului statului cu un candidat autentic.
„Prăbușirea are o singură explicație. Că a învins-o pe Viorica Dăncilă. Deci victoria sa uriașă sau strălucitoare cum îi plăcea să o prezinte el, a fost o victorie falsă, nu a fost o victorie împotriva unui adversar autentic. A învins foarte ușor și a învins golul, gaura de la covrig. În momentul în care învingi, chiar și la o diferență mică un adversar foarte puternic înseamnă că electoratul s-a împărțit. După acest adversar, slab, un adversar fără valoare, fără putere, Klaus Iohannis s-a confruntat cu cel mai mare adversar care a fost viața. Dacă era un alt adversar la alegeri, dacă el ducea într-adevăr o campanie cu un adversar puternic, cum a fost și în America, te obligă să fii foarte bun. El a dus o campanie electorală aproape dormind, a câștigat alegerile dormind. În aceste condiții a venit viața”, a explicat publicistul.

La 24 noiembrie 2019, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dănicilă (PSD) cu 66,09%, obținând 6,5 milioane de voturi.
Ion Cristoiu mai spune că la alegerile parlamentare de duminică, președintele Iohannis s-a confruntat cu un adversar real, viața, care a demonstrat că victoria sa de la prezidențiale a fost una falsă.
„Au mai fost două lucruri. El s-a îmbătat de pe urma succeselor, omițând că a învins-o pe Dăncilă și nu pe Joe Biden sau pe Trump. Viața sau sistemul i-a făcut rost de un adversar de hârtie, a învins ușor. Acum viața, care este pandemia, a fost și este un adversar autentic, adevărat. Practic, asistăm la decontul falsei victorii. El nu a învins nimic. Este ca un jucător la un meci de box căruia i se aranjează prin pariuri unul care îl bate la scor. Klaus Iohannis a intrat în ring cu două mari probleme: S-a confruntat cu un adversar real căruia puțin i-a păsat că e Klaus Iohannis și pe care sistemul nu avea cum să i-l aranjeze, că e viața, ploaia de la Waterloo. Și a intrat îmbătat de acest succes, nu a mai fost atent și a făcut zeci de greșeli. Adică era mare, nu a dat înapoi. A sfidat opinia publică, a încălcat Constituția, nu a încercat să seducă poporul român prin emoții, și-a bătut joc de poporul român în timpul pandemiei, a făcut ce a vrut. Ei, aceste lucruri se plătesc”, a adăugat publicistul.

Ion Cristoiu compară situația de acum a lui Klaus Iohannis cu cea a lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989.
„Pot să fac o comparație, deși este riscantă. Nicolae Ceaușescu s-a prăbușit în 1989 și pentru că până atunci se bătuse cu CPEx-ul. În 1989 a venit Estul și Vestul, viața. După 25 de ani de șefie, era obișnuit să învingă ușor. Dacă Nicolae Ceaușescu ar fi avut de-a face cu o opoziție reală, chiar underground, dacă nu ar fi fost cocoloșit de puterile Occidentale un timp, probabil că el ar fi fost pregătit. El era obișnuit când dădea din mână se dărâma o casă sau dădea afară pe cineva din CPEx și nu protesta nimeni. Așa s-a întîmplat și cu Klaus Iohannis. Când a început pandemia, el nu și-a dat seama că are de-a face cu o confruntare cu viața. Și acum se confruntă cu viața care înseamnă oamenii”, a mai spus publicistul.


Ion Cristoiu: Este imposibil să reluăm schizofrenia de pe vremea lui Dragnea. De ce a fost eliminat Ludovic Orban

Publicistul Ion Cristoiu explică schimbările rapide de pe scena politică după alegerile parlamentare din 6 decembrie care au dus la demisia premierului Orban din fruntea Guvernului și vor declanșa bătălii interne pentru șefia PNL.

„Ca să înțelegem ce se întâmplă începând de aseară trebuie să ne întoarcem la perioada de până la alegeri. Luni întregi președintele nu a acceptat nicio schimbare în atelajul puterii: nu a schimbat niciun ministru, deși aveau probleme, și-a proclamat mereu încrederea față de Ludovic Orban. A fost o politică, o strategie de păstrare a status quo-ului, o strategie ce pleacă de la un adevăr: când umbli la un atelaj, la o mașinărie a puterii s-ar putea să provoci o serie de lucruri pe care nu le poți controla. Începând de aseară, Klaus Iohannis a renunțat la această strategie și a început să umble deja la mașinărie, presupunând că puterea e o mașinărie. Acest proces este de o sută de ori mai periculos decât alegerile pentru Klaus Iohannis, pentru că păstrarea echipei, a status quo-ului cu orice preț te ferește de imprevizibil. Când declanșezi acest proces de modificare a status quo-ului este practic imposibil, și dacă ești Nicolae Ceaușescu, să ții lucrurile sub control, pentru că ai de-a face cu oameni”, a declarant publicistul.

Ion Cristoiu spune că demisia lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului a fost forțată și va declanșa o bătălie pe șefia PNL între grupările din partid, existând două variante pentru a preveni situația din epoca Dragnea când șeful PSD nu deținea și funcția de premier.

„(Klaus Iohannis. – n.r) I-a forțat demisia lui Ludovic Orban, promițându-i, sunt aproape sigur, că va rămâne președintele PNL, chiar dacă dl. Ciucă va fi mai mult ca sigur propunerea aleasă de Klaus Iohannis pentru șefia Guvernului, propunere care văd că e acceptată tacit și de USR și de UDMR. Prin demisia lui Orban din funcția de premier s-a declanșat în PNL un proces care este foarte greu de controlat. Adică nemaifiind premier, îți poți pierde puterea în partid. Mai mult ca sigur, grupări anti-Orban se agită acum și vor să-I ia locul la șefia PNL. Probabil că i-a promis și șefia Camerei Deputaților. Este practic imposibil să reluăm schizofrenia de pe vremea lui Dragnea. Ai două variante: ori premierul este și șeful partidului, ori premierul este un tehnocrat militar, în genul lui Ciucă, care ascultă de ordine și care nu are putere în partid și atunci poate ca premierul să nu fie șeful PNL, cu condiția ca el să fie mai mediocru decât Klaus Iohannis. Probabil că și de aceea l-a și scos pe Ludovic Orban, pentru că Ludovic Orban are o grupare puternică în partid. Ca premier și-a făcut o întreagă camarilă și iată că Nicolae Ciucă a început această operație post-Ludovic Orban. Chiar dacă rămâne numai președintele PNL și cu atât mai mult al Camerei Deputaților , Ludovic Orban rămâne puternic”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că va avea loc o schimbare și la conducerea PNL, iar cel care va veni în locul lui Ludovic Orban trebuie să mediocru în raport cu președintele Iohannis.
„Se va declanșa o schimbare și în PNL și, după părerea mea, nu va veni o personalitate. Trebuie să fie cineva care să stea în umbra lui Klaus Iohannis din punct de vedere public. Nu poate fi decât Raluca Turcan. În niciun caz Rareș Bogdan, că e o personalitate și Klaus Iohannis se teme de el. Nu poate fi, s-a vehiculat și numele lui Eduard Hellvig. Nu pot fi decât doi candidați la mediocritate în raport cu Klaus Iohannis: Raluca Turcan, care este ca apa sfințită și, probabil, Siegfried Mureșan, pe care, dacă reușești să-l pui șef la PNL, nu va reuși să-și facă o grupare în partid. Problema este să nu pui un șef de gașcă din PNL. Dar toate aceste procese, cum s-a văzut și din demisia secretarului general al Guvernului, sunt practic imposibil de controlat de o minte omenească și foarte important, ai de-a face cu un Klaus Iohannis care a intrat în apus. El face, se agită, dar nu mai are putere de control atât de mare pentru că și cei din PNL, și sistemul instituțiilor de forță și-au dat seama că nu mai e puternic”, a mai spus publicistul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Cu un alt premier decît președintele PNL vom asista din nou la Schizofrenia de pe vremea lui Liviu Dragnea”

  • Ciuca Vs Catu adica SUA VS UE de fapt asta e dilema lui KWJ de cine sa asculte (USA we need mister Ciuca,Germania”NEIN,Kein Soldaten”,Catu sau orice liberal care asculta de noi).Grea decizie herr Klaus.Ca doar nu carpa romaneasca decide,nu.Iar cu AURU,s ar putea sa joace si Ursu’ al mare si suparat.Ca Romania e un camp de lupta al celor mari, nu o tara evident.

  • De acord doamna Stoican.
    Continuati si.. nuantati!.

  • ce-a facut poporul, cind a votat?
    si-a dorit!, asta a facut.
    si i-a mandatat pe cei alesi… sa le implineasca dorintele.

    ce sistem politic e ala care sterge cu buretele jumate din dorintele unui popor?
    pai…un sistem politic expirat!, care completeaza dorintele poporului, sterse ca si cind n-ar fi fost, cu…propriile dorinte!

    treaba parlamentului e sa asigure guvernarea.
    treaba guvernului e sa implineasca dorintele poporului, manifestate in alegeri.
    prin urmare obligatia fundamentala a unui gvern e ca la temelia lui sa se regaseasca, proportional, dorintele exprimate in popor.

    acu’ e asa? bineinteles ca nu e asa! daia si numai daia politicienii-oameni vor fi inlocuiti cu un…soft!, pentru ca el va implini dorintele poporului!

    poti crea un sistem in care tu, politician, sa-i tragi pailalti in teapa!, poti!,
    insa nu poti trage in teapa Creatia!
    sistemul tau, bun-nebun!, e acoperit in mod absolut de un altul, Absolut!, asta insemnand ca nu poti deturna Creatia, Universul, de la treaba lui! :))

    Creatia e o platforma disponibilizata implinitului de dorinte! implinitul dorintelor e la liber, in Creatie!:))
    ca el se implineste in ‘timpul lui Planck’ sau in ‘tot Timpul’…e alta poveste, insa dorintele se implinesc negresit!
    un Guvern asta ar face, ar implini dorintele tutor de prin neam!

    prin urmare…stie cineva de ce dorintele unora raman neimplinite in mod relativ, acumulindu-se insa la Strunga!, pentru a se implini in mod absolut?:))))

    la guvernare ar trebui sa se regaseasca toti cei care poarta visurile poporului, deci toti cei care definesc parlamentul. toti!

    Guvernul este Oglinda Parlamentului.
    Guvernul e Pamantul, iar Parlamentul este Cerul.
    Guvernul e o Aripa, Parmanetul e cealalta. Zborul e echilibrat abia atunci cind Aripile sint simetrice.

    Guvernul si Parlamentul formeaza un Curcubeu ( sfant! ) abia atunci cind Parlamentul se suprapune peste Cerul Neamului, iar Guvernul peste Pamantul sau.

    toti cei care nu sint prezenti la guvernare prin simpla prezenta in parlament pun la indoiala, plenar, chiar definitia guvernarii!, insa chiar a ‘sistemului politic’, pana la urma.

    • bun de Prim-Ministru e unu’ care e capabil sa permita implinirea dorintelor manifestate de popor la alegeri.

      sa implinesti doar o parte din dorintele poporului…creca e simplu!:)), cu toate ca pana si asta incepe sa fie complicat:)), mai ales cand mai ai si tu dorinte proprii!:)

  • rezultatele finale ale alegerilor parlamentare permit, pentru prima data dupa ’89’, manifestarea Sistemului de Balante, care e chiar deosebit, pentru ca se autoechilibreaza.

    ce mai trebuie, de-acum? o cizelare a ‘definitiilor’ partidelor. insa in principal a partidelor fundamentale, care sint usrplus si aur.

    pentru ca Civilizatia e la varsta in care se desavarseste,
    si Sistemul Politic al Civilizatiei va tinde sa se suprapuna peste ‘desavarsirea sistemului politic’,
    care e chiar Sistemul Politic al Creatiei.

    de unde rezulta ca Noul Sistem Politic al Civilizatiei se aseamana cu o Moneda: o fata fiind partidul-Civilizatie, iar cealalta fata a Monedei fiind partidul-Natura.

    in cazul nostru asta inseamna ca avem nevoie de doua partide fundamentale,
    partidul-Civilizatie suprapunandu-se, azi!, peste usrplus
    iar
    partidul-Natura suprapunindu-se, teoretic!, peste aur.

    ‘azi!’ si ‘teoretic’ reprezinta cizelalrile necesare, pentru ca usrplus chiar er trebui sa-si muleze definitia pe partid-Civilizatie, iar aur sa-si muleze definitia pe partid-Natura.

    actualul sistem politic, peste tot prin lumea mare!, va fi pus la indoiala in stil plenar. si se va indoi, si va crapa.
    permitindu-le partidelor fundamentale manifestarea,
    indiferent ce crapa si pe unde crapa ele isi vor perpetua miscarea, pentru ca fiind definite astfel!,
    adica partid-Civilizatie si partid-Natura,
    ele se Hranesc direct din Sistemul Politic al Creatiei!,

    deci se vor indoi, dar nu vor crapa!,
    abia astfel fiind posibila translatarea de la sistemul politic actual,
    care e expirat in mod fundamental!,
    la Noul Sistem Politic, care, pentru ca tre sa sustina ‘desavarsirea’, se va suprapune peste definitia Sistemului Politic al Creatiei, devenind…Moneda.

    Rezumat:
    starea de echilibru a natiei poate fi mentinuta pe vremea Revolutiei Mondiale, adica pe vremurile astea, exclusiv permitind manifestarea Partidelor Temelie, care sint (momentan!) usrplus si aur.
    usrplus fiind ‘partidul-Civilizatie’
    iar
    aur fiind ‘partidul-Natura’.

    partidul-Civilizatie e antiteza partidului-Natura, prin urmare Inceputul asta e, partidul-Natura,
    care, pentru ca ‘povestea vremurilor’ e ‘desavarsirea’, e nu doar Teza, ci si Sinteza!
    mai simplu: cu Definitia partidului-Natura nu e de glumit.

  • Ce se va petrece este previzibil:
    Niste compromisuri urat mirositoare intre pnl + usr+ + udmr. Va fi o erodare continua a acestora, cu o mentiune speciala pt udmr, ei sunt la panda tot timpul si si vor tranzactiona voturile pt agenda Ardealul este al nostru. Norocul e ca, avand vreo 52%, se va afla repede orice magarie si scandalul va fi continuu.
    Asa ca, pregatiti va de alegeri anticipate, in maxim 1 an. AUR va ajunge la 25% rapid, doar ramanad calmi si facandu si publica agenda – de data asta televiziunile vor trebui sa i prezinte – vorba aia sunt pe val.
    PSD-u daca i vine mintea la cap, isi face ordine in curte, renunta la comportamentul feudal si intra pe culoarul de stanga – acolo unde le este locul. Dancu stie f bine ce i da facut, dar sa vedem daca poate sa i „scolarizeze” pe ai lui. In aceste conditii AUR -vioara 1 si psd pot sa guverneze.

    • O mentiune speciala pt. Grindeanu. L am vazut, f arogant intr o tirada impotriva AUR. Ar fi bine sa si faca un control la cap. Nu i nici charismatic, nici bun orator nu i si in general nu i vad calitatiile, necesare unui lider. PSD -u e la scorul lui maxim acum, sa nu si faca iluzii ca mai pot creste – mai ales cu alde Grindeanu.

      • psd -u ar face bine sa cumpere un buchet de flori sau mai bine o sticla de vin si sa si l recupereze rapid pe Plesoianu. Au nevoie de el, E singurul din psd cu charisma – au nevoie de el ca de aer. Daca nu se misca repede, il vad in primele randuri la AUR. Cu sahisti (gen Ciolacu) n o sa poata „fermeca” poporu.

        • Plesoianu e…chiar din poveste!
          insa daca si numai daca isi schimba definitia!

          din pro-Natie tre sa treaca in ‘reprezentant al Naturii’ .

          faza tare e ca io chiar cred ca Plesoianu poate pricepe de ce e fundamentala metamorfoza asta.

          pe vremurile astea Natia nu mai exista! ea e…chiar Natura!

          daca-si pastreaza ‘definitia’ de acum, Natia va fi rasa de Buldozerele Lumii Mari, adica de Buldozerele Civilizatiei.
          fara indoiala!
          si va fi rasa in mod stiintific!, deci cu erori calculate! …adica…pa! Natie!
          Natia tre sa migreze plenar catre Natura
          ( deci Natia mai poate fi protejata, pe vremurile astea, daca si numai daca se suprapune peste Definitia Naturii. pare complicata povestea, insa e simpla de tot, pentru ca valentele Natiei sint chiar…Naturale! )
          Plesoianu!, schimba-ti Definitia, devenind…una cu Natura si…intra cu tupeu pe teren!
          insa…schimba-ti din temelie Definitia! hai!, ca e simplu!:))

        • Si L.Plesoianu si Serban Nicolae se vo”imbraca” in AUR cat de curand!

    • @
      interesanta analiza. o completez ( insa doar pentru ca altcineva s-o puna la indoiala!:)) ) astfel:

      usrplus e ( momentan! ) partid-temelie. el se va hrani cu pnl pina se va face mare, adica pina il va papa cu fulgi cu tot.
      procesul e natural, deci implacabil.
      aur e ( momentan! ) partid-temelie. el se va hrani cu psd pina se va face mare, adica pina il va papa cu fulgi cu tot.

      de unde rezulta ca potentialele sint astea:
      usrplus-maxim50%
      aur-minim50%
      tendinta fiind ca usr plus sa-si maximizeze potentialul tradus in realitate, prin urmare tinderea usrplus va fi spre 50%

      viitorul sistem politic e nou-nout, se aseamana cu o Moneda, povestea Monedei fiind aia clasica in Creatie, Minte VS Inima. adica partid-Civilizatie VS partid-Natura

      • doctrina partidul-Natura e asta:
        Comunismul Pur! ( despre care povestea Platon, Apostolii, Ioan Gura de Aur, etc )
        doctrina partidului-Civilizatie e asta: Comunismul Simplu. ( despre care a povestit Marx, si care foloseste doar componenta Minte, excluzand componenta Inima )

        de unde rezulta ca aur ori isi suprapune definitia peste cea a partidului-Natura,
        devenind Stanga Pura!,
        ori e, defapt!, un partid expirat,
        care va disparea de pe ecrane fix asa cum a aparut,
        adica brusc!
        ce e usr plus? pai…ar trebui sa fie imaginea din Oglinda a Stangii Pure., adica reprezentantul Comunismului Pur…insa intors pe dos si cu capul in jos! ( ca in Oglinda! )

        • vorbind pe…Realitate, Definitia aur tine in mod fundamental de securitatea nationala. setarile Definitiei aur sint…o bataie de Inima!…nu e simplu deloc.

    • Rationament corect, de acord cu Dvs.

      • nu s asa multi corporatisti in RO ca sa ajunga la 50%. Is si lenesi, nu vin ei de pe partie sa voteze. In schimb e un potential urias in diaspora si in tara pt. AUR. Sunt f multi care abia acum afla..

        • excitarea aur a fost tintita. daca n-ar fi fost tintita, atunci ea ar fi explodat!, ajungand brusc nu doar din doua cifre, ci, iar asta e chestie fundamentala, sarind lejer de 20%! ( potentialul fiind de minim 50% )

          • pe cind usrplus, pentru a sari de 20% tre sa munecasca!, sa Acumuleze!,
            aur poate sari peste 20%…ca urmare a Daruirii! deci poa s-o faca chiar brusc!

            usrplus e povestea Acumularii ( vorbind in mod absolut )
            aur e povestea Daruirii ( vorbind in mod absolut )

          • daca usrplus se dovedeste un incapabil, se naste nevoia unui alt partid-Civilizatie, capabil!

            daca aur se dovedeste un incapabil, se naste nevoia unui alt partid-Natura

            starea de echilibru pe vremea Revolutiei Mondiale e data de aceste doua partide: Partid-Civilizatie si partid-Natura. manifestarea lor tinde de securitatea nationala.

      • corect e una, drept e…cu totul altceva. ( clasica poveste Corect VS Drept )
        iar drept e ca Revolutia Mondiala sa fie luata in calcul.
        caz in care cele puse la indoiala in stil plenar sint fix terciurile pnl si psd. pe vremurile astea ori esti intr o barca, ori in ailalta, ca daca nu, atunci esti Neant!
        adica ori esti una cu Civilizatia, ori esti una cu Natura, …la mijloc mai fiind doar Neantul!

        • balantele care se manifesta astazi in sistemul politic, si care se suprapun peste Balantele Creatiei, …se vor suprapune!, din ele mai ramanand doar una!, Esenta!
          adica Civilizatia VS Natura. ( Defintia Civilizatiei fiind chiar AntiNatura )
          acestea vor fi si singurele exprimari posibile in viitorul apropiat…io zic ca e vorba de ani: partid-Civilizatie, partid-Natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *