Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum a eșuat șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, pe un subiect cu maghiari care începea cu SRI și continua cu Donald Trump

Pentru că primele trei litere ale subiectului „Sri Lanka” erau „SRI”, Divizia Presă (cu fătucile care croșetează știri și cu acoperiții serviciilor de prin redacții) s-a grăbit să preia știrea că la Ditrău, în Harghita, un grup masiv de localnici s-a adunat în piața publică pentru a pune întrebări Primăriei despre sosirea în comună a unor muncitori sri-lankezi. În România, dacă se-adună trei persoane într-un loc, procurorii anti-corupție ai DNA vor da Comunicat că acolo se pune de-o fraudă fiscală: dacă, însă, se-adună 200 de secui la Ditrău, miticii din București vor pierde orice explicație: obișnuiți doar cu protestele finanțate la oră prin „haștag rezist” în Piața Victoriei, jurnaliștii Diviziei Presă consimt fin, fără suspin, că adunarea din secuime este o curiozitate: ei nu știau că într-o țară atât de divizată precum România, încă mai există „comunități”.

Faptele 

La sfârșitul lunii Ianuarie 2020, mass-media dâmbovițeană relata că în comuna Ditrău din secuime (jud. Harghita), 200 de săteni au protestat împotriva aducerii la brutăria locală, a doi muncitori proveniți din Asia (statul Sri Lanka). Divizia Presă a insistat puțin sau deloc pe principalul motiv al conflictului: patronii brutăriei nu au plătit orele suplimentare și au refuzat mărirea salariilor localnicilor. Ulterior, patronii au adus muncitori ieftini din Sri Lanka (sudul Asiei), iar acest demers a trezit nemulțumirea localnicilor. Pe de altă parte, au fost și localnici care au declarat că ei nu doresc „refugiați” la ei în comună susţinând că le e teamă „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

 

Intră-n scenă Asztalos

În 30 ian. 2020, în contextul contestării de către secuii din Ditrău (Harghita) a prezenței muncitorilor sri-lankezi, șeful Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România, Csaba Asztalos, devenea vedeta de serviciu a Diviziei Presă (DIGI, Adevărul, Coloneleasa Dogioiu șa) cu un discurs întâlnit frecvent la roboțeii neo-marxiști „perfecționați” în training-urile sorosiste: Asztalos declara că „deranjul” din secuime se datorează „discursului anti-migrație” care crează „frică”, inclusiv prin folosirea sa în campanii electorale din Europa sau SUA. Aici, Asztalos folosea numele președintelui SUA, Donald Trump: puricele țopăia pe un elefant.

 

Pricepuți planetar

Dus de val, Asztalos avertiza că „incitarea la ură atrage răspunderea juridică”. Altfel spus, se sugera secuilor din Ditrău nu aveau voie să aibă frică de migrație (botezată „ură” în Divizia Presă) fiindcă în caz contrar vin „organele” și pornesc anchetele și amenzile. Cazul Ditrău zugrăvește patetic imaginea unei pseudo-democrații fundamentată pe slogane și privatizată prin sorosism, controlată de ignoranți și de roboței amorsați cu cheița dinspre Bruxelles, unul dintre roboței fiind chiar președintele țării, Klaus Werner Iohannis. În țara (în mare parte nefuncțională, de la sosirea lui Iohannis la Cotroceni) numită România, apar azi periodic „autoritari”, care se pricep planetar la orice: pentru cazul nostru, fostul membru UDMR Csaba Asztalos este savant în „drepturile” sătenilor din Ditrău și „corectează” în public politicile pe migrație ale lui Donald Trump. Contactat de mine în numele cristoiublog.ro, Biroul de Presă al UDMR nu a dorit să facă nicio declarație pe marginea acestui subiect.

 

Referirile la migrație

 

… ale lui Asztalos nu aveau o legătură directă cu evenimentele de la Ditrău, odată ce (potrivit unui răspuns oficial al Inspectoratului pentru Imigrație pentru cristoiublog.ro), sri-lankezii de la Ditrău lucrează legal în România și nu au statut de „refugiat” sau de „solicitant de azil”, așa cum se vehiculase pe alocuri în media dâmbovițeană. Totuși, luat de „val” și pornind punctual de la „cazul Ditrău”, Asztalos a continuat cu afirmații hazardate despre migrația spre Europa: „Discursul oamenilor din Ditrău „seamănă leit” cu discursul anti-migrație din statele din vestul Uniunii Europene: vrem să ne păstrăm cultura, religia, nu avem nevoie de ei, deși unul dintre lucrători, cu forme legale, este de religie romano-catolică, dominantă în comună (…). Acest subiect (al migrației) a fost subiect de campanie nu doar în Europa, vedem în Statele Unite, la Donald Trump, și eu așa explic aceste frici și desigur trebuie să lucrăm să le demontăm.”

Ce trebuia să afle DIGI TV de la Csaba

Nu este discriminatoriu sau ilegal faptul că secuii din Ditrău vor să își păstreze cultura și religia, deci nu putea fi invocat acest lucru într-un context profund negativ, cum a făcut șeful CNCD la DIGI TV. În plus, nu este ilegal că secuii din Ditrău se tem de migrație (ilegală sau legală), iar Asztalos nu are dovada că cei din Ditrău sunt atenți la acest fenomen exclusiv prin presa („manipulativă”- sic!) din Budapesta, așa cum s-a sugerat. În definitiv, însă, secuii din Ditrău au libertatea să ignore serviciile de informare ale Diviziei Presă de la București care prezintă „selectiv” fenomenul migrației, distorsionând pe alocuri realitatea și limitându-și voluntar propria libertate de exprimare. Csaba Asztalos, care vorbește de „ura” ce se opune migrației, dar care nu face nici cea mai mică referire la „ura” celor care s-au mobilizat împotriva comunității de la Ditrău (ziarul Adevărul a ajuns să scrie de „epurare etnică” și de „infectarea de la Budapesta”), ar fi avut multe de adăugat ca să realizeze un tablou complet al migrației.

Despre migrația necontrolată

Unele informații, aflate la îndemână, sunt esențiale pentru orice discuție despre migrație: de exemplu, faptul că migrația necontrolată spre Europa dinspre Africa și Asia a fost întotdeauna decisă de nuclee restrânse de persoane (de la New York sau din structuri „numite” nu „alese” ale UE) și nu de națiunile Europei, cărora nu li s-a comunicat de exemplu, de ce migranții nu sunt ajutați direct în țările lor sau de ce presa mainstream nu prezintă și riscurile aduse de migrația ilegală în Europa, insistându-se doar pe „beneficii”. Ca un corolar, Asztalos ar fi putut să observe, pentru înțelegerea deplină a fătucilor din DIGI TV, că un secui din Ditrău are drept egal la protecție din partea statului român cu dreptul la protecție al oricărui migrant adus la Ditrău de statul român, și că acea comunitate din Harghita are dreptul să își pună toate aceste întrebări, cu sau fără asentimentul presei globaliste sau al instituțiilor publice și fără presiunea amenințărilor cu Procuratura.

 

Migrația este un subiect complex

 

… care devine aproape complicat când este derulată ca în prezent, în mod netransparent și în disprețul legii naționale și pan-europene. În timpul discursului de la DIGI TV, Csaba Asztalos insista că unul dintre muncitorii sri-lankezi este catolic, dar pe de altă parte, era important de aflat, în același registru al discuției, că pe 21 apr. 2020 se împlinește un an de la atacul terorist islamist care a aruncat în aer trei biserici în capitala sri- lankeză, Colombo, provocând moartea a 260 de persoane și rănirea altor 500. Statul Sri Lanka are grupuri teroriste pe teritoriul său, iar datoria României este să asigure securitatea cetățenilor săi și să blocheze accesul în țară a unor membri sau simpatizanți ai extremiștilor din afara țării.

 

Cine este Csaba Asztalos

Csaba Asztalos apare ca un președinte pe viață a Consiliului CNCD: el a devenit președintele Consiliului în 2005 și a demisionat ulterior din UDMR (în 2013) pentru a-și proteja imaginea de membru „echidistant”. Eventual, asta nu înseamnă că e plecat departe de UDMR. În nov. 2019, CristoiuBlog.ro dezvăluia că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), prin liderul „multiculturalist” Kelemen Hunor, s-a îndepărtat de Patria-Mamă și de liderul maghiar Viktor Orbán, și este „reorientat” politic, alăturându-se proprietarului guvernelor de tip „Ludovic Orban” de la București, care este „multiculturalistul” Klaus Iohannis: secuii care votează tradițional UDMR nu știu asta, dar globaliștii perechii Iohannis- Hunor le vor lua într-o zi cazanul de palincă din curte și le vor vinde whisky din porumb modificat genetic la supermarketul din colțul străzii: chiar dacă asta nu va intra la categoria „promisiuni electorale”.

Omul „cu amenda”

„Povestea de la Ditrău” face, practic, parte dintr-un tablou amplu: nu este o „consecință a discursului urii”, cum a titrat bombastic și ignorant Divizia Presă, ci doar o consecință a eșecului Uniunii Europene și al unor guverne (inclusiv cel al României) de a comunica cu națiunile și a le explica toate aspectele unei migrații necontrolate care, în ultimii ani, apare mai mult ca „afacere” și „proiect” finanțat subteran prin „elite” globaliste, decât ca fenomen natural. În plus, mediatizarea masivă a „Cazului Ditrău” dintr-un anume unghi (cel „multiculturalist”) și implicarea IPJ Harghita și a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)- care au inflamat atmosfera cu anunțuri de posibile anchete și represiuni, a mai adăugat puțin la divizarea societății românești: o comunitate unită precum cea din Ditrău, care cere lucruri firești- siguranță și respect, a fost atacată cu acuze de „epurare” și „ură” aduse prin roboțeii neo-marxiști din presă sau din „societatea civilă” (extrema stângă- „socialistă”). Prin referirile de „deontolog” la acțiunile lui Donald Trump și prin discursul unilateral în Cazul Ditrău- care a entuziasmat presa globalistă dar a ridicat întrebări jenante pentru libertatea de expresie în domeniul migrației, Csaba Asztalos și-a depășit evident din competențe: probabil, ar trebui să demisioneze.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Cum a eșuat șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, pe un subiect cu maghiari care începea cu SRI și continua cu Donald Trump”

  • Mai nou este si o lupta intre mercenarii multinationalelor,si rechinii autohtoni,cine sa „ciuguleasca” din cadavrul bietei Romanii,ultimele ramasite,in timp ce tara noastra moare la propriu,dar nimanui nu i pasa de fapt.

  • Mercedes Benz ,Audi,si ale marci,am uitat sa precizez.Si ca fapt divers,spun tot gurile rele,cica,daca am fi sa credem ce spun aceste guri rele, 9 din 10 patroni din Romania,fie sunt proveniti din „fostul stat paralel”,de acu 20-30-40 de ani,fie sunt progenituri ale astora,nu sunt niste baieti fasneti cu initiativa,care s-au descurcat,in nici un caz,oricat de fasneti ar fi fost acesti baieti fasneti si intreprinzatori,nu aveau nici o sansa in fata retelei”vechiului stat paralel”,care controla,si controleaza si acum toate parghiile posibile de la noi,asa ca fasnetii nostri … s-au tirat in alte tari.Asa ca marele capital romanesc sunt de fapt vechii baieti din „vechiul stat paralel” si urmasii lor,cei care aveau valuta,inca din vremea „vechiului regim”,si toate parghiile statului,tot de atunci incoace,asa spun gurile rele(interesant ca astia spun la toate televiziunile ca sunt „victime ale statului paralel”asta ca fapt divers).

  • Ca sa nu mai vorbim ca si la privat functioneaza pilaraia,ca si la stat,angajatii vechi de la o firma,atunci cand firma angajeaza noi oameni,isi propun rude sau prieteni apropiati,pentru posturile libere din firme,in multe cazuri,si asa se aduc in firma unii pe altii,se merge pe”incredere”ca si la mafioti,iar la patroni le convine ca angajatii sa se aduca unii pe altii,ca asa au in firma numai oameni”de incredere”legati intre ei,care nu divulga in exterior secretele murdare ale firmei(Ca si la patroni le este frica de fantoma statului paralel,triunghiular,rombic,ca nu cumva sa le vina pe la firma angajati”paraleli”).Cam atat si despre sectorul privat,atat de mult laudat de catre formatorii de opinie mainstream de la noi.(Se plang ca se chinuie sa supravietuiasca pe piata,si ca sunt falimentari,sau,si cu datorii,in situatiile financiare declara ca sunt pe minus,in pierdere,neprofitabili,si ca se chinuie cica sa si plateasca salariatii de la o luna la alta,da i vezi cu vile de milioane de euro,masini Lamborghini BMW Porsche,excursii la Monte Carlo ,Palm Beach,Las Vegas si alte destinatii exotice).

  • Adevaratul subiect este altul de fapt,si secuii dar si sri lankezii sunt de fapt victime in egala masura ale lacomiei capitalului romanesc(inclusiv cel de etnie maghiara),si chiar si al celui strainez,problema e ca de fapt(si gurile rele asta spun pe la colturi),ca de fapt marea criza de forta de munca din Romania e de fapt un fals subiect,lansat de patronate cu sprijinul televiziunilor,complice cu aceste patronate.Gurile rele spun ca la Ditrau patronatul de la fabrica respectiva angaja localnici pe care i platea cu salarii sub minimul pe economie,si care erau tinuti la munca multe ore peste programul normal de munca,fara libere,fara concedii,fara nici un drept,fara sa vada un leu in plus plata peste orele suplimentare de munca(aceste ore de munca fiind impuse de patronat).(Asta spun gurile rele,si ca asta se intampla de fapt la multe societati din Romania de fapt).Cand localnicii au inceput sa maraie si sa si ceara drepturile,li s a spus ca pot pleca ca oricum vor fi inlocuiti de sri lankezii aia,care muncesc mult pe doi lei,asa spun gurile rele. Faza e ca de multe ori,spun de fapt gurile rele,patronii spun ca ei cauta angajati,si in realitate primesc multe CV uri,pe care insa nu le baga in seama,au sertarele pline cu CV ale candidatilor pentru posturi,CV uri pe care le ignora,sau pe care le tin ca sa si sperie angajatii vechi de la ei cu ele ca daca nu presteaza mult pe bani putini,pot fi usor inlocuiti,ca doar e plin sertarul de CV uri de fapt.De multe ori patronii nici nu vor sa angajeze romani,de fapt,ei vor direct extracomunitari pentru ca romanii sunt cetateni europeni si trebuiesc tratati ca atare,si atunci ignora toate aplicatiile romanilor(primesc CV uri dar nu le baga in seama),sau daca angajeaza romani,i prefera pe cei tineri,saraci neinstruiti,de la tara,orfani,din familii dezorganizate,vulnerabili,sau cu trecut patat care pot fi usor de exploatat si care,precum extracomunitarii, accepta orice conditii de munca,accepta sa fie platiti cu doi lei,si nu cer nici un drept,si accepta orice obligatii.Asta spun gurile rele ca ar fi realitatea pe care nici o televiziune nu v o va spune.Astfel ca,daca e sa ne luam dupa gurile rele,patronii de fapt ignora majoritatea CV urilor primite,iar apoi se dau de ceasul mortii ca ei nu gasesc angajati,si trebuie sa si caute extracomunitari sa le munceasca,iar televiziunile le tin isonul.(Un zvon aparut recent,nu se stie cat e de adevarat sau nu,dar care a aparut la un moment dat,spune ca patronii ar primi cate 3000 de euro la fiecare extracomunitar angajat,cadou cand isi iau cate unu din asta,nu se stie de unde isi primesc suma asta,sau daca chiar o primesc,e un zvon insa care circula desi nu se stie cat este de veridic).Oricum in dedesupturile cazului de la Ditrau se ascund multe,lucruri pe care formatorii de opinie mainstream nu vor sa le discute.

  • Și totuși, după cum se vede, chestia asta cu amenzile îi cam tine, lu’ Asty-bacs!
    Banciu știe de ce, dar mai știu și alții!
    Propun ca, atunci când se scrie „despre” sa se folosească majuscule pt toate literele:
    Deci se va scri’ SRI LANKA!???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *