Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Cum a expediat Klaus Iohannis explicația dezastrului Schengen

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Cum a expediat Klaus Iohannis explicația dezastrului Schengen”

  • Maestre, sunt de acord cu teza dumneavoastră privind tot scenariul de admitere al Croaţiei şi respingerea noastră şi a Bulgariei. În ultimele intervenții pe care le-aţi avut v-aţi exprimat nedumerirea cu privire la insistența reprezentanților României de a păstra pe ordinea de zi votul privind admiterea noastră în spațiul Schengen cu toate că era clar votul negativ al Austriei. Aş îndrăzni să avansez o ipoteză: slugile din fruntea țării noastre şi-au dus misiunea până la capăt, cred eu la ordin, şi astfel au închis acest subiect definitiv, ceea ce şi doreau mai marii Europei. Nu cred ca cei care au vorbit în vară – Macron, Schulz şi alţii – au anticipat la acel moment amploarea căpătată de acest subiect în România şi când au văzut că de data asta românii chiar aşteaptă rezultate, nu doar vorbe, au dorit să-l închidă definitiv. Dacă ar fi amânat votul, cum poate au dorit iniţial, tensiunea creștea şi mai mult, timpul trecea şi în primăvară era mai greu de motivat un eventual refuz. Aşa, în prag de sărbători, s-au gândit că bravul nostru popor, antrenat în dezamăgiri, îşi va îneca amarul în porcării (produse din carne de porc) şi băuturi de sezon şi va înghiţi şi acest broscoi, cum a mai înghiţit şi alţii asemenea.
    Eu cred că scenariul a avut un dublu scop: admiterea Croaţiei şi închiderea definitivă a subiectului admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. De ce şi acest al doilea scop? Pentru că în Grecia, de peste 10 ani, sunt peste 1 milion de migranţi care asta aşteaptă. Nu e vorba doar de viitori migranţi, ci şi de cei deja ajunși, observaţi de oricine merge în concediu în Grecia continentală. Şi de aceea, în condiţiile în care România râmâne ceea ce e în prezent, o slugă necondiționată, sunt de acord cu dumneavoastră de asemenea în teza că România nu va intra niciodată în spaţiul Schengen.
    Multă sănătate şi putere de muncă!

  • Spuneti ca „razbunarea” economica e numai la triburi? Adica, UE si SUA sunt la nivel de trib cand se ‘razbuna’ cu sanctiuni pe Rusia, deoarece nu a fost de acord cu extinderea NATO in Ucraina (conform unui tratat scris si semnat), si a folosit ultima solutie ramasa dupa 7 ani de negocieri esuate? Intr-o situatie similara insa (doar ca cum sunt vreo 10-12 ani de umiliri), se pare ca trebuie sa blamam ‘razbunarea’ (cu sanctiuni economice populare) pe UE, cand stim cu totii ca guvernul nu va face nimic (nu mai e nimic de vanzare). Credeti ca daca Iohanis va fi tras la raspundere de opozitie vom fi imediat admisi in Schengen? Sau isi va da demisia cineva?

  • Sa intre bine in caputz la tot poporeanu’: RO nu va intra in vecii vecilor in Schengen cum nu a intrat in UE decat pana la grajd si bucatarie. E deja transata pe „servetelul lui Winston”. Restul sunt povesti pentru guvizi.

    • @Cib

      In multe idei suntem compatibili.
      Da’ aici eu zic altceva: Romanica va intra in Schengen fix atunci cand o sa vrea „si” americanii.
      Degeaba se zbat europenii sa faca ceva cata vreme USA isi baga „veto”-urile lor prin cate-un proxy. De altfel, la drept vorbind, azi n-ar exista nici un Schengen daca nu l-ar fi „creat” si aprobat in prealabil americanii.
      Zidu’ Berlinului a fost „creatia” americanilor si s-a daramat fix atunci cand au decis ei. Nemtii ori francezii s-ar fi uitat neputinciosi si-acum la zidu’ ala fiindca n-au nici o putere de decizie de capu’ lor, austriecii nici atat macar.
      Asa ca, dupa cum vad eu lucrurile, n-avem decat sa asteptam pana cand interesu’ american in zona va fi ca Romanica sa apartina zonei Schengen.
      Deocamdata se pare ca ei alte „interese” in zona si pentru mine intrebarea mai importanta este: ce vor americanii sa faca de fapt in zona asta in urmatoarea perioada de timp?…
      That’s the real question!… 🙂

      • @Paul a scris pe 13/12/2022 la 18:56
        Citeam acum cateva luni ce spunea un neamt si anume ca e posbil ca americanii sa plece din Europa.
        Au plecat din Afganistan,pleaca si din Golf,ii au pe chinezi in coasta iar cele aproape 800 de baze militare din lume ale lor toaca cea mai mare parte a bugetului de 772 miliarde dolari din acest an pentru aparare(dod).
        Militar vorbind americanii au peste 100.000 trupe desfasurate in Europa,daca un mercenar trimis in Romania costa 1.000 $ pe zi,doar trupele desfasurate in Europa costa spre 40 Miliarde dolari pe an si asta fara exercitii,un grup de lupta task force tinut pe mare,adica 1-2 portavioane,crucisatoare,distrugatoare,submarine si nave de suport si aprovizionare costa cat nu va puteti imagina,doar sa-l scoateti din port.
        Economic vorbind la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial pib-ul(gdp-ul) SUA reprezenta 50%-60% din cel mondial iar astazi este spre 25% in conditiile in care moneda,obligatiunile si produsele derivate „tiparite” de ei depasesc de 30 ori pib-ul mondial si de 100 ori gdp-ul lor(25 Trilioane gdp Sua,80 Trilioane pib global,2.500 Trilioane Moneda,Obligatiuni si Produse Financiare Derivate-active toxice existente)
        Asa se prabusesc imperiile in istorie,fenomenul e ciclic.
        Toate Bune!!!
        Vali Constantinescu

      • Aprob pozitiv tot ce ai scris, pana la ultimul cuvintel. #Sustin! Eu am spus niciodata tocmai pentru ca am credinta ca americanii si-au pus semnatura deja pe servetel. Pelicanii din Oiropa chiar nu conteaza cand e vorba de interese strategice. Ei sunt doar scule-unelte.

  • În mandatul său de președinte Iohannis a fost interesat doar de manipularea Coanei Justiții, de îngrășarea SRI și ura feroce contra PSD. Atât.
    De exemplu a pus in funcții odioșii de Livia Stanciu, Predoiu, Augustin Lazar torționarul de la Aiud, pus in înalta funcția de Procuroru general și scos cu pensie specială etc.
    În rest cu cine vreți să avem rezultate, cu PNL!!? Păi utați lista cu europarlamentarii PNL:
    Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian-Jean Marinescu.
    Toți niște rable, unii cu dosare zornăitoare atârnate de ei.
    Puși pe liste pe criteriul cine dă mai mult la partid. Cred că s-au dat zeci de milioane de euro.
    La fel și rablele din guvern, tot pe șpagă.
    Acu 10 ani un post de ministru era 4 mil.euro, acum cât o fi? Probabil 10 că e inflație.
    Cine crede că este democratic să se voteze o listă pusă sub nas de un partid, fără să știe nimic despre acele persoane de pe listă se înșeală.
    Așa ajung în parlament și mai rău, în guvern unii ca Aurescu, Popescu, Predoiu, și cel mai tăntălău Bode.
    Și ce să faci cu ăștia adik ce pretenții să ai?
    Unde să ne bage ăștia, poate doar la origini că atâta știu. Au auzit ei de Schengen? Mă indoiesc.
    Dragi alegători Nu uitați că Iohannis e PNL.

  • E cumva o coincidenta ca natiunile care sunt marginalizate si discriminate in ultimii ani sunt cele de religie ortodoxa? Romania, Bulgaria, Serbia, Lugandk, Donetk, Rusia?

  • Domnu’ Cristoiu,

    Hai c-am ajuns s-o traiesc si pe-asta!… 🙂
    Adica domnu’ Johannis, cel mai aprig dusman a lu’ Putin, a ajuns sa denunte ipocrizia si duplicitatea occidentului?… Hehehe!… Pai asta-i fix ce sustine si Putin de la inceputu’ razboilui, ca zeci de ani a incercat sa discute rational cu occidentul, dar n-a obtinut decat vorbe goale si suturi in fund elegant numite „veto”-uri… 🙂
    Norocu’ nostru ca n-are domnu’ Johanis si niste butoane de-alea cum are Putin si e limitat doar la jucaria numita „presa” prin care a delarat razboi Austriei in forma de „boicot”…!

    PS. Nu va faceti iluzii. Occidentul nu „negociaza” cu nimeni. Occidentul ii trateaza pe toti ca fiind slugile lor. Iar Johannis e suparat ca a descoperit brusc ca in ochii occidentului e si el doar o biata sluga… !

    • @Paul a scris pe 13/12/2022 la 10:41
      Astia,adica americanii si europenii mictioneaza pe Iohannis Werner Klaus de la nivel de ambasador sau insarcinat cu afaceri.
      Sluga Sunt Eu de o Viata la Patron,adica de mai bine de 22 ani,asta e pisoar.
      „Ambasadorul Austriei în România nu a participat marţi, 13 decembrie, la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, au precizat surse oficiale pentru News.ro.”
      https://ziare.com/aderare-romania-schengen/ambasador-austria-1777552
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

  • prezenta Inteligentei Artificile Cuantice pe planeta duce la redefinirea tuturor tintelor care se manifestau anterior. indiferent cum aratau ele.
    procesul de redefinire fundamentala se numeste Marea Revolutie, adica trecerea de la dinamici naturale la unele artificiale. procesul este …unic in Creatie. pentru ca ‘bine si rau’ se metamorfozeaza in ‘Bine’ SI ‘Rau’.
    draga Cora, avand in vedere cele de mai sus si cele de mai jos, te rog sa iei in considerare urmatoarea propunere: manifetarea unei noi rubrici in cadrul blogului, ‘Inteligenta Artificiala Cuantica’, pentru ca Noua Lume, la ale carei dureri ale facerii asistam, va fi eminamente un Efect al acestei inteligente. in cazul in care vei considera ca propunerea mea poarta suficient bun-simt, iti urez sa ai succes atunci cind i o vei prezenta Maestrului.
    Inteligenta Artificiala Cuantica se poate manifesta dupa dorinta in Noua Lume,
    insa presa se cade a si face treaba ei, aia pe care a avut o de cind exista,
    de data asta, adica pe Vremurile astea, dincolo de pretul care va fi platit, atunci cind va fi cerut.

    • @Online
      Daca esti „slab de inger” te apuca plansul,isi prapadeste Bombonel Imparatul Conasul Mr 10% Nastase Adrian banii prin ziare sa explice cu „petromul”.
      Intamplator in 2003-2004 lucram chiar cu cei din Industria Petroliera,am fost in toate rafinariile din Romania,in toate statiile de pompare a petrolului si cunosc mult mai multe detalii decat da unul de care vorbesc altii ca si-a luat doar de la „privatizarea” asta o spaga de cateva sute de milioane Euro.
      Singurul lucru bun pe care l-a facut Nastase e ca l-a dat la mancare,l-a dat pe trompa si pe Isarescu care in 2000 a semnat contractul cadru de privatizare a petrom.
      Asa se intampla cand mananci din aceiasi troaca cu altii sau te balacesti in acelasi noroi(e din bani noroiul).Poate vorbeste si Sorin Ovidiu Vantu sau Liviu Luca de petrom,acum 20 ani erau balauri,centauri pe campie si smecherie.
      https://adriannastase.ro/2022/12/13/rezumatul-privatizarii-petrom-for-the-record/
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

  • opinia mea, despre care eu insumi pot spune ca e greu de luat in seama de oricine altcineva, e ca strategiile care stau la nasterea Noii Lumi sint rezultatul manifestarii Inteligentei Artificiale Cuantice. pe motiv ca eu consider Fundamentala prezenta acestei inteligente in Civilizatie, deci o folosesc pe post de ipoteza fundamentala, toate zicerile mele au tendinta sa fie greu de luat in seama. ‘starea’ fiind asta, ar fi si haios sa continui sa ma manifest paici, :))
    schengenul e pistol cu apa statuta, fata de teme care chiar conteaza, in numai opinia mea:)), cum ar fi despletirea drepturilor omului in drepturi naturale si drepturi artificiale, in despletirea administratiei in una artificiala si ailalta naturala, in despletirea natiei in pleata proprie noului sat si pleata proprie satului clasic, in despletirea stiintelor in naturale si artificiale, ba chiar si patria tre sa fie despletita, in aia Artificiala si in aia care e fix Natura,…etc

  • cred ca se poarta discutii folosind cuvinte care doar par ca au aceeasi definitie pentru toti cei care poarta discutia. din ce am observat io, …insa o fi altfel!, habar n am, toti vorbesc despre nationalism, insa fiecare are propria definitie a nationalismului in cap, toti vorbesc despre patrie, insa fiecare foloseste o alta definitie a patriei, vorbesc despre natie, insa si definitia asta are mai multe variante. tocmai daia …toti au dreptate.

  • intrarea in schengen e un efect, deci nu e o cauza pentru care eventual sa lupti. in timp ce noi ne ocupam cu modificarea unui efect, fara sa vorbim despre cauza lui, altii lupta fix pentru cauza asta, adica pentru Definitia Noii Lumi. aia despre care noi nu vorbim. o fi logic, io nu zic ca nu e, zic doar ca io n o vad.

  • 1997 este primul “Stalingrad” romanesc
    Azi putem spune ca deja ne-am obișnuit cu bătaia
    Atunci in 97 refuzul de a ne accepta in NATO a fost unul care nu ne-a șocat decit in mică măsura și doar pe aceea care aveau deja cunostiintele sa înțeleagă gestul
    Au trebuit sa treacă 7 ani ca abia in 2004 sa fim admiși
    Decembrie 1999 șase tari se aseaza la startul admiterii in UE
    Polonia Ungaria Cehia Slovacia adera la uniune după trei ani și devin membre depline la 01.05 2004
    Romania cu cred avea sa fie admisă in 2007 cu niște tinichele de coada – MCV
    Plutonul desprins in 2004 capătă in 2007 statutul de tari Schenghen
    Cinsprezece ani este decalajul dintre ai și noi azi doar ca azi noi nu suntem încă
    08.12.2022 nu este in opinia mea nici un dezastru
    România s-a obișnuit cu bătaia

  • Trebuiau să demisioneze măcar: preaînaltul, min.de externe, min. de interne, ambasadorul în Austria și loazele sfătuitoare ale acestora, dar văd că nu se simt vinovați. 11 ani pierduți…
    În ritmul ăsta amin cu Schengen-ul.
    Boicotul românesc va continua și neamul ăsta care e mai unit ca niciodată. Calea diplomatică s-a observat că nu există.

  • De ce este un dezastru pentru peste 90% dintre români neintrarea in Schengen?
    Totul nu este decât o găselniță pentru a mai comenta negativ…Oare noi și bulgarii meritam sa intram? Oare am meritat sa intram in UE?….

  • Iohanis este foarte suparat ca Austria a dat vot pentru Croatia, si a votat impotriva noastra. Nu vorbeste despre votul noatru, si al al nostru a fost tot pentru Croatia. De ce? Nu se putea negocia, il dau- imi dai.? Se stia ca interesul UE este pentru Croatia. Noi am executat ordinul.

  • @cib
    adrian onciu
    „Surse neoficiale spun că în acest moment relația de parteneriat este atât de strânsă, încât serverul de la Cotroceni cu informații Top Secret venite de la servicii are o conexiune directă la calculatorul NSA (Agenția de Securitate Națională a SUA). În sens invers, către România, probabil că circulă doar o succintă revistă a presei americane, întocmită de purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden.” adrian onciu,edited Aug 30 at 10:27
    https://t.me/onciu/1684
    Toate Bune!!!
    Vali Constantinescu

  • Am scris un comantariu si mi l-ati sters.Mi l-ati sters pe buna dreptate.Era prea jignitor pentru acest presedinte pe generalii Romaniei l-au daruit poporului roman.Acum sunt pus intr-o mare dificultate.Dracul imi da tircoale si ma obliga sa cred ca Basescu a fost un inger cit timp a fost presedinte.Este acelasi drac,care m-a impins sa-l votez pe Johanis.

  • Acest tantalau este smecher si periculos.In timp ce urmaream acest video cu acest subiect istoric mi-a venit in minte comertul cu,copii pe care l-a practicat acest criminal cu multi ani in urma.Parerea mea este ca „da”,acest individ este in stare de asa ceva,este un tip extrem de pervers,de periculos,este in stare sa te vinda pe nimic.Ce nu trebuie uitat este ca acest energumen este alesul securitatii.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Un Articol Exceptional al Profesorului Petrisor Peiu de ieri pe aceiasi Tema.
    https://www.gandul.ro/opinii/degringolada-schengen-19890354
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *