Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Cum a fost „nășit” definitiv Liviu Dragnea de șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda

Dragoste la prima părere, cine-ar fi crezut

În 12 aprilie 2019, aflat în turneu în Țara Prazului- Răsare, la Craiova, și încadrat de Olguța Vasilescu și de “omul cu experiență”, “curajosul” și “patriotul” parlamentar social-democrat Claudiu Manda, liderul PSD Liviu Dragnea venea pe scena mitingului electoral cu o ofertă insolită : “Îi iubesc pe-amândoi (Vasilescu-Manda, n.n.) și dacă cumva (sic!) o să mă lase ăștia-n pace, în fața oltenilor, îi rog să ne fie nași, mie și Irinei (Tănase, prietena lui Dragnea-n.n.)”. Invitația lui Dragnea suna strident: la români, o invitație la nășire se face în două mari cazuri – când te simți foarte apropiat de un “naș” sau când te temi de el și dorești să ți-l apropii. Aflat sub presiunea sentinței judecătorești din dosarul “angajări fictive”, care se apropia în luna mai, era evident că Dragnea nu mai avea timp de flirturi cu prieteni, ci traversa o perioadă tensionată care implica masiv căutarea înfrigurată a potențialelor riscuri pentru el: liderul PSD putea să aibă toate simpatiile pentru parlamentarul Manda, dar și toate temerile pentru șeful Comisiei parlamentare pentru Controlul SRI, Manda.

Eu pe Hellvig n-oi lăsa, poate-oleacă pe Dragnea

Dacă pe o scenă din Craiova, Liviu Dragnea l-a vrut ca “naș” pe Claudiu Manda în disperare de cauză, luând mii de oameni ca martori, acest lucru avea să-i confirme eventual suspiciunile pe care le va fi avut atunci: aceasta deoarece, la doar o săptămână după mitingul de la Craiova, pe 18 Aprilie a.c., Comisia SRI a lui Manda acuza public că fostul director SRI Liviu Maior a folosit Serviciul în scopuri personale și politice: erau acuzații grave care până în prezent au rămas fără urmări semnificative. Aberant era, însă, faptul că “patriotul” Claudiu Manda îl desființa pe Liviu Maior fără să sufle nimic despre directorul actual al SRI, Eduard Hellvig, pe mandatul căruia s-au dezvoltat două fenomene vădit deranjante pentru democrație și pentru guvernarea legal aleasă a României, PSD-ALDE: este vorba de grupul “rezist”, desantat în România (pe informații de presă dar și pe experiența agențiilor americane de securitate) pentru a-i ține trena “coruptului” Liviu Dragnea, respectiv de școlirea procurorilor Parchetului General la Academia SRI. ”Demascarea” unilaterală a lui Maior, cu evitarea numelui lui Hellvig, făcută de Manda de la pupitrul Comisiei SRI, era mare cât o trădare directă a lui Liviu Dragnea: nașul îl “nășise” definitiv pe liderul PSD. Căci Manda evitase evenimente recente din mandatul Hellvig, care reprimaseră violent acțiunile și programul PSD, concentrându-se pe potcoavele de cai verzi din mandatul Maior.

Vom fi iar și iar vom fi: Hellvig și cu SRI

Singurii câștigători ai punerii sub acuzare la Comisia SRI a lui Liviu Maior cu ignorarea lui Eduard Hellvig, au fost arhitecții nemărturisiți ai grupului “rezist” Eduard Hellvig (cu un SRI care a protejat grupul “rezist” prin detașare de “problemă”) și cu președintele Klaus Iohannis, un implicat direct, care în 2017 ajunsese să participe la un miting neautorizat al “haștagiștilor rezist”: la ei s-ar adăuga rețeaua “rezist” din Justiție sau din învățământul superior (Universitatea București, SNSPA), tolerată de ani de zile de Coaliția PSD-ALDE și finanțată majoritar- culmea- de la bugetul național și nu din vistieria vreunui club distins globalist, și care a înțeles indirect că este “la putere”. Situând-se într-o contemplație respectuoasă față de Hellvig, Claudiu Manda făcea jocurile unui Klaus Iohannis, președinte al României care, prin acțiunile sale grotești devenise fățiș “președinte rezist” și nu al întregului popor român. De altfel, aflat la șefia Comisiei pentru controlul SRI din anul 2017, parlamentarul PSD Claudiu Manda avusese tot timpul să ceară, să studieze, să dea publicității și să emită considerații despre distanțarea suspectă a SRI-ului lui Hellvig față de activitățile anti-democratice ale grupurile “haștag rezist”, care culminaseră cu provocarea violențelor de la așa-zisul miting al Diasporei din avg. 2018. Nu a făcut-o și rămâne de văzut cât de mult va mai menține Manda contactul cu un subiect atât de actual, în calitatea lui nouă, de europarlamentar trimis la Bruxelles de PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Toată oaia trebuie tunsă, toată boala treb’e spusă

În decembrie 2018, publicația cristoiublog.ro solicita Comisiei pentru Controlul SRI confirmarea primirii din partea SRI a unei Informări legate de activitatea grupului “haștag rezist” (finanţări, activități pentru înlăturarea Guvernului prin metode nedemocratice, riscuri pentru securitatea naţională etc), document care fusese solicitat în nov. 2018 de Claudiu Manda și promis de directorul SRI, Eduard Hellvig. Altfel prompți în relațiile cu presa, Manda și Comisia lui nu au răspuns publicației noastre, iar această muțenie nici nu mai apare atât de ciudată în contextul în care Manda tindea practic spre statutul de protector al imaginii SRI-ului lui Eduard Hellvig. Rămânea așadar, așa cum s-a stabilit în spatele ușilor închise: în timp ce în Statele Unite grupuri asimilate “resist” sunt trecute din 2016 într-o listă monitorizată a “terorismului domestic”, în România- la Comisii parlamentare, la SRI și la Parchetul General, grupurile “haștag rezist” sunt doar “libertate de expresie”: țara bolnavă România încă experimentează democrația.

O tăcută de Gheorghe Mutu, la SRI

România este măsura neputinței sale atâta timp cât, în domeniul securității naționale, continuă să accepte masiv vorbe, oratori și chibiți, dar nu și acțiuni concrete. Este de reamintit aici faptul că Informarea cerută în Sept. 2018 de Claudiu Manda directorului SRI, Eduard Hellvig, ar fi fost utilă cel puțin din punctul de vedere al completării unui “dosar” al organizației de “protestatari rezist”, dar și pentru o eventuală identificare a conexiunilor între punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea și eforturile depuse în afara regulilor democratice, de rețele ale “rezistenților” din Justiție și din mediul non-guvernamental, regăsite în ceea ce, generic, este numit Stat Paralel. Paradoxal, prin neimplicarea instituțiilor de stat (SRI, MAI, Parlament etc) o organizație extrem de vizibilă prin agresivitate și mobilitate în stradă cum este “haștag rezist” rămâne și azi cvasi-necunoscută publicului, cu finanțările sale, cu logistica, liderii din umbră, organizarea și “creierele” care plătesc “activiști”, lozinci, weburi și postaci pe publicații, susținând  totodată contactul cu grupurile de extrema stângă din Vest (gen “antifa-resist”). Ceea ce a devenit riscant pentru democrația românească în prezența acestui grup exportat “civic” de ani de zile dinspre SUA spre Europa (cu ideologie, propagandă, metode de „activism”, proteste „tarifate” și finanțări) este faptul că, în prezent, el încearcă blocarea discursului unor politicieni aleși liber la urna de vot, iar asta nu se întâmplă în vreun birt din Berceni, ci în locații din întreaga țară: tentativele repetate ale “rezistenței haștagiste” de blocare a unui drept constituțional precum libertatea cuvântului, se constituie deja într-un fenomen de amploare națională și ar fi trebuit să devină o preocupare serioasă pentru SRI-ul fostului bursier Soros, Eduard Hellvig, pentru Guvern și pentru Consiliul Suprem de Apărare a Țării. SRI a răspuns însă, ca de obicei cu “opinia” sa favorită care este tăcerea.

Cu STS nu te pune, cu Olguța du-te-n lume

În iunie 2019, Coaliția la putere PSD- ALDE decidea înființarea unei Comisii de verificare a sesizărilor referitoare la fraudele alegerilor europarlamentare din 26 mai. Comisia este condusă de Olguța Vasilescu, ea înseși o țintă a așa-numitului Stat Paralel (expusă în cătușe de DNA cu puțin timp înainte de alegerile pentru Primăria Craiovei, unde era candidată), nevastă pentru Claudiu Manda și potențială “nașă” de căsătorie pentru întemnițatul de lux de la Rahova, Liviu Nicolae Dragnea. Misiunea Olguțăi Vasilescu va fi simplă: într-un context în care servicii secrete precum Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) (și prin STS, fiind vizat SRI) sunt suspectate de implicare în fraudarea rezultatului final la euro-parlamentare, Vasilescu va avea de ales între soțul Claudiu Manda- protector de imagine al actualului SRI și PSD- care prin Liviu Dragnea acuzase implicarea în Statul Paralel a Serviciilor secrete. Dacă Olguța Vasilescu va alege ambele variante (soțul și Partidul) ar fi democratic și de bun-simț să fie derulată o investigație serioasă, din care poporul român să afle concret de ce Claudiu Manda ține “la secret” informarea SRI despre grupul “rezist”: aceasta, pentru cazul în care respectiva Informare a fost vreodată redactată la Serviciul Român de Informații.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cum a fost „nășit” definitiv Liviu Dragnea de șeful Comisiei SRI, Claudiu Manda”

  • Mon cher , asta-i nu-i orice proasta , e prosta de renume nu mondial , ci intergalagtic , sarmana a picat ca musca-n laptele puterii si-i da in lupta , ca coana Joitica de pe vremuri , desi , sa-avem pardon , aia era infinit mai inteligenta in prostia ei

  • Pleșoianu „Îmi menţin părerea despre doamna Dăncilă şi tot ce sper e să nu ajung de acum să văd că există şi o doamna Dăncilă 3. Că doamna Dăncilă 2 există faţă de doamna Dăncilă 1”, a spus deputatul PSD.
    Deci la un moment dat, președintele rezist al Romîniei, Iohannis are toate șansele să vadă triplu cîănd merge la Guvern. Au, care-o fi Dăncilă? 😆 Bine că nevastăsa nu e în variantă triplă 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *