Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum a ratat, din cauza rusofobiei, un mare subiect presa noastră interbelică

Reluarea Relațiilor diplomatice dintre România și URSS, la 9 iunie 1934 (după 17 ani de întrerupere) a fost urmată de gesturi de bunăvoință din partea Moscovei, menite a dovedi românilor că URSS nu e Bau-Baul înfățișat de presă și de clasa politică.

Printre aceste gesturi se numără și restituirea Osemintelor lui Dimitre Cantemir și 1443 de lăzi (135 tone) din Tezaurul de la Moscova (arhive ale statului și ale ministerelor, documente și manuscrise ale Academiei. Osemintele și lăzile au fost aduse la Constanța în 15 iunie 1935 de vasul Principesa Maria care a mers la Odessa, înregistrînd astfel o premieră:
Primul vas românesc intrat într-un port rusesc după 17 ani.

Lectura articolelor dedicate aducerii Osemintelor lui Dimitrie Cantemir de la Moscova m-a făcut să mă întreb cum de n-au sesizat marii ziariști ai presei de senzație un Breaking News provocat de venirea vasului „Principesa Maria” de la Odessa pentru a aduce osemintele lui Dimitrie Cantemir și lăzile cu o tranșă din Tezaur. Adevărul din 17 iunie 1935 publică sub titlul Repatrierea unui român următoarea știre:

„Vasul «Principesa Maria» a adus la bord şi pe un cetăţean român, aflător în Rusia sovietică încă din timpul războiului. Se numeşte Toma Cazacu, e invalid şi e originar din Turnu-Măgurele.

Toma Cazacu e secund și îmbrăcat cu o bluză albă rusească, sub un surtuc vechi negru. Am stat de vorbă cu el. Ne-a spus că i s-a făcut dor de țară și de mult a vrut să se întoarcă acasă. Dar de abia acum a izbutit să capete învoirea de a se repatria.”

Sub fotografia eroului, cu legenda „Toma Cazacu, invalid din T. Măgurele, repatriat din Rusia”, surprinzînd un tip care amintește de un personaj din Siliștea Gumești, ziarul adaugă următoarele amănunte:

„Toma Cazacu a adus cu el din Rusia un samovar, un radio, o pendulă înaltă de 2 metri, un pat de fier nichelat şi o valiză.
După terminarea formalităţilor poliţieneşti, el va fi lăsat să plece la Turnu-Măgurele.”

Și cam atît. Cum adică? îmi spun, o știre de o asemenea importanță trebuia urmată de un amplu interviu cu nou venitul. Invalidul a ajuns în Rusia în 1917. Cum de nu s-a gîndit pînă acum să ceară să se întoarcă? Sau poate a cerut, dar rușii nu i-au dat voie să plece? Și cum de a ajuns pe vapor? L-au plasat rușii de la Odessa ca un fel de discount la oseminte? Sau s-a lipit pur și simplu de o ocazie?

Adevărul nu mai scrie nici un alt rînd despre Toma Cazacu.
Dimineața (publicație din Trustul Adevărul) din 17 iunie 1935 publică o știre scurtă, intitulată Repatrierea unui român din Rusia. Încadrînd fotografia dată de toată presa, nota, pentru că doar o notă e, scrie:

„Vasul «Principesa Maria» a adus la bord şi pe un cetăţean român, aflător în Rusia sovietică încă din timpul războiului. Se numeşte Toma Cazacu, e invalid şi e originar din Turnu-Măgurele.
Toma Cazacu a adus cu el din Rusia un samovar, un radio, o pendulă înaltă de 2 metri, un pat de fier nichelat și o valiză.”

Curentul nu suflă un cuvînt despre asta.
Cum era de așteptat cele mai multe informațiuni le aflăm din Universul, imbatabil cînd vine vorba de știri. Numărul din 16 iunie 1935 publică sub titlul Osemintele lui Dimitrie Cantemir și arhiva Statului din Moscova au fost aduse la Constanța, un reportaj trimis de la Constanța în 14 iunie 1935, care ne oferă amănunte despre Toma Cazacu:

SOSIREA UNUI REPATRIAT ROMÂN
Tot cu vaporul «Principesa Maria», a intrat în ţară un român anume Toma Cazacu, de fel din T. Măgurele, fost soldat în reg. 6 vânători.
Acesta este primul repatriat român, care se reîntoarce din Rusia pe un vas românesc, — după o lipsă de aproape 20 ani.

Cazacu, fiind soldat în reg. 6 vânători, a căzut rănit, în luptele dela Mărășești.
A fost evacuat într -un spital din Basarabia, iar de aci, a fost trimis la Odessa, unde l-a prins revoluţia, înainte de a se fi vindecat complet.

După ce s- au liniştit spiritele, a început să lucreze tâmplărie, pe care o cunoştea înainte de a fi încorporat.
Ne mai putând suporta depărtarea de patrie, Cazacu s-a folosit de prima ocazie prielnică, spre a reveni în ţară.

Pe soţia lui speră să o aducă în ţară cel mult în două luni.
De la vapor, Cazacu a fost condus la poliţia portului, iar de aci, va fi trimis la chestură, pentru îndeplinirea primelor formalităţi pentru stabilirea definitivă în țară.”

Subiectul moare imediat în marea presă interbelică. Eu, dacă aș fi fost în locul lui Pamfil Șeicaru sau Stelian Popescu, mogulii presei noastre de la vremea respectivă, aș fi dat un spațiu amplu cazului. Cum a trăit în Rusia sovietică? Cum a ajuns pe vas? Cum a trăit Revoluția și Războiul civil? De ce n-a încercat să vină mai devreme? Ce subiect, Dumnezeule, nu numai de presă, dar și de literatură.

Cum de le-a scăpat subiectul unor gazetari de talentul lui Pamfil Șeicaru?
Nu le-a scăpat.
L-au ocolit pur și simplu.
La vremea respectivă presa română era rusofobă la modul absolut.

Dacă ar fi acordat atenție subiectului, ar fi trebuit să vorbească despre Rusia sovietică, să aducă în fața cititorilor o realitate, alta poate decît cea din fake newsurile reproduse după agențiile poloneze și lituaniene, ca și acum anti rusești de dimineață pînă seara.

Semnificativ rămîne că ziarul condus de Pamfil Șeicaru, „Curentul”, nu suflă un cuvînt despre acest venit.
Explicabil.
Sub conducerea lui Pamfil Șeicaru (un rusofob pînă la moarte) Curentul e nava amiral a campaniilor antirusești din presa noastră de dinainte de 23 august 1944.
Nu e de mirare că dintre toți cei puși sub acuzare la Procesul Criminalilor de gîndire din 22 mai – 4 iunie 1945, Pamfil Șeicaru a fost singurul condamnat la moarte.

L-a grațiat Nicolae Ceaușescu prin Decretul nr. 977 din 12 decembrie 1966.
Grațierea i-a înlesnit vizita făcută în România – inclusiv pe litoral – în cel mai mare secret (Operațiune fără cusur a DIE) între 20 – 28 august 1977.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Cum a ratat, din cauza rusofobiei, un mare subiect presa noastră interbelică”

  • Căutați reclama făcută de Rusia în finalul caria spune: „vine iarna este timpul sa va mutați în Rusia”

  • presa e un serviciu de informatii ultrasensibil.

    influenta celorlalte servicii de informatii asupra acestui serviciu e atat de atragatoare incat…le e greu sa reziste.

    prin urmare in presa se citeste sanatatea celorlalte servicii de informatii.

    cu cit presa e mai populata cu fobii, cu atat celelalte servicii de informatii sint mai bolnave. si invers.

    • @Online
      Visezi frumos…prinzi fluturi…sunt 6 servicii dgia dipi(dgpi/0215) sri sie sts spp sipa si ar mai fi niste popi securisti in BOR…nu ma refer la Teodosie….de exemplu…preafericitul…i-a fost ars dosarul…acel purtator de cuvant al bor…staretul de la sambata de sus…era un tov colonel tot de la Chitac de la unitate mi se pare…poate nu stii ca la Suzana Cheia..stareta are 25 ani..si sunt maici acolo cu 50 ani de calugarie….
      Bun…sa revin la subiect…serviciile erau in Slujba Romaniei daca slujeau Intereselor Romaniei…In Realitate sunt o anexa a celor din afara…si grupuri infractionale organizate cu ramificatii in toate domeniile societatii…
      Sa-ti explic niste cifre…inainte de 1989 erau cam 400.000 Informatori…Ti-am Vorbit De Tata Si Mama….Nu erau Nici Informatori nici Securisti…Tata facuse armata la Radiolocatie in Ploiesti…avea livret…neatins…sublocotenent in rezerva…Mamei ii facuse un Ministru Livret cu grad de sergent major dupa 1968…a facut asta cu toate femeile din armata…Daca Ar Fi Fost Securisti…sau Nomenclaturisti…nu si-ar fi permis in anii ’80 sa-l reclame pe secretarul de partid de la unitate,un colonel Mocanu…bine facea multe…l-au reclamat pentru niste partide ilegale de vanatoare…sau ca luase munitie de la unitate…nu mai tin minte…l-au facut din unul care vroia sa fie mai smecher decat comandatul Chitac si Seful de Stat Major Mitru…colonel…la muzeul de istorie militara…daca erau securisti sau nomenclaturisti nu faceau asa ceva…la unitate din vreo 300 era un singur ci-contrainformatii militare…securitate…stiu si cum il chema…preda sa zicem…pentru conformitate..preda tatal..ca fisu facea pe mos gerila pentru copiii celor de la unitate…Bun…destul cu Amintiri din Copilarie…
      Asadar..din ce Stiu..si ce mai Scria Pavel Corut…securitatea inainte de 1989 avea 10.000 cadre si vreo 400.000 informatori…cei din trupele de securitate,actualii jandarmi nu se puneau la socoteala..erau paza obiective…erau alesi pe baza de caracteristici fizice…rezistenta la frig..efort…
      Bun…Acum…in 2022…In 2016…erau 30.444 cadre in cele 6 servicii oficiale…informatori…banuiesc ca tot sute de mii..doar ca treaba a inceput sa coste din ce in ce mai mult…in 2001…un informator costa 170.000 lei pe zi…”colaborator extern la o institutie bugetara”…stiu de la un fost coleg…tac-su Director…la o firma….in 2016 40 lei pe zi…in 2018 oracaiau pe langa Mine ca 50 lei nu e suficient….in 2020…deja 1 milion pe zi…Au Avut si Tupeul sa-mi spuna si sa-mi arate…..asta e „subiectul” cu „legea avertizorului de integritate”…nu mai au bani sa-si plateasca retelele de informatori…acum dupa ce astia s-au spurcat la bani..clar nu o sa „dea la mancare” pe gratis….asta ca sa vezi Online…MIZERIE…VICTOR HUGO…..LES MISERABLE…..FIGHT HOPE LOVE AND DREAM…..NOROC CA M-A IUBIT DUMNEZEU SA APUC SA SCRIU ASTEA…
      Revenind la cei 30.444 din 2016 si cele 6 servicii…au plecat in 6 ani cam 50%-60% din ei…si daca vrei LASER….din 30.444 dor Structura De Contrainformatii Din SIE…Si-a Respectat Juramantul Militar Fata De Romania…. adica..platiti 30.444 cadre…vreo 200.000 Informatori…la ce am vazut in Bucuresti..dar nu numai…in ultimii ani..si Slujesc Romania…Vreo Cateva Sute…Aia Din SIE sunt Vreo 3.000…Pe Contrainformatii sa fie Vreo 300….400…Tare..Nu-i Asa…
      Ca sa-ti spun ce mai tin minte din sport…karate…e un stil foarte acrobatica taekwondo…doar ca Eu…la kyokushin…cand eram copil…12…13 ani…am invatat ca „pasarea se prinde la sol nu in aer”….
      Zi Frumoasa Online!!!

    • @Online
      Mai era un subiect,ca sa inchidem luna iulie…ai vazut…ciuca asta i-a chemat pe rectori…si gata…sunt toti sfinti…asta inseamna coruptia de stat…uite…se leaga cu acest subiect…Iti Explic…In Momentul In Care…tu platesti un om in privat…peste valoare pietii pentru acea munca/job/rol/pozitie…sau peste valoarea lui profesionala…acel individ/individa devine o marioneta/o impostura de om…santajabil/santajabila…am identificat vreo 15.000-20.000 la stat asa…Nevotatii Lui Ingrid Mocanu…Inalti Functionari Ofiteri Superiori Si Magistrati…Vreo 12.000 Magistrati activi si in rezerva….ca astia sunt toti Gradati…..Vreo 2.000 Generali…daca pana si unul…eram in Armata…si ne impartea dosarele….care la politie care la jandarmi si care la sts…pentru trecerea in rezerva…pe Mine m-a dat la sts…Specializarea Din Facultate…Si de asta s-a ocupat unul Pasare Sergiu…era maior prin 2000…l-a scos basescu si pe asta general la pensie…Vreo 1.100 Bastani Din Universitati…sa nu ma intelegi gresit…cunosc profesori universitari…inclusiv militari…toata stima….e vorba insa de „unii”…Vreo 50 SuperBastani Ai Statului….469 Deputati Si Senatori…33 Europarlamentari…Secretari De Stat Directori de prin Ministere Sefi Departamente Prin Autoritati….Astia Sunt…Vreo 17.000-19.000 Estimez…platiti Muuuult peste valoarea lor profesionala sau pozitia pe care o ocupa…Astia Sunt Cancerul Romaniei.
      „EXCLUSIV! TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României! Insectarul pilelor politice care se îmbogățesc pe spatele românilor”
      „Baștanii universităților de stat românești. Top 1100 salarii imense ale universitarilor: muncă puțină, confort profesional maxim. O Românie fără azimut”
      http * s://strictsecret. * ro/exclusiv-top-50 * -cei-mai-bine * -platiti-sinecuristi- * ai-romaniei-insectarul- * pilelor-politice-care-se * -imbogatesc-pe-spatele-romanilor/
      http * s://strictsecret. * ro/bastanii-universitatilor * -de-stat-romanesti-top- * 1100-salarii-imense-ale * -universitarilor-munca * -putina-confort-profesional-maxim- * o-romanie-fara-azimut/

    • @Online
      Uite…am mai gasit o perversiune…cautam de alegerei referendumuri in Romania…mai tii minte…2018…”referendumul pentru familia traditionala”…
      Sa vezi articolul 48…din Constitutie…Perversiune…
      „ARTICOLUL 48
      Familia (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber
      consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe
      dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura
      creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
      (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi
      de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege.
      Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai
      după căsătoria civilă.
      (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în
      faţa legii cu cei din căsătorie.”
      Ai prins ideea…articolul 2…Adica Stat Laic…ca de fapt casatoria=conventie civila=concubinaj notoriu=contract prenuptial=afacere=combinatie pe interese si bani….dar vii tu Stat Laic si Spui…Nu Te Poti Casatori Religios daca nu esti Casatorit Civil…pai cum vine asta…cum e asta…care e treaba…pai Era mai Democratica Constitutia Republicii Socialiste Romania…din 1965…UITE…
      „Art. 23. – In Republica Socialista Romania, femeia are drepturi egale cu barbatul.
      Statul ocroteste casatoria si familia si apara interesele mamei si copilului.”
      „Art. 30. – Libertatea constiintei este garantata tuturor cetatenilor Republicii Socialiste Romania.
      Oricine este liber sa impartaseasca sau nu o credinta religioasa. Libertatea exercitarii cultului religios este garantata. Cultele religioase se organizeaza si functioneaza liber. Modul de organizare si functionare a cultelor religioase este reglementat prin lege.
      Scoala este despartita de biserica. Nici o confesiune, congregatie sau comunitate religioasa nu poate deschide sau intretine alte institutii de invatamint decit scoli speciale pentru pregatirea personalului de cult.”
      Adica…Era Stat Laic…Ocrotea Familia dar nu isi baga nasul…Libertatea Cultului Religios Era Garantata dar nu se amesteca cu statul laic…
      Nu Stiu Online…Cum O Vezi…Care E Parerea Ta…Ca Am Trait Si Atunci Si Acum….By The Way…Mergeam cu Tata la Biserica din Curtea Cimitirului Bellu Catolic la Slujba De Pasti….Inainte de 1989…Fara Nici O Problema…
      http * s://www.ccr. * ro/wp-content/uploads/2020/03/ * Constitutia-2003.pdf
      http:// * http://www.cdep. * ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_ * text?idt=37735

      • orice dicutie purtata in curtea ‘drepturilor naturale’, doar,…tocmai ce a expirat.

        acum sint active si ‘drepturile artificiale’, adica…’antidrepturile’, parte a ‘doctrinei Anti’, aia din povestea Antinaturii.

        oare nu cumva ‘facerea de Pace’ inseamna chiar disponibilizarea…Drepturilor Artificiale?

        adica…asa am avea pe tarabe Drepturi Naturale SI drepturi Artificiale.
        n-ai decit sa ti le alegi pe cere care ti se potrivesc, nenica!

        deci…toata treaba ar sta in…a i da cale libera Definitiei Artificialului sa se manifeste…ca Artificial!

        pozitia fiind asta:
        exista Natura si mai exista Antinatura, Artificializare

        adica,…spre aleatoriu exemplu, daca un om isi doreste sa fie imbunatatit genetic, caz in care, spre ex, ar rezista mai bine la seceta…
        lasa l, nenica!,
        …in baza Drepturilor lui la Artificializare sa-si traga, genetic, …si patru maini …ba chiar si opt picioare!, …daca asta ii e dorinta,
        insa s-o faca in cadrul Definitie care e pe masura asta.

        prin urmare raspunsul meu este acesta:
        e nevoie de o noua definitie pe Piata,
        mai exact:
        e momentul, a sosit vremea, sorocul, ca Definitia Drepturilor sa se exprime prin Supepozitii:
        de maine…varati in DEX Superpozitiile Drepturilor :))),
        Drepturile Naturale
        SI
        Drepturile Artificiale.

        in baza Drepturilor Naturale oameni pot trai Natural,
        iar in baza Drepturilor Artificiale, oameni pot trai Artificial.
        …deci dupa dorinta!:)))

        ( ca daca lasi Drepturile Artificiale in aceeasi oala cu Drepturile Naturale,…primele vor avea tendinta sa le scoata de pe taraba pe celelalte 🙂 ,
        ‘treaba’, pe Vremurile astea fiind doar una,
        sa Navighezi pe ape tulburi si involburate, nu sa le limpezesti, nici sa le domolesti,
        ca daca asa sint ele, Vremurile, pe vremea asta,… aia e.

        • ‘Dreptul’, asa cum e el predat prin scolile lumii, tocmai ce a devenit un produs expirat.

          se cade sa vorbim despre Drepturi Naturale, insa si despre Drepturile Artificiale, ca daca unii au astfel de dorinte, artificiale, ele se cade a fi lasate sa se implineasca, ca de ce sa te opui?! nu se opunea ea, Natura, …ne apucam noi sa ne opunem?! 🙂

          • spre ex in baza Drepturilor Naturale barbatii si femeile se pot inmulti pe calea Naturii, unul fiind tatal, iar cealalta mama,
            iar in baza Drepturilor Artificiale ei s-ar putea inmulti…pe cai artificiale, sexul feminin putind fi declarat, in baza Drepturilor Artificiale, ca fiind…Nou Sex Masculin, spre simplu exemplu, sau poate ca devine, cf noii definitii, Sex Neutru, sau poate chiar… Antisex?, …nu ma pricep,
            in orice caz….poate deveni ceva Artificial fara oprelisti, in fapt…dupa dorinta 🙂

          • acum pe Piata se exprima Artificialul in baza…Drepturilor Naturale:))))

            nu mai bine se exprima Artificialul in baza Drepturilor Artificiale? 🙂

            problema nu e faptul ca Artificialul se manifesta, ci ca el se da Natural!:))))

            n are decit sa se dea ce vrea!:)), insa e de Bun-Simt ca s-o faca in baza Drepturilor Artificiale,
            deci Artificialul poate spune chiar ca e un…’produs Natural’, daca asta ii e dorinta,
            insa s-o faca in Adevar, adica in baza Drepturilor Artificiale… 🙂

        • @Online
          „daca un om isi doreste sa fie imbunatatit genetic”…cand umbli acolo…nasol…adica…e ca si cum Omul Ar Vrea Sa Deschida Usa Lui Dumnezeu cu cheia lui…iese prost de tot….orice organism ar fi modificat…uite ce scrie pe wikipedia…by the way…sau apropo…cati ani…milioane de ani…sute de milioane de ani…miliarde de ani…au trecut de la primele organisme vii unicelulare si pana la om…
          „ADN este prescurtarea de la acidul dezoxiribonucleic (în engleză: deoxyribonucleic acid, DNA). Acesta este format din molecule organice dintre cele mai complexe. Substanța se găsește în fiecare celulă a ființelor vii și este esențială pentru identitatea oricărui organism, de la Euglena viridis, mica ființă unicelulară aflată la granița dintre plante și animale, și până la Homo sapiens sapiens, omul contemporan.
          Structura ADN-ului a fost decodificată în 1953. Americanul James D. Watson și britanicul Francis Crick sunt considerați drept primii care au descifrat structura de dublă spirală a ADN-ului. Conform propriilor afirmații, saltul calitativ al descifrării „secretului vieții” s-ar fi produs în ziua de 23 februarie 1953.
          Este demn de remarcat faptul că impecabilele imagini luate unor molecule „iluminate” prin difracția razelor X de către Rosalind Franklin, specialistă în fotografii de difracție create cu raze X, l-a făcut pe Watson și Crick să întrevadă structura de dublă elice a ADN-ului. Colegul acesteia, Maurice Wilkins, a contribuit de asemenea decisiv la luarea unor fotografii edificatoare.
          Din păcate Franklin a murit de cancer în 1958, în vârstă de numai 37 de ani, probabil din cauza prea intensei iradieri. Cum premiul Nobel nu se conferă post-mortem, în 1962 doar Watson, Crick și Wilkins au fost răsplătiți cu aceasta prestigioasă cunună de lauri științifică, mult dorită de către toți savanții din lume.”
          GHINION….si erau doar..X…NU…..Gamma
          Weekend Frumos Online!!!

          • ‘„daca un om isi doreste sa fie imbunatatit genetic”…cand umbli acolo…nasol’

            io nu zic ca e nasol, sau ca e bine, eu zic doar ca e Artificializare si,,,daca asta e dorinta unor oameni, de a se Artificializa, Bravo!, dorinta sa li se implineasca!
            deci nu e cu nasol sau cu ‘bine’, ci cu SI :)))

            in ‘Dreptul’ valabil azi lipseste SI-ul,
            pentru ca el sa existe e necesar sa se manifeste:
            -Drepturile Naturale
            -Drepturile Artificiale
            si dupaia se vede si SI-ul, intre ele,…facand Pace, adica facand ceea ce E! :))

          • ai deschis discutia despre Constitutie,
            …pai sa tot discuti pe tema asta, pe Vremurile astea, adica pe Vremurile Superpozitiilor :)))

          • ‘sau apropo…cati ani…milioane de ani…sute de milioane de ani…miliarde de ani…au trecut de la primele organisme vii unicelulare si pana la om…’

            adica ce?!, n ai aflat inca de existenta Computerului Cuantic care indeasa…miliarde de ani intr o secunda,…nu mai zic ca indeasa, de fapt ‘ tot Timpul’ in ‘timpul lui Planck’?:))))

  • deci bolshevicii sint rushi
    si rushii sovietici……
    BUNICUL LUI ILIESCU A FOST RUSUL. DE ORIGINE EVREIASCA , VASILI. IVANOVIC ! – PARTEA I. ACTUL I: UN BUNIC BOLSEVIC – VASILI IVANOVICI, REFUGIAT DIN RUSIA,.
    Vasili Ivanovici a fost un evreu rus, bolsevic, un puscarias periculos care a fugit din Rusia si a fost urmarit de politia tarista. S-a stabilit …

  • Domnule Ion Cristoiu,
    Atitudinea oamenilor politici romani din perioada interbelica va avea urmari in perioada postbelica.
    Nu stiu de ce am senzatia ca treaba asta se va aplica si acum,in prezent,2022-2023,probabil doar economic si geopolitic.
    A fost o prostie din partea lor sa aibe relatii atat de dusmanoase cu urss in conditiile in care idealul national,romania mare,era un deziderat realizat.
    Singura atitudine corecta a fost interzicerea partidului comunist roman in 1921 mi se pare,partid ce avea in statut retrocedarea Basarabiei catre Soviete.
    Romanii pornesc de la premiza ca Rusii sunt niste salbatici,barbari,necivilizati,ceea ce este total fals,fara griji,si Rusii sau Ucrainienii si chiar Bielorusii ne percep pe noi Romanii ca un element strain,inamic,ciudat e ca mai prietenosi pot fi cu un german sau un american decat cu un roman,poate se gandesc unii „cu capul mare” din statul roman la treaba asta,ca n-am spus-o „din carti”.
    Ati atins un subiect extrem de interesant,Pamfil Seicaru si vizita secreta a acestuia in Romania in 1977,cunosteam subiectul,aici e o problema,una mare de tot,vis a vis de tradare,nu e vorba de vizita lui Pamfil Seicaru de care probabil Ceausescu stia,spunea cineva pe un forum ca securitatea il tradase pe Ceausescu inca din 1977,s-a rupt filmul,adica defectarea lui pacepa o stiam,doar ca asta a fost in 1978,o Stiam de la Parintii Mei care lucrau in Armata in anii ’80,cu multe amanunte asa cum stiam de Cernobal in 1986 la o zi dupa accident,mai lucra Mama in armata,dar sa revin la subiect,adica securitatea il tradase pe Ceausescu in 1977 cand Romania DUDUIA,accesase imprumuturi externe,avea acces la tehnologii occidentale,exista o siungura explicatie plauzibila,logica,unica ce sta in picioare,coloana a cincea sovietica a securitatii,falanga kgb din die si va pot spune 2 nume care inca mai traiesc si ar trebui sa dea niste explicatii sau raspunsuri vis a vis de subiect:mihai caraman si ion iliescu.magureanu,melescanu,isarescu erau „prea mici” la acea data.Asadar TRADAREA are o „istorie” cunoscuta de 45 ani ani in Romania.
    Felicitari Pentru Articol !!!
    Toata Stima Maestre!!!

    • Online, Ionute, luati-va o camera ma !

      • @Make
        Aici Discutam Idei…Principii…Uite…Iti Explic „Procedura”…O Pilda…
        „Great Minds Discuss Ideas. Average Minds Discuss Events. Small Minds Discuss People”…S-ar traduce asa…nu cu google translate…Oamenii Luminati Discuta Idei Oamenii Obisnuiti Discuta Intamplari Ceilalti Oameni Discuta Unii Despre Altii…cica ar fi spus Eleanor Roosevelt…mai bun si bland n-am putut fi…
        Intre Timp…Ca Sa Nu…Totusi…Tema De „Cercetare” Pentru oitze…behhh behhh behhh Aveti 44.957 Alesi…Probabil De Asta Va Merge Asa Bine…
        1 presedinte
        41 presedinti consilii judetene
        33 europarlamentari
        466 parlamentari
        3.176 primari
        1.340 consilieri judeteni
        39.900 consilieri locali

        • Celor doi cu principii:
          Păi, dacă vă iubiți, luați-vă! Poate ne mai scutiți și pe noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *