Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum am ajuns să o îmbrac pe doamna Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României

O zi de noiembrie, frumoasă, cu soare blând. Eram invitată la o gală de premiere a personalităților din mai toate domeniile de activitate.
Dichisită, am plecat în capitală să particip la eveniment. Primeam și eu un premiu pentru activitatea mea din domeniul modei.

O sală frumos aranjată, oameni eleganți, personalități, vedete tv și media, politicieni. Cu toții ne ocupam locurile la mese, căutam cu privirea cunoscuți pe care să-i salutăm, căutam să socializăm, că doar erau vremuri fără distanțare.

Ne așezăm la masa la care am fost conduși, acolo erau deja două cupluri de oameni discreți, eleganți, modești și cu bun simț, cam rar mai găsești în timpurile noastre. Nu știam cine sunt, dar am aflat imediat ce între noi s-a încropit dialogul. Cele două doamne erau politiciene, una europarlamentar, iar cealaltă doamnă, deputat. Noi, femeile, am spart mai repede gheața și am început să ne prezentăm și să vorbim diverse. Cum nicio femeie nu rezistă la capitolul modă, am reușit să stârnesc curiozitatea doamnelor cu meseria mea.

Seara își urma cursul firesc , a venit momentul decernării premiilor, poze, zâmbete, un pahar de șampanie, schimburi de cărți de vizită.
Atmosfera de la masa noastră a fost tare plăcută, s-a create, din start, o relaționare cum rar mi s-a întâmplat să întâlnesc la genul acesta de evenimente, la care fiecare vrea să pară mai important, mai prețios.
Noi parcă eram din alt film, din alt mediu. Mi-a plăcut enorm acest lucru. Să simți că ai atâtea de povestit cu niște oameni necunoscuți e cu adevărat minunat.

Am îndrăznit să propun uneia dintre doamne, care se vedea că este aplecată spre frumos și eleganță, să îmi treacă pragul atelierului și să mă lase să îi propun ținute pentru mediul în care lucrează. Această doamnă avea să devină, la doar 3 luni de la acel eveniment, prim ministru al țării, iar eu, se pare că nu am dat greș prin ceea ce am creionat și pus în practică. Majoritatea criticilor de modă au apreciat ținutele și stilul doamnei premier.

M-a creditat, iar eu am reușit să dau frâu liber creativității și am conturat ținute clasice, discrete, decente și elegante, am îndrăznit culori tari și linii simple cu un dram de chic sau de ceva din personalitatea doamnei în fiecare ținută.

A fost o onoare să fiu designerul ales de doamna premier, și m-a amuzat să văd tabloidele cum se îngrămădeau să anunțe nume ca la bursă referitor la cine se ocupă de ținutele doamnei.
A ales un designer român, venit din provincie, care cu modestie și discreție, a căutat să nu epateze și să câștige capital din acest aspect. Nu am făcut niciodată tam-tam pe subiect, nu am vrut să ies în evidență, dar m-am bucurat de fiecare data când o vedeam cu câtă naturalețe și eleganță îmi poartă creațiile.

E minunat să cunoști omul de dincolo de ecran, să îl privești în normalitatea lui, lipsit de inhibiții, un om deschis și frumos, o mamă extraordinară și să ajungi să-I cunoști familia, una chiar ideală.
Poate că, prin imaginea impecabilă a doamnei premier, am simțit că fac ceea ce îmi place cel mai mult: să păstrez clasicul și să îl dezvolt, să demonstrez că feminitatea trebuie să fie eternă.

Dincolo de meseriile noastre, oamenii au normalitatea faptelor , gesturilor și prieteniilor. Să interacționezi cu oameni construiți și educați frumos, este atât de interesant și totodată copleșitor.
Îi mulțumesc că a ales să crediteze imaginea elegantă pe care am transpus-o în creațiile mele, că a ales un om mic dintr-un orășel de provincie, că m-a ales pe mine. Într-un fel ne asemănăm, dar m-a fericit faptul că am rezonat. Și pe modă și în viață. De aceea, pentru mine este măgulitor că i-am rămas aproape și după mandatul de premier.
Poate că aceste rânduri vor stârni critici sau răutăți, însă eu pot spune, cu mâna pe inimă, că oricând voi fi mândră că am putut să fac lucruri frumoase pentru un om atât de frumos.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Cum am ajuns să o îmbrac pe doamna Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României”

  • Deci dumneavoastra ati realizat tinutele doamnei Dancila (imi cer scuze, nu stiam). Le-am admirat, mai ales ca i se potriveau perfect personalitatii si – caz rar la politicienele noastre- era imbracata adecvat in toate situatiile. Simplu, adica rafinat, cu linie.
    Va felicit pentru creatii si mai ales pentru talentul de a le potrivi ‘firesc’ persoanei, sper ca si alte personalitati publice feminine sa aiba inspiratia de a apela la ajutorul dumneavoastra.

    P.S. De ce oare multe ‘femei de succes’ din Romania nu fac efortul de a-si depasi conditia de imbuibate parvenite si, in loc de asta, se imbraca doar cu bani si etichete? Kitsch.

  • Felicitări , de multe ori am admirat ținutele doamnei Dăncila !!!Felicitari Nausica !!!!

  • Felicitări și multă sănătate doamnă,așa caracter mai rar

  • Ati îmbracat-o exact cu ceea ce i s-a potrivit, felicitari! Am mai citit si am vazut o emisiune despre „omul” Viorica Dancila si nu am nimic de criticat. Pacat, însa, ca nu ati avut ocazia sa îi creati îmbracamintea doar „omului” Viorica Dancila, sa fi ramas Domnia sa putin mai departe de înaltele functii politice care nu i s-au potrivit deloc.

    • Lui Cîțu-mîțu-drogangiu terorist,i se potrivesc ,,înaltele funcții politice,,? Sau o să spui din nou că te jignesc?

  • Felicitari si toata stima pentru doua doamne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *