Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum am fost eu în Biroul Oval

18. Unde e vorba despre Fata Împăratului Roș

În materie de Casa Albă, reuşisem tot ce-mi dorisem. Trecusem de gard ca vizitator al părţii accesibile publicului. Ajunsesem pe Peluza de Nord. Mă văzusem pe Peluza de Nord, în curtea interioară.
Din punctul de vedere al relaţiei mele cu Casa Albă, consideram relaţia încheiată.

– Dar Biroul Oval? vor întreba unii, dintre cei ce-mi caută nod în papură.
– Biroul Oval?
Păi, la Biroul Oval nici nu mă gîndeam.
În Harap Alb al lui Ion Creangă, Harap Alb, Spînul, Împăratul şi fetele acestuia petrec pe rupte cînd, iată, „o pasăre măiastră se vede bătînd la fereastră” şi le zice:
Mîncaţi, beţi şi vă veseliţi, dar la fata împăratului Roş nici nu gîndiţi!

N-am înţeles niciodată de ce le reproşează Pasărea Măiastră că mănîncă, beau şi se veselesc, şi nu se gîndesc la fata împăratului Roş:

  1. Nu văd de ce să se gîndească la fata împăratului Roş, cînd acesta n-avea nici o legătură cu cheful.
    În definitiv, beau şi mîncau pe banii altcuiva.
  2. Chiar dacă Spînul sau Harap Alb ar fi ştiut de existenţa fetei (din basm se înţelege că habar n-aveau), nu era nici un motiv să nu mai bea şi să nu mai mănînce.

Dacă punem în locul celor patru pe subsemnatul, iar în cel al fetei Împăratului Roş, Biroul Oval veţi înţelege că telefonul primit la începutul lui iulie 2004 de la purtătoarea de cuvînt a guvernului a semănat cu apariţia intempestivă a Păsării Maiastre.
– Nu vreţi să mergeţi la Biroul Oval?
– Care Birou Oval? am întrebat, mai prosteşte decît au întrebat-o cei patru pe Fata Împăratului Roş.
– Biroul Oval de la Casa Albă.

Premierul face o vizită în SUA, cu care prilej va avea o primire în Biroul Oval, la care va fi prezentă şi presa.
Şi astfel am făcut douăsprezece ore cu avionul pînă la New York, mi-a crăpat buza după o ţigară la Hotelul Crown Plazza, pe la unu noaptea, am tremurat de frig la Consiliul de Securitate, am căutat de m-am zăpăcit, la Washington Plazza, cablul de Internet, am suportat un nou val de controale la Pentagon, am bîntuit prin Ambasadă, pentru a ajunge într-un loc în care n-am rîvnit niciodată să ajung din simplul motiv că nu m-am gîndit niciodată la el.

(Din volumul În vestă, printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cum am fost eu în Biroul Oval”

  • Daca as afla ca aveti fotografii de peluza ,de langa gard,si alte ipostaze….as sari in sus cu mai multe randuri de picioare…..as raspandi in mai multe puncte cardinale stirea …uite. unde a fost maestrul si noi fanii sai ne.incantam cu ele…super ,super

  • Daca as afla ca aveti fotografii de peluza ,de langa gard,si alte ipostaze….as sari in sus cu mai multe randuri de picioare…..as raspandi in mai multe puncte cardinale stirea …uite. unde a fost maestrul si noi fanii sai ne.incantam cu ele…super ,super

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *