Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum au intrat noile tulpini SARS-CoV-2 pe teritoriul european?

Tot aflăm că noile tulpini și mutații ale SARS-CoV-2 se răspândesc prin Europa făcând ravagii. În special, noua tulpină indiană.
Ceea ce nu înțeleg, este felul în care au ajuns în alte țări. Cu alte cuvinte, o tulpină dezvoltată într-o țară ajunge într-o altă țară prin intermediul unui omului infectat, însă având în vedere că țările europene cer la intrarea în țară un test Covid, un formular de călătorie și unele chiar și izolare, nu înțeleg cum s-a transmis virusul, cum a trecut peste toate aceste bariere.

Să luăm exemplu cazul Marii Britanii. Pe lângă aceste teste Covid, la plecarea și la intrarea pe teritoriul Marii Britanii (Anglia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), au existat și trei carantine totale, ultima fiind în Anglia în data de 6 ianuarie 2021, iar Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au avut foarte multe restricții. Înainte de 6 ianuarie 2021, a mai fost carantină totală din noiembrie 2020 până pe 2 decembrie. Cu toate că au existat și teste, odată ajuns în UK se cere să rămâi în izolare timp de 10 zile într-un hotel aprobat de către guvern, iar în cele 10 zile se cer două teste.[1]

Prima raportare a tulpinii indiene pe teritoriu european a fost în Elveția, cu toate că la intrarea în țară ți se cere atât un test negativ cât și izolarea[2]. În Belgia, de asemenea, orice persoană care nu este din spațiul Schnengen trebuie să prezinte un formular de călătorie și să intre în izolare timp de 7 zile, iar după cele 7 zile se face un test PCR pentru a putea ieși din carantină[3]. Orice călătorie, din și spre Belgia, care nu este esențială este interzisă.

Cu toate acestea, tulpina britanică, tulpina braziliană, tulpina din Africa de Sud și cea indiana și-au făcut de cap, au trecut peste orice test și orice restricții. Cum? Întreb cât se poate de serios. Vreau să înțeleg.


[1] https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors

[2] https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

[3] https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/travel-and-covid/belgium/index_en.htm


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Cum au intrat noile tulpini SARS-CoV-2 pe teritoriul european?”

  • Hartia suporta orice. Se vede de pe Luna ca scopul p(l)andemiei a fost asa-zisa vaccinare, cu corolarul urmaririi , segregarii si decimarii a o mare parte din locuitorii planetei, mai ales cei care consuma fara sa produca (batrani, bolnavi, asistati sociali, indaratnici, nesupusi, etc). N-are nici cea mai mica legatura cu medicina. Cel mai „curat” razboi din Istoria Omenirii. Sunt curios, daca voi avea ocazia, sa vad daca are si cele mai multe victime. Sa nu fim naivi! Si o veste pentru vaccinisti: lasati orice speranta, viata pe care ati cunoscut-o, n-o veti mai vedea, oricate gogosi vi s-ar vinde si oricate vaccinuri veti face (si veti face, ohoho, la fiecare sase luni, cel putin).

  • Prin Franta, de exemplu. Franta a fost foarte permisiva cu circulatia cetatenilor ei rezidenti în alte tari, inclusiv în India si Africa de Sud. Si a introdus întotdeauna obligativitatea efectuarii testelor în aeroporturi si carantinarea cu mare întârziere fata de alte state europene. În ceea ce priveste raspândirea variantei engleze, nu doar ca regulile pentru trecerea granitei au fost stabilite prea târziu, dar ele au fost si gresite. Persoanele care intrau din Anglia în Franta erau lasate sa circule liber doua zile, pâna la primirea rezultatului testului, care putea sa fie si pozitiv.

  • Buna intrebare.

  • Cand se vrea ceva, si intr-o picatura de dezinfectant se poate „secventia” o noua mutanta a virusului. Noroc ca aceste mutatii ale virusului se inteleg bine cu vaccinul existent. In viitor, variantele virusului vor trece doar cu certificat verde, fiecare varianta va avea un document electronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *