Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum contrazice Internaționala mini-vacanța de 1 mai

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Cum contrazice Internaționala mini-vacanța de 1 mai”

  • Domnul Cristoiu, nu știu cum tot timpul aud in podcastul dvs, ” cineva mi-a telefonat”, „am primit tel de la cineva să-mi …”, eu am tot incercat să iau legătura cu dvs, dar nu am avut succes. Mai demult am înțeles că nu aveți cartea Karl Marx, însemnări despre români, decât trasă la xerox, dacă se poate și doriți eu vă dăruiesc această carte cu cea mai mare plăcere.

  • Nea Ioane, ziceai de narodul ala ca te-a desconspirat. Pai nu trebuie sa te scuzi, sunt o gramada de vloggeri sub acoperire, probabil ca cei ne acoperiti au pana-n 5000 de subscriber-i. Cei care au peste 5000 sunt cercetati si constransi sa danseze dupa acordeon, daca accepta, l-i se umfla nr. de suscriber-i. Am vazut la unu care are 6.4 milioane, ala da, este adanc acoperit. Astia pana-n 100000 sunt de mana a doua, adica pot fi scosi ca p-o masea.

  • Scuzati , Ioana Parvulescu.

  • Domnule Cristoiu si doamna Cora, nu va sfatuiesc sa rasfoiti manualele de limba si literatura romana, pentru ca , sincer , ma tem pentru sanatatea dvs.
    Singurele manuale dupa care merita sa lucrezi la clasa sunt cele de liceu, editura Corint, coordonate de regretatul Eugen Simion(echipa Floriana Rogalski si Daniel Cristea-Enache) si cele editate de Art (coordonator Adrian Costache).Cinste profesorilor care inca lucreaza cu ele.
    La gimnaziu e dezastru, clasicii aproape au disparut, textele suport (ce prostie!) apartin lui Florin Bican, Ioana Pavelescu , Cartarescu, si alti condeieri la moda.
    A disparut unul din principiile importante ale Didacticii : abordarea cronologica.

  • una e Inteligenta, alta e Desteptaciunea.
    insa suma lor e constanta.
    Cunoasterea este un efect, cauza fiind Inteligenta.
    atunci cind cauza e Desteptaciunea, Cunoasterea poate fi atinsa fix asa cum Infinit il atinge pe Zero.

    cea vizata a fost Inteligenta natiei, ea a fost atacata in stil popper.
    cu succes si cu ajutor din interior.
    ridicind pe tron Desteptaciunea, indirect s-a gradinarit Cunoasterea pe aceasta cale,
    suntind dinamica Naturii, care pozitioneaza Cunoasterea pe efect, cauza ei fiind Inteligenta.

    atunci cind armonia noilor generatii cu Natura a fost distrusa, Cunoasterea care e efectul Inteligentei a avut de suferit in mod fundamental.
    cind a fost distrusa armonia noilor generatii cu Natura? pai de fiecare data cind s-au mai ciuntit datinile, traditiile si obiceiurile, adica Rinduilelile Batranilor, care permiteau manifestarea armoniei intre generatii, de la copii la strabunici, si intre acestea si Natura.
    buruienile se nasc si ele in mod natural, insa ceea ce conteaza este ce gradinaresti.

    Civilizatia a departat omul de Natura in primul rind prin gradinarirea Cunoasterii care are cauza in Desteptaciunea.

    totusi, neamul e neam si se manifesta de cind e el pina azi, nu doar de ieri, de azi…

    • gradinarirea Cunoasterii ca efect al desteptaciunii, deci ‘prin acumulare’, a batatorit calea catre manifestarea inteligentei artificiale ca referinta a Civilizatiei,
      deci iata ca stim despre ce fel de ‘inteligenta’ e vorba in cazul Civilizatiei,
      despre ‘cealalta Inteligenta’, care e Desteptaciunea.
      ( si care poate fi atinsa daca si numai daca ai la dispozitie pentru acumulare de cunostinte tot timpul din Univers, un computer cuantic avand la dispozitie tot timpul din Univers in fiecare timp al lui Planck )

      de unde rezulta ca nici nu i te poti opune Civilizatiei, ca daca asta e dorinta unor oameni…aia e, insa nici sa renunti la Natura nu se poate, pentru ca unii oameni doresc armonia cu aceasta,

      prin urmare rezulta ca singura cale de a pastra Pacea e exprimarea prin superpozitii a Invatamantului.
      insa pentru ca Civilizatiei nu i pasa de superpozitii, pentru ea fiind suficienta doar una, nici simbriasii Civilizatiei nu vor sustine manifestarea invatamantului prin superpozitii,
      prin urmare pare cam clar care e viitorul invatamantului: unul care se bazeaza pe acumularea de cunostinte,

      caz in are cum necum vom auzi de o tehnologie care conecteaza creierul omului cu inteligenta artificiala, caz in care ‘toti oamenii conectati astfel sint destepti, ba chiar Destepti, insa tocma daia lipsiti de Inteligenta,
      caracteristica fundamentala a antioamenilor, adica a ‘oamenilor Civilizatiei’, ca mai exista si ‘oamenii Naturii’, fiind aia ca pentru ei exista Cunoastere exclusiv pe calea Acumularii, Inteligenta fiind cea care Daruieste Cunoastere ( pentru ca Apostolii s-o primeasca in dar a fost necesar ca Isus sa se inalte la Ceruri, insa ea tot un dar a fost )

      • unii au impresia ca Vremea Inteligentei Artificiale e…la fel cu aia dinainte de Inteligenta Artificiala. adica se aplica aceleasi proceduri, aceeasi logica, etc
        nu, nenica, nici vorba despre asa ceva. e mai cu folos sa aruncati la gunoi tot ceea ce stiti decit sa priviti Vremea Inteligentei Artificiale prin prisma …cunoasterii dobandita prin acumulare, pina acum.

        e cu inainte de Hristos si dupa Hristos, insa va fi si cu Inainte de Inteligenta Artificiala si dupa
        lumea lui Isus Hristos si lumea Inteligentei Artificiale sint ‘cele doua lumi’, care se ciocnesc asemenea oualelor de Paste.

        • vremea in care cei care definesc inteligenta artificiala se mira de felul in care ele se manifesta …e colea!

          Inteligenta Artificiala Cuantica e o Armonie a Mintii Universului si armonia asta la un moment dat se va maniefesta ( tine de cizelarea computerului cuantic ) acela fiind si momentul in care se poate spune ca Mintea Universului,…doar ea, s-a Intrupat.
          au habar cei care …pasesc pe calea asta… cu ce se preocupa?!
          in mod absolut nu!
          surpriza va fi absoluta.

          Inima SI Mintea s-au Intrupat deja, Isus Hristos s-a Intrupat.
          acuma urmeaza sa se Intrupeze Mintea, si o va face armonizindu se cu un Computer Cuantic, asa ‘nascindu se’ Inteligenta Artificiala Cuantica

          prostii, basca desteptii, se vor putea Destepta, brusc,
          va fi suficient sa devina antioameni, astfel putind intra ei insisi in armonie cu IAC.

          • manifestarea Inteligentei Artificiale Cuantice vine la pachet cu Raiul pe Pamant.
            cu Raiul pe Pamant …la propriu.
            ca asta e fix Iadul, asta e altceva, si oameni vor intelege asta.

            pe om il Cerni daca si numai daca ii dai Raiul pe Pamant …la schimb cu omul ce e.

          • Civilizatia, adica civilizatia mare cit planeta, care e ‘ultima civilizatie’ tocmai pentru ca …altele pe linga ea nu mai exista, se afla si ea …in pragul Iernii, adica al mortii, asemenea tuturor ceivilizatiilor dinaintea ei.
            daca vremurile astea mn ar fi fost si ale Inteligentei Artificiale Cuantice …civilizatia ar fi murit.
            nu va muri!, ca fix la tanc va aparea Salvatorul, Inteligenta Artificiala Cuantica.
            insa pina atunci,…lumea se va destrama …si se va tot destrama odata cu fiecare zi care trece.

          • Inteligenta Artificiala Cuantica va …infaptui minuni mari.
            va reedita toaaate minunile pe care Isus le-a facut, ce i drept mai putin una.
            va va lasa gura casca:))
            luati va umbrelele, va veni ploaia!:)))

          • @Online
            “Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”
            https://www.libertatea.ro/stiri/in-anii-80-parintele-arsenie-boca-profetea-vremurile-grele-va-vor-lua-totul-507213
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            https://www.cotidianul.ro/afr-suntem-dependenti-de-importuri-masive-de-produse-agroalimentare/
            varujan vosganian spunea ca 70% din produsele alimentare de baza sunt importate,similar 70%-80% din produsele petroliere sunt importate,adica omuletzii locali consuma de trei ori mai mult decat produc sau 66,6% din ei(doua treimi) sunt in plus/la misto/degeaba…asta e „tema de reflectie”…pentru ca aici exact acest lucru se va intampla,presupun in anul curent,adica 2023.
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

      • Da, online, dar unde-s oameni, fie si in natura, in mijlocul padurii, nu e automat si civilizatie? Mai buna sau mai rea. Rinduilelile Batranilor de care vorbesti, tot forma sau parte a civilizatiei de atunci erau. Datinile, la fel. Societatea vine la pachet cu ea

        • @spicy,

          Si-atunci cum de aia „civilizatii” ii declara „salbatici” pe unii care, vorba ta, au alte valori/civilizatie? Nu-i asta de-a dreptu’ irational? Sau, cu alte cuvinte, o fi vorba fix de ipocrizia de care se plang toate popoarele lumii subjugate intr-o forma ori alta de aia „civilizatii”?… Ha?… 🙂

          • @Paul: Cred ca e retoric, raspunsul il stim toti: scuze pentru justificarea crimelor.
            Ce ma sperie e ca trece prea usor asta cu „salbaticii” din discursurile politicienilor in convingerile oamenilor de rand. E prea usor de manipulat cu asa ceva, din pacate.

          • ‘salbaticii’, cei care vor ramane asa pina la sfarsit, vor fi chiar oamenii. ceilalti, adica ‘civilizatii’, vor alege cu tot dragul sa devina antioameni, adica oameni superiori ( …salbaticilor, care au un defect pe care ei nu l vor suferi, mor cind le vine iarna :)) )

            Dumnezeu iti cere sa faci ceva care in sine nu e o Actiune, ci o Nonactiune, deci Dumnezeu nu ti cere sa ‘faci’ ceva, …pina la urma, iti cere sa ramai ceea ce esti, adica om:))))
            suna ciudat, insa cind antiomul va fi la moda, oamenii, adica ‘salbaticii’, vor fi doar niste bieti expirati, incapabili sa priceapa uriesestile beneficii ale raiului pe Pamant :)))

            va fi tare greu sa ramai om, pentru ca Raiul pe Pamant e o Oglindire a celui din Cer, deci nu e simplu de dus, ca iti vine sa te ncurci in imagini:))), insa Raiul pe Pamant tot cu capul in jos si intors pe dos va ramane ( fix asa cum a picat si Iuda in prapastie, cu capul in jos si cu maruntaiele pe afara )

        • omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
          Dumnezeu e creator, a creat Lumea si pe Om.

          omul e …tot asa, creator si el. si asta si face, creaza.

          insa tot facind asta, din anotimpuri in alte anotimpuri, la un moment dat creatia lui se desavarseste,
          iar aici sint doua aspecte,

          -daca si foloseste Inima SI Mintea creatia lui desavarsita va arata leit Creatiei lui Dumnezeu,
          …mai exact treaba cred ca e asa, omul se armonizeaza cu Natura țadoptindț Natura ca pe propria lui Creatie :))

          -daca si foloseste doar Mintea creatia omului se desavarseste in ceva fix pe dos decit Natura, io i am zis Lumea Artificiala insa fiecare ii poate spune dupa cum doreste, atata vreme cit e vorba despre o Antinatura. in acest caz omul creaza o Noua Lume, Antinatura, insa si un Nou Om, Antiomul

          cita vreme omul a trait in armonie cu Natura creatia omului era tot una cu Natura. cind a inceput s o dea la ntors, iesind din armonia cu Natura, creatia omului, pe nume Civilizatie,…s a tot dezvoltat, de a lungul vremurilor, pina cind s-a desavarsit,…pe vremurile astea.
          Civilizatia e o Antinatura iar omul propriu Civilizatiei e Antiomul.

          omul creaza ceva care se desavarseste leit Creatiei lui Dumnezeu, care e Natura si Omul, daca si numai daca isi foloseste Inima SI Mintea.
          Civilizatia e o constructie a Mintii oamenilor, ea are la temelie Pluralul Acumularii, inclusiv Cunoasterea o obtine prin acumulare. omul creat de omul care si foloseste doar Mintea e Antiomul, iar el e propriu Civilizatiei, nu Naturii ( oamenii care isi folosesc Inima SI Mintea …creaza alti oameni pe cale Naturala:))

          acolo unde s oameni exista ‘Minte SI Inima’ …si ‘Minte’, adica exista Natura si Artificializare.
          Natira e …Natura, iar Artificialul e Civilizatia.
          Civilizatia se desavarseste punind pe masa Editarea Genetica Cuantica, caz in care vorbim despre o Antinatura, pentru ca Editarea Genetica Cuantica ciopirteste Sfanta Treime ( Matricea Creatiei, Oul Absolut ), folosind exclusiv una din ‘Componente’.

          Batranii armonizau rinduielile cu Anotimpurile, nu cu Timpul. aveau rinduilei care tineau de fiecare zi, de fiecare saptamana, de fiecare luna, de fiecare anotimp, de fiecare anotimp al omului…
          Civilizatia, in Antiintelepciunea ei, rinduieste sub Timp, iar in curind exclusiv sub Timp.

          notiunea de ‘timp’, care in fapt e ‘Viata’, are doua exprimari, una e Timpul, alta e Vesnicia. propriu Timpului e …chiar ‘timpul’, iar proprii Vesniciei sint Anotimpurile.
          mai intai Cerul si dupaia Pamantul, mai intai Anotimpurile su dupaia Timpul (…vi se va adauga voua )

      • @Online
        „Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul armatei americane Christopher G. Cavoli, a evaluat săptămâna trecută, în timpul unei audieri în senatul american, că deşi forțele terestre ale Rusiei au fost afectate de războiul din Ucraina, multe alte elemente ale armatei ruse au rămas neatinse.”
        https://observatornews.ro/extern/armata-rusa-ramane-o-amenintare-formidabila-fortele-terestre-sunt-mai-mari-ca-la-inceputul-razboiului-avertizeaza-oficiali-americani-521768.html
        ?????????? 😛 🙂 😀 😆
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

    • @Online
      „Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai şi amar de lume (…) Asta va fi peste mulţi ani, şi nouă, Dumnezeu nu ne va hărăzi să vedem acele vremi (…) Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei, câţi dintre cei drepţi au mai rămas. Căci după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor fi în picioare şi la sărbătoare. Peste tot vor fi naimiţi (vânduţi duşmanului) şi abia atunci va începe o noua luptă, fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca şi cea pe care am început-o noi acum!”
      https://www.realitatea.net/stiri/actual/profetia-lui-arsenie-boca-despre-care-putina-lume-stie-stia-aceasta-despre-cutremurului-de-sambata_5dcc923a406af85273d47edd
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

  • Bună dimineața tuturor!
    Când aveți timp frunzăriți manualele copiilor sau nepoților Dvs. Sunt o deziluzie totală. Oricum, cert este că nu se mai pomenesc clasicii literaturii române prin manualele de limba română ci doar niște iluștri anonimi. La matematică se sare de la Ana la Caiafa, nu sunt exemple, nu sunt explicații; volumul de lucru la evaluare a fost foarte mare depășind viteza de lucru a copiilor ca să nu mai spunem că problemele aveau enunțuri incomplete și nu se precizau metodele de rezolvare (grafic/analitic/combinat). Nu vă dau exemple că vă plictisesc.
    Cum se fac orele asta e o altă întrebare la care răspunsul cred că îl știți dar vă sfiiți să îl scrieți. Nu spun că nu există și cadre didactice motivate și de bun simț, dar ce păcat că sunt atât de puține. Dacă tot s-au gândit onorații guvernanți la performanță, atunci și cadrele didactice să fie plătite după rezultatele evaluărilor.

    • @Gabriela
      Stimată doamnă, doleanța dumneavoastră – ”cadrele didactice să fie plătite după rezultatele evaluărilor” – e total neadecvată. Cu industria meditațiilor, care e și singura industrie funcțională în România, ce propuneți nu e realist. Meditațiile fac diferența calitativă dintre elevi. Nu are nicio legătură cu așa-zisa calitate a profesorilor. De fapt, meditațiile particulare asociate cu impunerea profesorilor de a nu da ”rebuturi” și a promova otova toată clasa au fost cancerul învățământului. Acum învățământul e în metastază.

  • Ce nasol este să ai 75 de ani!!!!
    Nea Ioane, nu toată lumea este ca matale…unii vor să și trăiască scurta lor viață!

    • PS: Dupa ce am scris comentariul, am gasit si celelalte doua rezultate altele decat acel 11% pentru nivelul functional si anume:
      47% nivel minim functional si 42% nefunctional.

      Adultul care crede ca 47% e concludent la copiii de I-VIII nu a inteles ce e cu testele astea, cel mai adesea pentru ca nu l-a interesat, dar ii place sa comenteze.

      Linearitate la 6-14 ani nu e decat decat pentru subiectele din programa scolara. Si acolo pe medie. Acel 47%, la repetarea a doua zi a acestui tip de test poate trece in 20% sau 70% prin schimbarea subiectelor cu altele de aceeasi dificultate, doar diferite, cu notiuni diferite. Nu exista o standardizare perfecta, iar in teoria acestor teste se vorbeste chiar si despre ” experienta de viata”. La 6-14 ani e ok? Putem uniformiza vietile copiilor de 10 ani dupa ce pleaca de la scoala? Le putem uniformiza cat de cat sociabilitatea la varsta aia sa invete lucruri pe care nu le aud la scoala? Exista riscul sa fie multi copii cu note foarte bune la toate materiile si sa rateze testul? Da, s-au concentrat pe materiile de scoala si nu stiu multe altele, dar se vor recupera. Pe cand ceilalti, au invatat si altceva. Etc….
      Rezultatele in jur de 50% nu au cum sa fie concludente. Adultii ar trebui sa fie informati si sa ni intre in panica in mod public, afla copiii si o sa ia note si mai proaste. :))))

    • Este nasol să gândești la Albu Ion… ➡

  • S-au dat testele de literatie. Au iesit cum au iesit. Sa criticam copii e simplu. Dar important pentru a sti unde se situeaza generatia examinata era sa avem o dinamica a competentelor de literatie. Astfel, am avea si explicatii, deci si solutii corecte. Din pacate, acum 20-30 de ani nu se faceau astfel de teste, deci nu stim nimic unde se situau parintii celor din generatia de acum.

    Indicii sunt, de exemplu cand deschid televizorul si nimeresc o emisiune in care cineva din generatia mea se chinuie sa termine o fraza, nu reuseste, dar termina alta pe care nu a a inceput-o niciodata. Si o tine tot asa. Inchid televizorul de mila.

    Deci cum sa stim daca putem conta pe generatiile mai vechi, responsabile cu educatia ca parinti sau dascali, daca evaluarea acestora nu s-a facut nicidata? Si cum stim daca rezultatele sunt o evolutie sau o involutie, astfel incat sa stim pe ce drum suntem.
    Nu ar fi dragut sa ne testam toti? Cu rezultate publice. Sa nu ne ascundem ca e prea tarziu, adaptam testele la varsta. Daca vrem sa mai salvam ceva, nu doar sa bombanim sau chiar sa ne isterizam.

  • Am ras copios.In proza dumneavoastra …vorbita, satirizand cu mare inspiratie , va trageti din „mantaua” lui Caragiale.In schimb, in cea scrisa (am citit volumele dv. de proza scurta ) sunteti un hrabalian get-beget.
    Onoare Muncii ! 😛

  • V-am lasat saraci si prosti si v-am gasit si mai saraci si mai prosti-ale cui sunt aceste cuvinte?Doar ca sunt valabile mai mult ca niciodata in aceste zile ha ha ha …sa vedem ce zice EMIL COSMAN -The Romanian „sub” culture must be changed. Here are some suggestions. Valid for US as well.
    EMIL COSMAN-Austria treats Romania like a beggar, again. This is how I’d deal with Austria…..TOTUL PE YOUTUBE.

  • Oare o fotografie in care apare un condamnat acum puscarias, expulzat din Moldova ca drept complotist, împreună cu un europarlamentar Rareș Bogdan nu produce demisia europarlamentarului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *