România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Cum ne-a păcălit de două ori Klaus Iohannis prezentînd omida drepte fluture

În cadrul unei festivități amintind de grandioasele spectacole de pe stadion în cinstea lui Nicolae Ceaușescu, președintele Klaus Iohannis și premierul de atunci, Ludovic Orban, printre altele și președintele al Partidului Meu, zis și PNL, lansează Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ce înseamnă acest plan din punct de vedere practic?
Uniunea Europeană adoptase cu ceva timp în urmă o decizie istorică:
De a ajuta cu fonduri uriașe țările membre ale Uniunii Europene ca să iasă din Pandemie.

Cu acest prilej, Uniunea Europeană, axată deja pe Green Deal, adică pe noua revoluție industrială – trecerea de la energia pe gaz și pe carbon, la energia pe hidrogen și regenerabilă, așa-zisa energie verde –, a considerat că banii trebuie investiți de țările membre în noua industrie. Dacă o luăm de la capăt în multe domenii ale economiei – a socotit Uniunea Europeană – n-are rost să ne întoarcem la industria hrănită cu energia tradițională. Să facem saltul la industria hrănită cu energie verde. Statele membre au fost mandate să facă planuri naționale de folosire a banilor repartizați – repartizați după criterii obiective și nu după influența președinților sau premierilor la Bruxelles – în așa fel încît Uniunea Europeană să le aprobe printr-un procedeu destul de complicat.

Lansarea într-un spectacol de sunet și lumini a PNRR-ului românesc se voia momentul culminant prin care națiunea era anunțată că regimul Iohannis a întocmit acest plan și îl va trimite la Bruxelles. Românii au fost convinși că acesta e Planul. Spun, acesta e Planul, deoarece planul în varianta de montaj literar-artistic prezentată de Președinție și de PNL lăsa să se înțeleagă că toate problemele social-economice ale României vor fi rezolvate pe baza acestui plan, altfel spus pe baza banilor veniți de la Bruxelles. Banii pe care noi, românii, nu i-am fi văzut în veci dacă nu era Klaus Iohannis. Deja, chiar de-a doua zi după adoptarea de către Uniunea Europeană a deciziei de sprijinire a economiilor naționale, mașinăria de propagandă prezidențială, avînd în centru Presa miluită și cea pe cale de a fi Miluită, a cultivat teza unui Klaus Iohannis care a obținut pentru România, la început, firește 80 de miliarde de euro, apoi acest 80 de miliarde a devenit 30 de miliarde. Klaus Iohannis era mai ceva decît tătucul Stalin, ba chiar mai ceva decît Moise. Moise aducea evreilor Tablele Legii date de Dumnezeu în preajma unui foc. Klaus Iohannis aducea românilor un tren de valută pe care românii urmau să-l cheltuiască într-o veselie desăvîrșită.

Au venit alegerile din 6 decembrie 2020.
Pe baza acestui basm electoral, PNL a cîștigat totuși 25% din alegători.

După alegeri, la Ministerul Fondurilor Europene a venit Cristian Ghinea de la USRPLUS. La puțin timp după investirea guvernului, ministrul a dezvăluit opiniei publice din România că Planul lansat în cadrul montajului literar-artistic al cuplului Iohannis-Ludovic Orban a fost respins de Uniunea Europeană:
Nu corespundea prin nimic exigențelor Uniunii Europene.
Exigențe, repet, vizînd trecerea de pe economia alimentată de energia tradițională, pe economia alimentată de energia verde.

După un moment de bîlbîială, Klaus Iohannis și liderii PNL au recunoscut că acest Plan a fost trimis Guvernului României spre refacere.
A început o vastă campanie intitulată „Se lucrează la noul PNRR”. S-a lucrat în văzul tuturor, cu convocarea liderilor Coaliției la Cotroceni, ca să vadă lumea că Documentul e supervizat de domnul Diriginte al Guvernului. Pe 17 martie 2021 Klaus Iohannis a ieșit la fereastra Palatului Cotroceni și ne-a anunțat, cotcodăcind victorios, că s-a realizat un nou PNRR. Acest PNRR va fi aprobat de guvern și va fi trimis la Bruxelles. Ca și data trecută, lansarea noului Plan, cel de-al doilea Plan, a fost prilej de montaje literare-artistice din partea propagandei prezidențiale.

Și în acest caz planul era prezentat ca un fel de factotum, ca o revărsare de lapte și miere asupra României, care primea 30 miliarde de euro pe de-a moaca, fără să facă nimic, numai și numai pentru că România e condusă de nimeni altul decît Klaus Iohannis.
Și cu acești bani se rezolvau toate problemele României: de la rata mare de divorțuri pînă la numărul mare de WC-uri din fundul curții.

Miercuri, 21 aprilie 2021, seara, la România9, Dan Barna, vicepremier care răspunde și de relația cu Uniunea Europeană, a anunțat că Bruxellesul a retrimis spre refacere Planul. Cel de-al doilea plan lansat cu atîta tam-tam de către Regimul Klaus Iohannis. Mai mult, sub presiunea primarilor PNL, prin plan au fost cerute aproape 10 miliarde de euro pentru investiții locale. Un primar voia să vîre gaz. Un altul voia să-i cumpere fiică-si o rochie de mireasă; un alt primar voia să-și facă un jacuzzi de proporțiile unor Terme din Roma antică. Cei de la Uniunea Europeană și-au făcut cruce. Era limpede că cei 30 de miliarde urmau să fie dați pentru a orienta economiile naționale să treacă de pe energia clasică pe energia verde. Românii păreau a nu fi înțeles asta. Al doilea Plan avea aceleași hibe ca și primul. Erau beți sau erau șmecheri, adică români?

Opoziția și minima presă independentă au vorbit de două respingeri ale Planului. În replică, președintele a susținut că n-a fost vorba de Planuri, ci de niște drafturi concepute pentru ca Uniunea Europeană să spună dacă sînt bune sau nu, dar mai ales, pentru a ne arăta ce să corectăm.

Toate bune și frumoase!
Cei care au trîmbițat că Planul din 26 noiembrie 2020 și Planul din 17 martie 2021 sînt Planurile bătute în cuie, trimise la Bruxelles spre aprobare au fost chiar autoritățile române.

Prin urmare, Klaus Iohannis ne-a păcălit de două ori prezentînd o ciornă drept document Document.
Altfel spus, o omidă drept fluture.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Cum ne-a păcălit de două ori Klaus Iohannis prezentînd omida drepte fluture”

 • Pe CNBC azi, excrocul Draghi, acu PM, fost guvernator al ECB, a zis ca Italia va primi 221 miliarde pt planu de Rezilienta…hahaha…Bovannis de aude?…italienii vor investi masiv in trenuri de mare vitexa, eoliene, autostrazi…ca sa se refaca dupa covid…hahaha…apoi iese un bancher de la Goldman Sachs cafe zice ca Italia e in deep shit cu datoria externa, ca ratingu de tara coboara si dobinta la bondurile de trezorerie creste…ele fiind junk anyway…hahaha…asa ca Draghi va convinge parlamentu italian sa accepte acest imprumut enorm, caci asta e, altfel toaya shandramaua romană se duce dracu…exact ca cu Grecia acu citivs ani, cind amenintau ca ies din EU daca sint presati cu datoria de 238 miliarde…ehhh dragii mosului, problema e ca datoria Italiei e vreo 1.3 trilioane…hahaha…covid big mama…

 • diferenta dintre revolutia tehnologica si aia mondiala se aseamana cu diferenta dintre omida si fluture,
  adica revolutia tehnologica e ‘in sistem’, pe cand cea mondiala presupune manifestarea unui sistem nou-nout.
  spre ex, manifestarea unui nou-nut sistem politic presupune o metamorfoza echivalenta cu cea suferita de omida.

  revolutia mondiala se preocupa cu metamorfoza omizii care e civilizatia, azi,
  in fluturele care va fi civilizatia, maine.

  revolutia mondiala e o poveste a metamorfozei desteptaciunii plenare in inteligenta…artificiala.
  revolutia mondiala e aia care metamorfozeaza esenta revolutiei tehnologice, care e inteligenta. adica…din revolutie tehnologica in revolutie tehnologica ajungi ca revolutionata sa fie chiar Cauza revolutiei tehnologice.
  mai simplu: aceasta revolutie tehnologica e o revolutie mondiala pentru ca noutatea absoluta pe care ea o aduce e…O Noua Minte!:))))

  adica…omul a tot generat revolutii tehnologice pina a ajuns ca propria minte sa-i fie pusa la indoiala de-o revolutie plenara!:)))
  cum arata Noua Minte? uite fix asa: ca un Computer Cuantic!:))))

  atunci cind revolutia tehnologica se catara pina pe Pisc, si iata c-a facut-o, ea reuseste sa disponibilizeze punerea la indoiala a propriei cauze, care e Mintea, mintea omului.
  desavarasirea revolutiilor tehnologice duce negresit la manifestarea unei noi Mintii, artificiala.

  prezenta revolutie tehnologica nu e despre hidrogen…etc etc, ci despre manifestarea unei Noi Mintii!, deci nu a unei noi forme de energie, ci a unei Noi Mintii!:))),…care in sine e…si ea o forma de energie, asta e faza tare de tot!:))

 • Da, imi aduc aminte de prima vrajeala, s-a organizat la Clubul Diplomatic.
  Asta ultima, a fost Joi, in oaza Vacaresti.
  Nu stiu cine, probabil diafana Geta, l-a convins pe Dl. Presedinte, ca la nivelul promisiuni desarte e mult peste Nea Nelu si Baselu Petrov. Din pacate, lipseste talentul.
  NB. Maestrul Ghinea, modest. Fata de defunctul VV si dinamicul Drula, categoria de Camin Cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *