Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cum transpune în practică PNL indicația lui Klaus Iohannis că trebuie să stăm cu fața spre Vest și cu fundul spre Est

Povestește Marin Preda în volumul Imposibila întoarcere o întîmplare din 1954, anul apariției în cinematografe a filmului Desfășurarea, ecranizare a cărții sale apărute în 1952:

„După vizionarea la şcoala din sat a filmului Desfăşurarea consăteanul meu Ilie Barbu, care n-are, în afară de nume, nici o legătură cu Ilie Barbu din nuvelă şi din film, a fost chemat la sfatul popular de către doi inşi de la raion.
― Tovarăşe Ilie Barbu, i-au spus aceştia, dumneata l-ai cunoscut pe Marin Preda. Ce poţi să ne spui de­spre el?

La care Ilie Barbu, ce s-o fi gîndit el şi ce socoteli şi-o fi făcut, s-o fi gîndit şi la soarta mea (n-a înţeles ce rost are această întrebare şi cine ar fi cei care i-o adresează), dar s-a gîndit, bineînţeles, şi la soarta lui, pe care trebuia negreşit s-o pună la adăpost pentru părerea pe care ar fi putut s-o aibă despre mine, şi pe care trebuia s-o exprime fără ocol; le-a dat următorul răspuns:
― Tovarăşi! Marin Preda a fost un prăpădit. Tră­iască Partidul Comunist!”

Sîntem în 1954. Era acest Ilie Barbu atît de nerod încît să răspundă astfel unei întrebări normale? Nu, nu era- sugerează Marin Preda, unul dintre cei mai mari cunoscători ai sufletului românesc din Istoria literaturii noastre. Ilie Barbu era un om simplu care voia să supraviețuiască. Și cum altfel puteai supraviețui în comunismul anilor 50 decît repetînd papagalicește ceea ce spunea Partidul?

Despre fostul ambasador al României la Moscova, Vasile Soare, am scris și am vorbit în numeroase rînduri. Puțini sînt nu doar ambasadorii, dar și demnitarii postdecembriști, care să fi făcut atîtea pentru țara asta ca Vasile Soare. Timp de 10 ani, fără a-și neglija îndatoririle din fișa postului, Vasile Soare s-a ocupat de soarta românilor morți în Rusia în timpul campaniei din Est, fie în luptă, fie în lagărele de prizonieri. Grație osîrdiei sale s-a putut publica o listă cu 21 000 de prizonieri români identificați, lagărele în care au murit aceștia și locurile de înhumare. Urmașii de azi ai celor morți în imensitatea Rusiei au aflat astfel unde au murit și unde au fost înmormîntați înaintașii lor.

Vasile Soare nu s-a mulțumit cu atît.
S-a zbătut pentru ca pe întreg teritoriul Rusiei să se ridice monumente comemorative în memoria prizonierilor de război morți în lagărele de concentrare. Vasile Soare – și eu pot depune mărturie – a contribuit decisiv și la inaugurarea celor două cimitire de onoare românești – cel de la Rossoșka (la Stalingrad) și cel de la Apșeronsk (din Kuban). Cine știe cît de cît răceala cu care ne privesc autoritățile din Rusia în contextul relațiilor încordate București – Moscova, își dă seama cîtă energie, cît timp și cîtă inteligență a folosit Vasile Soare pentru lucrurile formidabile reușite în numele României. Urmînd exemplul multor ambasadori români, Vasile Soare putea să doarmă pe cuptor timp de 10 ani, realitate și de faptul că practic în acești ani relațiile româno-ruse au fost practic inexistente și prin urmare activitatea de ambasador la Moscova s-a redus drastic. Pentru tot ce a făcut Vasile Soare ar fi trebuit să primească Steaua României.

Vasile Soare e din Vulturu, comună de lîngă Focșani. Primarul Focșaniului, Valentin Misăilă, s-a gîndit să-l răsplătească cu Titlul de cetățean de onoare al Municipiului Focșani. Ce înseamnă cetățean de onoare a orașului Focșani într-o țară în care Steaua României o au toți neisprăviții? Mai nimic. Cu toate acestea, om serios, Vasile Soare, în prezent ambasador al României în Azerbaidjan, a primit bucuros propunerea și supunîndu-se procedurii și-a prezentat prin Zoom realizările ca ambasador în Federația Rusă.

Ei bine, consilierii PNL, aflați sub conducerea unuia dintre cei mai siniștri baroni locali ai partidului de Guvernămînt – Ion Ștefan, zis Grindă – s-au opus ca Vasile Soare să fie declarat cetățean de onoare al orașului Focșani.

Argumentul?
Vasile Soare a fost ambasador al României în Est și nu în Vest! Dacă ar fi fost ambasador în Vest ar fi meritat votul consilierilor PNL. Cel puțin așa a susținut în ședință consiliera PNL Livia Marcu:

„Sunt Livia Marcu, consilier local din cadrul grupului PNL, și aș începe spunând că și bunicul meu a fost prizonier, cred că tot vreo 7 ani, și e bine că ne referim la jertfa pe care românii au făcut-o în cel de-al Doilea Război Mondial, însă, în același timp sunt doctor în filologie și teza mea de doctorat se referă la paradigma activității în spațiul european. (…)

De aceea, aș vrea să reamintesc că suntem o țară pro-europeană și mi-ar fi plăcut să aflu că avem deschidere și către spațiul european, într-adevăr în ceea ce facem ne asumăm și această etichetare atunci când suntem în slujba unui spațiu ideologic reprezentativ și mă refer la Rusia sau la Uniunea Sovietică de dinainte de 1989. În acest sens, aș dori să fim mai ponderați atunci când vorbim de relația cu Rusia, este o relație diplomatică, este extrem de delicată, însă aș dori, și orașul Focșani să fie un oraș deschis comunicării către spațiul european în egală măsură și mai mult decât atât să vedem că, după 30 de ani de la revoluție, se întâmplă lucruri importante aici, ceea ce se observă mai greu.

De aceea și implicarea noastră, nu neapărat politică, pe plan structural trebuie să fie mai intensă și înțelegem că că e loc sub soare pentru toată lumea, însă principiile pro-europene ar trebui să învingă.”

Așa cum se recomandă, Livia Marcu e profesoară și doctor în Filologie. Poate fi un profesor, care pe deasupra mai e și doctor în Filologie, atît analfabet încît să refuze ambasadorului nostru la Moscova diploma de cetățean de onoare al orașului Focșani pe motiv că Focșaniul și Vrancea sînt teritorii proeuropene?
Evident, nu.

Livia Marcu e consilieră PNL. Partidul a pricopsit-o cu postul de director al Casei Corpului Didactic. Se spune prin Focșani că e cumătra lui Ion Ștefan și urmează să fie promovată ca secretar de stat în Ministerul Educației. Ca membră PNL, ea știe că Șeful Suprem al Partidului, Tovarășul Klaus Iohannis, a zis că România trebuie să stea cu fața la Vest și cu fundul la Est. Sînt aproape sigur că nu e analfabeta pe care o dezvăluie intervenția ei halucinantă, unică în istoria neroziilor postdecembriste. Ca și Ilie Barbu din 1954, pentru a nu greși și evident a pierde funcția din Focșani și funcția promisă la București, ea s-a gîndit să repete papagalicește ce a auzit la ședințele de partid:
Că trebuie să fim cu fața spre Vest și cu fundul spre Est!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Cum transpune în practică PNL indicația lui Klaus Iohannis că trebuie să stăm cu fața spre Vest și cu fundul spre Est”

  • dragi comentatori,
    initiez un fundamental Protest, intru sustinerea Drepturilor Naturale ale tuturor comentatorilor acestui blog, care mi-e tare drag

    Sustin dreptul ideilor de a se manifesta la sorocul lor, sustin manifestarea libera a Muzei si prin urmare si a Inspiratiei care, din cite vad, ne zambeste tuturor.

    Prin urmare imi sustin ‘dreptul natural’ de a posta comentarii de fiecare data cind imi vine o idee, caz in care voi posta mai multe comentarii daca ideile sint mai multe si niciun comentariu daca sint lipsit de inspiratie.

    n-am nicio indoiala ca cristoiublog.ro respecta Drepturile Daturale, deci si dreptul Muzei de a inspira atunci cind are ea chef:)), prin urmare si dreptul meu, care e un simplu ‘drept natural’, de a posta atunci si numai cind am inspiratie:)),
    insa blogul fiind doldora cu Muze inspiratia va veni de la sine!, …insa nu stiu la ce ora, si oricum, din cite am observat nu vine buluc!, ci…in reprize:)))), motiv pentru care asa se vor manifesta si comentariile mele:),

    deci motivul pentru care postez mai multe comentarii si nu unul e ca…asa mi vin si ideile, deci…Muza e de vina. Azi, spre ex, chiar tu ai fost Muza mea, Maestre, …bine, si ideile au fost chiar deosebite:))

    pe de alta parte inclusiv premiul pe care l acordati ‘celui mai inspirat comentator’ e…al celui mai inspirat!:)), deci e de la sine inteles ca si comentariile vor fi…in functie de inspiratie, unu, doua sau chiar mai multe! :))

  • Uitarea eroilor, batjocorirea istoriei sunt păcate mari. Chiar ateii trebuie să recunoască statistic că ţările uituce nu prea au noroc. Nici nu se dezvoltă normal, nici nu sunt respectate.

  • Maestre Cristoiu, pe la noi există o expresie care i se potrivește doamnei în cauză: prostu’ nu-i ca omu’. Dacă nu ar fi proastă, Livia Marcu și-ar fi dat seama singură că printr-o asemenea acțiune aduce, de fapt, deservicii celor pe care îi slujește.

    • Rog respectuos redacția să schimbe știrea cu citatul din Dragnea care circulă pe bandă de câteva zile, pentru că știu sigur că domnul Cristoiu nu este dragnist și nu-și dorește ca blogul dânsului să fie transformat în oficiosul lui Liviu Dragnea.

      • Profu, sincer mi-ar fi plăcut să vă spun pe nume, dar vă ascundeți în spatele unui anonimat pretențios. A da știri despre cineva sau ceva nu înseamnă propagandă, ci știri. Dacă tot v-ați ales un pseudonim cu pretenții, ar fi trebuit să știți că presa face știri și că opiniile se exprimă în editoriale sau comentarii. Nu este deloc treaba d-voastră cât ținem ceva pe burtieră. Vă deranjează? Nu vă obligă nimeni să frecventați acest site. Încetați să mai faceți pe agenții de circulație atâta vreme cât nu aveți curaj să vă asumați propria identitate.

        • Am înțeles, deci vreți să rămâneți doar cu cei care sunt de acord cu dumneavoastră.
          În ceea ce privește anonimatul, nu cred că este cazul să îi lezați pe toți cei care comentează sub această formă, când însași politica de funcționare a blogului încurajează și astfel de postări.

          • Ați înțeles greșit sau ce ați vrut. Adică, spuneți că site-ul devine oficiosul cuiva și vă așteptați să nu ripostez? Asta cu „vreți să rămâneți doar cu cei care sunt de acord cu dumneavoastră”, e fumată. Nu încurajăm anonimatul, dar nu avem încotro.

          • Ideea este că păstrați la loc de frunte aceeași știre de câteva zile, ca și cum alte evenimente nu mai există. Că doar întâmplător, știrea este un citat din discursul lui Dragnea, nu mă puteți convinge.

  • Sunt enervat sa constat ca niste golani chefuiesc pe banii / munca unui popor care a votat cu buna credinta. Va urma …?

  • Intradevar Dragnea impresioneaza, prin detasarea (fata de ce a experimentat), elocventa si mai ales consistenta lucrurilor pe care le a subliniat. A reusit sa profite de un moment cand toata lumea a ciulit urechile ( Dragnea a fost eliberat din puscarie) si sa transmita un mesaj care imediat a intrat la corason. Nu prea zic politicienii din astea!
    Eu l am cam criticat, cand era el mare mahar si cand a facut greseli mari. Merita criticile. Astfel de experiente, pe care tocmai le a parcurs, au totusi, pentru cei cu tarie de caracter, semnificatia unei posibile transformari. Sunt dispus sa fiu atent la ce va face in continuare.

  • Se reintoarce linguseala din iepoca de aur: Nu conteaza cat esti de competent, ci doar cat activism ai in tine. Madam Livia voia sa iasa mai in fata si de aia s-a repezit sa infiereze „dusmanul de clasa”
    Daca pe vremea lui Ceausescu acest servilism era oarecum scuzabil (alternativa fiind saracia), azi vanzarea demnitatii pentru o functie este de-a dreptul jenanta.

  • Chiar daca toti consilierii din PNL au avut „grinda” (barna) in ochii lor au putut sa vada „paiul” in ochii „celuilalt”…,si apoi cine stie, daca dl Johanis nu i-ar fi retras medalia, dupa ceva timp, sub un pretext oarecare ?, sigur s-ar fi gasit ceva…, ca doar are antecedente (dl Adrian Nastase).
    Cat despre dna Livia Marcu, vedem ce „Romanie educata” avem.

  • comparati mere cu pere, Maestre.
    nea Ilie le-a trantit in ochi, alora de la raion, ditamai nonactiunea, de creca au ramas aia gura-casca,
    povestea cu Estul si Vestul lui Vasile Soare e plina ochi de actiuni.

    deci ati comparat mere cu pere.

    sistemul politic e expirat, oriunde in lumea mare, pentru ca el e o poveste cu actiuni!, rar gasesti altceva decat actiuni.
    insa e de remarcat ca ‘actiunea’ a progresat, de a lungul timpului, :))
    pentru ca pe vremurile astea nu avem doar partide care impart, inca din propria definitie, tara in bucatati,
    facand-o praf din acest punct de vedere,
    propovaduind omorirea caprei vecinului cu vecin cu tot,
    ci si partide care se fac ele insele praf, generand actiuni ( distructive, ca orice actiune ) in propria ograda.

    pentru ca ‘sinteza’ e o actiune, dialectica hegeliana duce catre AntiPace, nu catre Pace, iar pentru ca lumea mare e prinsa ca-n lat in ea, iata ca stim si spre ce se indreapta Civilizatia: catre AntiPace. ( care e Iubirea intoarsa pe dos si cu capul in jos )
    AntiPacea e starea de echilibru absolut…relativ a Artificialului, Pacea fiind starea proprie dinamicii Naturii ( spre ex ) ( deci AntiPacea e o pace Artificiala )

    deci…nu e din Marin preda, faza, ci din ‘dialectica hegeliana’, in care capra vecinului cu vecin cu tot tre sa moara.

    • calea catre Artificial s-a limpezit odata cu definirea Antitezei.
      atunci cind aceasta definitie s-a manifestat, cea care a prins viata a fost Doctrina Anti.
      adica cea mai potenta doctrina din Creatie,…dupa Doctrina Naturii.

      dialectica hegeliana, care a nascut Antiteza, a nascut si Artificialul, pentru ca din antiteza in antiteza pina la urma ajungi, negresit!, sa ai ca teza fix Natura, caz in care antiteza e Artificialul.
      Doctrina Anti e si cea care a dus catre manifestarea Inteligentei Artificiale, ca si IA e tot o antiteza, ea avand ca teza Inteligenta ( Naturii )
      Antiteza inteligentei fiind…Desteptaciunea ( adica lipsa plenara a Inteligentei )

      Doctrina Anti, adica ‘desavarsirea’ traseului propus de dialectica hegeliana, e din aceeasi echipa cu faza cu Anti-Hrist,
      ca daca Hrist e Esenta Naturii, sinteza plenara a Doctrinei Anti e chiar…’Hrist’…cu Minus in fata!:)), adica…cum e hrist…insa in sensul allalt!:)))

      daia am si zis ca Anti-Hrist e antiom, nu om, ca om a fost Hristos:)), deci Anti-Hrist e un om…artificial. mai exact Artificial.
      Mintea lui fiind…ori chiar Computerul Cuantic, or conectata la unul:))

      ….am facut o paranteza…:)) :)))

      • tare!, acu mi am dat seama. mai intai a fost Doctrina Naturii, dupaia s-a manifestat Doctrina Anti ( aia care s-a limpezit odata cu definirea ‘Antitezei’ )
        Doctrina Anti e parte din povestea Punerii la Indoiala a Naturii, a Creatiei, a Omului.

        deci…tot ce are legatura cu Doctrina Anti, spre ex ultrades folosita dialectica hegeliana, e cale catre punerea la indoiala a Naturii:))) :)))), din start!,
        insa la dispozitie era, inca mai e, si Doctrina Naturii, insa intre cele doua vaz ca cea care sare in ochi e Doctrina Anti, nu doctrina Naturii:))

      • cea mai departata ‘sinteza’ posibila in dialectica hegeliana e ‘Antihrist’, prin urmare orice ‘sinteza’ care se afla pe aceasta cale aceasta tinta o implineste.
        insa…’sinteza’ se manifesta prin superpozitii, caz in care, indirect, se cizeleaza si calea catre Adevar:))),
        pentru ca Hrist si Antihrist sint cele doua superpozitii ale ‘sintezei’, insa intr unul dintre ele ‘teza’ este si ‘sinteza’ ( caz in care manifestarea ‘sintezei’ e o …intoarcere la Teza, cam tot asa cum Omega e…chiar Alfa ):)

    • ce Muza faina ai fost, azi, Maestre:)))

      • am hotarat!:))
        institui, pe blogul Maestrului, premiul pentru cea mai tare muza!:))), il voi acorda, cu darnicie, lunar:))))

        • Online, înainte de a decide ce premii dați pe la noi, v-aș ruga să vă concentrați comentariile într-o singură postare. Aveți obiceiul să scrieți la unele materiale o mulțime de comentarii. Dvs. șutați, dvs dați cu capul. Dacă nu vă decideți, vă ajutăm noi. Vă lăsăm doar primul comentariu, restul le ștergem.

          • Va multumesc frumos!

          • @ nu sutez, nu dau cu capul. comentez. cind imi vin ideile, ca nu le comand io:))
            si scriu asa pentru a pastra, totusi, o tarla, sa nu ma intind pe tot blogul:)
            asta cind era cazul, adica pina acuma, ca de acu inteleg ca nu mai e cazul.

          • M am simtit ca la mama acas, aici, si va multumsc frumos:)
            Eu am ales sa comentsz aici, ulterior am observat ca mi se si permite:), pentru ca aici…totul e arhivat, totul e cu randuiala.
            Sa mi stergeti un comentariu, o idee, atata vreme cit am scris o, e dreptul dvs, insa eu nu pot fi de acord, pentru ca poate ca nu in primul, ci in..al treilea comentariu ajung la o concluzie zdravana:))), or dac o stergeti…nu mi e bine:), mai bine ramane scrijelita intr o pestera, ibtr un desert, insa ramane!, …nu e stres, fara urma…
            Deci…oi vedea ce oi face, insa va multumesc, iar, ca a fost..cum a picat!, ca…a fost frumos:))

        • Online, te rog să mă înscrii și pe mine printre candidați, că dincolo, pe lista doamnei Muntean, nu am nicio șansă. 😉

          • Online, atunci, din start, sunteți exclus de la premiu pentru comentarii. Chiar nu pot sta să citesc un pogon de idei. Măcar sunteți simpatic/ă. Cu pseudonimele astea nu știu ce gen aveți, dar sunteți în trend, nu veți fi dați afară din Europa. 🙂

          • :))
            Pai parca era vorba despre cel mai inspirat comentariu!:)))
            Pe cind io vb despre Muze, dvs ma excludeti din povestea celor mai inspirati comentatori!:))
            Cam ilogic, dar..si dvs sinteti astfel, in trendul Europei:))

          • Sa fiu exclus…din start!:)), pai asta e in sine ceva gen…premiu!
            Iar va multumesc frumos, insa ultima data, azi!:))

          • Si…cine a mai pomenit premiu pentru cel mai inspirat comentator fara sa fie precizata si muza aferenta:))
            Prin urmare eu doar v am completat premiul, ca sa devina si el un ibtreg, ca era…fara perechea care l intregea!:)))

  • Urmașa penibilă a lui Ilie Barbu ! Comuniștii aveau 200000 de activiști plătiți sau nu ! UE are in România milioane de activiști,agresivi,penibili și desantați,plătiți gras din bani publici ! In rest ” fericiți sunt cei săraci cu duhul” ! Ar trebui să i se verifice lucrarea de doctorat a doamnei Ilie Barbu-Grinda ! Precis se găsește ceva copy-paste !

  • Mare a gradina lui Dumnezeu si multe dobitoace salasuiesc in ea.
    Pai nu vede oligofrena consiliera ca Focsaniul e poate del mai deschis spre Vest orad din Romania? Juma din populatie a plecat acolo.

  • Cere-i prosului ce n-are, forta -n cap minte-n picioare!
    Traiasca partidu’ national securist labaral trist!
    Traiasca tovarasul dulap!
    Tot boborul o sa cante in cor:
    « Am dulapul meu sunt fericit
    Si ma mandresc cu el
    Sunt fericit»

    Ce combinatie de analfabetism finctonal si laargaa respiratie proeurovestica si proatlantica!

    @ista-i o opinie!

  • Mie imi vine rau cind aud”SINTEM O TARA PRO-EUROPA”…zau imi vine rau!In primul rind Romania, ca asezare geografica E DEJA IN EUROPA.Daca ne referim la politica si alte matrapazlicuri cerute dupa ce Romania a aderat la UE, astia care declara sus si tare ce cred ei ca e Romania, ar trebui sa ma intrebe si pe mine, si pe alte citeva milioane ca mine, si-or sa inteleaga atunci, POATE, ca pe roman il cam doare-n pridvor de UE si Europa.Stie duduia doftor in „gindiri abstracte” ca romanul ar vrea sa simta ca tara lui e a lui? Ca vrea ea, herr ciolhanis si alti imbecili ca ei, sa latre la stele ca Romania vrea „calea Europei”, nu inseamna ca si romanul,PLATITOR DE TAXE, vrea acelasi lucru.Eu vreau tara mea cum era inainte de’89.Cel putin exista bun simt,decenta, un anume respect fata de tine insuti si fata de cei din jur, un bun simt care azi nu-l mai gasesti nici daca-l cauti cu microscopul.Numai cind vad cite pizde proaste au ajuns senatoare,”ioroparlamentare”,ministre,directoare ANAF,directoare prin ministere, imi vine sa le spurc intr-un limbaj pe care nu-mi dau seama de unde l-am invatat si cum l-am putut dezvolta pina la punctul la care-l stapinesc azi.Tin sa mentionez ca nu-s MISOGIN, pt ca nu-s…da’ cind vad alinutze, turcance,firi,olgutze,carmencite,izmenite de genul asta, cind le vezi cit de proaste sint, cind vezi cum isi trag cu stingu’ in dreptu’, zau ca-ti vine sa le scuipi in bot si repet, NU-S MISOGIN…n-am cu ce….Din cite femei destepte are tara asta, ca are slava Domnului, ne-am pricopsit cu imbecilele astea ajunse acolo unde sint doar pt ca au stat slush ani de-a rindul,sau in genunchi pe sub birouri si acum sint mari „duamne” si „ca ca ele, nu mai e ninemi”. In felul asta niciodata nu vom avea ceva facut cu cap si coada, mai ales ca mnealor sint primele care vor sari cu pilde siinvataturi cum n-ai sa mai auzi, ce mai, „intelijentele” neamului romanesc hotarasc directia pe care trebuie sa mergem ca asa li se pare lor ca-si mentin pozitiile si privilegiile.Daca asta nu arata prostia si slugarnicia din capetele lor seci, apai nu stiu ce sa zic…Exact de prosti si slugi supuse nu mai are nevoie tara asta. Strainii ne vad ca pe niste copii buni de disciplinat, cum iesi din rind, cum te trezesti cu o scatoalca dupa ceafa si buf,”treci la locu’ tau nesimtitule de roman”…EU NU VREAU SA MAI TRAIESC IN FELUL ASTA.Daca Romania mentine relatii diplomatice si economice cu oricite tari poate, din est, vest si intre restul punctelor cardinale, atunci as zice FOARTE BINE. Da’ ca sa ma anunte cite-o patzachina ca doftora asta, in ce pizda masii crede ca s-a doftorit,in ce directie trebuie sa merg,cu asta nu-s de acord. INTREABA-MA FA INCOTRO VREAU, NU VORBI IN NUMELE MEU CA NU TE-AM AUTORIZAT SA FACI ASTA.Prea multe balabuste si curvari ajunsi mari puliticieni, isi dau singuri dreptul de a vorbi in numele altora fara sa-i intrebe pe oameni ce vor si cum vor.As dori ca la alegerile urmatoare sa se traseze niste linii clare.Aia care vor votul populatiei, sa spuna clar si concis cum vad ei redresarea Romaniei, ca la fiecare dintre alegerile din ultimii 31 de ani, toti vorbesc de ce tari in limba sint ei, ce-o sa construiasca autostrazi si scoli,si spitale,si fabrici,si uzine,si pe pizda masii, iar dupa alegeri vin numai,si numai,si numai cu „drumu’ ioropean”, „mergem spre vest”…Pai fa pizdelor si fatalailor, daca spre vest e vreun uragan,sfirsitu’lumii,ceva rau, voi va indreptati ca boii spre vest si trageti si retul tarii dupa voi?Ati analizat vreunu’ sa vedeti cum s-ar putea reface tara asta fara amestecuri straine si dat raportu’ pe la porti vestice, sau in elanul vostru de chiori si retarzi, ati fost platiti cu o stringere de mina publica si-o lauda din virfu’ buzelor straine si acum credeti „ca ca voi” si fara voi Romania nu se mai reface?Eu cred ca ROMANIA S-AR REFACE FARA ASTIA CA VOI: ciolhanis,citzu,orban,cacarafat.basesti,turcani,turcesti,raresi,strugarii,etc, adica curve de ambele sexe care varsa ziua ce le bese mintea noaptea…NU MAI VREAU SA AUD PAREREA NICI UNUI POLITICIAN,NU MAI AU VALOARE DE NICI UN FEL.Sa nu uite acesti imbecili nationali ca ei sint SLUGILE POPORULUI, ei si-au ales pozitia asta cind au cerut votul oamenilor.Ar face bine ca fiecare politician sa-si aminteasca rolul lui in societate,sa nu-mi vina cite-o prasta sa-mi dea „indicatii” si lectii sau sfaturi incotro sa calatoresc, sa nu-i mai futa pe ei grija mea si a altora ca mine. Daca vor sa stie clar pe ce directie vreau sa merg, SA FACA BINE SA MA INTREBE,NU SA PRESUPUNA SAU SA VORBEASCA GURA FARA EI IN NUMELE MEU. CLAR inestimati puliticieni neghiobi de boala mintii?

  • Sunt pline primariile de oameni d-astia „de bine” cu studii doctorale dar analfabeti de-a binelea. Acum … vorba romanului: „de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere”. Singura atitudine fata de genul asta de oameni este sa nu avem nici o asteptare de la ei. Niciuna. In felul asta nu o sa avem dezamagiri.g

    • ..totusi trebuie sa reactionam la faptele acestor prosti fuduli!
      Nu de alta, dar cel mai sigur vor prinde incredere si vor continua sa faca daravele pe banii publici. Filoloaga asta din consiliu local, mandra tare ca l slujeste pe musiu Grinda, habar n are despre cei vorba. Da ca proasta, face ce i spune sefu’ . Apoi, ii transmitem si noi pe aceasta cale, cele mai calde „salutari”, ei si „paduchilor” care au orchestrat prostia asta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *