Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cursul scurt- cea mai citată carte în anii stalinismului românesc

Puține cărți tipărite au avut parte în România de un cult atît de mare precum Istoria Partidului Comunist (bolşevic) al Uniunii Sovietice, popularizată sub sintagma Cursul scurt în anii colonizării noastre de către URSS.

Deși oficial era produsul unei Comisii, propaganda sovietică întreținea legenda implicării lui Stalin dacă nu în scrierea volumului, atunci măcar în stilizarea acestuia.
Comuniștii, activiștii îndeosebi aveau datoria revoluționară de a ști Cursul scurt aproape pe de rost, de a da citate din el în orice împrejurare și de-al invoca în ceea ce se numea munca de lămurire a celorlalți.

De precizat că o însemnare mai aparte pe una dintre paginile cărții te putea trimite direct în lagăr.
Supun atenției cititorilor mai multe ediții din Cursul scurt apărute în limba română, conștient că mă refer la un document istoric.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *