Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dacă a fost marți, s-au luptat cu trei ceasuri rele tot marțafoii din Belgia!

Mă obișnuisem cu ideea că am început săptămâna cu toane de babă comunistă, nu fățuindu-mi cizmele și regretând trecute sonorități de pingele și blacheuri, ci stând la o șuetă cu Rousseau, Jean-Jacques nu Putin.

Între timp în Belgia, mai precis în Bruxelles, domnul Magritte continua să plouă cu mere. Se poate să fi fost chiar merele lui Prâslea, cele care au lovit în memoria civică niște corporații apolitice, apecuniare și agitatoare. Cineva a pus repede mâna pe telefon și a sunat la primărie. Primarul a dat ordin. Trei polițiști au descins la adresa la care tocmai își deschisese lucrările Conferința Dreptei Europene și i-au pus numele de cod Extremistă. Având în vedere că nu mulți au mai citit în ultimii ani, nici măcar ideologii, constituții sau programe de partid, în politică nu se mai poate vorbi decât de globalism și de antiglobalism, opțiuni transmise în general pe cale orală, cu intenția de a scoate la lumină și o latură morală a Europei, dacă mai există. Polițiștii le-au comunicat participanților la reuniune că evenimentul a creat o stare de neliniște, probabil doar în Parlamentul European, deși Barbă Albastră le-a spus să nu mai deschidă ușa propagandei, că fac curent. Proprietarul sălii de conferințe, firma de catering, afacerile din jur au fost sunate și avertizate că-și vor pierde banii și vadul dacă nu încetează orice colaborare cu dreptacii. Democrația bruxelleză nu e varză, ci de republică bananieră, după cum s-a exprimat chiar unul din invitați. La conferință participă Nigel Farage, britanicul care a vuvuzit Brexit-ul, Suella Braverman, fost ministru britanic de interne, Victor Orban, premierul Ungariei, parlamentari europeni, politicieni din Israel, simpatizanți. Un întreprinzător a reușit să introducă, aproape în ilegalitate, niște tartine, dar nici vorbă de băutură. Polițiștii au declarat că participanții sunt în siguranță în sala de conferințe, deși proprietarului i se dădeau ultimatumuri, dar odată ieșiți din sală nu mai pot fi primiți înapoi. Unde am mai auzit noi de strategia democratică a înfometării pentru a răspunde la comandă? Oare mai cucurigu cocoșul lui Stalin?

În primul rând, nu știu despre ce cauză de neliniște vorbea primarul. Nu am văzut purtători de buchete de hațmațuchi, mărar sau busuioc protestând în fața clădirii. Din contră, de peste drum zâmbea îngăduitor o fabrică de găini. Nimeni nu a aruncat cu chiftele sau cu burgeri pe la urechile polițiștilor. De cine se teme Virginel Woof-Woof?

În al doilea rând, cât de european și de frumos e să suni niște companii și să le spui că le falimentezi dacă nu fac ce le spui! Și eu care încă mai credeam că unele fabrici din România ceaușistă s-ar putea să nu fi fost rentabile … Ia te uită cum face Parlamentul European bani de trimis sau nu în Ucraina, obligându-și cetățenii să se reprofileze! Curat-murdar, coană Zoaiețico!

În al treilea, eu cred că politicienii strigă bau-bau unii la alții, în timp ce poporul își ascute răbdarea deja prăjită. Tărășenia mi-a adus aminte de romanul Daphnei du Maurier „Rebecca”. Am lăsat link-ul ecranizării din 1940, datorate lui Alfred Hitchcock, o minunăție, în Bibliografie. Și chiar are legătură cu politica. În roman, la găsirea trupului Rebeccăi, toată lumea își dădea cu presupusul despre ce și cum se întâmplase, chiar și cei care intuiau adevărul. Varianta Beatricei celei paralele cu realitatea spirituală, sora lui Maxim, este însă de departe cea mai fascinantă: comuniștii! Comuniștii dăduseră niște găuri în podeaua mini-iahtului, ca să scape de simbolul extremismului aristocratic.

Mai e însă ceva de remarcat și le dau dreptate participanților la conferință: niște politicieni pe care nu i-a votat nimeni au dat ordin să se anuleze conferința unor politicieni votați chiar de europeni.

Și apoi mai e și obiceiul hazos al istoriei de a se întoarce la locul faptei. Vă mai amintiți cu ce scandal s-a decretat renunțarea la vălurile de pe față în școli și instituții? Acum polițiștii sunt care mai de care mai mascați! Nu ar trebui tocmai ei să-și arate fețele, pentru a ști și omul care le plătește salariile cu cine are de-a face? Ne-au spus că bărbații se îmbrăcau în femei și-și puneau văl pe față ca să poată dubla însemnele masculinității cu grenade. Acum și-au dat jos vălurile, dar nu și fustele.

Nimeni nu poate distruge încrederea în Parlamentul European și în Uniune mai mult decât înșiși conducătorii Parlamentului European, la ’rugămintea’ și insistența unor organisme financiare și corporatiste. Nu, nu e vorba de comuniști decât dacă se trece la naționalizarea resurselor naturale, egalitatea salariilor și a pensiilor sau cel puțin apropierea lor ca valoare, deocamdată niște oameni bogați le arată colții unor oameni nu chiar atât de bogați pentru ca ăia fără izmene să creadă că sunt la putere.

 

 

Bibliografie:

https://www.youtube.com/watch?v=e_7xbPA0Oqg

https://www.youtube.com/watch?v=VkDTKso4zdA

https://www.youtube.com/watch?v=MSD6qBRImFo

https://www.youtube.com/watch?v=4Y4U5qPJrfU

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Dacă a fost marți, s-au luptat cu trei ceasuri rele tot marțafoii din Belgia!”

  • Mai trec pe aici desi nu-mi place stilul „rococo cu bucle lungi”. Va felicit pentru titluri; sunt de multe ori incitante.
    Multumesc ptr link; mi-am amintit de „Rebecca” si de Joan Fontaine (o muiere foarte expresiva…alte vremuri). Mereu o asociez
    cu Ingrid Bergman. Nu stiu de ce ?! O fi de la nasul ovreiesc ?!
    Initial m-am bucurat, apoi m-am plictisit. Ciudat cum trece viata: cand am vazut prima data acest film, la 20 ani, aveam alte
    sentimente. Poate G.Papini avea dreptate: „..ura m-a inchis in singuratate, iar singuratatea mi-a acrit inima.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *